Да лъжа ли за семейството си, или да продължавам да съм втора ръка човек? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Да лъжа ли за семейството си, или да продължавам да съм втора ръка човек?
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2670 пъти
Когато при запознанство с някой, започнат да ме разпитват за родителите ми се чудя какво да кажа. Особено, ако е бизнес запознанство. Какво да им кажа? Бях в дом няколко години. Баща ми за мен умрял, заради нещата, които ми е причинил. Нашите се разведоха. Брат ми за мен не съществува. Нито аз за него. Дори на улицата като се видиме се подминаваме. Единствено майка си имам. Тя единствена и пука за мен и ме е гледала през годините. Обаче се пропи и се промени много, вече алкохола беше на 1 място и нямаше кой да се грижи за мен-затова влезнах в дом и бях там с години.

Сега, ако кажа на някой при запознанство, или в процес на опознаване, че съм била в дом, или че нямам баща, че за мен е умрял, гледат на мен не като втора, ами направо като трета ръка човек.

Успелите хора придават голямо значение на семейното положение, на професията на родителите, на това дали са разведени.
Ами какво трябва да лъжа в каква "идилия" семейна живея?

Защо това има толкова голямо значение за хората и постоянно разпитват. Ако откажеш да им разкажеш, те упрекват че криеш нещо. Ако разкажеш вече не си човек. А не искам да лъжа и да се оплитам в лъжи.

Едно е например да разберете, че Т. е била в дом. Че няма никой зад гърба си. А родителите на А. например не са разведени, живеят заедно. Работят престижни професий. За кой ще си изкарате по-добро мнение, ама честно?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 03a9e109b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек може да е много по-различен от родителите си. Не е правилно да съди за човек по семейството му. Това го правят когато няма за какво друго да се хванат. Хич да не ти пука за мнението на някакви си комплексари. Ако е за интервю за работа лъжи, за да вземат. Иначе им кажи да вървят по дяволите.
~~~Приказната кралица~~~

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ed8ff87840
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   При запознанство се обръща внимание най-вече на това какво впечатление създава човек у околните- външен вид, обноски, поведение, интелект, характер.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 25b7050e89
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Винаги при запознаство хората обръщат внимание на това кои и какви са родителите ти, затова й те питат. Ако не беше толкова важно нямаше да те питат. Човек може да е много по-различен от родителите си но много рядко психиката начина на мислене на един човек се изгражда от родителя/настойника. Ако родителя е наркоман и тази дейност се приема за нормална в даденото семейство как детето след 18-20 години слушане, че така се живее, да учи и да стане ядрен физик много рядко децата успяват да се откъснат от средата си.
Затова и при комунизма в молбата за работа се описваше подробно кои са родителите ти с какво се занимават колко деца сте...
Човек не е длъжен да говори неща който не са му приятни, може да премълчи не е длъжен да споделя, можеш да избягваш въпросите особено, ако е бизнес среща. Ако кажеш на бизнес партньор това което си писала тук, той ще се обърка, ще се чуди трябва ли да я съжалявам, как да се отнасям с нея от тук нататък и най-лесното е да избяга да прекрати ако може отношенията си не, че те смята за втора ръка просто не знае как трябва да се държи при това положение като знае толкова съкровенни неща за теб.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f40e5c1ea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не прави грешката, да се разкриваш пред хората на 100 %. Дори и да казват, че е без значение от какво семейство си, повярвай ми не е така. Винаги ще си имат едно на ум за теб и ще те гледат със съжаление. Биха те разбрали хора, които са в подобно на теб положение, но не е гаранция, че и те ще те приемат за равна. Затова съвета ми е да не разказваш всичко за себе си. Човек има право да пази личните си неща в тайна. Би могла да се довериш само на най-близките си хора, и то не още от самото начало. Знам колко е неприятно, човек да попадне в такава неудобна ситуация, но с времето ще се научиш да се справяш и с това. Само най-добрите ти приятели ще те приемат такава каквато си и няма да избягат, когато имаш нужда от тях.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4490e36c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз не бих правила бизнес с човек, който на БИЗНЕС-среща проявява нездраво, да не кажа махленско любопитство, относно личния ми живот. Бизнес-партньорите не са ни близки приятели за да споделям с тях лични неща, с тях се говори по работа, делово и по същество. Относно другите неангажиращи познанства - също не смятам, че е нужно да се изповядвам на хора, които не са ми особено близки. Подробности от личния си живот споделям само с най-близки приятели, а те щом са ми такива, значи ме приемат такъв, какъвто съм, без предразсъдъци.
Съветвам и теб да се ръководиш от горните правила.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b1452f6d1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Ти си луда, чесно. Никога никой не е отдавал значение на семейсният статус на моите родители. Явно ти просто избиваш комплекси.
Моите са разведени от както се помня, не са в България и нямат престижни професии. Аз съм магистър пък в трета държава и това по никакъв начин не ми е създавало проблеми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ef2ef2c779
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Омъжи се, предполагам имаш приятел, и като те питат за семейството отговаряш омъжена.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b1cdcdaa57
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ами или си направи свое семейство, или кажи истината, но не в детайли. Просто кажи, че вашите са разведени и темата е болезнена за теб, не лъжиш, но и не се разголваш пред хората.
Иначе - въобразяваш си, че те гледат като човек втора класа, по-скоро те съжаляват. но и това не е добре. Довери се в последствие само на най-близките си приятели, разделяй бизнес от приятелство! Хората искат да водят просто някакъв разговор в началото, не да слушат трагедии. Смени темата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8b30c5d280
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Как така при бизнес запознанство някой ще те пита толкова лично нещо? Ти си там, за да говорите по бизнес, а не чия щерка си и такива неща. Че на мен приятелите ми сигурно не знаят кои са родителите ми...
Колкото до въпроса ти, информацията която ми даваш не е достатъчна за да преценя какъв е човека. Съжелявам...
Лола

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8107489c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте на всички!
Ами най вече говоря при интервю за работа. Та майка ми какво работи, нейна ли е фирмата. Баща ми на колко години е и какво работи.
Аз при кой живея. Имам ли си приятел. Той с какво се занимава.

А иначе много ми се ровят в личното пространство всички, незнам защо така. Та в телефона ми ровят, в компютъра и като им кажа, че не ми е приятно какво толкова съм криела и още повече разпитват. Аз много държа да имам лично пространство, незнам защо така хората обичат да навлизат в него.

авторката

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4490e36c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Значи, не е нормално на интервю за работа да те разпитват с такива подробности за личния ти живот. Ако фирмата, в която кандидатстваш е сериозна фирма, управлявана от професионалисти, не биха задавали такива въпроси. На интервютата за работа се интересуват от персоналните качества на човека, от образованието му, от предишни кариери, от допълнителни квалификации, от мотивацията му за работа и се коментира евентуалното възнаграждение. Всички други лични въпроси са признак за ниска култура на интервюиращия, за непрофесионализъм или за опит за дискриминация /много фирми се опитват по завоалиран начин да разберат когато наемат млада жена на работа дали не е бременна, дали има намерение да забременява и дали има малки деца - ако отговорите поне на 1 въпрос са "да" не я наемат защото се предполага, че ще отсъства често по семейни причини, ще ползва много болнични, полагаеми по закон отпуски и прочее, неугодни на работодателя неща/
Съветвам те, ако изпаднеш в подобно интервю, да отговориш лаконично на въпроса за семейното си положение - неомъжена и точка. След навършване на 18 години, човек престава да бъде част от семейството с родителите си и става самостоятелно семейна единица - законът го е казал.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e574c9d984
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Жена ми е избягала от алкохолици в къщи на 13. Живяла е в интернати, работила е много. Никога на крие, че е живяла тежък живот. Това обаче не й е попречило да се изучи, да пробива, да работи на неособенно квалифицирана, но много добра и платена работа. Всичко е упоритост и оптимизъм. Вярвай в себе си, бъди упорита и ще успееш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a2bd4fab76
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До автора:еми просто им кажи "нямате право да се ровите в личният ми живот. Какво ви бърка какво работи майка или татко имам ли си брат"

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: e6f073709e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Тия бизнесмени които те питат за семейството ти са селяни ---не ги интересуват твоите качества а гледат да спечелят от келепира... нормално биха те питали какво образование имаш какво владееш езици компютър контактност с хо рата-биха ти направили тест за интелигентост.. но те са с ниско такова явно -така е в БГ моето момиче.. измислени бизвесмени са повечето и то от село

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker