Моля, посъветвайте ме - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Моля, посъветвайте ме
преди: 1 месец, 4 дни, прочетена 519 пъти
Никога не съм помисляла, че мога да напиша такава история и да искам такъв съвет. Но живота, за съжаление, ни поставя в най неочакваните ситуации. Накратко-имам вече пораснали син и дъщеря. Синът ми 8 години живя с едно момиче. Мило момиче, възпитано, отношенията ни бяха перфектни, въпреки, че ние с мъжът ми стояхме на дистанция, за нищо не се бъркахме, може би затова всичко беше наред. Единственото лошо беше - нямаха деца, не ставаше и не ставаше. Завиждаха ни за отношение снаха-свекърва. Ама много хубаво наистина не е на хубаво. Приятелката на снаха ми, изоставена от нейния си приятел жестоко завижда за хубавият живот, който води моята снаха. Вярно, ходеха често по екскурзии в чужбина, а синът ми я носеше на ръце. Намира бившият на снаха ми и го убеждава да и спретнат кур капан. Какво се е случило точно не знам, но се стига до изневяра от страна на снаха ми и нещата са така нагласени, че синът ми да я улови в крачка. Той беше разбит-много я обичаше. И тогава се включи "приятелката" и да го утешава. Прави, струва, завъртя му главата. В началото съм убедена, че той беше с нея, за да накаже голямата си любов. Да, но тя успя. И за 2 години и половина роди две момчета, едно след друго. Синът ми беше на седмото небе от щастие, аз и мъжът ми-тройно. Кварталът гръмна от банкетите в къщи, когато се роди тъй дългоочаквания пръв внук. Но... особено след раждането на второто дете, тя почувствала силата си се промени на 100%. Груба е незаслужено с нас, насъсква сина ни и децата. Дълго е, знам че се увлякох, но наистина много ми е тежко, мили хора. Та въпросът ми е - купили сме на сина ми къща, в голям град е, къщата е купена още преди синът ни да заживее с първата си приятелка. Къщата е на съпруга ми и на мое име. Тя ни откуди оттам, страдам за децата. И искам да направя така, че тая жена никога да не притежава къщата, закупена с толкова лишения от мен и мъжът ми. Те нямат брак. Какво мога да направя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 1 месец, 4 дни
hash: e3cb7ad486
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   Здравейте! Бившата приятелка на сина ви си е имала глава на раменете и е трябвало да блокира бившия си приятел по телефон и социални мрежи. Сама си е виновна за това, че е изневерила на сина ви. А и те 8 години в безбрачие, изпитателен срок дали ще зачене булката ли е било?

За новата жена на сина ви, има голяма вероятност внуците си да не са ваши. Нека да си направи един ДНК тест. Така ще лъсне истинската причина снаха ви защо държи настрана внуците.

Съветвам ви да не се бъркате в живота на сина си, оставете го сам да се оправя както може.

По отношение на къщата, която сте му предоставили за обитание, продайте я и го оставете сам да се оправя, така сте го лишили от възможността сам да си изкарва парите и се е вял по почивки. Нека снаха ви да усети трудностите на живота, а вас да не си мислите, че ще ви гледат? Най много да ви захвърлят в някой дом за стари хора и да почнат да имат претенции и към другото ви имущество госпожо.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 7af68f125f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Тежка ситуация, в която сте попаднали, и напълно разбирам тревогите и болката ви. От юридическа гледна точка, щом къщата е закупена от вас и съпруга ви и е на ваше име, тя не може да бъде притежание на жената, с която синът ви живее, особено след като нямат брак.

Ето някои съвети как можете да защитите имота:

1. Запазване на собствеността: Ако къщата е на ваше и на съпруга ви име, тя си остава ваша собственост. Жената няма право да претендира върху нея, дори да живее там с децата. Имате пълната власт да решите какво да правите с имота – да го задържите или продадете.


2. Дарение или завещание: Може да обмислите прехвърляне на къщата чрез дарение на вашия син, но с определени условия (напр. доживотно ползване от вас и съпруга ви). Също така, може да направите завещание, за да сте сигурни, че в случай на неочаквани обстоятелства, собствеността ще остане в семейството и ще бъде прехвърлена само на сина ви или на вашите наследници.


3. Юридическа консултация: Добре е да се обърнете към адвокат, специализиран в семейното или вещното право, за да обсъдите какви конкретни действия може да предприемете, за да защитите интересите си.

4. Обсъждане със сина ви: Ако отношенията ви със сина ви позволяват, може да се опитате да говорите с него открито, като му обясните притесненията си относно имота и бъдещето му. Това може да помогне да се избегнат по-нататъшни конфликти.

Разбирам, че ситуацията е много емоционална, но важно е да предприемете рационални и добре обмислени действия, за да защитите семейството и собствеността си.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 29443b5ecd
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   Жена на средна възраст да използва думи като "к. ркапан"!???
В потрес съм!
Ж50

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 27f72bada8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Щом нямат брак, няма как да притежава къщата. Ако някога все пак се оженят има три варианта, в зависимост в какъв режим е брака:

1. Съпружеска имуществена общност (СИО) - където нeщата стоят по следния начин - всичко, което единият съпруг наследява от своите роднини, остава за него, всички влогове ако са на името на единия, остават за него, като ако другият е достатъчно нахален, може и да докаже, че е имал принос за това. Общото жилище, ако е купено по време на брака, се дели 50/50 и в общи линии е това. Ако има имот, който са купили двамата по време на брака, но той е на името на единия, другият може да се бори за него, като докаже принос, както при влоговете.

2. Режим на разделност - в него всеки каквото е придобил по време на брака си остава за него.

3. Режим на брачен договор - важи само ако е сключен брак, т. е. брачен договор без брак не поражда действие и там е както се договорят страните. В Семейния кодекс (СК) има определени примерни "теми", които може да засяга брачният договор, като те със сигурност могат да са само от имуществен характер, като например издръжка на децата.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 1c3aec6690
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нещо премълчаваш и криеш. Кажи истината за да ти се даде съвет. Ти едва ли казваш, че бившата приятелка на синът ти е изнасилена от бившия си, и това било изневяра. Което явно не е така. Синът ти ми изглежда глупав и наивен, щом една жена може да го манипулира и насъсква срещу родителите му и явно, че за цялата ситуация си е виновен маминия.

 
  ...


...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: c22cb838c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Как така ви е изгонил от собствената си къща?
Изкарвам я с парцали те и на мига... но вие явно заради нупетата сте били мълчаливо съучастници, докато не се е обърнала и срещу вас.
Ккато и да е.
Можете да направите завещание с право на ползване докато сте живи.
В никакъв случай директно прехвърляне чрез покупка-продажба защото може да продадат къщата, а после не се знае какво още ще и ски не на снахата, а синът ви явно я следва във и за всичко.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 9d89b366ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Къщата така или иначе ще бъде наследствена на сина ви, тя няма да има нищо при евентуален развод. Не знам как може да ви "откуди" оттам, щом е ваша.

 
  ...
преди: 1 месец, 4 дни
hash: 70a6322602
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Леле тя не знам каква е, ама и вие сте... Спокойно и да се оженят нищо няма да вземе, а и да вземе което няма как да стане, ще ОСТОНЕ на внуците ви. Колко злоба има във вас. Всеки носи сам отговорност, безумни разсъждения, всички са виновни. Не се месете и не отравяйте синът ви.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: b7ae2fd7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   До 3 - Аз съм в потрес, че ти си в потрес.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 3 дни
hash: ca32601237
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Много объркана история. Къщата била на тяхно име, но снахата, която дори не е съпруга на сина ги "откудила". Преди това кварталът гръмнал от банкети. Прилича ми на една специфична етнокултурна особеност.

 
  ...

...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 6fb5afc35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

12.   Първо, няма такъв "филм" някой си да ти спретне капан, за да те раздели с половинката. И тя да ти изневери, щото била подведена от капана, нали.. Искала е да изневери и го е направила. Това не значи, че е лош човек, но хайде да спрем да оправдаваме всяка такава постъпка с капани, магии, зли очи, завист..

Второ, няма и такъв филм, че една жена само от завист за "почивките" ще открадна мъжа на друга, ще го накара да се ожени за нея, ще роди, ще почувствала силата си и прочие. И мъжът, както и жената, има своя воля и решава. Та, лошо е постъпила бившата, че изневерила, а синът ви добре ли е направил, че се е събрал точно пък с нейната приятелка? И тази постъпка не е никак за хвалене. И каква точно сила и сигурност има майка на 2 деца в наши дни, в нашата страна? Че утре може да остане и без брак, и без помощ, и без издръжка, и на улицата? Не са били един и два случаите, когато до появата на децата жена я гледат като принцеса, а после... не е хич приказка. Сигурност в мъж не бих търсила, не бих разчитала. На какви почивки ходи пък съвсем не е критерий. А синът ви даже и брак няма с майката на децата си. Та, сигурност за нея ще е да си работи и изкарва сама пари и издържа децата си. Нищо друго не е гарантирано на съвременната жена.

Трето, и това да те изгонят от твой имот даже в нашата интересна територия няма как да се случи. Нито законите ще го позволят, нито синът ви, даже и заслепен, омагьосан, с "капан", ще го позволи и жена му ама въобще няма да е фактор тук. Какво значи, че ще ме изгонят от имот, който аз съм платила и ще предоставя, ако аз реша, да живее детето ми? Нали ще се изсмея на такова нагло искане и с това нещата приключват. Още повече, че съпругът ти е жив и ще ти е още една опора срещу всякакви такива безумни амбиции. Къде ѝ иска да живее и какво ѝ се иска да притежава тази жена, са си нейни фантазии. И аз искам някой замък, ама.. нали. Мечтите са безплатни.

А кой какво и как наследява в написано също в закона. Не е нужно да гадаете. И както няма и брак, какъв наследник му е тя изобщо, че да го мислите? Евентуално след раздяла между родителите може да остане в това жилище до пълнолетие на децата. Но то няма да е нейно. Наследяват се съпрузи, не гаджета, не и родители, които нямат брак. Поне у нас. Иначе в чужбина може да завещаеш и на котката си всичко свое. Е, поне в това отношение родните власти са проявили разум, да няма драми, страхове, сцени, дебнене и криминални сюжети.

Голяма сапунка, но дотам.

 
  ...
преди: 1 месец, 3 дни
hash: 41664907d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Много странна история, щом нямат брак, тя никога нищо няма да притежава. След вашата смърт къщата ще остане за синът Ви, а щом на този етап си е на ваше име, винаги може да я изгоните.

 
  ... горе^
преди: 1 месец, 2 дни
hash: 7632420fe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Идеален сценарий за турски сериал. Не тя се е променила, а синът ви! Ако все още ви слуша, него предупредете, че забелязвате нещо нередно. И вие сте попаднали в "кур-капан". Докато къщата е на ваше име, нищо не може да ви вземе снахата, но ако я препишете та сина си, то след смъртта му един ден, ако тя го надживее, къщата остава на внуците ви. Сега щом къщата е на ваше име, можете спокойно да я изгоните от нея, ако не кротне и започне да ви уважава. Това го кажете на сина си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker