Останаха ли ви приятелки след раждането? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Останаха ли ви приятелки след раждането?
преди: 18 дни, 4 часа, прочетена 656 пъти
След като родих масово приятелките ми ме зарязаха с изключение на 2-3 с които се виждам рядко. Имах планирана бременност, преди това се омъжих, всички бяха с мен и много се радваха. Като забременях половината изчезнаха, другата половина след раждането. Така ли е при всички? В началото бях много обидена и ми беше тежко, защото сме заедно от години, сега вече минаха 2 години и някак си свикнах с това, но вътрешно знам, че ще дойде момент когато и те ще са на мое място и ще им го върна тъпкано. Станаха ми противни.. викам ги да се видим дори без детето - все заети, все изморени от работа… а на края ги гледам в инстаграм се събрали с други хора на бар. Много ми паднаха в очите и не мисля, че бих ги подкрепила някога за каквото и да било. Споделете как беше при вас и наистина ли на края ти остава семейството, мъжа, работата и детето, а останалите са просто някъде там и от приятели стават познати и нищо повече.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 17 дни, 7 часа
hash: f962758bdf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Жените, които са на различни етапи от живота си, не се разбират много. Те не могат да говорят с теб с бременност, раждане, грижи за детето, вероятно даже започват да се дразнят след време. Особено ако са необвързани, ти не можеш да говориш с тях за провалени срещи и да се оплакваш от мъжете, защото си имаш други приоритети. Събирай се с други майки и си направи нови приятелки. Тези, които са те изоставили, не ти трябват.

 
  ...
преди: 17 дни, 7 часа
hash: e339a16f6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Много зависи и аз се отделих от всичките ми приятелки с деца понеже непрестанно за децата говорят. Седнем някъде "детето това детето онова " все едно живот освен децатга нямат. Какво да се събирам с такива хора.

 
  ...
преди: 17 дни, 6 часа
hash: bf468ba197
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Да така е. Свиквай със загубите, ще срещнеш други хора, майки с деца със сходни проблеми. Не се отчайвай. След първата годинка всичко ще се промени.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 6 часа
hash: 46cfbfeab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

4.   Ако говориш само за детето си и това ти е основната тема на разговор нормално да се отдръпват.
Имах една бременна приятелка виждахме се основно близо до тях че по далече не можеше да отиде нямах никакъв проблем с това, но тя като си отвори устата все за бебешки теми говореше, а тогава мен изобщо не ме вълнуваха тези теми и ми беше досадно с нея. Опитвах се да си говорим нещо, което ни вълнува и двете е не намерихме тя си говореше за бебето, няма лошо, но тогава аз се чувствах тъпо, защото половината от нещата които коментираше все едно на китайски ми говореше. Така че когато нямате общи теми се получава това отдръпване, защото на никой не му се слуша за неща от които не се вълнува.

 
  ...
преди: 17 дни, 6 часа
hash: 46cfbfeab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Защо да ти паднат в очите, като да отишли на бар те знаят, че и да те поканят ти с малко дете си няма да го оставиш, че и ти да се юрнеш на бар с тях.
Вече нямате общи интереси на други етапи от живота сте те, предполагам деца нямат могат да си позволят излизане на бар, не че и ти не можеш, но с малко дете надали би тръгнала.
Намери си кръг от МАЙКИ С ДЕЦА ще имате много повече общо.

 
  ...


...
преди: 17 дни, 5 часа
hash: 5971023e7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Ами нормално. Нямате общи интереси. Те се интересуват от съвсем други неща. Купонясва им се.
Ти ще можеш ли да купонясваш като си с дете. Едва ли.
Животът е пред тях все пак.

 
  ... горе^
преди: 17 дни, 3 часа
hash: 324b8b8fc0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Аз лично не бих го приемала толкова навътре. По-скоро вече сте на различни вибрации - ти женена с дете, те свободни без деца. Нещата които преди са ви свързвали вече ги няма. При мен пък се случи обратното -приятелка с която бях много близка години наред се отдръпна след като си намери мъж и роди. Отначало и аз бях обидена, но после като се замислих за всичко си има причина. Преди и двете бяхме свободни, ходехме по срещи, обсъждахме мъже и дори имаше период в който и двете бяхме необвързани и с обща съдба. Ходехме насам натам по кафета и клубове. След като тя роди вече приоритетите и бяха други и нищо не ни държеше. Не сме се карали, дори още се поздравяваме за празници, но вече не се и виждаме, стана някакси от само себе си. Прочети за вибрациите и как си с дадени хора с които имате общи проблеми или сте на едни и същи етапи от живота. Разбира се има и приятелства за цял живот, които не се влияят от обстоятелствата, но са доста редки. Изглежда и твоите приятелства са били на база моментни неща, които ви свързват и след като твоят начин на живот е станал коренно различен от техният те са се отдръпнали.

 
  ...
преди: 17 дни, 3 часа
hash: 48a1818830
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Може не съзнателно да говорите постоянно за детето, което е нормално, все пак то е центъра на вашата вселена. И при мен е така, но не ми тежи даже напротив, така имам повече време за детето и ми е приятно. Аз забременях по- късно от приятелките си и пак се получи това отделечаване и от двете страни, но не ми тежи. Нещата и приоритетите се променят постоянно.

 
  ...
преди: 17 дни, 1 час
hash: 4f61734e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Не е важно колко приятели имаш, щом любовта на живота ти е с теб.

 
  ... горе^
преди: 16 дни, 20 часа
hash: 24d429692b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Ми може да не им се слуша за мъжът ти, бебето, дрешки и детски болести. Нито пък постоянно да проверяваш как е. Или да им навираш снимки в лицето.
Просто сте на различни етапи.

 
  ...

...
преди: 16 дни, 9 часа
hash: 2ec7a6d0f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Виж, и аз имам деца, макар и вече големи. Но си подреждах време и за мен без дете/деца. Успявах да се виждам с приятелки с и без децата, не първите месеци от раждането, разбира се.
Идваха най-близките ми приятелки и в къщи, а някои така свикнаха и заобичаха децата ми (2 са, с малка разлика) че искаха и да ги разхождат и прекарват време с тях.
Но докато бях бременна (въпреки, че и двете бременностти бяха високо рискови и почти цялото време бях в патология за задържане) не съм ги занимавала със състоянието и страховете си, освен ако самите те не са ме питали как съм.
След като родих- ами подобно. Не съм забравяла да питам как са те, да се интересувам от техните животи, да участвам в някои общи активности от преди да забременея.
Тоест, продължавах аз да съм приятелка за тях също, а не бременната/майката с единствена тема тема за разговор - деца и мъж.

Много лошо впечатление ми направи това:
"вътрешно знам, че ще дойде момент когато и те ще са на мое място и ще им го върна тъпкано"
Не мисля, че са се отдалечили от теб затова, че си родила. По-вероятно е ти да си се обсебила и да искаш всички да се въртят около теб, твоето дете, твоето ежедневие. И с тези закани, че ще им го върнеш тъпкано...
Изглежда като да се ядосваш, че имат свой живот извън твоят, че се забавляват въобще вместо да са ти на разположение на теб.
Мои приятелки сами, по тяхно си желание са искали някой път да излизат с децата ми, но никога аз не съм искала това от тях като ангажимент някакъв. Даже се притеснявах доста защото и двамата ми сина бяха доста активни, като проходиха бяха като топчета пинг-понг, докато ги засечеш на едно място, вече бяха на друго.
Лично аз не бих ти била приятелка нито със, нито без деца.
Та, помисли си добре за твоето собствено поведение и изисквания защото така ще ти е трудно дори с други майки на малки деца да общуваш. Ти и твоето дете не са техният център, а само твой си.
Не са длъжни да се затварят за да не се чувстваш ти "изолирана".
Ти имаш прекрасен ангажимент в момента а който очевидно дори не можеш да се насладиш защото гледаш техният живот и изглежда, че дори им завиждаш...

 
  ...
преди: 16 дни, 8 часа
hash: 83f4a7d7b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

12.   Ако им говориш само за памперси, храна, сополи и бебето, което става център на вселената е нормално да не излизат с теб. На мен също не ми е приятно да слушам какво е направил невероятния изключително надарен, красив и невероятен бебок нон стоп. Не ми е приятно да слушам за манджи и битовизми. Майките са досадни. Това е.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 1 час
hash: 3bdd6859d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Масово жените сега като родите и ставате досадни, оглупявате, еле пък ако и на работа не ходите деградацията е тотална. Нямате никаква тема за разговор, освен това кога, ядете, акате, пикате и боледувате. Това е защото не правите нищо др, освен да гледате дете. Едно време майките гледаха къщата, готвеха, ходеха по полето да работят, перяха на ръка и нямаха време за глупости!
И да - която е родила, моментално е била отлъчена от всички чатове и срещи!

 
  ...
преди: 12 дни, 3 часа
hash: 994a7b70bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Солидно количество обиди изчетох в коментарите, както към мен, така и към майките като цяло. Жалко, грозно, противно и разбира се напълно очаквано. Не, не говоря само за памперси и за детето, спортувам, имам хоби и доста често пътуваме в България и в Европа както с детето, така и без него. Интересен и забавен човек съм и имам изцяло свой живот извън майчинството. Имам прекрасен съпруг, който с радост гледа детето когато аз излизам. Събота и неделя също често не е при нас, за да прекарваме време заедно. С други думи 99% от предположенията тук не се оправдаха. Все пак тази тема ми помогна да разбера какъв е проблемът - малодушието и злобата на българина. Проблемът не е в мен, а, че явно съм допуснала хора като коментиращите до себе си. За това и казах, че като им дойде времето ще им го върна тъпкано. Да са “отлъчени” и те, впрочем това очаква и всяка една от коментиралите жени, ако изобщо имат щастието да станат майки. Злобата, която изливате по останалите, изолирането и предубежденията рано или късно ще ви настигнат и ако нямате моят късмет и възможности за хоби, развлечение, спорт, пътуване ще си останете ей така самички и зарязани от себеподобните ви. Съдбата си знае работата, а българинът е все така черен, черен и зъл до мозъкът на костите си. И това ми били жени!

 
  ...
преди: 12 дни, 3 часа
hash: 0c2427093d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   14, сега пък нацията ти е проблемът. Окачестви 6 милиона като негодни.
Проблемът е, че като родите ставате самодоволни и се пъчите с това, че сте вързали някой и сте снесли. Гледате високомерно на останалите жени. Надувате им главата с мъжо, детето. Ставате средностатистическата американска домакиня, чийто свят е адски ограничен.
На жените им е по-добре без теб. Да им се заканваш, защото не си им приятна, не говори добре.

 
  ... горе^

...
преди: 11 дни, 20 часа
hash: b9c08d37b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Авторке (14)
"За това и казах, че като им дойде времето ще им го върна тъпкано. Да са “отлъчени” и те, впрочем това очаква и всяка една от коментиралите жени, ако изобщо имат щастието да станат майки"
Много си злобна, бе женице!
Ако имаше любящ съпруг както казваш, па почивките насам-натам... Оф, и още не ти става ясно защо си пренебрегвана, та продължаваш как ти ще ги " отлъчиш" тях.

 
  ...
преди: 3 дни, 10 часа
hash: 88ff9fa715
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Същия проблем имахме с жена ми. Когато забременя всички ни изоставиха. Единия ден сме с компанията, на другия сме сами ( буквално така стана ). Още по-гадно е че тя забременя за пръв път на 14 ( на една възраст сме ) и наистина имахме нужда от хората около нас. Те просто изчезнаха. Добре че поне родителите ни имаха глави на раменете си и не ни триха сол ( както си бяхме объркани и глупави тийнейджъри то само това оставаше ). Сега сме на по 35 и все още се сещаме за гакво беше тогава. Даже жена ми отказва до днес да допуска когото и да било до себе си и общува само с мен, родителите ни и децата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker