Вкъщи не се смеем, само се караме... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Вкъщи не се смеем, само се караме...
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 2967 пъти
Здравейте :).Искам да споделя това, което най-много ме измъчва в моето семейство.
Всяка вечер, когато баща ми се прибере от работа, първата му работа е да седне да пие... Един път не дойде да си поговорим, един път не се събрахме всички да си разказваме на кой какво му се е случило през деня... В моето семейство никога ме е имало такива моменти. Всеки е нацупен на другия... и за какво ?! Все още не съм си отговорила на въпроса вече толкова време.

С брат ми е същата работа. И той не говори... той пък сяда на компютъра и не го търси цяла вечер. Единствено с майка ми мога да споделям нещата, които ме вълнуват и ми се случват. А не искам да е така. Искам всички да сме задружни, но не сме за жалост.

И не съм малко момиче вече, на което тези неща да не му правят впечатление, защото се занимавам с домашни или гледам детски филмчета. На 21 съм и не знам как да променя тези неща... просто не става.
Вкъщи е едно еднообразие от години насам. Вкъщи не се смеем, само се караме... Не издържам повече
Мерси за отделеното време :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 25fc767b60
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Опитвала ли си да говориш с баща си за тези неща?
Тъжно ми стана като ти прочетох историята.
Може би просто баща ти работи прекалено много, за да сте добре финансово ии като се прибере не му е до разговори..
Не знам.
Обичай си ги и им се радвай независимо какво си говорите и правите, че има толкова хора, които са сам самички и дори нямат с кого да се скарат.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 48b850781f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е само у вас така, за 24 години съзнателен живот един ден спокойствие съм нямала. скандали, скандали да ти втръсне. ти поне не ходиш да забираш баща си от кръчмите и майка ти не е невротичка. Да ги питаш що се женят и създават деца като се мразят. Моят съвет е ако работиш събирай парички и се изнасяй от вас, не си създавай илюзии и не мечтай за глупости

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 24130ababc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Описаното от теб е проблем не от последните 20 години. Това е въпрос на сринати ценности през последните 80 години. По време на социализма най-високо стоеше не семейството, а партията/фабриката/ТКЗС-то и т. н. През демокрацията семейството пак остана на заден план - основна ценност стана имането, като семейството се ползва за оправдание. Всичко опира до възпитание у дома и в училище. За съжаление това няма да се промени към по-добре скоро. Не обвинявай баща ти прекалено много. Със сигурност не му е приятна ситуацията, но не знае как да излезе от нея, може би дори се чувства безсилен, което го вбесява още повече. Може би, ако търсите с брат ти компанията му всяка вечер, ще успеете да промените нещата. Не се отчайвай. Говори с майка ти за евентуално посещение на семеен психолог. Това е нещо, което българите отричаме, но в цивилизованите страни е прието за съвсем нормално. Говори и със семейни приятели, ако имате такива (това е друг проблем на съвременните българи - липсата на семейни приятели). Въобще работи от колкото можеш повече посоки.
Един баща, който все още не пие и не се цупи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 4eadb2c38b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   3. - не си прав.
Това е проблем като цяло, човешки проблем.
Моето семейство беше подобно, с разликата, че аз на 19 съм се изнесала.
Авторката е време да се махне от там, вместо да надува гайдата. Не е дете вече, какъв семеен психолог?
На такъв баща му кажи за такава „простотия“ и ще се спука от смях.
И не ни е виновен комунизмът, демокрацията, България и тем подобни - виновни сме си ние самите, виновна е социалната среда и простотията.
Отиди в гетото в който и да е град - пълно с подобни семейства. Хората са еднакви навсякъде.
Най-доброто нещо в живота ми е да ги напусна тези хора.
Сестра ми е същата като тях - само караници и безпаричие в нейния дом. Не, мерси. Човек сам има избор в този живот. От едно котило идваме, но аз съм си поставила други цели в живота, и виж как и мъжът ми не пие, и семейната касичка е пълна, в дома ми цари разбирателство и спокойствие. Виждам се с тях по празници по задължение, със сестра ми (слава Богу) и тогава не, защото отиде в чужбина (там било по-хубаво) да мизерства. Дано не се върне...да ? дават там социални и да ми се махка за винаги от главата.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 8e725e0213
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Изнеси се от вас, иди при гадже или на квартира, намери си живот и се събирайте само на празници, пък виж как ще ти обръщат внимание. Иначе нищо не можеш да направиш. И какво, при нас е същата хава, ама съм по-малка. Баща ми се прибира и започва да крещи за щяло и нещяло, майка ми нищо не барва вкъщи и също само крещи и се оплаква... пък съм и само дете...

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 537a874e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мъжете пият защото живота стана отвратителен, " в пиянство щат лесно забравят" за неволите си. Не знам какво работи бащата на това момиче, но и каквато работа да е, в днешно време всички живеем на ръба на нервната издръжливост. Ако имаш собствен бизнес, тормозят те държавните бюрократи, ако работиш при частник, съдира ти кожата от бачкане, бачкаш за трима. Държавата и тя те дере с такси и данъци, е как да ти е весело, как няма да се напиеш от яд? Извън дома си, си се напомпал с прекалено отрицателна енергия, и ако в къщи те чака една сприхава жена, взривателя на бомбата веднага се задейства. Обстановката извън къщи трудно можеш да промениш, принуден си да работиш и неприятна работа, но задружно, ако в семейството има обич, разбирателство, компромис и съчувствие един към друг, обстановката в дома може да се промени в положителна посока. Напоследък, жените много се еманципираха, вирнаха си носовете, не зачитат мъжа като глава на семейството, избутаха го като фактор настрани, и какво му остава на такъв мъж, единствената любовница с която се разбира-бутилката алкохол. Дълбоко съм убеден, че голяма част от мъжете се напиват защото не усещат семейният уют, не усещат топлина от близките си, и като им се стовари и ежедневието навън, психиката рухва. Е, има си и вродени алкохолици, дано баща Ви да не е от тях, те са неспасяеми, тяхното е болест. Пияницата, е отвратителен за общуване, но се опитайте да го приобщите към семейството с добро, не с натякване, предупредете го, че ако не спре с пиенето ще напуснете дома си, дано се вразуми тогава. Трябва да се сплотите с брат си и майка си, и заедно да покажете на баща Ви, че го обичате, това неминуемо ще го промени. Опитайте, дано успеете!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 24130ababc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   4, твоето решение показва чист егоизъм. Не искам да те обидя, но това е решение за теб, не за семейството. Авторката иска НЕЙНИТЕ РОДИТЕЛИ да не се карат, да общуват, да са добре. За теб е различно - не ти пука какво се случва със сестра ти и родителите ти. Бягството от проблема не решава проблема, а само успокоява бягащия. Не ми се обиждай, казвам какво виждам в написаното от теб. Може и да бъркам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker