Дъщеря му ме мрази - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря му ме мрази
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 6186 пъти
Влюбена съм в най-сладкия и мил мъж на света. Но той си има дъщеря. Тя е на 8 - сладка, забавна, умна и ме мрази. Разбирам я. Майка и баща и са се разделили наскоро. На нея никак не и е лесно. А аз съм лошото гадже на баща й, което не знае как да се оправя с деца. Почти като в сладникав филм на Дисни. Просто ми се иска да се науча да общум с нея и да се сближим. Не смятам да прибързвам или да й ставам майка. Просто ще е много по добре, ако поне си говорим, но нямам идея какво да й кажа и как да я убедя, че не съм чудовище.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 766cb7955a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравейте!!
Тук мога да отговоря от личен опит. Но аз влизам в ролята на детето.
Момиче съм. На 15. Баща ми преди време се запозна с прекрасна жена, мила, отзивчива, дружелюбна.. Само, че тогава не знаех, че е такава. Мислех си (а бях на 11-12 някъде), че е зла, че иска само да ме командори, че иска да навлезе в моето царсво.. Детски акъл.. Протестирах; тръшках се; когато се опитваше да говори с мен, я режех гаднярски, обиждах я, после търпях наказанията от баща ми, че езика ми бил мръсен; погаждах и номерца, после пак търпях наказанията за стореното и така в началото.. А когато тя ме защитаваше пред баща ми, въпреки, че той ми се караше, заради това, че се държа гадно с нея, аз си мислех, че го прави от лицемерие, за да си помисли баща ми колко е добра..
Накрая, на едно семейно събиране, аз направих голяма сцена, защото и тя беше с нас, а не бе част от семейството.. Тогава двамата с баща ми поговориха много сериозно с мен: казаха ми, че между тях има нещо истинско, че искат да им дам шанс, че тя не иска да го отнема от мен, че няма да ми се прави на майка, че иска само да помогне, да има жена, на която да мога да казвам всичко.. Казаха ми, че това, че са заедно, не значи, че баща ми няма да ме обича, както преди и т. н.
Тогава реших да й дам шанс и взе, че се получи.. Така де.. Щастливи са.. Вие, мила госпожо, много ми напомняте на нея.. И ако действително сте толкова загрижена и искате да й бъдете приятел, то тогава ще се получи! Поговорете, заедно с бащата на момичето, кажете й, че няма да отнемете вниманието на таткото (за едно момиче, особено на разведени родители, вниманието на бащата е супер важно), кажете й, че ще сте й приятел, не родител.. Ии, по-добре не се опитвайте да бъдете като родител за нея (поне не в началото, защото ако се стигне до много, много сериозна връзка, то тогаща ще й станете родител! ), не се опитвайте да я купувате с подаръци - така ще си помисли, че сте лицемерка, а и ще я учите на нещо много лошо по този начин.. Говорене и говорене - това му е цаката. Но не забравяйте, че и бащата трябва да участва. :)
Успех, госпожо!! Ако има развитие, дръжте ни в течение! :):):)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 500e041525
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   В тази ситуация тя те мрази по подразбиране, независимо колко добра може да си. Много често тези деца се държат провокативно именно за да предизвикат реакция от твоя страна колкото по-брутална толкова по-добре и да изкарат на показ най-лошата ти страна (всеки има такава), така те ще докажат и на себе си и на другите че ти си лош човек. Дори да изразиш справедлив гняв и възмущение те ще бъдат използвани срещу теб. Така че се оказваш в парадоксалната ситуация че нещо за което би наказала собственото си дете (което те обича по подразбиране) тук трябва да отминеш почти мълчаливо и с разбиране. Баланса е ужасно труден и за теб и за бащата най-вече защото в повечето случаи той ще е арбитъра. Дано да имаш достатъчно сили да издържиш всичко това, много не успяват.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 81edd913d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей: Положението е доста деликатно. Много е малка, и трябва да си изключително внимателна. Първо трябвя да разбереш нейнити интереси, и да им обърнеш внимание. Помагай и със училището, във вид на игра. Също така, излизай с нея на разходки. Опитай се да и станеш приятелка. Трудно ще е, защото е много малка, но поней-нямя да те мрази. БЪДИ ТЪРПЕЛИВА!!! УСПЕХ! ^^ЛУДКАРКАТА^^

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0a0a48d3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не се опитвай да й ставаш приятелка. Що за глупости - тя те мрази, няма да ти го позволи, не го и иска.
Постарай се да разбереш психиката й! Тя е принцеската на татко, татко е с някаква друга жена непозната жена, която може би е лоша... трябва да я мразим. Да не говорим, че има и друго. Какво чува тя за теб вкъщи, от майка си, докато си играе в съседната стая, а майка й споделя на най-добрата си приятелка "Хванал се е сега с някаква повлекана".
Той е човекът, който трябва да говори с нея. Да й обясни, че това, че те има, не означава, че тя няма да го има. Той винаги ще си е баща, независимо от всичко.
"Дъще, аз няма да спра да те обичам, защото в живота ми сега има нова жена. Напротив, ще те обичам повече. Ти ще идваш при нас, ще се забавляваш, ще си играеш с нея. Тя много те харесва и не иска да имате караници. "
Говорене му е цаката!
БРАВО на номер 1!!! Поклон, малката1

А ти, каквото и да правиш - добро, ще се тълкува като лицемерие, затова просто бъди себе си и чакай момента си, бъди много търпелива и чакай. Някой ден тя ще се прибере вкъщи и татко й ще е отишъл някъде, ще сте само двете (дори можеш да го помолиш да инсценира такъв момент) И просто я питай как е минал деня й? Кажи й, че татко й е говорил, че се справя много добре в училище.
Тя трябва да се отпусне и да не вижда в теб заплаха! С момичетата е по-трудно - тук си става дума за женска ревност. Тя е просто една малка жена!
Първите й сексуални фантазии са свързани с образа на тате, той за нея е най-страхотния мъж на света!

Надявам се да бях полезна!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: cccb4dfd20
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И защо се набута в чуждото семейство? Оправяй се.... Не те жаля.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c570419e03
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Браво на 1 и 4.
Иначе, скоро ще имам същия проблем, само че моята е на 15 и се е качила на главите на всички.
...
не знам, просто нямам надежда да я спечеля. Ще съм себе си и ще се говори с нея, но майка ? я настройва и срещу баща ? и не знам просто. Безисходица.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0a0a48d3b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

7.   Номер 5... аз теб обаче те жаля, жалка си ми някак...

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 42993279a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Еми направи като в - сладникавите филми на Дисни - станете приятелки говорете си питай я за нейните интереси, върни се в детските или не чак толкова детските си години говорете си кажи и да не те приема като гадже на баща й а като приятелка!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 413dfd8062
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Това, което ти се случва е абсолютно нормално, почти няма момиче, което веднага да приеме приятелката на татко си. Естествено, че ще ревнува и че ще иска да е единственото момиче в живота му. Аз бях в същото положение. С приятеля ми сме заедно от година и половина и той има дъщеря на 10. Отначалото хич не ме харесваше, мислеше че искам да заема мястото на майка и, че ще и взема баща и и т. н. Но впоследствие станахме много добри приятели и тя много ме обича. Не бъди прекалено добра с момичето, не се опитвай да и бъдеш нито приятел, нито родител, просто бъди себе си. Тя сама ще избере каква да и бъдеш. Като осъзнае, че нямаш лоши намерения към нея и че искаш да се разбирате ще те приеме, но за това се изисква търпение. Успех ти желая :)

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 05dc49b364
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   знаете ли аз съм възмутена от дъщерята на човека с който живея приех е повече от родно дете за сина си не се грижех така както за нея ТЯ е голяма на 18 и вече се е насъсъла против мен всичко правих за нея и брат и но те накараха баща си да ме зареже да и той ме заряза без дори да ми каже че не ме иска Пренебрегнах за стотен път себе си и се върнах те не ме искат искат маика им да дойде в моя дом Иаз незнам какво решение да взема

 
  ...

...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: a4d4c33c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Майка ми пък се запозна с мъж, който има 2 деца- момиченца и са на по 9 години
И те я приеха като своя майка.
Но все още не са виждали мен - тъй като съм на 22 години
Надявам се да се запознаят с мен и да ме приемат като техен брат.
Само да не пренебрегна първородната си сестра, която е на 11 че е доста ревнива

 
  ...
преди: 8 години, 11 месеца
hash: 64547d05ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   н 11, радвам се, че така са се развили нещата, но не си мисли, че човек може да има чужда жена за майка.
Аз самата имам доведени деца, които са днес над 18 г. и нито ги считам са свои деца, нито ги чувствам като такива. Те си имат майка, която ги е изгледала и родила. Майката няма заместител и не може да има. Казвам ти го като жена -просто не можеш да изпиташ същото като към своите си деца и затова е най-добре изобщо да не опитваш. Имам приятелски отношения с доведените си „деца“, но дори като бяха по-малки не съм се стремяла да ги възпитавам или замествам майката. По-малкото „дете“ живее дори при нас от 2 г. и имаме отношение приятелка-скъквартирантка към приятелка-съкрвартирантка - т. е. сме на едно ниво и всеки си поема задължения и има привилегии като другия човек. Например доведената ми дъщеря си води приятеля у дома без проблем, закусваме заедно, но нито ѝ се бъркам да ми споделяла, ното се стремя да я възпитам като ѝ е мръсна стаята и тем подобни. Тогава се обръщам към баща ѝ и той да се оправя.
Имахме проблеми, но от битово естество. Просто при майка си не беше се научила на нищо и не можеше нито да си оправи леглото, нито да изпере или дори да си прибере приборите след храна или да си изпържи едни яйца. Нищо не съм я карала да прави, тя си знае какви са границите в нашия дом и, че трябва да е чисто и подредено, така че... готвене сама си учи малко по малко, а за прането още се налага да ѝ помагам с машините, но тя схваща. НИКОГА не съм се стремяла да ѝ се харесам или да заместя майка ѝ по какъвто и да е начин. Не мога и да имам чувства като към свое дете и няма смисъл да се преструвам, защото това се чувства от човека и не може да бъде престорено.
Може би ако завариш бебе или много малко детенце могат да се развият майчини чувства към него, но към голямо дете не могат. Дори на 9 г. едно дете вече е личност, вече е изграден човек и за мен трябва да го гледаш в очите на едно ниво, да го убеждаваш и разбираш, но не можеш да го възпитаваш вече дори като родител, какво остава като мащеха.
Мащехата си е мащеха. Не можеш просто да си снисходителна като една майка най-малкото.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: fbf38efcce
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

14.   Номер 12 Аз съм номер 11 Вече сестра ми ги е виждала двете деца на приятеля на мама Играеше си с тях никак не ревнуваше. Харесаха й Децата се оказаха сладки и запрегръщаха сестра ми. Сега тя е почти на 13 а близначките почти на 11

Сестра ми е щастлива, помислих че ще плаче, ще ревнува но стана обратното тя си играеше с двете деца. аз също ги приех.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: ac3382e54b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Към номер 12 Аз съм сестрата на човека написал по горния коментар - на 13 години съм децата сега са на училище обаждат ми се от време на време. Към авторката Приеми детето питай я защо те мрази сега тя е към 13 14 годишна защото историята е стара.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9678252eaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Само идиоти сключват втори брак и си размесват или изоставят децата от предишния брак. Не е срамно човек да е разведен, срамно е когато не знае как да отглежда и възпитава децата си, които е създал.

 
  ... горе^

...
преди: 8 месеца, 3 дни
hash: c23efe89bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ами мрази. Едно дете на 8 години не знае какво е омраза. Недей да преувеличаваш.
Просто не те харесва но ако си добра с времето ще го разбере.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker