На къде след толкова години? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121029)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На къде след толкова години?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2663 пъти
На 38 години съм, мъж, с едно дете. По стечение на обстоятелствата не живея в България от почти 10 години. С жена ми сме заедно от 17 години. Преди около 10 години я хванах че ми е изневерила, тя си призна. Беше много, много болезнено. Тя каза, че по добре е да се разделим, защото аз няма да мога да го преживея. Аз бях много влюбен в нея и започнах да я убеждавам в противното. Че ще го преживея, всичко ще се оправи и т.н...
Е да, ама не!

Минаха доста годин от тогава и все още ме боли, и при най-малкия проблем това ми идва в главата и започва да ме тормози. А живота ни се промени много през това време. Сега аз си седя у дома чистя, готвя, ремонтирам и изобщто се грижа за всичко в дома. А ТЯ? Тя ходи на работа по цял ден 7 дни в седмицата и не се интересува от нищо друго освен парите.

При най-малкия наме,к че трябва да си седи малко повече в къщи, реакцията е много остра- "ти искаш да ме затвориш в къщи и да не правя нищо ли"? Аз също работя и изкарвам доста прилични пари, но не колкото нея.

Не знам как да постъпя, просто съм в безизходица и ме е налегнало страхотно отчаяние. А съм мъж и то не на 18 години, а с солиден житеиски опит. Отгоре на това и не ми се живее в чужбина колкото и да е гадно в родината, но как да си оставя детето само? Без баща?

От всичко описано до тук, ме избиват много нерви и изпадам в постоянно отчаяние. Не знам как да постъпя. И много ме боли. И се чуствам слаб и безпомощен. Как бихте постъпили вие в подобна ситуация?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 19355a1ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   На колко е детето?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6ace7d0f67
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В грешна посока си авторе не се вкопчвай така в детето. Не детето те спира да тръгнеш има нещо друго. Защо караш жена ти да остава повече време в къщи? Ти си се превърнал в домакиня, няма лошо, но си намери и друго занимание, работи повече, излизай повече. Иначе с времето ще става по зле, пък и жена ти вижда как рухваш ден след ден и ще дойде ден когато наистина ще те замени с такъв който има малко време за нея и гледа да го изживее възможно най-добре, такъв който има свой занимания и за да е щастлив тя не му е нужна, детето ще порастне ще си вземе живота в ръце и ти авторе оставаш сам без нея а детето няма да е дете завинаги. Намери си нещо освен семейството, което като правиш се чувстваш щастлив. В България животът не е лесен и да инвестираш в нещо няма смисъл в момента, всеки бизнес ден след ден запада. Затова да доведеш семейството си тук е глупаво обричаш ги на по-нисък стандарт на живот, а да ги оставиш там и да дойдеш сам какво ще правиш каква ти е идеята бизнес ли ще започваш.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: e15f1bb0e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Като си се превърнал в домакиня и майка, не означава че трябва да не получаваш нормално отношение от съпругата ти. Доста години търпях поведение което не желаех и все си казвах заради детето, после стана заради двете деца... все намирах причина да остан, е накрая нямаше такова нещо което да ме задържи... Решението беше взето и сега след три години като се върна назад съжалявам само че не съм го сторила по рано, защото виждам че и на децата им е по добре да сме разделени с баща им отколкото да живеят в едно напрежение постоянно.
Важното е ти да осъзнаеш какво искаш и готов ли си да правиш компромиси през целия си живот и заслужава ли си най-вече. Да не стане така, че един ден детето ти да се обърне и да ти каже: Защо не се махна, защо не го стори по рано, защо трябваше да живея в това?
Не търси съвети, потърси в себе си отговора и ще го намериш, трудно е но няма как...
Дано вземеш правилното решение

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 3133344e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, същия въпрос имам като 1.

Иначе, на точно толкова години беше мъжът ми, когато се запознахме. Аз съм втората му съпруга и той си изгледа децата и като разведен човек. Много може да боли, но децата, особено след определена възраст, имат много по-голяма нужда от спокойствие, от рутина, отколкото от двама родители под един покрив, които воюват. И като разведен можеш да се грижиш много добре за детето си, дори повече внимание и време да им отделяш.
Разбирам желанието ти да се върнеш у нас, защото и аз съм се прибрала, за кеото не съжалявам (по-хубав си е живота в България, кой каквото иска да ми казва, особено да си изгледаш децата), но в твоя случай може би детето е твърде голямо за такава промяна - раздели се просто и остани там, където си, докато детето завърши гимназия. После и без това не е вече дете и ще можеш да се прибереш и си свободен.
Има жени, които биха искали да остареят с теб, да имат истински дом и семейство, да ти дадат любов, защото ти явно можеш да обичаш.
Решавай, аз съм си щастлива, очакваме дете, мъжът ми живее втори живот с мен и се надявам да не го разочаровам. На много мъже се случва да не успеят в първия си брак, на 38 години си по-зрял и можеш по-съзнателно да направиш избора си на жена...
P.S. Послушай номер 1, историята ? е сходна на тази на мъжа ми, но с обърнат пол. Търпял, търпял....заради децата, а те са си отдъхнали (и са им го казали), когато родителите им са се разделили!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 67accd321e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Факт е, че я обичаш, и това, че тя не те обича. Че кой работи по 7дни в седмицата и не се интересува от семейството, това подсказва, че тя намира забавление и утеха на нечие друго мъжко рамо. Номер 2 те попита на колко години е детето и аз бих те попитал същото, ако е достатъчно голямо, просто я забрави.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 645c9d2cba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако не можеш да простиш или да се примириш, няма смисъл да си с нея, едва ли ще градиш нещо на нездрави основи, може и без нерви да останеш, защото човек става подозрителен, мнителен, живеещ в постоянна ревност, страх... по добрия вариант е раздяла, а на детето винаги можеш да помагаш.... моя случай е сходен, накрая от това недоверие и детето се обърна срещу мен... така мисля.... мисли и за себе си...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ac4ef8b5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно всичката домакинска работали вършиш? колко време е тя?
казваш - ремонтирам - ремонт не се прави всяка седмица!

Вземи си оптимизирай времето по-добре и включи време за развлечение - било то риболов, някакъв спорт, може по същото и детето да бъде някъде (ако е на възраст позволяваща това разбира се. ).

Иначе това, че жена ти взима повече пари е много лошо в твоя случай... един вид вие сте си разменили местата - ти домакинската работа, тя парите в семейството.. според мен за това са станали така нещата.

за изневярата - щом си готов да й простиш значи наистина много я обичаш. Не мисли много за това, може би е само един път! А и се запитай защо го е направила - дали причината не е била в теб?

дребните неща като - три билета за кино правят чудеса!

Упсех

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 571bfc3052
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Знаеш ли това за изневярата...
трябва да се научим да прощаваме и да забравяме. Не можем да си позволим лукса да носим разочарованието години наред. Всички правим грешки. Прости! Но найстина го стори... живота найстина е хубав, когато има семейство. Никой не е казал, че е лесно. Да има кавги, понякога раздели... има всичко. Една двойка минава през различни етапи на изграждане. Ако я обичаш, тогава намери път отново да сте заедно и да ви бъде хубаво. Да се разделиш можеш винаги. Остави това за последен вариант. Опитай всичко. Намери в ежедневието неща, който да те радват. Намери начин да я развеселиш, нещо да бъде приятно и за двама ви. Всяка една възраст е чудесна, потърси в сърцето си ти какво би искал!? Да живееш с нея или без нея!? Сърцето ти знае отговора. Опитай се да го чуеш.
Аз не можах също да простя изневяра, а днес човекът не е между нас и аз много съжалявам, че не можах да простя. Нещата биха били наверно други днес! Успех!
Помни, че животът е прекрасен. Използвай всеки ден, за да се наслаждаваш на това. Оцени това, което имаш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker