Защо децата трябва да плащат за грешките на разведените си родители... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо децата трябва да плащат за грешките на разведените си родители...
преди: 16 дни, 2 часа, прочетена 673 пъти
Здравейте, аз съм дете на разведени, знам че нито съм първата, нито последната, но за мен това е нещо ново и непознато. Нямам приятели минали през това, дано не им се случва никога. За това няма кой да бъде до мен в тежките моменти и да ме разбере истински какво ми е.
Не съм такъв егоист да не разбирам родителите си, щом не се понасят вече разделиха се добре, но не разбирам, защо чак сега се случва, щом и преди не са се разбирали да се бяха развели тогава.
Аз съм единствено дете и положението е следното майка ми си има нов мъж, баща ми също си има нова жена, обаче тази жена от скоро се нанесе у нас + това тя има и дърщеря почти на една възраст сме, но и двете са страшно глупави... не знам баща ми как не го вижда това.
Преди някой да си помисли, че преучвеличавам ще дам примери.

Баща ми беше дал на новата си 60 лева по три банкноти по 20лв новата смята и ги изкарва 80 лв, три пъти ги смята и трите ги изкара 80лв, след поправка от баща ми ги сметна както трябва и се изсмя само.

Баща ми дава на мен 50лв и ми казва, след като ги разваля половината да дам на нея съответно и давам 25лв, а тя вдига луд скандал, че й давам по-малко и лъжа... показвам й на калкулатора на телефона че 25+25=50 та чак тогава ми повярва и дори не се извини, а се изсмя...

Отиваме на ресторант и двете не знаят да използват прибори взимат от чинията с ръце при положение, че не сме си вкъщи, а на ресторант и децата в детската градина ще знаят как да се държат...

Дъщеря й се оригва на масата, топи си ръкавите по чиниите, мляска, говори с пълна уста, майка й същото го прави, а баща ми не се притеснява от това просташко поведение не разбирам защооооо...

Искаха да ме "сприятеляват" с дърщеря й не виждам как ще стане тя е отварителна гнусна и много тъпа и не не преувеличавам.
Веднага давам примери.
След тоалетна не си мие ръцете, къпе се на 1 седмица (поне не смърди много).
Когато сме на вън и ще ядем нещо й подавам мокра кърпа да си избърше ръцете, а тя ме пита за какво й е и съответно не ги бърше....

Нямам елементарни познания дори от обща култура, когато й говориш нещо тя гледа неразбиращо и след това повтаря всичко от началото, но пак не го разбира. Освен глупости да говори друго не знае. Говори, като селяндурка на бЕх, кАзах, епа.
Някой по"сложни" думи си ги измисля, не знам защо беше казала че в нас било много "лЮксозно" и така с доста думи ги казва по изключително грешен начин. Майка й и тя същата не разбирам баща ми какво вижда в тази жена тя е глупава, не е на нивото ни, но той я прибра вкъщи, аз не искам да живея с такива хора. Никой ме ме пита какво искам или не искам, натресоха ми ги и на всичкото отгоре трябва да деля собствената си с тая с онази гнусарка.
Не мога да отида да живея при майка ми, защото тя не ме иска, не го е казала директно, но каза, че било тясно там... ами то е същото тактично ме отсвири.
Не съм пълнолетна, няма да ме вземат на работа не мога да отида на квартира принудена съм да стоя там.
Нали и аз съм от семейството, защо баща ми не ми каза поне, а не да ми ги натресе и двете, казах му че искам да се изнеса, нямало къде тук ще стоя пък, като стана пълнолетна да съм ходила къде искам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 17 часа
hash: f8a2649bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Ужас, въобще не ти е лесно. За мащехата ти, едва ли е проблемът в математическите ѝ умения. Нещо все изкарва сумите, които баща ти ѝ дава, че трябва да са по-големи. Може да е невъзпитана и проста, но не е чак толкова глупава, колкото си мислиш. Баща ти ще се усети рано или късно. Дано да не е много късно.
Сега е нормално да не ти вярва. Ще иска да доказва и на теб и на майка ти и на всички около вас, че е направил правилен избор. Не се карай с мащехата ти и доведената ти сестра, за да не започнат да настройват баща ти срещу теб. Оставяй ги сами да се излагат.
В много трудна ситуация си, но се дръж и не се отчайвай. Намери близък човек, на когото имаш доверие, различен от майка ти и баща ти, с когото да споделяш. Може да е баба, леля, т. н. Някой, който ви познава и му е ясно как стоят нещата. И споделяй с този човек. Но не с баща ти или майка ти. Внимавай покрай тях и не им се бъркай в отношенията директно, за да не се настроят те или новите им партньори срещу теб.
Помни най-вече, че ти за нищо не си виновна и остави вашите да си оправят кашите, които сами са забъркали. Гадно е, че ти се налага да живееш с тези двете, но никой не може да те задължи да ги харесваш. Просто ги избягвай колкото можеш повече, ходи на гости на приятелки, роднини, занимавай се със спорт, хобита. Прекарвай възможно най-много време извън вкъщи. А за мизериите им се оплаквай само на доверени хора, не влизай в директни конфронтации.

 
  ...
преди: 15 дни, 17 часа
hash: eaa3508c99
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   От описаното разбирам че си една разглезена пикла, която ако остане без покрив на главата и израсне в дом за деца ще разбере какво имала.

 
  ...
преди: 15 дни, 16 часа
hash: ef640015f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Авторке, явно че още нищо не разбираш от живота, щом задаваш въпроси като "щом не се понасят вече разделиха се добре, но не разбирам, защо чак сега се случва, щом и преди не са се разбирали да се бяха развели тогава". Ами не са се развели преди защото то не е тъй лесно да се разведеш. Нямаш и грам представа колко е тежко човек да вземе такова решение. Не е като да решиш кои маратонки ще си сложиш днес или какво искаш да работиш в бъдеще.
Значи хората изграждат семейство и то не е от един ден за друг, да престанат да се разбират. Става малко по малко. После очакваш с партньора си да оправите нещата, развода е крайното решение. Никой не иска да се развежда, затова никой не иска развод при първото недоразумение. Не е като да се скараш с приятелка и хоп, изведнъж вече да не и говориш и да не излизаш с нея.

Родителите ти са се разделили. Сигурно не е приятно, но не ти остава друго, освен да го приемеш. Моите пък 35 години не се разбират. Знаеш ли колко е гадно да живееш в обстановка, в която винаги има напрежение, кавги и проблеми? Знаеш ли колко е тъжно да гледаш как твоите родители са пожертвали всичко за тебе, дори собственото си щастие, и цял живот киснат в един неудачен брак?

Не си мисли, че положението щеше да е розово, ако твоите не се бяха разделили. Вместо да им се сърдиш, се опитай да ги разбереш. Ясно че не може да ги подкрепиш, но поне не им създавай ядове. Естествено че няма да се съобразяват с теб, те също имат право на лично щастие. Нямаш право да му държиш сметка на баща си защо е довел втората си жена у дома. Нали той плаща жилището и сметките? Ти с какво допринасяш финансово за да е длъжен той да се съобразява с твоите капризи? Прав е човека като ти е казал че като станеш пълнолетна да си търсиш къде да живееш ако вкъщи не ти харесва! Осъзнай се!

Децата сме големи егоисти и често забравяме че родителите ни също имат право на щастие и имат своите нужди. Не са длъжни цял живот с нас да се съобразяват. Ако обичаш родители си, не им създавай ядове. Подкрепи ги. Те са давали всичко за теб като си била малка. Сега е твой ред да ги разбереш.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 16 часа
hash: bda4c777bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Баща ти явно е влюбен, както са казали хората любовта е сляпа тая се оригва ти го виждаш, като просташко поведение, то и всеки с акъла си ще го види, но баща ти не, защото е влюбен за твое съжаление.. съжалявам те, но на този етап нищо не можеш да направиш...
Не знам какво ти е, но от написаното ми става гадно как може такова нещо, поне да беше някоя с маниери, а той каква взел... мъжете оглавяват като видят хубава жена макар и да е проста.

 
  ...
преди: 15 дни, 9 часа
hash: 73d6418dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   вероятно, че и баща ти не е много умен. В противен случай, както на теб ти прави впечатление тъпотията им, така би трябвало и той да я вижда.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 554a037608
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не знам с какво го е омотала тази, но яката го е омотала. Спри да говориш с него, бъди по-отдръпната (но любезна) и не общувай с никой от тях прекалено много. Гледай си себе си. Един ден баща ти ще се осъзнае. Според мен е било грешка да я мъкне у вас, но ти вече го знаеш. Просто изчакай. Ако започнат да ти правят проблеми, обади се на майка ти или уведоми психолога в училище, или директно потърси закрила на детето. Като дете имаш право на спокойна семейна среда. Баща ти би трябвало да поставя теб на първо място, след като е твой попечител. Затова и ако има проблеми, говори с някого извън семейната среда.

116 111 е телефонната линия за деца на Държавна агенция за закрила на детето, можеш да се обадиш ако нещата ексалират. Линията е безплатна и е 24-часова.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 577978d32a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Виж сега авторке, разбирам те, но в живота има и много по-тежки ситуации!

Така, че човек трябва да се научи да ИМА ТЪРПЕНИЕ и ЛЮБОВ към хората!

Това е едно изпитание не само за теб(а и за всички вас) и ти трябва да покажеш и докажеш, че си стойностен и добър човек!

Затова приеми ги нормално и се дръж с любов към тях! В подходящо време им обяснявай тези неща за културата и за хигиената - главно на дъщерята, показвай й, учи я - НО С ЛЮБОВ!

Към майката също се отнасяй добре, не се карай с нея!

Не каза дали баща ти се е оженил за тая жена? - а това също е важно!
Но не го съди и не му се сърди!
Не всички хора успяват да се жертват за детето си изцяло!
Аз примерно също отгледах сам дъщеря ни, но не започнах да си търся жена, докато тя изрично и сама не ми каза, че няма нищо против! И минаха доста години и срещнах подходящата жена за мен и се оженихме, сключихме и църковен брак - за да има Божие благословение над семейството ни... И втората ми жена и дъщеря ми - се обичат и уважават!
Кажи на баща си това за обноските( но деликатно) и да се опита той да повлияе на майката.

Относно въпроса в заглавието ти: грешките и греховете на родителите(не само на разведените, а и изобщо) оказват влияние и на децата, защото така е установено от Бога още от древни времена!

Когато ти е трудно, моли се и се надявай и уповавай на Бога!
Той ще ти дава сили, за да се справиш с всички проблеми!

 
  ...
преди: 15 дни, 6 часа
hash: 80e21fbe27
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   Винаги децата плащат. Тези деца съответно стават големи хора, изграждат свои комплекси и резултатът е плачевен и за тях. Всичко това защото някакви незрели хора, решават че ще изпълнят обществените си задължения и желания, правейки деца без куцата сметка.
Резултатът е ясен.

 
  ...
преди: 15 дни, 2 часа
hash: d0eb50b623
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

12.   Всяко дете плаща за грешките на родителите си независимо дали те са или не са разведени, независимо дали имат връзки с други хора или не. Просто такъв е живота докато човек е непълнолетен е длъжен да живее или с родителите си или в институция. Повярвай в институция никак не е приятно а всички родители правят грешки!!!
Това колко и какви грешки правят родителите ни, ни учи на търпение, ти не си се научила, следователно ти е време да се научиш на търпение, по простата причина че никаде никой няма да ти предложи нещо по добро, без да иска нещо в замяна. При условие че майка ти няма място за теб, а баща ти ти осигурява това което описваш си принудена поне до навършване на пълнолетие да търпиш, такава е реалността!

Моите родители не са били разведени, нямали са и любовници, обичаха се през целия си живот, но когато навърших 12г възраст решиха да продадат жилището в центъра на града, да закупят поляна на 30км и да ни изнесат на поляната да живеем биосъобразно според природата, в калта сред козички, кончета и тревички, да си берем дива мащерка, други билки и гъби, да си сеем зеленчуци. Първоначално- 2 години в каравани, без течаща вода, съответно без баня, с външна тоалетна, тип трап, през следващите 20г се опитаха да строят къща но така и не я достроиха, макар да се бяхме нанесли в първите готови стаи и имаше баня с бойлер на дърва. Звучи романтично, но повярвай за един тийнежър е катастрофа, от центъра на града да го преместят в пустощта, и да се налага да пътува за училище по един час в едната посока, да ходи с торбички върху обувките по калния път до спирката. От банята с топлофикация, да се налага да се учи как да се къпе в корито вътре в караваната. Абе много "приятни" преживявания не е за разправяне. Но изтърпях, сега имам собствен апартамент в центъра на голям град, родителите ми са починали. Най смешното е че и аз достигнах възрастта да искам сред природата, но поне първо създадох условия, преди да се изнеса, има новопостроена къща ток и вода и не накарах непълнолетни да идват с мен, децата ми са големи и са поели пътя си.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 22 часа
hash: 11afe89a45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Децата винаги плащат за грешките на родителите си. Това е аксиома. Баща ти явно също не е много умен, щом не го е гнус от подобно поведение. Освен да ти стискаме палци, друго не можем да направим. А номер 2 е с невероятно малоумен коментар. Нищо не разбираш и не си разбрал, лаладжия такъв.

 
  ...

...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Според мен си малко изложена към тях.

 
  ...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Макар и с лоши навици баща ти си ги е избрал и си ги обича.
Лоши хора добри той си ги обича.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 21 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Да те може да имат сериозни недостатъци но според мен дразнещото е ти да им слагаш квалификации.
Кажи какво правят и остави на нас да преценим умни хора ли са глупави хора ли са.
Ти като си толкова умна защо не измислиш начин как да се махнеш от "тези хора".
А умница.

Разбирам да се държат лошо с теб да реагираш така наистина да се държат зле с теб да повдигнеш темата.
Но така като гледам май ти си по-озлобената.

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Съгласна съм с номер 9 напълно.
Дори да си имат сериозни недостатъци не е това начинът да си решиш проблема като пишеш в spodeli. net а като те разговарят по тактичен начин за навиците им. Иска ли човек да помогне ще намери начин човек да го направи.
Иска ли да съди хората също ще намери начин както и авторката го прави.
Може просто тактичен начин да говори с баща си за навиците им. Има как да се случи това.
Въпреки че може и да преувеличава авторката.
Най-вероятно някой моментно си е взел нещо с ръце. Крилце, риба или нещо друго подобно..


Реално погледнато те не правят нищо лошо. Не се заяждат с авторката, не я обиждат. Нищо не правят..
А и ние знаем ли историята на хората с които живее авторката.
Може да са имали тежък момент знае ли човек какво друг е преживял.

Незнам за вас всички но аз не мога да го съдя само защото авторката твърди, че са глупави. Или гнусарка..
Нещо не ми се връзва. Незнам.

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Авторката ако обича да разкаже повече за живота на тези хора.
Как са живяли, какво са преживели. Това би обяснило много неща.
А не само да съди.
Човек да съди хората е най-лесно. Трудно е да разбере човек какво изпитва друг човек, защо страда. Трудно е човек да бъде човек.
Но да съди всеки го може.
Никой не иска да разбере какво се крие зад постъпките на определени хора. които имат недостатъци.

 
  ... горе^

...
преди: 14 дни, 18 часа
hash: bda4c777bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Божеее божеее вие в коментарите съд на моралистите станахте написано ви е черно на бяло вие неее друго четете или по точно не разбирате....
Какви сте такива хора бе в сайт за споделяне хейта на макс като нямате какво полезно да кажете замълчете си толкова ли е трудно чак ще защитавате мащехата и щерката й вместо да кажете нещо мило на това дете да го подкрепите...
То виновно че не търпи КАКВО да търпи болни ли сте кви сте. Аз нямам опит в тази сфера няма как да помогна със съвет, но като няма какво полезно да кажа МНЕНИЕ няма да изкажа за разлика от тия "съдници"

 
  ...
преди: 14 дни, 15 часа
hash: db05e8e9c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Съветът, който мога да ти дам, а аз вероятно съм по-голяма и от майка ти, ако се съди по твоята възраст, е да посетиш училищния психолог и да поговориш с него за емоциите си.
Мисля, че ще ти даде акедватни съвети и ще вникне в проблема ти.
Искам да ти кажа, че е много важно да преодолееш тези твои негативни емоции, за да не ти пречат. Не заради баща си, не заради мащехата или детето й, а заради себе си. Имаш нужда да си спокойна и доколкото може- щастлива. Имаш нужда от концентрация в училище, за да учиш и постигаш целите си.
И един съвет- както е казал един велик българин ''ако някой не ви харесва, забравете всичко лошо, което виждате в него и погледнете само хубавите неща у човека и мислете само за тях''.

 
  ...
преди: 14 дни, 7 часа
hash: f38cc29e36
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Послушай първия коментар, мисля че той има най-голяма реална стойност.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 6 часа
hash: a3c91a4539
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Здравей!
Много ти съчувствам! Не съм била точно в такова положение, но да кажем в нещо подобно.
Никъде не пишеш за други роднини, но ако имаш такива, леля, чичо, баба... можеш да помолиш да живееш с тях. Самата аз съм леля и ако племенникът ми ме помоли никога няма да му откажа да живее с мен.
Така, че помисли и за такъв вариант. Явно е, че в момента нито майка ти, нито баща ти искат да поемат отговрност за теб, което е ужасно! Нямам думи що за родител би отказал да живее с детето си защото било "твърде тясно" или би толерирал чужди хора пред дъщеря си. Ама хайде, баща ти явно е влюбен и това го оправдава донякъде. Обаче майка ти направо ме изуми. Както и да е, целта не е да ги съдим, а да ти помогнем. За това потърси помощ от роднини, дано има кой да ти помогне. А през това време, учи сериозно и се подготвяй, за да можеш да се изнесеш на 18, защото ясно е, че на родителите си няма как да разчиташ.

 
  ...
преди: 13 дни, 22 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   За какво да й съчувствам.
Бият ли я, тормозят ли я, обиждат ли я.
Или просто живеят по-различно.
Нямат навика да чистят.
Може би е така и авторката е решила, че е права донякъде за себе си.
Реално погледнато те нищо лошо не й правят.


Не бих толерирала тормоз ако има нещо. Но в случая няма тормоз. Или поне авторката не пише.. нищо лошо не й правят.
Но напротив тя е озлобената. А те не я обиждат.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 18 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Най-правилният коментар е на номер 9. Да, със сигурност в живота има по-важни неща от това, което авторката уж изживява, много по-тежки ситуации.
Деца, които наистина са подложени на тормоз от страна на родителите си.
На тях им съчувствам да.

 
  ... горе^
преди: 12 дни, 19 часа
hash: 29d0fb89df
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

27.   Виж, сега от моят опит като втора съпруга ще ти кажа че, дори, ако бяха най идеалните ти пак щеше да си недоволна, защото някой ти е седнал на трона. Мислиш че това твоето са проблеми? Я, иди и разгледай някое сиропиталище, как живеят децата там? С, колко пари живеят на ден? Когато напуснат сиропиталището имат ли къде да живеят? Някой деца се налага да работят на твоята възраст. Все още си млада и живота не те е подкарал. Я, си представи че утре баща ти, и майка ти умрат в катастрофа например и тези хора се окажат единствено ти семейство? А, ти в момента ги плюеш по социалните мрежи, без реално да ти са направили каквото и да е. Удрят ли те? Заключват ли те? Не ти ли дават да ядеш? Какво искаш от тях? Искаш в твое присъствие, тази жена и дъщеря й, дори и да не дишат, само защото са ти черни че не си единствената в живота на тати. Разглезен егоист. Утре ще пораснеш, ще се влюбиш ще излезеш от дома на баща ти(а това ще стане по бързо, от колкото си мислиш), ще поемеш грижите по твоето дете, а баща ти като остане сам, ще му окачиш ли медал за това?

 
  ...
преди: 12 дни, 18 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Точно така номер 27.

 
  ...
преди: 12 дни, 18 часа
hash: cce9878987
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Така е има деца, които наистина са израснали в сиропиталище.
Страдали са много.
А какво й има на авторката.

 
  ... горе^
преди: 10 дни, 15 часа
hash: 2526457736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Трябва да контактуват с качествени хора, това е решението.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker