Пълна загуба на уважение към родител - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124186)
 Любов и изневяра (30574)
 Секс и интимност (14660)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6732)
 Здраве (9764)
 Спорт и красота (4771)
 На работното място (3345)
 Образование (7434)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1770)
 Други (19283)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пълна загуба на уважение към родител
преди: 15 дни, 5 часа, прочетена 537 пъти
Здравейте,

Случвало ли ви се е да научите неподозирани неща за някой от родителите си, който допреди това сте уважавали и смятали за достоен човек, а след това не можете да ги търпите, изгубили сте цялостното си уважение и ги презирате? Как се правяте с тези емоции, опитвате ли да им влезете в положението, защото и те са хора?

Наскоро научих факти за единия от родителите си, които го представят в коренно различна светлина от това, което съм си представял и съм безкрайно шокиран, наранен и изпълнен с презрение, трудно ми е да общувам, да се държа нормално.

Как да се справя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 1 час
hash: 729ccad8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

1.   Казваш научих факти, а този дето ти разкри фактите има ли доказателства или са само хорски приказки? Дали не е лъжа, целенасочено настроиване на детето срещу родителя му? Не веднъж се е случвало хора които мразят други хора да искат да настроят децата им срещу тях. Дори нарочно пускат слухове в квартала с такава цел. Случва се и разведени родители да настроиват детето си с измислени "факти" срещу другия родител. Баби и дядовци също понякога са ядосани на снаха си или зет си които на теб ти се падат родители и също правят глупостта да настрояват внука си срещу родителите му.
Ако са ти разказали нещо, толкова фрапиращо, по скоро е лъжа, ако обаче си видял/а снимки, видеа или документи от съдебно дело примерно за осъждане за убийство, вече е наистина притеснително. Но въпреки това трябва да го приемеш факта какъвто и да е той. Неща от миналото, които не можеш да промениш, няма смисъл да ровиш или да се бориш срещу тях, този човек си остава твой родител, колкото и да си му ядосан/а в момента, с времето ще ти мине.
Човеци сме хората в живота си правят грешки и ако този родител е бил добър родител за теб то не виждам причина да си му ядосан за неговото минало.

 
  ...
преди: 15 дни, 9 мин.
hash: def430c452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   И при мен баща ми си намери друга жена, която е от ромски произход, но съм била голяма и не съм го приемала чак толкова, да изпитвам такива неща. Всеки си живее както реши, ако на нас нещо не ни харесва, може да го приложим само при себе си.

 
  ...
преди: 15 дни, 1 мин
hash: daaff16cab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Не знам какво си научил, но не забравяй, че това е същият човек, който те е гледал, хранил, извеждал, възпитавал и се е грижил за теб през всичките години. Ако не засяга качествата му като родител, продължавай да се държиш нормално с него.

 
  ... горе^
преди: 14 дни, 23 часа
hash: 5f97e08c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

4.   Ммм, не точно.

Аз не съм научавал неща, а тези неща са ми показвани цял живот. Хората смятаха, че ще съм шокиран, че баща ми е изневерявал на майка ми, но не са познали. Винаги съм знаел, че той е отрепка и това просто го потвърди.

 
  ...
преди: 14 дни, 21 часа
hash: 3d30cb3525
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Може би изпитваш отвращебие към постъпката на човека, а не към него самия. Всеки допуска грешки. Разбира се има и непростими неща като убийствата. Ако единия родител извърши убийство, то това е непростимо. Всичко друго е поправимо

 
  ...


...
преди: 14 дни, 3 часа
hash: 6e9b596727
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   6, не си съвсем прав. Убийство може да бъде извършено по ред причини, не само от жестокост - самозащита, защита на близък, по време на война, нещастен случай, катастрофа, невнимание и вероятно още много вариации. С други думи почти няма непростими неща, но да не дава Господ подобни изпитания.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker