Майка ми постоянно ме обижда - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми постоянно ме обижда
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 12338 пъти
Майка ми е най-гадната шибана кучка... Преди я обичах, но тя постоянно ме обижда. Отдавна вече съм пълнолетна, но тя продължава да ме тормози психически. Когато имах гадже за пръв път ми очерни живота да го оплюва. Вярно, че беше права за някои неща, но това не и даваше правото да ми се меси. Преди малко ме нарече "извратенячка", защото не смятам за толкова гнусни и отвратителни хомосексуалните връзки между жени и жени.

Не ме разбирайте погрешно - аз съм си нормална, но да ме нарече "извратенячка"... Цял живот ме е обиждала - за клиограми главно, защото са ми малко в повече. Наричала ме е как ли не. Наричала ме е и малоумна и тъпачка... в момента другите епитети просто ми изскочиха от глават, но са много. Колкото е направила за мен, толкова ми е и взела.

Цял живот ме тъпче психически с целта да успее да ме амбицира да бъда такава, каквато тя е била или просто каквато иска да бъда. Омръзна ми все да е недоволна и да ми крещи за щяло и нещяло. Уморена съм от нея вече...

Преди толкова я обичах... но последните 2-3 години направо е АД... постоянно се караме, не можем да се понасяме... не мога да се изнеса, защото не работа все още, студентка съм.

Благодарна съм и за много неща и не отричам, но просто е такава кучка повечето време... Как един път не се опита да ме разбере и да станем приятелки... жалко е, че човек не може да избира родителите си... Дори да направя нещо хубаво тя не спира да тъпче самочувствието ми в земята за външния ми вид или за това, че съм по-затворена. Този постоянен психически тормоз вече не се издържа...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 2a6cdcbbd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

1.   Девойко мари хубава, как не те е срам. Моля те, прочети си 2 пъти историята, която написа и си набий един шамар.

Лоша

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 385b36a517
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

2.   И моята е същоата луда ненормалница. Тя ме обижда и аз я обиждам. Мразя я, ако имаше начин да се отърва от закона, бих я убила. Цял живот ме тъпче, провали ми връзката с човек, който обичах безумно, заради нея останах сама като кукувица. Тя иска да ме върже до себе си да я гледам, да угаждам на капризите й, да й давам пари. Тя не работи, изключително тъпа и ограничена е и няма шансове да си намери никаква работа, защото е и супер мързелива. Такава помиярка просто не сте виждали. Ще ми олекне, в момента когато пукне!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 9dbf33c58b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

3.   Лоша, ....

Модератор 2 (не съм „Лоша“) - не публикуваме лични нападки. Пишете, моля Ви по същество.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6706abd2db
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   И точния отговор го даде номер 1. Бравоооооооооооооооооо :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 6ccff0251d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Каквато и да е майка ти, не бива така да я обиждаш. Тя може да сгреши и да те обиди(най-вероятно за твое добро), но ти нямаш право! Сигурно си по-чувствителна и когато тя ти каже на пример, че трябва да свалиш няколко кила, ти го приемаш твърде лично:)

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 52643681fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Твойта е цвете пред моята! Моята се прибира пияна и не знае на кой свят се намира. Изкарва си всичко на нас с братчето ни. Никога не ни е обръщала внимание. Грам не я интересува какво правим. Спря ме от училище, защото "нямало смисъл да уча", само пари сме хабяли за учебници и подобни глупости. Иначе пари за алкохол и казина има. И стоя по цял ден вкъщи да чистя и да и оправям кочината от миналият ден, която е сътворила в пияно състояние. Понякога не се къпе със седмица, а ние спим в една стая и всяка вечер мирише на бъчва, мръсотия и чорапи... абе ужас... Братчето ми спи в кухнята. И аз се грижа за всичко, защото тя от нищо не разбира, направо е малоумна тази жена.
Затова гласувах и подкрепих 2, както и авторката, защото отстрани е мноооого лесно да даваш оценки и да кажеш, че не е правилно, но само ние си знаем какво е най-близките ти хора да те тормозят и третират като животно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 78ed061b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мила авторке, всички сме били студенти, но не всички сме киснали при мамето.
Аз се изнесах и сама се издържах дори... и всички бяхме така - пълна мизерия, но свобода.
Друго решение би било да не се прибираш много често у дома. Има библиотеки (не само дискотеки), където можеш да учиш по цял ден (като не работиш) и се прибираш само по късни доби и в леглото.
Иначе, помисли си сериозно за почасова работа, за да имаш джобни пари и да не ти трябват от нея.
Моята майка беше подобна, но какво ще ми каже, като ме видя с куфарите?
Сега за нея съм най-добрата, защото и финансово разчита на мен.
...на номер 6 мога да препоръчам да се обърне към детска педагогическа стая, към психолога на училището, в което последно е учила.

Мила, по-добре да ви вземат и настанят в дом, трябва да ходиш на училище!!!
Това твоето не е живот.
Имам подобна приятелка, съседката се е обадила на социалните, когато е била на 14 и е БЛАГОДАРНА страшно - и си е завършила, после следването ? е било изцяло безплатно. Сега е доктор.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c1a18c5b2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Мила авторке, моята откачалка вкъщи е същата, и баща ми е така. Просто не се издържат, аз също като тебе искам да се махна от тая къща. Нашите ми правят проблем за най-малкото нещо, не ми позволяват нищо, просто не е истина. Майка ми се сърди, че й викам, че задникът й е плосък, но иначе може да ме излага пред другите хора, да ми вика "дебелана", "смръдла", "тъпачка" и всякакви други епитети. Никога не ми помага за училище, а на мен ми е трудно, после ми прави проблем за четворки и петици, а то не става да се мъча сама, по право не ми върви, пък моята юристка... Онзи ден изпих цял блистер приспивателни, как не съм припаднала, не знам. Иначе се старай да не й обръщаш внимание, аз така правя, излизай с приятел/к/и, и хич да не ти пука какво мислят. Ти си пълнолетна, пък мене от сега ме гонят и ми казват, че като навърша 18, ще ме изритат... Успех и на двете ни!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 0290413508
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

9.   Айде сега ще си обосновя коментара, че стана глобален проблем с това, че съм казала на момичето да си набие един шамар.
Кое му беше грубото или обидата? Курва ли я нарекох, шматка ли?
Авторке, извинявай, ако съм те обидила ( ако в оплакванията става въпрос за теб и ти си номер 3 ).
Разбирай ме така - набий си един шамар и влез в действителността.
Може много да мразиш майка си, но е супер грозно да я наричаш КУЧКА. Теб кучка ли те е раждала и ти е мила гъза?
Ако беше на 13-14 дори нямаше да ти пиша в темата, но ме притеснява, че си навършила цитирам "отдавна" пълнолетие и разсъждаваш, и говориш така за майка си.
Кой ти изкарва хляба на масата - ти ли? Тогава може да имаш претенции и да хленчиш. Предполагам, че за да пуснеш темата вече се е минало през разговори и си опитала да промениш нещата. Е, щом не става и е толкова зле, колкото описваш - какво търсиш там? Студентка си, предполагам редовно, за да не работиш. Добре де, но сама не осъзнаваш ли колко смешно оправдание е това?
Имам колежка в университета, която от 2 години не е спряла да работи, макар и да е редовно. Майка и + сестра и я правят луда, постоянно обиди, нападки, искат и пари за абсолютно всичко от много малка, дори ако си позволи да вземи нещо от семейния хладилник - примерно мандарини, които е закупила майка и. Това натякване е всеки божи ден. Сега, когато се събирахме за 8-ми плачеше на масата, че техните и казали колко зле изглеждала, колко грозно се обличала, дебела била не знам какво. Да, но тя ще се изнесе от тях съвсем скоро, отлага, защото е прекалено добра и ги обича. И може да го направи с чиста съвест - изкарва си сама пари, учи си, живее си. От семейството си нищо не получава - освен натякване.
Естествено, че от човек до човек има разлика, както и от майка до майка. Но все пак ти е майка. През живота ти ще минават много мъже, приятелки, но кучката, която наричаш ще е тази, която ще ти отвори вратата всеки път. Ако един ден с теб се случи нещо лошо не дай си боже, кой мислиш, че ще е до теб или ще го боли истински за теб.
Имам друга позната, която от тинейджърска възраст се гледа сама, защото майка и е доста груб човек с леки психични проблеми. Даваше я на 13, 14 за проститутка на някакви възрастни мъже, 1 стотинка не и даде. Това момиче живееше без ток, къпеше се с ледена вода зимата, но учеше и работеше като луда. Сега е вече в друг, голям град - самостоятелна, успяла, заема висок пост в работата си и си има прекрасен годеник, с които са щастливи. На такива хора мога да направя ЕВАЛА и да им стисна ръката, не на такива като теб, които на 20 и не знам си колко години хленчат по форумите и плюят живота и хората, още повече майките си.
И, хайде да не давам примери от моя живот ще дам такъв на една жена, която разказваше колко малка е излязла от тях и си е поела по своя път. Дали и е било лесно, как мислиш?
Много е лесно да седнеш да търсиш косурите на хората и да оправдаваш хората за собственото си нещастие и проблеми. Но едва ли това ще ви докара до нещо добро.
И сега някой дето ще ми каже, че не съм го изживяла и е лесно да се говори - напротив, може да ти смачкат самочувствието и да попречат на мечтите ти и без да те наричат дебела, извратенячка. Могат да го направят хора, които не обиждат и не крещят, изпитала съм го. Аз самата съм била доста критикувана от майка си, което и продължава де.

Айде сега се замисли малко като се абстрахираш от това, че аз съм написала коментара.
Лоша

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b89d5b0118
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Милата, за жалост и аз съм в същото положение затова те разбирам прекрасно. Аз съм на 17 години а майка ми ме е оставила на произвола на съдбата един път не ми е звънвала да ме попита как съм искам ли нещо и така нататък, а дори понякога е нямало нищо за ядене но на нея не и е пукало. Аз и казах стана ли на 18 забравя, че е имала дъщеря. Миличка стегни се събери пари и се изнеси от вас а ако вече си го направила просто не говори с майка ти или и кажи всичко в очите както направих и аз може би нищо не се промени но поне опитаи може и да те разбере.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 3c12ffff44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Моята е същата дъщеря на дявола е!!! ( от дъжд на вятър е 6 + настроение )

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7afbe4c18b
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

12.   какво като и е майка? ! коя нормална майка така ще обижда детето си? ! ако моята така започне да ме обижда си взимам багажа и си тръгвам... да видим тогава дали няма да приплаче за мен!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 25c7cccba4
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Аз съм на 16 и моята майка постоянно ме обижда и сестра ми сищо която е още на 8. Нарича ни свиня, тъпачка и какво ли не други неща които даже не искам да пиша. Сестра ми даже ми е казвала че иска да се самоубе за да се отърве от нея не че и аз несим си го мислила. Даже много често ни бие. А аз не мога да и кажа нищо, защото нали все пак ми е майка. Досега на никого не съм го разказвала, защото ме беше срам радвам се, че сега мога да го споделя с някого. Чакам да навърша 18 за да се отърва от нея. И благодаря на господ че ме е дарила с голямо търпение.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b2b7563656
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Аз мисля след 2 години да се взема в мой ръце не мисля да си стоя вкъщи и постоянно да ми мърморят !!!! Не мога да понасям някои непрекъснато да ми казва това направи, и да ми мънка за всичко и да кряка заради сестра ми !!!! Още малко и ставам и се изнасям ....!

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 436458166d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Моята майка сега ме обиди! Казва ми че съм слаба и като почна да ям веднага ми виква дебелана. Добре че е татко не знам без него какво щях да правя! Аз не съм пълнолетна на 9 години съм но въпреки всичко майките не се обиждат така!!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 53eb8c20b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Хей, Не казвайте на момичето да си бие шамари, защото вие не ст го изживявали тоя АД! Аз още го живея! Ясно ли ви е! Знаете ли какъв тормоз е това! И на всичкото отгоре доведения ми баща я защитава! Егати и родителите! Ама аз няма да се отказвам от живота като другите. Защо пък да го правя искам да живея! Мразя ГИ! Момичето е писало така все едно аз съм го писала! Ето че има и други като мен! Затова се борете не се отказвайте! Един ден ще пораснете и ще се махнете от тях!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 51a8c0672b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

18.   Боже пази ме от семейството ми- враговете аз сам си ги знам, а по- големи врагове от детето ми, което съм отгледала с цялата си любов- нямам. Дори и книжка за отровни родители ми даде да чета. Прости и Господи- вразуми я!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a421446171
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   леле аз не съм чувала по лоши гадни и вече незнам какви напатки към човека който ви е родил и отгледъл

а до авторката не прочетох цялата история спрях още на втория абзац и направо останах като гръмната... това е просто незнам аз например ако си позволя да наговоря такива лоши неща за човека които най много ме обича (накратко родителите ми) незнам просто ти казвам сама ще се вкарам в затвора.... ти я искара същински дявол я по полека с убидите как ти би се чуствала ако майка ти започне да говори така за теб... :)???

Падналото ангелче :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5c1f3a5867
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   И двете страни са прави!

Дъщерите са прави, тъй като не можеш да имаш воля за живот и каквото и да било още в такава "семейна среда".
Как да събере пари момичето, откъде? Не си позволявайте да съдите никой, преди да изкарате поне ден в неговите обувки!

Майките.. са ви отгледали. Да, знам, че сега сигурно и третират ужасно, но замислете се - винаги може да е и по - зле. Имаш късмет, че не те е дала за проститутка или стиптизьорка в някой бар. Имаш късмет, че не те е оставила на 3-4 години, защото ако го беше направила ти сега нямаше да си тук, да си жива! Това се отнася за всички! Винаги е можело да е и по - зле, Ти трябва да се радваш на малкото, което ти е останало! Започни работа, спестявай, (защото само ако работиш имаш шанс да събереш пари и да изчезнеш! ). В началото може да си сервитьорка, илли на някаква почасова работа, ВИНАГИ ИМА НАЧИН, ЗА ТЕЗИ КОИТО ГО ТЪРСЯТ И ГО ИСКАТ! ВЯРВАЙ И ЩЕ УСПЕЕШ.

А ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ, ЧИЕТО НЕЩАСТИЕ Е МАЙКАТА - ОПИТАЙТЕ ДА ПОГОВОРИТЕ С НЕЯ, НЯМА ДА ВИ НАВРЕДИ!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 2afa3f0257
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   За тези, които сте под 18 -обадете се на агенцията за закрила на детето или потърсете училищния психолог и социалните служби. Споделете проблемите си.... Ако решат могат да ви изведат от дома ви, където е ад и да ви настанят в добри семейства с нормални приемни родители докато навършете пълнолетие.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d5227165e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   До номер 20 „Майките.. са ви отгледали. Да, знам, че сега сигурно и третират ужасно, но замислете се - винаги може да е и по - зле. “
Да ти имам и теорията, то може и да те продаде майка ти за органи, може да дойдат извънземни, много неща можат, но да търпиш такова отношение, само защото някои ти бил родител е МАЛОДУШИЕ.

Подкрепям номер 21. Има си държавни институции (не случайно), които се занимават с подобни случаи.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8e47610a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   явно някой майки са такива виж намери си работа събери си пари и се махай от нея това бих направил аз

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 68a3f21417
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   И аз се чудя защо има такива родители, но сигурно няма да разбера, да си родител не е само да родиш дете, а да се грижеш за него.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 68a3f21417
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

25.   Номер 9 проблемите в семейството не се решават с това да избягаш и да зарежеш семесйтвото си, повярвай ми лесно е да си събереш нещата и да те няма, но е много по трудно да се реши проблема, защото това не е нещо временно майката е тази, която се предполага, че трябва да е за цял живот, мислиш ли че авторката ще е много добре като се изнесе и какво цял живот да не се прибира, защото повярвай ми като не се говори за проблемите те се задълбочават и винаги когато авторката иска да се прибере в дома си отношението ще е същото. защото така са свикнали. Аз бих и препорачала да се консултира със семеен терапевт преди да реши да се изнесе. Аз неодобряват това отношение кам децата независимо от възраста им.
Мислиш си че ти като си могла всички могат да си намерят работа веднага ли? Аз смятам, че авторката само заради това не се е изнесла още.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 68a3f21417
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Номер 5 кое му е доброто да обиждаш децата си?

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 8333618582
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   И моята е същата, но съм само на 13 и всичко зависи от нея. Преди беше много добра, а сега какво... само търси за нещо да се заяде иначе не може... всеки ден плача и то заради нея... когато не съм добре ми крещи, когато нещо не разбера пак ми крещи... ето и сега не и говоря, но тя пак нахалства и ме дразни ;(((не мога да се сдържа да плача и сега плача.. все тя трябва да е права.. не мога... Искам си старата ДОБРА МАЙКА!!!

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: fdf6119ffe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Е, сега вече мога да съм спокойна, че не само аз съм така. И моята майка ме нарича ''тъпачка'', ''мързелива'', ''глупава'', доста често ми казва колко й е писнало от мен. Вика ми за училище, казва ми, че няма да стана нищо, а всъщност тя е такава. Безработна е и по цял ден стои вътре и търси на кой да излее нервите си. За жалост това съм аз. С нетърпение очаквам деня, в който ще стана на 18 и ще замина далеч от нея, пък тогава да му мисли и да съжалява за това как ме е наричала. Благодарна съм, че ми е дала живот, и че ме е отгледала и хранила, но заради нея самочувствието ми е на минимум. Стискам палци на всички, които са така. Някой ден ще се оправим, обещавам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 6 месеца
hash: c2727a6ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   И моята майка е същата. Тя понеже си пада по здравословното хранене всеки път когато си купя нещо като Кока-кола отнасям обиди като "Ти си най-тъпата и проста селянка на света щом пиеш това". Отделно пред роднини ме нарича дебела /169 съм висока и 52 кг преценете сами дали съм дебела/. И за други неща ме обижда - че имам бръчки по лицето и че ще умра след някоя и друга година заради нещата, които ям. Много е тежко!!! Даже тази година трябва да кандидатствам висше и тя ме заплаши, че ако не уча това, което тя иска, няма да ми помага финансово.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 372b7c861b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Накарай майка ти да иде на ендокринолог.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: e509757c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   '' Вярно, че беше права за някои неща, но това не и даваше правото да ми се меси ''...
Сама казваш, че е била права за някои неща!
Има право да ти се меси, естествено! Живееш при нея и те хранути..
А като искаш да не ти се бърка, изнеси се, бъди смостоятелна, намери си работа и не чакай нищо от нея.
Щом си пълнолетна-работи и се изнасяй!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 8e56a1cfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

32.   Майката е най хубавото нещо на света. Майките са ни родили а ние как им се отплащаме псуваме, пушим, ядем като свине и как да не се ядосват изразяват чувствата си и не си мислете че моята майка не ме обижда но тя е моята крепост която ме защитава

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 881dc38729
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Абе хора всички сте прави. Днес майка ми ме наби, защото не съм отишла до магазина за хляб. Каза ми, че няма да вечерям и да и ползвам тока. Аз се разплакох, а моята сесра ме успокаи (6годишна). Аз съм 4 клас, а моите родители са разведени. Сесра ми и аз живеем на квартира. Аз нямам детство(от 8годишна се грижа за сесра ми и мен). Но тя веднъж ми посегна ази казах, че няма голямо право.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 7dd0f8fcbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

36.   майка ми също ме е обиждала но тя ме обича

 
  ... горе^
преди: 9 години, 1 месец
hash: addecefa8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Ами като те обижда за килограмитети, вземи па отслабни малко!

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: b3eaad99fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

38.   Виж, аз имам подобен проблем... Моята майка, тска да се каже, почти никога не се е държала майчински, изоставяла ме е за седмици без да се интересува как съм, а точно преди малко ми каза, че съм мръсница, защото някой гърмеше навън, аз се стреснах и я събудих. Обиждала ме е безброй пъти, за какви ли не неща. И знаеш ли какво разбрах-не всички "майки" имат това майчинско чувство, да закрилят, насърчават и подкрепят децата си. Някой са просто жени, родили деца. А има жени, които си усиновяват деца и ги обграждат с любов и грижи-дори да нямат възможност да имат деца, те имат майчинско чувство. Но не всеки има този късмет и ето, че нашите "майки", може би просто са ни родили. И се очаква от нас САМИ да изградим живота си. Не и позволявай да те тъпче! Никой няма това право, камо ли собствената ти майка! Моят съвет е да се посъветваш с психилог-не защото си луда, а защото ще се почувстваш по-добре. Успех, мила!

 
  ...

...
преди: 7 години, 11 месеца
hash: 2aff10b216
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

39.   Като ви чета и не вярвам на очите си. Тези жени, които са ви родили, за съжаление не могат да бъдат наречени майки. Аз също съм майка, но никога не би ми хрумнало да обиждам детето си, да пия или да не се интересувам от него. Та той ми е всичко, за него правя всичко. По темата: според мен си вече пълнолетна и съвсем в реда на нещата е да се вземеш в ръце и да се изнесеш от вкъщи. Хващай се на работа. Майка ти наистина има вина, но това само ще те озлобява и няма да направи нещата по-добри. Нямаш ли други роднини? Баща? Баби, дядовци? Ако имаш близка приятелка, попитай дали можеш да останеш с нея, докато си стъпиш на краката. Ех, много ми е тъжно, че има такива майки. Но, не толерирам обидите. Явно, че така е научена авторката от нейната собствена майка и няма как да се сърдим за това.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 5 месеца
hash: aef708c783
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

40.   Не всички жени могат да бъдат истински майки. Това, че си родила дете, не те прави майка. Майката е грижовна, обича детето си, възпитава го, посочва кое е правилно и кое не, остава до края на живота си майка. Има жени, които с навършването на детето на 1 годинка и вече прехвърля грижите на свекърва си, вижда един път в седмицата детето си, без да й трепка отвътре. Това го пиша, защото познавам такива жени. Но те в никакъв случай не са майки. Даже едната се е отказала от дъщеря си, защото има втори брак, и трябва да й се влезе в положение да си оправи живота и детето й е пречка. Официално чрез съда се е отказала от родителските си права върху дъщеря си.

 
  ...
преди: 6 години, 11 месеца
hash: 73fd514587
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

41.   Моята майка ме ревнуваше от баща ми, без причина, защото бях много красиво момиче и същевременно ме набута на един зъл мъж, който ме използва и съсипа младостта ми но беше богат, по такъв начин майка ми си живееше живота в моя апартамент и взимаха наем, живееха добре, а аз се тормозех, после когато реших вече да се откъсна от този унизителен брак, се обедини с мъжа ми срещу мен и ме съсипаха, дори успяха да ми купят фалшива диагноза и ме натъпкаха с някакви хапчета от които ми падна енергията сковаха ми се движенията и легнах болна на легло, от хубава жена ме превърнаха.. съсипаха ме, искаха да ми вземат децата, преживях ада и няма кой да ми помогне, татко умря, та майка ми не спира да ми посяга и обижда след като се прибрах отново в родния град. Много тежък случай. Затова, въпреки, че винаги съм давала добро получих зло, тотално ме съсипаха и то от злоба. Това го написах, за да знаеш, че има много по тежки случаи от твоя.

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: dd95deb7ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   Използваш доста агресивни думи! Бъди по-внимателна и се успокой

 
  ... горе^
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 64b5db1490
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Ако можеш да се отделиш от нея, най-добре. Хората не искат ли да се променят, не става... Твоят идеал за добра майка просто ще е идеал.. Ти бъди честна, и живей своя живот далеч от хора, които те подценяват и обиждат! Много хора в България са станали много брутални и гадни

 
  ...

...
преди: 6 години, 6 месеца
hash: 64b5db1490
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Коя зодия е майка ти?

 
  ...
преди: 4 години, 28 дни
hash: 217461ad34
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

48.   Здравейте! Не знам все още използва ли се този форум, но и аз искам да споделя моята история. Вмомента съм на 14 и след 5 месеца ще направя 15. Майка ми винаги ми се е карала за най-малкото и ме е обиждала още от малка. Винаги трябваше да имам пълна шестица или най-малко 5,50, не трябваше да пия, пуша, да излизам с момчета, да говоря вулгарно, трябваше да участвам във всяко едно проклето състезание по всеки предмет и да печеля, а ако не спечеля - глупачка, боклук, телефона е проблемът. Целият този филм беше, защото тя и тати са се провалили, като малки и до ден днешен се бъхтят за да си купуват цигари. Бях в шести клас, като майка ми започна да ми взима телефона и да ми чете чатове и да гледа снимки. Ако имах чат с момче, бях боклук и неща от този сорт. Сега съм в 8 клас и съм коренно променена заради нея. Компанията ми е само от момчета * глевната причина за това е, че момичетата са пълни интригантки*, пуша, псувам и пия. Честно да ви кажа и аз не съм много доволна от всичкото това, но избирам сама да си разбера грешката отколкото по цял ден да чувам - ти си курва, боклук, ще свършиш в някой бар или на околовръстното, глупачка, сериозно ли мислиш, че някое момче ще си падне по курва или като ми каже ти изобщо девствена ли си и ми идва да откача. Удря ми с кви ли не предмети и аз просто чакам да стана на 18 да се изнеса и да не я потърся никога повече! Искала съм да се самоубия не веднъж и съм се молила на бог тя да се махне от живота ми...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 21 дни
hash: b164f7101a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Позволяваш ли да я обидя.

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 30723957e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

51.   Според мен не мисля,че е редно такова отношение към собствената ти майка!За да си станала сравнително голям човек (на 18 години)би трябвало да се сещаш кой се е грижил за теб,хранил,успокоявал.Явно по света има такива неблагодарници дето каквото и да направиш за тях ще искат да те закопаят в гроба макар и близък човек....Замисли се и както казва номер 1 УДАРИ СИ ЕДИН ШАМАР!Срамота да говориш така за човекът,който се е грижил и ти е помагал.Искарваш така нещата все едно е някаква проклета вещица,а всъщност говориш за собствената си майка!Ти хубаво споделяш "колко си изтормозена и тероризирана",но ти каза ли какво си направила в замяна на нейното поведение?Или е много лесно да кажеш само за нея.Каквото и да прави към теб ти трябва да я уважаваш,защото благодарение на нея те има.Замисли се над думите ми като не ги приемаш негативно,а правилно :)

 
  ...
преди: 2 години, 5 месеца
hash: 7c9c188c66
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

52.   Номер 51: Темата е писана от 10 години едва ли сега авторката е на линия за да се види какви ги е писала тогава. И колко шамара си е ударила сама

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker