Живота не е за сам човек - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Живота не е за сам човек
преди: 15 дни, 9 часа, прочетена 1319 пъти
Напоследък чета в сайта истории или по-скоро някакви пропаганди как стара мома или стар ерген било супер да бъдеш. Как тия хора се радвали на работата си, награди, свобода, приятели. И аз като човек минал през всички тези неща дълго време бил сам ще кажа. Булшет! Работата е начин за препитание и е нещо материално невъудушевено. С работата си никога нв можеш да изпиташ тези емоции, които с детето си и човека до теб. Особвнно, ако бачкаш за началници ти за тях винаги ще си парче месо, което му изкарва мангизите. И когато се разболееш тежко, ще ти плаща болничен колкото е по-закон и след законния срок ще те изхвърли на пътя без да му мигне окото и веднага ще ти намери заместител. Приятелите. Какво са приятелите. Интересчии. Не случайно има една известна максима: Няма вечни приятели има вечни интереси. И в крайна сметка и те до като ядат и пият на масата с теб след това се прибират при семействата си и децата си, а ти драги ми стари ергенино при кой ще се прибереш при телевизора и компютъра. Толкова много предателства съм видял от приятели, че вече нямам такива. Заради приятели щях да лежа в чужд държава в затвор и нямаше да мога да си видя новороденото дете и жена ми. Едвам отървах кожата. Приятели предатели са казали хората. Една работа би ме радвала, ако е семеен бизнес и нямам началници на главата. Така хем парите остават в семейството, хем няма кой да ми нарежда и управлява като някаква овца. Обичам жена ми и дъщеря ми. Обожавам когато ходим тримата на почивка. Това е най-хубавия ми момент. Миналата година жена ми имаше тежка бременност и си седеше в нас не работеше, аз работех и издържах семейството. Сега аз останах без работа тя работи. А, ако си сам какво правиш? Сигурно приятелите ще дойдат да ти платят сметките или бившия ти работодател дето 20 години си му бил вярно куче. Дори и децата един ден ще поемат своя път, накрая остава човека до теб.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 8 часа
hash: faa04c3753
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Само грешно си завършил. Накрая никой не остава, освен ти самия :)

 
  ...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 4e3876f5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

2.   Виж сега, то ние можем да си имаме човек до себе си и да сме семейство и без да имаме деца... Можем да си изпитваме любов и да се грижим за партньор точно както всеки друг.
Това за работата не го разбирам - яд те е, че някои хора сме си избрали професии, които ни движат и са стойностни ли? Всмисъл, защо това да не е хубаво? Да, работата не е всичко, но пък защо да не се радвам на собствените си успехи?
Колкото до приятелите - такива си ги избрал.
Не всички приятели са предатели - в моя кръг всички хора са доказани, с тях сме заедно от деца. Нито един от тях до момента не ме е предавал и не ми е правил проблеми, нито пък аз на тях.
Съжалявам за тежката бременност на жена ти и финансовите ви затруднения, но темата ти по-скоро доказва, че е по-добре да нямаш деца, отколкото обратното. Много хора не сте готови и не можете да поемете тази отговорност, но въпреки това правите и се мъчите да отглеждате деца.
Няма нужда да казваш как обичаш жена ти и дъщеря ти - това се подразбира, така би трябвало да е, но при теб проблемът идва от това, че мразиш живота си като цяло. Доколкото споменаваш - всяка друга сфера ти е проблемна и единственото ти постижение в живота ти е, че имаш дете.
Така е с много други като теб. Докато аз утре, ако реша да имам деца с моя партньор (когото също много обичам и с когото обичам да ходя на почивка), ще мога да посоча освен дете, също и много други постижения и поводи за щастие, ще мога да споделя с него много красиви спомени.

 
  ...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 477fa0fcd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Що се занимаваш с неща, които не разбираш. Ерген съм, чувствам се прекрасно, доволен съм, изкарвам на месец повече пари от колкото си виждал за година, не страдам от депресии и мисли ще съм сам, даже напротив. Покрай мен, мои набори около 40-така, всички се изпоразведоха, в някакви схеми предимно неприятни, детето не ги зачитало, майката ги настройвала, като преди това разбира се им е сложила рога, защото не я задоволяваш. А пича се смазал от работа на две места и накрая ни жена, ни деца, ни пари. Смазани от живота, с идеята уж да направиш нещо, ама накрая не направил нищо.
Та живей къде и както ти е кеф, никой не може да ти дава наклон, но обратното важи също.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 7 часа
hash: b4de2bd639
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

4.   Пълни глупости. Децата и жената/ мъжа могат също да те изоставят и да си сам като куче. Жената среща богат чужденец и децата избират да живеят с тях в Америка, бащата остава сам и никой не го потърсва - реална история. Или мъжът среща по-млада и забравя и деца и жена. Такива небивалици си изписал че нямам думи. Човекът - мъж или жена преди всичко трябва да може да разчита на себе си. Не на семейство, не на приятели. Ако живееш с идеята "имам семейство - спокоен съм че няма да съм сам" си изгубен. Човек трябва да може да е щастлив сам, не да разчита на други хора. Човек се ражда и умира сам. Всички останали са временно пребиваващи. Никога не съм страдала нито за загубени приятелства, нито за любови, нито за нищо. Мога да съм щастлива и сама и разчитам само на себе си. Спестявам си пари, така че мога да бъда поне година без заплата, ако се разболея. В същото време не съм спирала да уча. Тези две неща са най-важни за един човек. Всичко останало е пунта мара.

 
  ...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 8bb59f50f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   А да Ви е минавало през ум, че различните хора имат различни емоционални потребности? !
Така, както обичаме да ядем различни неща, както имаме различни вкусове за изкуството, така и емоционалните ни честоти са различни. Едни са общителни, контактни, обичат да са сред хора, да общуват, други са затворени, вглъбени, не им е приятна шумотевицата.
Така е и с индивидуалните партньори - някои хора са полигамни, други - строго моногамни, има асексуални, има мизантропи - защо мерите всички със своя аршин? ! Това, че на Вас Ви е необходим постоянен партньор, не означава, че с всички е така. А и аргументите Ви са интересни - "ако си сам, какво правиш"? ! Ами и да не си сам, тоя дето е с тебе, в труден момент, може да си "бие камшика", тогава, какво? ! Гаранция - Франция, са казали, хората. Ако някой ще ме иска за партньор с аргумент да не е сам, като е трудно - не, мерси.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 7bebe85398
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Точно така, пич. Обясни го обаче на господата. Повечето жени са сами, защото господата не са сериозни, отговорни и са вечно не готови за ангажименти

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 6 часа
hash: f032829b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Така е. Стари моми и ергени около нас иззлобяха. Дори роднини на мъжа (стара мома сестра) си позволява да казва, че сме малоумни родители при положение, че се стараем, а тя дете не е имала.

 
  ...
преди: 15 дни, 6 часа
hash: 84c8cb796f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Ти си го разбрал, но много хора със семейства не могат да го разберат, защото жената им е вкъщи, децата ги изнервят. И не могат да видят какво ще е без тях.

 
  ...
преди: 15 дни, 5 часа
hash: 40324618ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

9.   Ами то и семейството ти винаги те използва. Искат все пари и внимание и грижи. Ако умреш ще скърбят за месец, два и после ще си намерят друг човек, който да тормозят. Семейството се превръща в огромно бреме след време. Женат ти става дебела и с още по гаден характер, децата ти все те врънкат за пари. Това е истината.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 5 часа
hash: 56ad955b7c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

10.   Много точно, сам човек е само за тоалетната, но идват времена, и за там ти трябва човек. Циганите затова са щастливи, те никога не скучаят, фамилиите им са по 15 човека, все с някой ще се разсееш.

 
  ...

...
преди: 15 дни, 4 часа
hash: 9a4186a531
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Всеки сам си преценя, и нямаш право да даваш акъл! Аз специално предпочитам да съм сама, отколкото с мъж който иска само аз да правя компромиси. Дали съм щастлива когато съм сама, ДА определено пред това да бъда с мъж като черна станция, който и за секс не става.

 
  ...
преди: 15 дни, 4 часа
hash: ba38703ce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

12.   Друга песен ще запееш мойто момче като жена ти спи с някой от тези твои "приятели" и ти вземе детето и осъди да плащаш издръжка...

Това че "приятелите" са само интересчии е факт. Жената е по-лошата им версия, защото навлиза много повече в личният ти и финансов живот от един "приятел". Ако други мъже могат да те мотаят и да са се възползвали от теб, подготвяй се за същото на квадрат... Ти си явно доверчив и се забъркваш с грешната компания.

Иначе да те светна, в по-голямата част от историята, мъжете (а с това и повечето жени) са живели самостоятелно. Може да не си чел книги, но чрез ДНК анализ е установено, че по-малко от 80% от мъжете са оставили изобщо "генетично наследство". От тях, 5% да са живели с жена, и в повечето случаи всеки си е изпълнявал ролите с почти никакво общуване. Мъжете и жените НЕ СЕ познават. Модерната идея за "партньорство" и "връзки" е от едва няколко деситилетия. Чак благодарение на фемизнима, по-умните мъже (и жени доколкото има такива) разбраха истината за другия пол и е напълно логично да предпочитат да са сами. Вярно, има такива които им се иска да са с друг, но са прекалено смотани. Не е моя работа да съдя някого де

А за правенето на деца в кочината и лайната дето живееш... просто ще пропусна темата. Дори едно животно знае - не се яде и сере на едно място, затова голяма част не се репродуцират като ги затвориш в зоопарка. Повечето хора обаче са по-тъпи от животните, така се оказва. Особено в тези най-кофти исторически моменти, най-тъпото се репродуцира и то се вижда.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 4 часа
hash: bb8956cc1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Баце, е ти откри топлата вода:) Ми така е в живота, никой не е казал, че е справедлив, че хората са добри и емпатични... И все пак не бива да губиш напълно вярата си в хората, има ги всякакви, има и добри приятели, има и емпатични работодатели, има и отговорни и любящи съпруги и деца, както има и тяхните противоположности.

 
  ...
преди: 15 дни, 4 часа
hash: 339d3d57da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Всички си мислим, че тези работи се случват само на другите. Докато не станем част от статистиката. Дай си малко време. Никой не е застрахован един ден жена му да се прибере с леко разсеян вид и след няколко седмици вадене на думите с ченгел, да ти каже, че е "объркана". От там насетне нещата се завъртат доста бързичко докато стигнеш момента в който единственото което ти остава е да гледаш снимките и да си мислиш колко наивен си бил. Има много причини, които могат да доведат до този завършек. Тогава ще те видим каква песничка ще запееш.

 
  ...
преди: 15 дни, 3 часа
hash: 31e3727d07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   ... изглежда и пълният член не е за сам човек, също!

 
  ... горе^

...
преди: 15 дни, 2 часа
hash: a9c000fedc
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

16.   Имам такива 2 познати дами на по 35. Бръмчахс до преди няколко години, сменяха гаджета по няколко пъти в годината, подбираха според кой какви са му фодителите, кой каква кола кара, кой има повече последователи в инстаграм. Сега вече не са вървежни, младите момичета са с предимство. Та сега вече тези моми са се хванали като удавник за сламка и търсят гостоприемник за семейство. Но няма от гези с хубавиге коли и богати родители. Считам, че ще си вземат по някое куче и ще си пърдят сами вкъщи.

 
  ...
преди: 15 дни, 1 час
hash: 95b0c11da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Ти пък това да си сам е най хубавото

 
  ...
преди: 14 дни, 22 часа
hash: 4255db507d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Прав си човек. Съжалявам как така е щяло да те вкарат в затвора. София..

Съжалявам и за тежката бременност на жена ти. Наистина.
Съжалявам.
Много верни неща казваш.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 21 часа
hash: f032829b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   17, имам и аз подобни примери над 30 жени. Едната дори се мислеше за супер хубавица, понеже разни дъртаци бяха я научили, че си отваря краката за относително скъпа вечеря и 20 до 50 лв. "той не плаща за секс, подпомага ме". И сега къде е това момиче? Надебеляла, погрозняла, с куп заболявания и психически не добре, мисли, че може от някой "случайно" да забременее, вече и за секс я избягват. Злобее срещу всички свои съученици и познати с деца.

 
  ...
преди: 14 дни, 20 часа
hash: bc188d86dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   Така е авторе, много си прав. Но в днешно време егото на хората е огромно, както и претенциите. За това и рядко се среща щастлива любов. Ти си щастливец, че имаш това безценно богатство.
Аз като жена и майка също съм поставила интереса на семейството и децата пред всякакви работодатели и приятели.
С толкова самотници без деца в днешно време след 30 години ще имаме епидемия от болни самотни старци, умиращи в апартаментите си, защото не е кой да им викне линейка. Няма да има кой да ги заведе нито на доктор нито да им купи лекарства.
Баща ми наскоро му сложиха стенд на сърцето. Е, добре, че има деца и жена да го гледат, да му готвят и да му купуват лекарства, че иначе нямаше да оцелее. Да не говорим, че и идва момент в който почват да ти умират и приятелите и вече не е така весело както на 30.

 
  ...

...
преди: 14 дни, 19 часа
hash: 6736cc7326
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

21.   Охх, оставете хората да си живеят както искат и си гледайте във вашата пазва. Някой, яде ли ви от масата, харчи ли ви от парите, та давате акъл. Живота стана много труден и да нямаш доверие дори и на сянката си. Нека ви кажа от моят опит. Бившият ми мъж, наркоман и алкохолик и по вашата логика трябваше да го търпя за да не бъда сама, даже и дете да му родя, за да не бъда сама. Не смятах да се женя и се бях примирила със съдбата си, роднини вземи този, вземи онзи, е взех си друг мъж, а при него трагедия! Има дете от друга жена, а детето не го зачита за нищо, въпреки че той издържа и майка му и сега го е страх да има дете с мен, за да не стане пак същото.
Ж. 38

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 10 часа
hash: 21934b892a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Абе, хора това че имаш дете това не значи че ще те гледа. Всичко е строго индивидуално и е прав коментара гледайте себе си. По край мен имам ужасно много примери на това, как хората имат деца, но са сами, защото детето, я е в чужбина, я не може да го гледа защото няма място в неговата къща и пр.
Аз пък съм на мнение че не всеки човек е роден да бъде родител и по добре тези хора да не се размножават.

 
  ...
преди: 14 дни, 8 часа
hash: beb9cbad3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   До 7. Имам една такава приятелка - стара мома. Принципно е много добър човек, но минавайки 50-така и явно осъзнавайки, че всички влакове за семейство и деца са заминали, буквално пред очите ми изтрещя и се озлоби до умопомрачителна степен - всички са й малоумни родители, прасета, мърли и каквото там се сетиш. Тъжна история.

Иначе аз се определям като супер индивидуалист и саможивляк, минал съм няколко токсични връзки, от чието освобождаване се чувствах като прероден - разбирайте чудесно си се оправям сам, но с ръка на сърцето си казвам: без другарче в живота не става, просто губиш смисъл и цел, колкото и да се самозалъгваш до време с разни евтини заместители като това да работиш супер-мега-гига престижната работа за някой боклук, да си купиш по-лъскавата купчина ламарина на колела, да обикаляш като гламав туристическите гета или да чукаш кухи лейки на поразия.

 
  ...
преди: 14 дни, 7 часа
hash: de1aeea27b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Да си сам понякога е хубаво, друг път е доста депресиращо. Всичко зависи от случая. Така и не можах да намеря за себе си отговор на въпроса, дали е по-добре сам или с грешен партньор. Дълго време бях в семейния бизнес и накрая просто се разведох. Не заради "другата", а заради натрупаната досада или може би умора от дългия семеен живот. Тя "другата" също искаше да ме вкара в семеен живот, без да осъзнава, че много години ми е писнало да се съобразявам кога ще си легна, какво ще си купя, къде ще ходя на почивка.... От друга страна сега пък вечер няма с кой да обеля две приказки, но имам спортна кола, всички ония играчки, за които си мечтаех, свобода да правя каквото искам и най-вече когато и ако искам. Всяка връзка отначало е като приказка, накрая завършва като психотрилър. Някои търпят, някои го прекратяват. Може би за да е успешно едно съжителство, трябва и двамата да се стараят както в началото, което не се случи при мен. Иначе като мъж ми беше доста гадно накрая да виждам нещо разчорлено, облечено в дрипи, за което каквото и да направех или беше недостатъчно, или го правех грешно, или никаква реакция, което беше най-гадното. Не казвам, че аз не грешах, че не се отпуснах, но пък никой не ми даваше стимул, за да се развивам. И ето ме, сега сам. Какво пък толкова. Мога да си изкарам А ЕМ Джи-то и да отида до София или ако искам до Виена, да си намеря нещо платено за секс или просто да си направя някаква пица и да си гледам нещо на огромния телевизор. На моите години вече не се надявам да срещна "чистата любов". Жените след 40 търсят някой, който "да вържат". Дори не винаги търсят пари в чист вид, а понякога просто домашен майстор, баща на детето си или дори някой, който да ги кара като такси. И предлагат единствено секс и съмнителни домакински умения, които аз ги владея до съвършенство и това е нещото с което трудно могат да ме спечелят. И сега какво? За да не си легна сам, трябва да плащам сметки, да купувам парцалки, да гледам чужди деца, да купя някаква малка женска кола, да ходя на почивка там, където не искам и още куп работи. По-добре сам и с платена любов. Поне там сделката е ясна - толкова на час за точно определени неща. И след това си тръгвам без да са ми вменени ангажименти или вина, без да трявбва на сутринта да закарам детето и без да видя разчорленото дрипаво емнаципирано чудовище, на което аз няма да казвам как да се облича, само то има право да ми казва аз какво да правя. Не зная каква е тази мания при жените да ни контролират. Може би идва от майчинското чувство.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 4 часа
hash: 66a6cd04f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   До 23. Тази твоя приятелка ако ти е такава, едва ли ще говориш така за нея, разбираш, въпрос на морал.
Познавам доста изтрещели по-принцип, всичко е до очаквания без значение семейни или не.
Някак написаното от теб е като дърта кълняща циганка, не знам дали се усещаш.
Някак на всички им в очите старите моми е ергени, а тях хич не ги еня, не знам дали схващаш символиката.

 
  ...

...
преди: 13 дни, 22 часа
hash: f032829b72
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   25, напротив, мисля, че ако някой се е изложил, то не бива да адмирираме постъпките му, било то бил ни е приятел или не. Кълнящите са точно тези, злобеещите, а не ние, които се учудваме на това. За старите моми тази тенденция я е имало и в миналото, и сега: озлобени са към деца и майки.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: 6d9c83f81b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Ако си сам и без работа, не е проблем, все някак си ще се справиш, но когато семейният бизнес фалира или пък се случи и двамата родители да останат без работа, но имат дете/деца, които все още са ученици, е страшно. Най-гокям е ужасът за децата,
Да си сам и да отговаряш само за себе си, е лесно, колкото и да не върви, дори и да си в чужда държава без постоянна работа и да работиш от дъжд на вятър. Там 3 месеца работа ти осигуряват платена квартира за цяла година, почивка поне 2 седмици на море, разнообразна храна без лишения и други.
Страшно е да си дете на безработни родители и дете на фалиращи родители, дължащи кредити.
Била съм във всичките ситуации.
Да си сама жена без работа в чужда държава не е страшно, работа в чужда държава все някак се нанира и се оцелява без помощ отникъде, но в България останете лу и дваматяли без работа, без спестявания, с кредит и с дете е страшно.

Не съдете другите, защото не сте наясно какво са преживели.
Заради ужаса, който трябваше да преживея с родителите ми, дълги години не исках да имам деца.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 10 часа
hash: 339d3d57da
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   В този сайт сме се нагледали на самотници които щедричко обясняват колко добре си живуркат. Но това което прави впечатление е, че макар и често мъжете да се хвалят колко добре изглеждали, колко пари изкарвали и каква хубавичка кола карали, от време на време си признават, че положението не е чак толкова розово. Например, номер 24 още в уводното си изречение уточнява, че да си сам "понякога е доста депресиращо". От друга страна обаче, самотните жени никога дори и не намекват, че имат въобще някакъв проблем. Всичко им е чудесно, прекрасно, те са ненагледни красавици, които всичко знаят и могат ама някак си все се оказва, че не се е родил принца, достоен за тях. Бройката неуспешни кандидат-принцове които са ги опрашили и отпрашили, се крие старателно, разбира се. Но може би най показателната черта е тона с който говорят. Цветисти и хапливи епитити, от които струи жлъч и ненавист. Това което може би не осъзнават, е че наличието на подобни силни негативни емоции които явно бушуват в тях и те не могат да контролират, и се прокрадват във всяко тяхно изказване, всъщност е индикатор за дълбока вътрешна болка. Онази, която кара душата ти да кърви бавно но непрестанно. Която сковава всякакъв положителен порив, който всички ние имаме нужда да изпитваме, създаваме и търсим. На мен лично ми приличат на стар, пресъхнал и тъжен кладенец.

И поради типичната женска завист и манипулативност, когато някоя женица пусне тема, че има проблеми с половинката си, първата реакция на нашите позастарели нo силни и независими принцеси е "остави го, този не те заслужава, ще си намериш по добър мъж на момента". Все едно колкото по голям стане техния весел отбор тип "Сексът и града", толкова по малко зле ще им е на тях. Някакъв изкривен прочит на поговорката "споделената болка е половин болка".

А най забавното е като почнат да претендират за някаква дълбока емоционалност. Или пък емоционална интелигентност. Всъщност, каквато и да е интелигентност. Въобще не си дават сметка, че тяхното поведение, изказ и цялостен образ, е толкова плитичък и предвидим, че са отворена книга. При това с малък брой страници. И не особено интересна и приятна за четене. Или пък уникална.

 
  ...
преди: 13 дни, 6 часа
hash: 01992002ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Подкрепям автора напълно. Много е гадно да си сам и човек не е създаден да живее сам. Въпреки това има едно "но" и то е, че не на всички им върви във връзките. Преди недоумявах как може да има изрази като "нека първо малко си поживея, после ще се женя", "ожени се млад и не си е поживял" и подобни. Даже открито им се присмивах. Със сегашната ми връзка обаче, започнах да осъзнавам какво се има предвид. Постоянни мрънканици и то за съвсем дребни неща. Вечно недоволна, вечно нацупена, все нещо не й е както трябва, а все още сме в началото на връзката си, когато уж всичко би трябвало да е приказка. По-хубаво ми е да съм на работа, отколкото с нея. Като гледам приятели и познати, положението е сходно. Чак ме е яд на себе си как се тровех в най-безгрижните си години, че съм сам, а де факто като се обърна назад това си беше супер спокойно време.

 
  ...
преди: 13 дни, 2 часа
hash: be633513d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   До 28. Не мисли по добре, прекалено много тъпотии написа, за човек който не казва нищо, а иска да каже нещо.
Пак казвам, не се рови при “самотниците” когато не ти харесват, еле пък да седнеш да ги обсъждаш в 50 реда.
Не знам дали осъзнаваш, но хората пишат подобни глупости, когато са наранени и не могат да прежалят някой такъв или когато живота им е достатъчно скапан, за да не гледат своя си живот, а този на другите.

 
  ... горе^

...
преди: 13 дни, 1 час
hash: 32bbd934c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Ерген съм на 31 и да ви кажа не е от най-хубавите чувства, въпреки, че виждам и позитиви.

 
  ...
преди: 12 дни, 8 часа
hash: e4d8f9e45d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Да, не е приятно да си сам, защото каквото и да натрупаш, няма с кого да го споделиш.

Представи си да станеш трилионер, но да живееш сам на луната.
Цялата луна само за теб, с всякакви удобства, но без човешки контакт.
Стоиш там, на тъмно, и от време на време поглеждаш към земята.
Колко ще ти пука тогава, че имаш неща?
Някои казват "гледай себе си, трупай неща", но винаги под предтекста, че някой ще забележи това, че докато ти гледаш себе си, някой друг също те гледа. Този фокус върху себе си не работи без други хора и ни връща към основата на проблема, която е че искаме някой до себе си, и минаваме през всякакви заобиколни пътища за да получим това което наистина искаме.

Иронично е, че често същата ръка която се протяга в опит да се приближиш към някого, избутва същия този някого, докато някой, който просто минава покрай някого, без да му обръща внимание, може да дръпне този някого към себе си, така както една бързо движеща се кола дърпа листа с вятъра от скоростта си.

За жалост, някои хора са сами, без грешка от тяхна страна или може би заради това.

 
  ...
преди: 10 дни, 16 часа
hash: 6491362831
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Винаги е било така и ще бъде, такъв е животът.

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 23 часа
hash: cb52e50a8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Колко хора са самотни в семействата си, но стоят защото какво ще кажат хората

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker