На къде отива този свят - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124187)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На къде отива този свят
преди: 1 месец, 11 дни, прочетена 622 пъти
Семеен консултант съм, жена на прага на педесетте.
Консултирам в реални и виртуални сесии двойки, провеждам и индивидуални консултации с партньорите и искам да споделя една много тревожна тенденция, която от ден на ден се засилва и която ме кара да се питам - на къде отива този свят?
Ежедневните ми сесии със семейните партньори ми показват, колко се е изродила човешката представа за семейство, житейски партньор, дом, взаимност, уважение, съчувствие и разбиране.
Непрекъснатото натрапване на нереалистични модели на живот от медиите побърка хората. И жените, и мъжете нямат действителна преценка за това, какво могат да предложат на партньора си и какво да искат от него. Всички вярват, че им се полага живот без труд, грижи и отговорности, само развлечения, лукс и блясък.
И когато действителността ги свали на земята, започват да се депресират, да недоволстват срещу партньорите си, че не могат да им осигурят полагащият се разкош и така сами влошават и развалят едни съвсем нелоши отношения.
Страдат хората, страдат и техните деца. И това не защото наистина има някакъв непреодолим проблем в отношенията, а от сбърканите представи, налагани методично и системно върху хората.
Вече започвам да си мисля, че това е някакъв пъклен план за унищожаване на човешкия род по много жесток начин...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 10 дни
hash: 8b47b56cc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   До там доведоха крайните свободи за всички. До там се докарахме да има омраза към децата и към мъжете... Към това да имаш семейство..

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 2fa0bb9a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

2.   Изключително дълга и всеобхватна тема, която е на наистина много нива. Само ще кажа, че ДА права сте, има такова нещо, случва се. Да, и план има. Медии и социални мрежи влияят много. Но най-много отношение има времето, в което живеем! Мирно време без войни, без особени трудности, без особени катаклизми и изпитания за хората, какво ражда? .. Изродяване от скука! Скуката, спокойствието и прекаления комфорт са майка на пороци и нереалистични очаквания и желания.
През втората световна война имали ли са хората време за мислене за семейни терапевти, за какъв лукс не им осигурява партньора, за някакви глезотии като цяло. Сещате се... Не казвам, че е хубаво и полезно да си на прага на оцеляване и да живееш в екстремни условия, недай боже война, но пък и прекаления комфорт и угодия на модерното време са другата крайност, която не ражда нищо добро! И възрастни и деца и подрастващи са крайно разглезени!
Това лято ме удари и шокира факта, че като стана 35 градуса в град Варна, известен със вечния си вятър и доста приличен климат, народа се спука да мрънка и да се жалва как ще умрем, колко не се траела тая жега! Мислите ми бяха само какво им става на всички хора, само до преди две поколения не са и сънували климатик, а са били корави и истински хора. Само една война им трябва на такива мрънкачи, ще умрат на втората минута.
Наистина, трябва да се стегне тоя народ, че не е хич на добре работата!

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 19636c329b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Това съм го забелязала и аз в мои приятелки. Решават да се разделят с партньора си защото цитирам "той не ме заслужава".
От друга страна аз имам щастлива връзка и забелязвам, че "приятелките" се опитват да саботират отношенията ни. Например по празници стават крайно нахални и любопитни за това какъв подарък съм получила от него. Като им отговоря -екскурзия/телефон/дрон казват, че това не са никакви подаръци той трябвало тези неща да ги плаща така или иначе и добавят "махай го тоя, "един подарък не може да ти подари". За последното -дрона се изказаха доста крайно като казаха "е, това подарък ли е, как може да ти подари дрон. Знам защо го правят - уж защото аз съм заслужавала нещо по-добро, в техните очи мъж плащач, който да ме води по най скъпите екскурзии, а там да получа най-скъпата чанта шанел и да пием само най-скъпо шампанско, докато оргазмите валят от небето. И нека не ставаме глупави - дори да съществува този перфектвн мъж, то той точно в нас /мен или моите приятелки / ли ще се влюби? Вярвам, че човек получава точно тази връзка, която заслужава.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 48b05e81de
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Опитваш се да затвърдиш някаква своя теза, казвайки че си някакъв вид професионалист, от там и отъждествяването и квалификацията казана от теб.
Това не е професионално, нито умно. Като такъв би следвало да знаеш, че нещата са такива каквито са. Има си модели, които няма как да излязат от границите, предвид факта че сме ограничени да виждаме това, което ни е зададено чрез ДНК. От там и резултатите.
Настоящия момент се е повтарял многократно в историята, във всяка една цивилизация. Трудните времена изискват силни хора, които създават силни цивилизации. Развитата цивилизация и лесния живот създават слаби хора, от там пък тези империи рухват. Доказано многократно, без нужда да се мисли много по това.
Така че живеем в пика на нашата, точно преди затриването и падението, което е очевидно че е започнало.
Всичко това е в следствие на устройството ни, в което е зададено, че човек за да е пълноценен не трябва да живее лесно. Не би следвало да мисли само за почивки, ядене, пиене, сране. Деструктивно е и се губи опора и основа, което е показателно по всичко.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 94ab42db88
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

5.   Това е така, защото съвременните хора масово се отдалечиха от Бога, и живеят разпътно като не спазват Божиите заповеди!

Сред моите близки и познати - щастливи семейства виждам само при хората, които са въцърковени православни християни!

Така, че истината е да вярваме и да се уповаваме на Бога и да живеем Богоугодно като спазваме Божиите заповеди и водим православен църковен и духовен живот!

 
  ...


...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 14d536e05c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Цялото това, за което пишеш е добре разработена пропаганда, която действа от много години насам.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 10 дни
hash: 45e894ef7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Аз не виждам такива мъже, виждам работещи жени, работещи и работата вкъщи едва ли не сами.
Моят мъж на екскурзия не иска. Даже трудно ми дава 20 лв, ако случайно остана без пари. Не знам, ако трябва да ме издържа.
За мен не иска нищо да направи, нито на ресторант да ме води, където се сетиш.

 
  ...
преди: 1 месец, 10 дни
hash: b0f003eec0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Първият проблем са родителите които създават поколение, экоето е неспособно с извинение задника да си избърше, та камоли да гради семейство. Мъже и жени без елементарни умения и възпитание. Деца стоои на телефона и го хранят, обличат, до 4 г. с биберон и памперс. В първи клас на ниво 3 годишно, това е реалността. Редът млади жени за най-малкото нещо и не се поръчват. На 30 г. живеят с родителите си не могат да се изберат, едни яйца да изпържат и като създадат семейство на фона на всички удобства са абсолютно неспособни да се справят и всичко е проблем.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 64c6fbdf90
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Съгласна съм с номер 11.
Нали все пак от майките зависи какви ще са децата.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 9 дни
hash: f36819355d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До №3 полезен съвет:

Мисля, че трябва да смениш приятелките си.
От бързооборотната групичка са.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: 1ca11d4b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   "И при жените, и при мъжете" предполагам имаш предвид 80% жени и 20% мъже... Щото всички знаем кой е полът който масово иска да не работи, иска да получава малки и големи подаръци, иска да ходи по почивки, кисне в социалните мрежи и да се сравнява с приятелките си. Ама да, "girl math" има един термин... И двата пола го правят, ама нека не сочим с пръст тоя който го прави многократно по-често.

"започвам да си мисля, че това е някакъв пъклен план"
Добрутро... Мъжете с повечко акъл го го знаят от много време и са аут от "модерни партньорства". Обществото върви стремглаво надолу, и няма нужда да си овесиш и котва за врата. Т. е. жена и деца. Чета навсякъде колко са щастливи жените сами... и дано са, щото това е тенденцията.

 
  ...
преди: 1 месец, 9 дни
hash: f36819355d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   До номер 3:

Добронамерен съвет. Трябва да смениш приятелките си.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker