Нормално ли е да не изпитваш вина? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Нормално ли е да не изпитваш вина?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2465 пъти
Здравейте! Моята история накратко е следната: След 13 г. брак и три деца, един ден просто разбрах, че жена ми в рамките на един месец чрез есемеси е успяла до такава степен да се обвърже с един мъж, че категорично ми заяви в момента, в който аз я хванах, че иска да се омъжва за него и не я интересуват нито децата, нито брака й с мен. Събра си багажа и просто си тръгна.

Аз изпаднах в шок. Просто никога не съм го очаквал. Оказа се, че не съм познавал човека до себе си. Не можех да повярвам, че това е моята съпруга и майка на децата ми. Децата нямат никаква вина, че майка им е такава. И аз реших на всяка цена да я задържа при нас. Помолих е да се върне. Тя каза, че ще го направи при условие, че продължи да се вижда с другия мъж.
Не можете да си представите какво ми костваше това, но за децата си съм готов на всичко. Стисках зъби и чаках!

Тя започна да се държи като истинска мръсница. Отива да се чука с него - без да е грижа къде са децата. Дали някой е с тях в този момент (децата ни са от 3 до 11 г.) И когато и заявих, че вече не мога да издържам това, тя моля ви се, каза, че ще го напусне, само при условие, че му дам 3500 лв. за да замине за Англия. Трябваше да изтегля кредит за да ги дам тези пари. Но уви, и това беше поредната й лъжа. Продължи да се чува с него! Вече не бях на себе си. Децата всичко виждаха и се разтроиха страшно много.

В един ден не издържах и просто се изнесох. Това явно я беше стреснало, защото започна да ми праща есемес след есемес, за да ме моли да се върна. Направих го, но и поставих условие, че искам да скъса на момента. Тя разбира се не пожела, тъй като не могла просто да го нарани. Трябваше аз да взема джиесема й и да му пусна есемес от нейно име и да го накарам да се откаже. Просто той се оказа един меркантилен тип (жиголо) който просто я беше използвал за пари.

След като му написах, че тези пари трябва да ги върне, той изведнъж спря. Но това беше за кратко. Както и да е? Твърде многословно стана. Наложи се да и сменя телефоните. Вече се кълне, че всичко е приключило, но аз не и вярвам. Истината е че тя не изпитва и грам вина за това, което е извършила. Дали това е нормално?
През цялото време ми говори колко много ме обича и така нататък. Но веднъж не се опита да поиска прошка от мен и децата. Постоянно се оправдава и не намира никаква грешка в себе си. Дали това е нормално? Моля ви, отговорете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: c6a3f92c5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не е нормално, но ти сам си написал, че не си познавал човека до себе си. Не е трябвало да се измъчваш и унижаваш - децата щяха да разберат скоро така или иначе. Трябвало е да и дадеш пътя, а онзи, като му се домъкне без пари и той да я натири. Па тогава и заври кухата кратуна в задника да се види какво лайно е и решавай как ще си плаща за простотията - и животно не би си изоставило децата, нямам думи за жена ти.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: cdc6ac6ab8
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Ами какво да ти кажа... нали не смяташ, че човек трябва да изпитва вина заради това, че се е влюбил? На всеки се случва понякога.
Начинът, по който жена ти е отработила нещата обаче е абсолютно безотговорен... И съответно оня паразит се е възползвал.

Хора, дръжте брачните си партньори по-хлабаво на каишката, и ако трябва и на ваши приятели/приятелки ги "пускайте" отвреме-навреме - поне ще сте сигурни, че са със свестен човек... а не да ви натресат някой случай като авторовия :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9d65a1ba48
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Оффффффф, абе как си се съгласил да му дадеш 3500, това са много пари, не стига че спи с жена ти, ами му и плащаш отгоре на всичко! Наивен си и не разсъждаваш трезво! Не искам да те съдя, но си се объркал много в тая история! Иначе и аз мисля, че е по- добре да я натириш, но не знам какво ще правиш с децата, не че сега тя ги гледа де! Дано някой друг ти даде по- добър съвет! И какви са тия глупости - тя не иска да го остави, а ти пишеш СМС от нейно име! И друго дори и да зареже въпросния, ще си намери друг в най- скоро време! Питаш дали е нормално да не изпитва вина, ми не е нормално, но какво мислиш дали е нормално или не, мисли за себе си и как да постъпиш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9e2d3fb42a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Дай и на мене 3500 да не спя с жена ти, пиши ми каквито искаш смси.

Сега сериозно ако жена ти не чувства вина за действията си, ти си виновен. Държал си се като п... ьо с извинение. Как ще търпиш това й поведение, как си се съгласил да продължи връзката си с него, как си се съгласил да плащаш на жиголото й, как си направил второ и трето дете на безотговорна жена /тя не е станала от вчера негрижовна майка/. Сега трябва да си сърбаш чорбата или я гониш и си гледаш децата сам или бягаш и я оставяш да се справя сама или продължаваш да я гледаш и нея като четвърто дете тиинейджър /поведението й е като на тиинейджър/, тя няма да се откаже от забежките.
И най-важното на децата тя не дължи извинение, извинение дължи само на теб ти си подписал брак /договор/ с нея, децата не са, отношенията й с децата не трябва да се забъркват в отношенията й с мъже. Никоя майка като ражда не обещава на новороденото, че ще бъде винаги само с баща му следователно тя не им е длъжна в сексуален аспект на децата си, длъжна им е в морален, защото законовият е широко скроен и не я задължава в почти нищо.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7ae03bc412
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Авторе, ти нещо имаш грешна преценка за нещата около себе си. Да плащаш на хората да чукат жена ти? ! Нормален ли си? ! При тва кредит да теглиш... Повечето хора като хванат жена си в крачка сцепват натрапника от бой, така че скоро и да иска да не може да я чука, нашия му плащал... Не ме разбирай грешно, аз съм против агресията и не бих пребил другия, най-малкото щото той не е виновен, жената има глава на раменете си, да му е мислила... Но факт е, че доста мъже при изневяра ги избива на насилие.

По-скоро другия е трябвало да ти плаща, като и без това курва жена ти... (това в кръга на майтапа, ама има и нещо вярно де... )

Трябвало е още тогава да я натириш, не за друго, ами щото лайно в къщата не ти трябва. Не помага нито на децата, нито на тебе. Тва с децата дето да имали майка около себе си, не само че не е аргумент, ами е пълна дивотия.

Ще ти дам пример: Нашите са разведени, и аз съм бил такова дете като твоите. Много съм доволен от родителите си и съм им благодарен за много неща, единственото, което не мога да простя, е че не са имали куража да ми кажат истината. Аз разбрах, че са разведени, когато бях на 21 години. Те по принцип отдавна живеят в различни градове по други причини, още преди да се разведат, така че отстрани погледнато след развода нищо не се промени. Много хора са ме питали дали са разведени - и в училище, и след това - и аз винаги съм твърдял убедено, че не са и просто се налага да живеят в различни градове. И сети се сега като какъв глупак изглеждам в собствените си очи, че другите са били по-наясно с моето семейство от мен самия. И съм принуден да ме е яд, че съм вярвал на родителите си повече, отколкото на хората от улицата - а не е редно да ме е яд.

Искате децата да са честни с вас, да ви имат довере, да споделят, да не се крият и да не ви лъжат - тогава правете същото с тях! Няма друг начин, никое дете няма да е честно с родител, за който знае, че го лъже в очите. Не се дръжте с децата си като с инфантили, сакън да не им стане нещо от "стреса", че мама и тати са разведени. Стреса от цирковете вкъщи е десеторно по-голям. Особено когато си малък и виждаш, че НЕЩО се случва, ама никой не си прави труда да ти каже. Чувството, че на никой не му пука за тебе и не счита за нужно да те информира, е много по-убийствено от простичката истина.

Авторе, не бъди пъзльо!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker