Родителите ми настояват да направя аборт - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Родителите ми настояват да направя аборт
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 3582 пъти
Здравейте, на 17 години съм... Повечето може да ме упрекнат след като прочетат моята история... но просто се нуждая да споделя и да поуча съвет. И така това е моята история...
На 17години съм... а приятелят ми е на 26. Родители те ми не го одобряват поради причината, че е разведен и има дете .Живеем на километри един от друг, но се виждаме почти постоянно или аз пътувам, или той.
Всичко между нас е перфектно, но се намесват моите родители правейки всичко, за да ни разделят.

Преди около седмица разбрах, че съм бременна... и аз, и той много се радваме, но родителите ми ме карат да направя аборт, който аз не желая, а не мога да им обясня просто не искат да ме чуят.
Има ли начин да запазя детето без да му навредя. Моля ви дайте ми някак съвет, защото и ние не знаем какво да правим вече. Благодаря на тези, който прочетоха моята история.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7c9107c5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Решението трябва да го вземете вие двамата!
Нито някой от тук нито родителите ти имат право да решават съдбата и на двама ви.

Седнете поговорете двамата обсъдете го, вижте дали може да живеете заедно и да дадете на това дете дом и семейство. Ако не можете заедно и ти сама трябва да се грижиш за него вземи трезво решение защото не е лесно да отгледаш едно дете но не е и невъзможно.

Помисли добре и реши но направи това което казва разума и сърцето ти!

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: ab5f1fb35f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прави са родителите ти донякъде. Мъжът ти на 26г му е време за семейство, вече има дете и защо да не се зарадва - все пак и той остарява. Ти си на 17 г - ще съсипеш живота си, ще трябва да си доведена майка на детето му - готова ли си да бъдеш доведена майка на чуждо чеде??? Няма да може да завършиш училище, няма да можеш да следваш и да си намериш работа, защото ще трябва постоянно да обгрижваш както твоето, така и чуждото дете. Парите бързо ще свършат - покрай честото пътуване за да се виждаш с мъжът ти и покрай обгрижването на детето. Ще трябва да се изпокарай с родителите си, защото надали ще ти позволят да си правиш своеволия, при все, че си още непълнолетна.
Е, сега ми кажи - готова ли си да бъдеш майка на две деца, да загърбиш училище и кариера и да пътуваш постоянно (без да знаеш какво прави мъжът докато не си при него и няма как да знаеш, дали не ти слага рога). Ето това мисла. Успех ти пожелавам. И помни - време за деца има.

Тони

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 584abd703b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Извини ме Тони, но четеики в друга тема виждам, че все още не си намерила мъжа на живота си, а даваш съвети за гледене на деца!
Авторке, децата са си деца ако се оичате и желаете няма значение твое, мое, наше всичко зависи от интелекта и на двамата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7494261d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не мога да реша вместо теб. Много е хубаво да имаш дете и много е хубаво да си млада майка и да има кой да те подкрепя и обича теб и твоето дете. Детето няма да ти съсипе живота. Детето е много ценно нещо в живота. Други неща биха го съсипали. Например, да се омъжиш за мъж, койте не те обича, или пък е пияница или пък е женкар. И да си майка пак можеш да идеш в университет и да се изучиш, детето не те спира. Страхотно е да имаш бебе, но дали бащата на детето всъщност те иска или не, дали няма да останеш самотна майка - може би това се питат и твоите родители.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 7494261d70
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Абортите сега са бързи и безопасни мисля, но дали е това което искаш? Да не ти стане мъчно после за унищоженото дете. То ще си е твое и като се роди и родителите ти ще го обикнат може би. Не знам. И гимназия можеш да завършиш, макар и малко по-късно. Питай дали като частна ученичка не може.

 
  ...


...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 26a800cf33
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Не убивайте детето. Гледайте си го.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 64bea27926
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм 100% против абортите... Колкото и да са безопасни не ти гарантират 100% здраве след това, а и не това е главната причина да ги отричам - по този начин убиваш дете... Да, знам че си много млада, но не сме ние тези които решаваме, кой да живее и кой да умре... Моят съвет е - борете се, задръжте го, обичайте го... Пожелавам ви много здраве и любов - и на 3-мата :)

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 43e0ab3cfb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Родителите са напълно прави.
На 17 години тя няма думата, замисляте ли се че в момента родителите виждат дъщеря си бременна, без образование и някакъм мъж иска да си вземе безплатна бавачка и прислужница.
Деца не се правят от жалост, страх от аборт и т. н. Не е редно дете да се грижи за дете, още повече че тя никога няма да може да работи нормална работа и един ден ще съжали.
Не може с лека ръка да се пълни главата на един пубертет с мисли от рода на "не прави аборт". Родителите мислят за нейното бъдеще, те мислят за детето си и са напълно прави. А ако този мъж наистина я обича, ще изчака докато стане разумна.
Пише го майка на 2 деца, в момента съм на 24. От опит го пиша, макар че аз родих на 19 и имах средно образование, все пак ми е трудно и отчасти съжалявам, не за децата си, а че не изчаках още 2-3 години.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: b21ebfa66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Благодаря ви за думите.. ако успеем да убедим родителите ми ще заживеем и заедно защото и двамата не искам да го махаме но се намесва факта че майка ми иска да го съди за педофилия

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 44f5961a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Родителите ти са прави. Аз съм на 26 и познавам много хора на 26 и ти казвам - не е зрял един мъж за семейство на тази възраст, а твоят е ДОКАЗАЛ, че е така. На 26 другите хора завършват висше и си купуват кола, имат гаджета и ходят по екскурзии, не правят ВТОРО ДЕТЕ НА ВТОРА ЖЕНА.
Ти си на 17 и ти казвам - правиш грешка. Нито можеш материално да се грижиш за детето, нито можеш да избереш мъжа на живота си на тази възраст. По-скоро човекът има навика да забременява приятелките си, за да ги задържи. На 30 ще е разведен с две деца, а твоя живот - свършен.
Ако ми беше дъщеря, щях да те изхвърля да се оправяш. Но преди всичко, нямаше да си бременна, защото още на 13 бих ти казала, как да се пазиш. Родителите ти са виновни за ситуацията, но в момента са прави. Не си готова за родител, а мъжът - доказал е, че също не е.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 685540dd77
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Съгласна съм с 8 и 10. Като чета тук понякога ме хваща страх да имам дете като виждам какво става и как си опропастяват живота.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 92e9edcbba
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   На 17 е време за училище, не е време за деца. На 17 не си живяла достатъчно, не си опознала хората достатъчно, че да прецениш кой мъж е подходящ да теб, но не за целувки и обещания, а за трудностите на ежедневието. Ако задържиш детето и се съберете с бащата, вероятността да си объркаш живота никак не е малка. Не мисля, че и си готова да бъдеш майка - майчинството далеч не е само радост - то е денонощна грижа, отговорност, зрялост - не само да отгледаш детето физически, а и да го възпитаваш, да създадеш от него личност. Помисли си - докато твоите приятелки и съученички ходят по дискотеки и шопинг, събират се на кафе и мислят за бални рокли и изпити, ти ще сменяш памперси и ще бършеш прах. Мога да де обзаложа, че ще съжаляваш за решението си да родиш сега.
Бих те посъветвала да послушаш вашите. Довери им се - имат повече житейски опит и те познават добре.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 584abd703b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Слушай само себе си и сърщети и РАЗУМА СИ!
Порасналите тук по на 40 г. са влюбени в 17 годишни, а са дозрели и пораснали. Не е важно на колко си адали мислиш и как мислиш.
№1

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: f2d192ec87
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Дотук добре, но възникват някои въпроси - ти трябва да учиш, а кой ще гледа детето, щастливият баща ще трябва да работи, за да храни още две гърла. Или щат-не щат, по стар български обичай родителите ще трябва да се прежалят и на смени и пресекулки хем да гледат детето, хем да ви и помагат - просто ще се примирят. Как разбра, че това е мъжът на живота ти, за да си готова на такива жертви? Как би реагирала на мястото на родителите ти, просто за минута погледни от тяхната камбанария?

Да, решението си е твое, но само ти ли ще отнасяш последствията? Що за мъж е този на 26 - разведен с дете, който за капак забременява тийнейджърка? Нещо много наивна, недозряла и необмислена ми се вижда историята и дано не съм прав, просто житейската практика показва друго.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 059890ebcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

15.   Възможно е да си направила грешка с този мъж. Той 26, ти на 17. На този етап това е голяма разлика. На друг етап, ако беше ти на 26, а той на 35, щеше да е различно. Ти си още малка. Ако решиш да поемеш отговорност за детето - това значи наистина голями жертви, не знам дали го разбираш още, но ако си готова да го поемеш, значи да се превърнеш в голяма, зряла жена за нула време. Страшно много работа те чака. Аз ако бях майка на пубер с бебе, щях да се радвам, че си имаме бебе в къщата и щях да си го гледам като свое. При вас май не е такова положението.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 5ab902bec1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Каква е тази масова грешка да се пишат думи от рода на:
"родители те, маси те, какви то, деца та, кога то"?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 901b2748af
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Way to go on this essay, hpeled a ton.

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 439c578cae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   А защо не го родиш и дадеш на майка си? Моята майка много иска едно малко бебенце, да си го гали и гушка. Почти сигурна съм че и твоята майка иска едно малко бебе.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: c6dda97401
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Подкрепям №17 - роди си детето и го дай на майка си да го гледа, пък ти с твоят 26 г. може да продължите да се обичкате и след година да дадеш на майка си за отглеждане още едно - кво значение има за теб? Нали се обичате с този на 26, който няма да забрави детето което има и винаги ще има моето дете и нашите деца!
Горката ти майка не може никого да съди за педофилия, защото си над 16 год.

Но ти можеш като благодарност че те е отгледала да направиш остатъка от живота й - АД!
Тя си е виновна, че не те е спряла когато ти е било рано и е било време! сега вече е късно - или ще убиеш едно невинно дете, или плод -ако е навреме и ни си вече в 3 месец, или ще направиш живота на родителите си истински ад! И ще изгориш всичките им надежди! Само не мисли че 26 г. ще те обича вечно - след 1-2 год. няма дори да те помни! Ти ще порастнеш и ще станеш друг по-зрябл човек, не момиченце за забава каквото си сега! Ще се отчуждите - но ще имате дете или децар без истински мама и тате! А те дали ще бъдат щастливи само с баба и дядо?

 
  ...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 22c7c285be
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Да, бебенцата са много сладки и милички, но... искат много труд, грижи, отговорност, пари, зрялост и още мнооого неща. Мила 18, и аз исках бебенце на твоите години, та даже 5 ми се щяха, ама стигнах само до 2. Ще си пишем друго след години. Да не говорим, че бебето не е предмет-да го дадем на някой.. А на авторката-преди мен са били достатъчно изчерпателни и няма да ги дублирам. Много сте млади и незряли-и двамата.

 
  ...

...
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 43ccac3f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Колкото и отвратително да звучи, но е по-добре да абортираш. Ти си ученичка, твоите родители най-вероятно са млади и работят. КОй ще ти помага? ! Мъжът, който е на километри от теб? ! Ако той имаше серозни намерения към те, щеше да направи всичко възможно да живеете ако не заедно, то поне близко. Всичко ще падне на плещите ти на на тези на родителите ти. Излишно е да питам на разведения детето му при майка си ли живее? Да - нали? ! Абортирай и си помисли заслужава ли си да си с този мъж. Аз съм на 30 години и едва сега родих, защото исках да съм независима и стабилна. И ако не са родителите ми да ми помагат, не знам какбих се оправила. ПОмисли, но за мен е по-добрият вариант да махнеш детето. Освен ако не си с много силен характер и да си подготвена за изпитанията, които те очакват. Тогава го задръж и го възпитай правилно. Изборът все пак си е твой.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 6 месеца
hash: 47d70bcecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

22.   Най-добре ги послушай!
На твоята възраст би трябвало да те интересуват къде-къде по-свестни неща, а не пелени и бебета!
ХОДИ НА УЧИЛИЩЕ, НАМЕРИ СИ ПРИЯТЕЛИ-АМА СВЕСТНИ, А НЕ МАЛОУМНИ И ПРОПАДНАЛИ, НАМЕРИ СИ ХОБИ, УЧИ! Що за простотия, аз на твоята възраст спортувах бе момиче, ходех редовно на тренировки по волейбол и бях пълна с приятели и с приятни тийнейджърски случки, които никога не забравих! Има къде-къде по-свестни неща от майчинството, да знаеш!
Едва ли си особено зряла психически, че и физически за това сега, освен ако не си ромка, тогава разбирам вече...
Или сигурно си от някое село и не си чувала за предпазни средства, или не си посмяла да си купиш от аптеката!
Тая държава започва все повече да заприличва на голямо иганско село!!!

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 2fc93c626f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   задръж детето

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 48795d193f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   Определено родителите ти са прави, ти си ученичка, на ученичките не им е позволено да ходят на училище бременни и да раждат. А ако се мислиш за толкова голяма, ок, отдели се от вашите, заживей с бащата на квартира или в неговия дом, работете (как ти се вижда? обаче за целта ти е нужно и образование), гледай си детето. Пожелавам ти много щастие, но се обзалагам, че ти ще бъдеш една абсолютно нещастна млада жена, прецакала най-хубавите си години. Не е виновно дедето, което би се родило, а ти и твоя хубостник с пилешките ви акъли. Просто си толкова наивна и малка, че един ден ще си удряш главата и в стената дори за това, което си вършила. а иначе за детето-Ок, райдай го ако искаш, но си поеми всички отговорности на майка и зряла жена. Но не си мисли, че трябва детето да ти го гледат родителите, те ако искаха бебе сега, още са във възраст да си го направят. Вбесявам се на такива малоумници, но ако аз съм на мястото на твоите родители бих те оставила бързо за пораснеш с памперсите и пюретата, за да не ми татъртваш един ден, че еди какво са те накарали да правиш, а ти не си искала. След като се мислиш за голяма да раждаш бебе, ще си голяма и да си го гледаш.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e07fca41da
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

25.   Честито ти бебе, ако си родила! :) Нека да расте щастливо, здраво, да ви радва и още неща. :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: ae077848fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

26.   Ще направиш грешка, ако не послушаш родителите ти. Ти си само на 17г. какво си видяла от живота, нима мислиш че този мъж ще ти е първият и последният. От друга страна той вече има дете и като е толкова точен за семейство защо не е с майката на детето си, а се е хванал с тебе. След време да не се окажеш ти на мястото на бившата му. Не го познавам може и да е точен, но не бързайте с детето. Махни го засега, кажи му че искаш да си завършиш, да си намериш работа, а след 5години пак ще си имате дете. Поживейте заедно, преценете как ще ви потръгне живота, а дете винаги може да имате. Едно е да се виждате и да се гушкате, друго е да заживеете заедно и да споделяте житейските проблеми. Нека не тази твоя бременост повлияе на вашето събиране, защото може да създадете едно дете което да страда. Но все пак както си решиш, само че ще сбъркаш ако родиш толкова млада и след 2години ще си скубеш косите за тази твоя грешка.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker