Пиянството на баща ми... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Пиянството на баща ми...
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 2720 пъти
Значи моят баща има проблем с алколоха по принцип по-рано не е пил толкова, но сега се промени и като има вино много пие и като майка ми му каже да си легне той се заяжда и не иска... имало е случей да пада на пода докато ходи пиян, майка ми излиза извън релси, когато види че прекалява с чашката и започват да се карат...

Аз разбира се плача, защото никое дете не иска родителите му да се карат много лошо... майка ми я е страх да се разведе, защото не знае дали ще се справим само ние двете с нея, с пари и всичко останло...

Имало е дни, в които сме щастиви всички, аз, майка ми и баща ми, но в почивните дни и когато има вино или водка или нещо такова той прекалява и с майка ми се много тормозим.

Бих искала да ми дадете савет ако можете с нещо, мисля че има и специални хора, които могат да му кажат някой неща, за да не прекалява толкова често и да няма безсънни нощи... ако можете и ако знаете нещо, моля ви, кажете ми ще съм ви много благодарна и надявам се, че ме разбирате... благодаря ви предварително :*

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 81d017201b
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Абе ко да ти кажа вземи една брадва и го цапни с нея докато е смъртно пиян. Не му мисли толкова после ще дадеш показания в полицията че системно те е тормозил и готово.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 13b59b8e59
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   На колко си години ако си под 10-11 нямаш право да се обаждаш, все още не можеш да разбереш възрастните.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5c244511a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Здравей!
На колкото и да си години имаш право да искаш да живееш на спокойствие и да не търпиш издевателствата на зависим човек. На запад освен Анонимни алкохолици - организация за взаимопомощ, има и Анонимни съалкохолици, т.е. хората, които са живели с алкохолици се смятат за психически травмирани и също се подлагат на лечение, защото или на своя страна стават зависими от субстанция или храна, или си избират такъв партньор и 'купонът' продължава.

В България също има центрове за лечение на зависимости, но това едва ли има голямо значение, тъй като твоят баща не мисля, че би отишъл да се лекува. Тъй като у нас битовият алкохолизъм все още се смята за нормално явление ситуацията,, в която се намираш никак не е лесна за разрешаване.

Има някои възможности за разрешаване - развод на родителите ти, но това не е лесно, когато хората са свикнали да живеят заедно дълго време. Да отидеш да учиш и/или живееш далече от тях. Не приемай и майка ти за жертва и не се асоциирай с нея, защото не е точно така.
Ако искаш пиши на колко години си.

Поздрави!
Soul

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 2cdcd7298a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Говори с него когато е трезвен и в добро настроение. Кажи му го директно, но не така, че да излезе пияница.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: fdc56942e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Пиянството е много страшно нещо. За съжаление баща ти е засегнат от това, превърнал се е в пияница. Това много трудно се оправя, или лекува. И най-лошото е, че пияниците като лудите, не смятат, че трябва да се оправят, че има нещо нередно в тях. Тези, които са открили, че имат проблем с пиенето, те са могли да вземат решение да се лекуват и да спрат да са алкохолици. Ако можеш да говориш с него за това, когато е трезвен, може би това би го накарало да се замисли и да види, да приеме, че е факт че има проблем.

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0e06049a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пффф остави... и моя е такъв даже вече почти всеки ден е пиян.... на 18 год съм момче, няма оправия - тормозене още от както се помня.... ама вече не ми пука, аз вече не го смятам за баща и чакам да завърша даскало и да си стягам багажа! Ако си колкото мен, направи го и ти! С пияни хора не може да се оправеш!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 89fadc797d
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1 и 3
Вие като коментирате защо първо не четете. Къде момичето е написало че той издевателства над тях и ги пребива?
Внимавайте какви съвети давате, не знаете кой как ги тълкува и в какво положение е.
Доколкото аз разбирам човека има сравнително кротко пиянство и не иска да го карат да спира и да си ляга. Както и да е решаването на всеки проблем започва първо с неговото осъзнаване, до колкото разбирам баща ти не го е или не иска да осъзнае, на сила на психолог не можеш да го закараш. Има един метод при лечението на алкохолизма, записват хората на видео когато са пияни и после им пускат филма когато са трезви, много от хората са потресени когато видят в какво се превръщат и как изглеждат в очите на другите, това се прави именно с цел осъзнаване на проблема. А иначе до колко познаваш баща си? Знаеш ли защо пие? Какво го мъчи? винаги има някаква причина.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5c244511a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 7, ти изучавал ли си психология, за да знаеш какво е компетентен съвет за алкохолик? Знаеш ли какво е издевателство? Знаеш ли каква травма нанася на децата само слушането на скандали? Кроткото пиянство е като кротка смърт, кротък шамар и кротък ритник. Да не говорим, че преповтаряш моя коментар донякъде, а изказването ти 'Доколкото аз разбирам човека има сравнително кротко пиянство и не иска да го карат да спира и да си ляга. ' е толкова смешно, че... Те и убийците не искат да ги карат да спират, ама виж пък как искаме някак да спрат, а?
Ти преди да коментираш замисли ли се какво е 'издевателство'? Ще ти помогна, макар че не ме интересува какво си мислиш - 'Гавра с някого, оскърбление на нещо, обикн. свято'. От български тълковен речник. Спокойствието е нещо свято, детето също, семейството също.
Някъде да прочете да съм написала, че алкохолизмът не е болест и не изисква компетентно лечение? Че няма причина. Темата е момиче което страда от алкохолизмът на баща си, а не същността на алкохолизма.
Между другото защо във всички теми пишат едни и същи хора, сякаш са компетентни по всички теми на този свят? Някаква самокритика няма ли да има?

Soul

 
  ...
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 01aa4860fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравейте! Не искам да давам съвети как са се оправйте със бащите или майките си!!! Значиии моя баща пие ии... първоначално наще се караха заради зависимостта на татко но после мама разбра за една организация-Анонимни Алкохолици. Потърсете ги наистина помагат!
Татко е постъпвал в клиника и няма ефект! ПОВЯРВАЙТЕ!!!!

Откакто знае за тях Анонимните всичко е мн по-добре :))) Татко още пие но пък наистина имарезултати и то мн хубави. Мама итати правеха скандали, а пък когато ставаха тези спорове и други роднини се намесваха. УЖАСНО БЕШЕ!!
Надявам се да съм била полезна! Чао-чао!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 29b49f4f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Баща ми също пие.. когато се напива посяга да удря мен или майка ми.. имали сме доста проблеми (изкривявал ми е ръцете, хвърлял е ножове по майка ми) когато пие е друг човек, иначе си е супер пекан! Таа искам да ти кажа ОТ ТОВА ОПРАВИЯ НЯМА!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker