Не мога да търпя детето - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124228)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22061)
 Семейство (6735)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Не мога да търпя детето
преди: 1 ден, 3 часа, прочетена 186 пъти
Всичко започна след като родих. Един безкраен ад. Дори и в момента ме боли всичко тялото и душата. Детето ми е хипер активно и по цял ден крещи и мрънка. Не може да говори. Ммого е сладък и има прекрасна усмивка. Обаче понякога не мога да го понасям. На година и 4 месеца е. Прави постоянно бели. Не мога да го оставя за 5 минути в среда, която не познавам дали няма да се пребие. Мисля че това ме напряга психически. Посъоянно пада и реве. Нощем преди да заспи пак реве. Нощеска само се върти и не спи спокойно. Не яде от скоро, бях го научила, но го оставих на едната баба и от тогава не яде. Чат пат го оставям на майка ми или другата баба. Но и все не съм доволна от това как го гледат. Свекървата уж ни слуша и го гледа как и казваме, но майка ми само упортсва и не ме слуша. Това предизвиква постояни спорове и кавги, не може да се напаснем, тя не иска да го гледа както аз искам, не зачита моя авторитет на майка. Спори за всичко, храна, спане и имаме различни гледни точки. Бях на гости при нея и си тръгнах за два дни, беше ад, а детето нито ядеше, и му излезнаха пъпки. И майка ми и баща ми ме обиждаха, че съм лоша, егоистична и злобна, че мъжа ми е по-добър от мен, че не ставам за майка. Започвам да мисля че е така. Просто постоянно ми е зле и не издържам психически. Мъжът ми след като родих стана груб с мен, не ме желаеше. Нямаше никакъв интерес и се държеше деспотично. Той работи на пълен работен ден от вкъщи и се опитва да помага за детето, но е изнервен от работата и допълнително ме напряга. Иначе се старае да ни е угодно. Това е в момента, преди беше още по-зле. Непрекъснати спорове и кавги с него и несъгласия за ваксини и рев от моя страна. Хем искам да ми помагат, хем не съм доволна. Някакси не мога да се отпусна, не мога и да спя. Също така съм с 20кг по пълна от преди и ми тежи. Едвам се движа, след раждането смъкнах доста, но от стреса качих още след това. Кантара всяка седмица ставаше плюс кило. Но от доста време задържам, но не отслабвам. Честно казано не знам как ще продължа. Обмислям да го пусна на частна ясла, но той не може да говори. И е голям дивак. Като му дам да пие вода от чаша сам, целия се залива. Не знам дали е готов. Мисля и за домашна помощница и почнах да търся. Просто не знам какво да направя за да издържа. Не ми се умира млада

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 часа, 48 мин.
hash: 72c3797494
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

1.   После защо не искам деца..

 
  ...
преди: 5 часа, 26 мин.
hash: 9ce5b91f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имаш някакви психични отклонения. Иди на лекар и разкажи каквото си написала, ще те препрати към психиатър. Децата не са мини възрастни, а деца. Той в момента се учи на всичко, от ядене и спане до игра и взаимоотношения. Това са етапи. Всичко минава и заминава. Няма да е вечно така. Но ти имаш нестабилна психика и го увреждаш. Мъжа ти също не става за родител. Отидете на терапия. Или го дай на частна ясла. Няма значение, че не говори и т. н. Учителките имат познания по детска психология и поведение. Това, което си описала е нормално за неговата възраст.

 
  ...
преди: 5 часа, 26 мин.
hash: 16a05d792b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Мисля, че си в следродилна депресия. Потърси първо психолог за себе и, всичко друго е второстепенно в момента.
Детето може би реагира на твоя стрес. Довери се и остави детето на някоя от бабите известно време, дори за няколко дни да е, но задължително върви на психолог.
Не искам да чета за друга млада майка оставила детето си сираче. Това може да е сериозен проблем, потърси помощ и позволи да ти се помогне.

 
  ... горе^
преди: 4 часа, 46 мин.
hash: 4ada7dedbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   От човек на близо 60 години - щастливо женен.

Ако детето не е кръстено - по най-бързия начин го запишете за Кръщение - в Православната църква!

След кръщението, всяка неделя сутрин го води на Богослужение в близкия Православен храм - на Света Литургия и в края й да се Причастява(да приема Свето Причастие)!

Ако е кръстено - започвай още от тази неделя да правиш това, което те посъветвах по-горе!

Викнете и православен свещеник да освети домът ви!

 
  ...
преди: 4 часа, 23 мин.
hash: 467fce8f4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Проблема е изцяло в теб! Спри с изискванията към бабите, не би трябвало да налагаш твои гледни точки когато оставяш детето те да го гледат. Повярвай нищо няма да му стане на детето от храната която тя е решила да му предложи, стига да не е алергично, а спането спокойно детето ще се научи у вас да спазва твои правила у тях техни. и се заеми да си възпиташ детето. Наложи правила които задължително изисквай да се спазват от детето когато е при теб. На година и 4 месеца то вече добре знае къде минават номерата му и къде не, но все пак пробва, от теб зависи дали то ще е хипрактивно, дали ще реве с цяло гърло, дали ще се храни когато му поднесеш.

 
  ...


...
преди: 3 часа, 31 мин.
hash: d6c939ea16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Едногодишно дете се залива цял като му даваш да пие вода от чаша сам? ! Въйй, чудо нечувано! Има детски шишета за целта. Вашата задача като родители е да го учите на нови умения, но всяко дете е различно. Ти вземи посети ендокринолог за килограмите и нервите. За храненето-децата могат да бъдат много затормозяващи с храната. Опитай да му даваш, каквото яде в момента, а не да се караш с всички. Режим трябва, но сме принудени да сме гъвкави.

 
  ... горе^
преди: 2 часа, 56 мин.
hash: dab225d50a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Мълчиш повече такива деца навън сред природата да скача, да тича, са играе и не да правиш нон стоп забележка, защото ти си проблема. Не яде, това само в България го има. Исщаш ли да ядеш не, прибираш, после пак и ще яде. Прехранени деца, всяко дъвчене неща и нереалистичти представи да поето количество храна, после гледате свине и ги обнинявате, че са дебели, а причината сте вие. Поетата на сила храна не носи нищо добро, затова българите масово са с наднормено тегло, болести, плюскат яко, защото създавате такива навици.

 
  ...
преди: 2 часа, 40 мин.
hash: ac893f1d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Хвърли го на бабите и си живей живота. Още си млада, мъжът ни сигурно бачка, а навън е пълно с топ мъже с брутални физики, татуси и бради, с които може да се заиграваш.

 
  ...
преди: 2 часа, 2 мин.
hash: 8d730e59ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Напълно нормално за дете на година и 4. В момента се учи, болят го зъби, не знае какво се случва, нещата са нови. Детето за нищо не е виновно, трябва да си спокойна. С бабите каквото и да им говориш глезят децата, но контакта с тях също е важен за детето. Можеш да го пуснеш на ясла. Социализирането с дрги деца и хора им помага

 
  ... горе^
преди: 1 час, 45 мин.
hash: 40e9438755
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   Отиди бързо на лекар и направи изследвания първо, ако вече не си. Тези 20 килограма, при хиперактивно дете, което ти почти сама гледаш, определено не са от лакомия и лежане. Дано няма нещо сериозно! Вижте и проблема с детето - защо не може да говори?

За съжаление нямаш адекватен мъж до себе си и това е големият проблем. Баби и дядовци да помагат, ако могат - добре дошло, но както се казва - "Който има дете - да си го гледа". И понеже бащата на това дете е жив и здрав - трябва да се включва и той. И аз работя от вкъщи и мога да кажа, че откакто не ходя в офиса направо се "родих". Това ми е било мечта цял живот. И за домакинската работа ми остават достатъчно време и сили, така че - няма никакво извинение. Организация трябва. Домът е обща отговорност.

А да крещиш на жена с малко дете не знам какъв човек трябва да си.. Дали не е добре майка му, ако има някакво влияние над него, да поговори как следва да се държи с майката на детето си? Не е нормално. Той, ако е стресиран и изнервен, какво да кажат мъжете, които работят извън дома, с командировки, или по-тежък физически труд и прочие? Та те трябва да се гръмнат! Такъв мъж бих го разбрала напълно да е скапан, да иска тишина, да е по-изнервен. Но ето, че и мъжът ми, и моят свекър, и баща ми навремето вършеха и вършат половината неща вкъщи, без да ги молят жените им и без да се оплакват.

 
  ...

...
преди: 1 час, 32 мин.
hash: 65a9408528
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Авторке, нямам деца, но мога да те убедя че майчинството е предизвикателство за всяка жена, без значение какво е детето. Това е много голямо натоварване за организма, хормонални промени, безсъние, стрес... нормално е да ти се отрази на психиката до някаква степен.

Със сигурност страдаш от следродилна депресия. Депресията не е само човек да е тъжен, а да усеща че изнемогва, че е в дупка, че не може повече.

Според мен детето си е нормално. Реве, инати се... ами нормално е. Не всички деца са кротички и послушни. Освен това, ако ти си изнервена и ти е криво, детето го усеща и също се изнервя. Децата са много чувствителни. Много е малко още за да очакваш от него да стои мирно и да се държи цивилизовано.

От друга страна, ако искаш помощ от бабите, трябва да се примириш че няма да правят всичко по твоему. Все пак ти правят услуга като поемат ангажимент, недей да пъдеш такъв педант и толкова капризна. Казвам ти го с най-добри чувства, не се заяждам.

Може би на този етап най-добре ще бъде да наемеш помощница за домакинството. Ако ще да е само за 2 дена в седмицата, поне ще си починеш от домакинските задължения.

Запиши се на спорт. Задължително 2-3 пъти в седмицата. Излишните килограми ти вредят на здравето, включително и на психическото. А и като жена трябва да имаш време за себе си, не само да киснеш вкъщи с детето. Остави детето на бабите, нека го гледат както те знаят. Нали все пак са те отгледали теб и мъжа ти? Не е да не знаят да гледат деца. А ти през това време иди да спортуваш, срещни се с приятелка... или просто иди вкъщи да си починеш. Но Задължително трябва да имаш време за почивка. Иначе е нормално да откачиш.

Ще видиш че ако ти си спокойна и детето ще се очовечи, пък и няма винаги да е малко.

 
  ...
преди: 1 час, 19 мин.
hash: 6722b40b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

12.   Че за какво го роди? !
Я си представи в миналото нашите прапрабаби как се гледали 5-10 деца, без да се депресират и мрънкат. И са направили хора. А сега мамите за едно дете хълцат как не издържат. Че и домашна помощница ще търсела. На частна ясла ще го дава. С чии пари? Или не се замисли дали този разход е осъществим? От твоя си джоб ли ще плащаш на тая помощница?
Проблемът ти е, че не бачкаш. Не се движиш. Нямаш живот. Хвани се някъде на 4 часа, дори и от вкъщи. Ходи на фитнес. Не стой пред ТВ-то и да зяпаш сапунки. Само седиш и ревеш и ти не знаеш защо. Помагат ти две баби, мъжът ти и пак недоволстваш. Не е като да си сама майка. Като искаш да си авторитет, изнеси
се на квартира с детето и си го гледай сама. Ама не ти стиска.
С този невротизъм само ще му спреш развитието в бъдеще.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: 1 бр
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker