Тайната на осиновяването - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тайната на осиновяването
преди: 1 месец, 7 дни, прочетена 477 пъти
Здравейте, пиша това с идеята някой, който има повече информация по темата, да ми бъде полезен.
Ако искаме да намерим своите биологични родители на този етап сега, когато “падна “ тайната на осиновяването, как трябва да процедирам?
Към съда ли да се обърна, към гражданското или към болницата? На 23 години съм, знам от малка, че съм осиновена и смятам, че на този етап съм взела решението да потърся биологичните си корени. Ще се радвам хора, запознати с този казус да ми помогнат!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 7 дни
hash: 0dd1f71bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   Затова никога не бих осиновила дете. Защото го отглеждаш като свое, даваш всичко от себе си и накрая пак търси биологичните си родители... Не знам осиновените какво си представяте... някакви много стойностни хора да са родителите ви пък видиш ли се налагало да ви оставят в дом. Много американски филми гледате. Заслужавате осиновителите ви да се открекат от вас също както биологичните ви родители.

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 17b0dc7121
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   а дали може да се разбере за човек, осиновен преди 60г.? Колко време се пазят архивите?

 
  ...
преди: 1 месец, 6 дни
hash: 1afae00810
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Защо, осиновителите ти починаха ли?
Те са ти родителите, не търси други.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: e2b7f45416
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Не прекаляваш ли номер 1. Това е много прекалено много.

 
  ...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: fedfaabaf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Няма общо едното с другото, да знаеш корените ти и историята, няма общо с това, че си отгледала осиновено дете, разсъжденията ти са егоизъм, нищо не ти принадлежи в този живот, дори и роденото от теб дете. В цял ЦИВИЛИЗОВАН свят няма тайна на осиновяването. В Германия дори има осиновяване при което има контакт с биологичтните родителите и в това няма нищо лошо, напротив друго ниво на мислене. Никой няма да обезценни грижата ти, макар, че е пълно с идиоти осиновители достигали живота на някое дете, защотоэса прости и огроничени. Изслушай поне 2-3 истории в интернет да видиш, че никой не и "заплюл" осиновителите си или зарязал, връщайки се при биологичтите такива.. Преобладават 2 вида истории, първия родители, майки основно които ги е страх познати, децата им да разберат за това, че са дали дете за осиновяване и с ответна от страх не искат контакт, основно в малки населени места и втория модел малки, които цял животхса търсили детето оставено от тях под натиск на родители, съпруг, общество и една огромна тежест пада от всички разбирайки за жестоката житейска драма и тези майки благодарят, че осиновителите са отглеждали, като свое дете оставеното от тях. Хопа живеем в 21 век, разширяване това мислене, четете и излезте от ограничени и ограничаващи вярвания, ниво 1960 г.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 5 дни
hash: db3e897eba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Н 1, не трябва да имаш нито собствени, нито осиновени деца. Абсолютно невъзможно е за теб да обичаш, да помогнеш, да емпатизираш. Това е психопатия, няма лошо, но да не въвлича невинни души в своя живот, те не са за да ти служат и подобряват твоето съществуване.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 5 дни
hash: e397c86282
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Много даже си е прав/а №1-взимаш чуждото дете и го отглеждаш с любов като свое, а то пораства и тръгва да си търси"корените"Лично познавам жена, която е родила и оставила за осиновяване 4-5 деца-може и да греша, да са повече. И не-не е циганка, привидно си е най нормална жена. Е, заслужава ли такова същество да си зарежеш семейството, което те е извадило от калта и те е направило човек и да хукнеш и да го търсиш? Ще те залъжат с някоя измислена история и хоп-мъченици. Наши съседи, които не са много добри хора си осиновиха момиченце. Гледаха си го чудесно, но жената забременя. Признавам си, почнах да правя мрачни прогнози в ума си-виках си, ще го зарежат клетото, за да гледат тяхното. Прогнозите ми се разбиха на пух и прах-минаха години, а те предпочитат осиновеното пред биологичното. Всеки път като видя колко значи за тях, буквално сълзи потичат от очите ми от умиление. И си мисля-какви родители да търси това дете, гледано и обгрижвано като принцеса? Ами те родителите му са си до него. А нима не сте гледали по тв колко осиновени деца по някакъв начин, и без закон си откриват биологичните родители, но те ги изхвърлят като парцали, защото ги е страх да не се разкрият мрачните им тайни? Така мисля аз, не ангажирам никого с мнението си, но от многото случаи, които съм виждала край мен с осиновени деца никога не бих ги посъветвала да гонят Михаля

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 10b8621934
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Понеже тайната на осиновяването отпадна и тъй като имаш 18, намираш си един адвокат, който да ти отвори осиновителното дело и си готова, разбираш кои са твоите родители

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e2b7f45416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Е сега чуждото дете звучи грубо.
В такъв случай може да се каже че детето е направило едва ли не услуга на една майка бездетна майка.
Жена тоест.
Знаете кои хора осиновяват деца тези, които не могат да имат собствени деца. А.
Все едно някои го изтъкват сякаш са направили геройска постъпка.
Светът са спасили.
Прекалявате някои.
Добре осиновили сте хубава постъпка. Да но няма нужда да се изтъквате.
Детето ли пожела "чуждото" да го осиновите или вие така пожелахте запълвайки различни празнини.
Кой ви накара насила да осиновите.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: e2b7f45416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   А и защо хората, които не са осиновени си мислят, че имат правото да коментират. Ми те не знаят какво е това.
Не не знаят какво значи осиновен човек да иска да узнае корените си.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 2e3fff207d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Ж72 Бях осиновена, разбрах на 37, когато почина и мама. Имах щастливо детство, незабравими прекрасни спомени❤️, вярно с възрастни родители, оженили са се късно. Още ми е мъчно за тях. Не съм търсила биологични родители, нито те мене, не виждам смисъл. Изоставили са ме, значи не са искали мен, защо аз трябва да ги искам? Какво ще ме ощастливи познанството с непознати хора с недобър морал да изоставят едно бебе на произвола на съдбата? А и всъщност дали ще ми се зарадват? Или ще ме изгонят?

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 358a01f977
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Тайната за осиновяване не е отпаднала. Медийни и политически глупости са това. Отпаднаха част от трудностите в дъдебния процес, който трябва да се води, за да се докаже необходимост от развенчаване на самоличността на биологичния родител (да, точно така. В 99% от случаите бащата е "неизвестен"). Все още е необходима сериозна мотивация за да разкрие съда тези данни. Не става с "интересно ми е кои са". Към автора - наеми адвокат. В болницата и в ГРАО няма да ти помогнат. В болниците се пазят списъци с родените деца. Ама осиновените имат други имена и сменени дати на раждания, нали се сещаш. В ГРАО няма да ти предоставят информация, също, понеже не им изписва такава. В Агенция по вписванията се съхраняват саморъчно направените откази на родителите от децата, ама пак трябва да знаеш име, дата и том на делото и дя представиш документ, че имаш право на достъп до тази информация (този документ е съдебно решение в твоя полза). Затова единствения начин е адвокат и завеждане на дело. Но... сигурна ли си, че искаш да разбереш каква е била майка ти? Ако и в момента има деца, те ще те гледат на кръв заради наследствените имоти и ще те натирят. Знам за такъв пример в моето обкръжение. Радостта от срещата е само по филмите. Живей си живота. Ти си тази, която си в момента.

 
  ... горе^
преди: 28 дни, 4 часа
hash: e397c86282
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   №10, прав си донякъде. Човек, който не е преживял нещо много трудно го разбира. Но нали осиновените продължават рода на тия, които са ги осиновили? Сигурни ли сте, че дори и да откриете биологичната си майка тя ще ви каже цялата истина? Едва ли. А нима допускате, че ако имате братя и сестри много ще ви се зарадват? Първо, макар и биологично с една кръв вие за тях сте чужди хора. Второ, в тоя вълчи, меркантилен свят родни братя се карат и съдят за имоти и наследства и хоп-още един наследник дошъл от нищото. Оставете емоциите настрани, уважавайте хората, които са ви отгледали и повярвайте-те са вашите истински родители.

 
  ...
преди: 27 дни, 20 часа
hash: 16f84acd41
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Честно казано, освен да идеш на адвокат друго не се сещам. Но искам да попитам нещо, защо осиновените деца след време решават да търсят биологичните родители, наистина не го казвам с лошо, но някак си не разбирам все пак тези хора са ви оставили и ми идва нечестно към хората, които са ви осиновили звучи неблагодарно.

 
  ...
преди: 27 дни, 9 часа
hash: e2b7f45416
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Да така е винаги има може да има разочарования.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker