Притеснявам се за брат ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Притеснявам се за брат ми
преди: 12 години, 6 месеца, прочетена 4281 пъти
Здравейте аз съм момче на 19 години имам брат на моята възраст и по-малка сестра на 17, но проблемите са с брат ми той е... даже не знам като какво да го опиша. Няма приятели, няма гадже, не говори много много, единственото му излизане е до работата и обратно в къщи, не кандидатства в университет, а взе доста по-добра диплома от мен.

Сега за нова година със сестра ми ще се събираме със едни приятели поканихме го и него да дойде с нас, но той както винаги отказа. Всичко прави сам готви си сам, пере се сам, глади се сам, храни се сам не обича да му се пипат нещата, с никой нищо не споделя.

Например на мен нещо като ми тежи на душата споделям със сестра ми, със майка и татко, а брат ми не споделя нищо. Попитаме ли го със сестра ми дали е добре винаги отговора му е "Не ви влиза в работата" на Коледа всички се събрахме на масата само брат ми си седя в стаята.

Родителите ми са дигнали ръце от него, да го попитата и те нещо той се държи по същият начин като със мен и сестра ми, пращаха го на психолози, психиатри но и те нищо не могат да направят той дума не обелва пред тях. Не знам какво му има, но не е добре.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 009fe23961
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нормално е да се притеснявате... Според мен вие двамата със сестра ви трябва да го вземете някой път някъде навън, колкото и да ви отказва. Така ще се разведри и ще започне да споделя повече с вас, ще имате повече общи теми за разговор. Даже най-добре само тримата да идете някъде, за да не се притеснява от чужди хора и така постепенно да свикне да излиза с вас. За друг съвет не се сещам... Успех! :)))

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: cb836facb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И такива хора има. Свръхегоисти.
Знаеш ли, че е малко спорно дали това е недостатък - този твой брат доста се доближава по описание до Човекът, който се е отървал от своите слаби места в книгата "Вашите слаби места" на Уейн Дайър. Отличителната им черта е, че не притежават чувство за зависимост или вина. Напълно са си самодостатъчни и т.н.

Според мен ако това носи удовлетворение на брат ти - не трябва да ви смущава. Нали не ви пречи, не проявява насилие и не прави нищо скандално.

Даже от известно време си мисля - дали ако с времето всички хора станат такива няма да е по-лек живота. Хората няма да страдат за други хора, няма да се привързват патологично, няма да ревнуват и завиждат, а ще тънат в блажено вглъбение и това ще е тяхното щастие.
Ако знаеш колко хора са измрели преждевременно заради мъка и страхове по своите близки - а такъв човек ще бъде по-пълноценен и психически здрав.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 8ce38ba43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

3.   Явно е приел че животът е гаден, никой не го заслужава и че трябва да се учи сам да си живее живота. Явно е преживял някаква загуба.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 20b9d2eca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм момче горе-долу на неговата възраст и мога да кажа, че почти си приличаме с брат ти. Е, чак толкова зле не съм :Д Поне споделям работи с брат ми и някой път с наще.

Иначе и аз нямам приятели, не излизам с никой... нямам гадже... като съм на даскало не говоря, само ако някой ме попита нещо отговарям е това е...
Иначе попринцип имам желание да общувам, но поради някои причини....

А тва със психиатрите и психолозите изобщо няма да помогнат. Само отежнявате повече положението - така той ще си помисли че го смятате за луд и още повече няма да разговаря.
А той си е нормален. Както има много общителни хора така има и такива които изобщо не общуват. А иначе не е лошо да пробвате каквото каза номер 1 да излезете 3-мата.

 
  ...
преди: 12 години, 19 дни
hash: 094ededeb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   да. най-вероятно се чувства пренебрегнат и още- травма в девството. много е трудно да е опрявяш с такива даже да не кажа невъзможно. а и вие 3 деца, може от малък да ревнува от вас и това че със сестра ти се разбирате така добре а той е аутсайдер. и въпреки, че вината е от части негова за това и има главна причина. дали родителите ти не са се държали неподходящо с него или е бил силно разочарован от нещо, или когато има силен стрес, примерно при смърт на близък, човек губи желание за всичко. много е важно кога се е проявила тази, , защитна реакция, ,

 
  ...


...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 36883370e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   имам чувсгвото, че ви е много сърдит за нещо?

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 7c66142798
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може би е болен и не си казва или си има собствен живот

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 4faa8fb005
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Колкото и невъзпитано да прозвучи, "преровете" нещата му... Знам, че това е навлизане в личното пространство, но поне така може да разберете нещо за неговата същност.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 6599a1cb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер две, не съм съгласен само с термина "свръхегоист", но другите неща си ги описал/а правилно. Да, животът, Вселената и всичко останало биха били различни, "ако"...
Авторке, можеш само да се радваш, че брат ти е независима личност, а не някоя отрепка. Не се опитвай да го промениш, той сам трябва да поиска промяната.
XII

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: c88e11b44c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 2 прав си но за едно не си прав брат му не може да се нарече егоист по думите на номер 6 може да е сърдит за нещо

 
  ...

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 61623d68eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Не е егоист, това са класически симптоми на шизоидно разстройство:
Индивидите с шизоидно разстройство се отличават с емоционална хладност, отчуждение. Те не получават удоволствие от нищо, не могат да изразят топли, нежни чувства, напълно апатични са към околните и дейностите, които извършват. Типичното е, че неща, които преди са им доставяли наслада, на този етап не пробуждат никакви емоции у тях.
Тези хора са безразлични към похвали или критики, те предпочитат самотата и самовгъбяването. Отбягват шумни и пренаселени места, тъй като там се чувстват още по-самотни. Обикновено нямат близки и приятели именно поради силно изразената им емоционална отчужденост и невъзможност за доверие. Имат слаб или почти никакъв интерес към сексуалните контакти. Шизоидното разстройство често се съпровожда с изграждането на един фантастен свят, който пациентът предпочита пред реалността.

Но това е част от характера и не може да се излекува, трябва да го приемате такъв, според мен си е много готин тип характер, звучи яко - "шизоид"...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker