Искам да се оженя за помакиня - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Искам да се оженя за помакиня
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 26323 пъти
Здравейте,
Аз съм мъж на 26 години и скам да си взема жена помакиня с българско самосъзнание. Вярващ християнин съм и с религията компромиси не правя, нито ще карам нея да прави някакви с нейната, защото ценностите са еднакви.

Имах преди време приятелка помакиня (българка нехристиянка), която ме впечатли с разбиранията си и ценностите, които изповядвам и аз. Не обичаше да се облича помпозно, да говори излишно, да губи благоприличие. Аз отидох да работя, тя да учи, и с времето се разделихме, но си останахме приятели. Беше от Якоруда.
Общувал съм с много българки, но фалшивото си личи, няма я тази искренност и естественост.

Искам съвет, в кои краища на България помаците са по-отворени към нас, за да се насоча натам. Тези жени са удивителни, стожери на семейните ценности.

Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 60

преди: 12 години, 5 месеца
hash: dd103cbc71
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Аз от 25г. съм женен за туркиня и съм щастлив. Тя не е задръстена като болшинството туркини и помакини както е сега. Тя е расла в тошково време както и аз. Сега вече е различно, направиха така, че да се чувстваме различни.

Ако намериш от тези помакини които вече са се кръстили, няма да збъркаш, но от другите няма да ти позволят техните. Между другото, помаците са по-българи от нас зщото те дори че са мисюлмани не се мешат с турци и християни. Затова са се запазили като чист вид но със объркана принадлежност. Те са помачени "измъчени" навремето за да са мюсулмани. Е има и такива за изгодата си са го направили. Сега пак за изгода го правят щото им плащат за това да се обличат държат потози начин. Изобщо гледат си интереса. Заблуден народ. Май така и отърва.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c049c4d0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

2.   Май знам кой си... помакинята не си струва.....

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 79488b10ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

3.   Не знам как е при твоя случай ако се познавате добре, ако сте били близки нещата може да се получат, но като цяло тези хора са доста потайни, нищо не ти казват, ако могат да им направиш някоя услуга ще ти звъннат, когато се наложи те да ти свършат някоя дреботия за теб подвиват опашка. Но винаги има изкючения, във различните краища тези хора са различни. По селата по поречието на Места са доста ограничени и нямат друга тема на разговор освен религията. В Якоруда нещата са по добре, защото това е смесен град и има допир между двете религии. Колкто до Турците - те са си пичове, немога да кажа лошо за тях. Но като цяло помаците са голям чашит. И ако това момиче тръгне да ти прави номера, по добре я остави.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d0d8fcb07d
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

4.   Още като чуя името "помакиня" и ми става отврат, не знам защо.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 61cd5896ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Здрасти, потърси из Средните Родопи, Смолянско, но в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ из Македонско.

Аз самата съм българка, но всичките ми приятелки са такива. В грешка си обаче, че са един друг вид българки. Просто са готови на всичко, за да се оттърват от мизерията и от помаклъка. Може веднъж да си попаднал на момиче, но нищо не ти гарантира това. Да не говорим за това, че щеш-нещеш ще възпита децата ти по нейния си начин, което ще е пагубно, вярвай ми.
Добри хора са, но са различни.
Ние гледаме да не се мешаме с тях, макар че няма начин да не сме по-близки с тях по манталитет в сравнение с другите българи. Можеш да си представиш защо.

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 387ba41e6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   То вярно, че в македонския край са по особени от останалата част от страната. Дори там по скоро не обичат много българите, но човек не си знае късмета. За това няма да ги отписвам, но там по на юг съм слушал и това, че родител може да не проговори на децата си ако се оженят за християни.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АЗ съм автора

Благодаря ви, ще се насоча към Смолян, Златоград, Мадан.
То ми се откри работа по Англия, та съм добре материално и е време да създам семейство.

Но това става само по Божията воля, не по-моята, разбира се, защото пробива и всичко дължа само на него.

Поздрави

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c32b3e0f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Здравей авторе, радвам се, че съм помогнала. Иначе, и в Англия в момента доста наши помакини работят по фабриките, и то за постоянно, но те сами никога не заминават - трябва все мъж да е с тях, защото може да ? се пусне „име“.
Иначе, няма да съжаляваш, ако вземеш „наше момиче“ (така ги наричаме българите в края ни, защото гледаме да не ги обиждаме), но гледай да я накараш да се покръсти - масово и тихо протича и този процес, защото дори при нерелигиозните, които не си и не са си изповядвали религията - викат ходжи на погребения и случаи, та ще преживееш културен шок, ако видиш чудесата, които се случват.
Страшно са суеверни „нашите хора“, страшно вярват в глупости (и в Икони много вярват по наивен начин), но най-много ги е страх от общественото мнение, от клюката и сплетнята и в същото време най-много с това обичат да се занимават - и мъжете, и жените.

Иначе смесените бракове сред младите не са вече нещо ненормално и изключително. Хората се примириха, че децата им отиват да учат и си водят „български зет“. Срамуват се от начина си на живот, но са много гостоприемни и наивно чисти. Пази се от тях, защото са и злобни като децата, заради простотията си (говоря за старите).

Не се забърквай с момичета, които са родени на запад от Доспат. Колкото по-назапад и, колкото по-близо до Благоевград, толкова по-зле стават нещата. Нашите помакини с тях не искат да имат нищо общо.
Добри момичета има, които са родом от големите села Смилян, Арда, но най-вече от Смилян. Там бойкотират джамията, докато в Арда са сложили за голям срам и кърпи (срещу заплащане).
Има доста от смесени села и семейства, а противно на очакванията - в Кърджели не живеят помаци (не много), а предимно турци и българи-християни.
Търси и момиче от Чепеларе, Баните, от Виево също може. Мира Добрева е „наше момиче“, родом е от някакво много закътано село, чието име и аз не знам. Хубави и бели са „нашите момичета“, защото нито с българи, нито с турци са се „мешили“. Лошото е, че това води дългосрочно до генетични проблеми, затова и в днешно време старите са се примирили, мир да има, иначе преди 20 години е бил невъзможен смесен брак.
Каквото и момиче да вземеш от нашия край, няма да сбъркаш, само че българките сме много малко. На пръв поглед, ти разлика няма да намериш, но ние се знаем. Има много причини ДА НЕ СИ вземеш такова момиче, но ще ти ги скрия, защото имам 100% само приятелки-помакини и искам да си вземат българи.
На българките обаче мога само да кажа - бягайте от помаците, както бягат и техните моми. За тях е престижно да ги вземе българин, а помак - просто сакатлък.
Авторът иначе първо да спечели парите, после да създава семейство. И в Англия животът не е лесен, „нашите хора“ го знаят, защото те само с гурбетчийство се занимават и се дърпат един друг и много си помагат. Винаги са „напред с материаала“ и в момента дружно са по Германия, Дания, Холандия, Швеция.
Испания отдавна е напусната, към Англия никой нов не ходи, а Гърция си остава дистинация номер 1, защото на „мързеливите гърци ние им работиме“. Още - нашите помаци са се наточили и там да си строят къщи и да натрият носовете на гърците.
Успех!
П. П. Думата „помак“ не им е обидна, защото значи помъчен, а те като помъчени се изживяват. Все пак се мислят за българи и не им е хубаво да им се напомня, че им става гадно, но не се обиждат. „Наши хора“ е по-добре да си ги наричаме, а мъжете са „родопски джентълмени“ (подигравателно, защото джентълмени изобщо не са, най-много мени).

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 39ed7c9d0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   .... Ама че различни хора сме потребителите тук и това е добре.... та по темата;тръгвай за Рибново... ЗАРА 36

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От Автора

Това е много хубаво, което ми казваш, 8
Ако трябва да съм искрен, аз не съм женкар, нещо ми подсказва да се насоча по този край. Не съм сигурен, че искам точно помакиня, искам да е българка, но свястна. В Англия работя на изолирано място, иначе забелязвам как ме гледам тамошните момичета, когато сме на пазар.
Номер 9 ще оставя без коментар :)
Колко, според теб, трябва да спестя, за да имам някакъв шанс

Благодаря ти

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c32b3e0f17
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   До автора

Колко да спестиш? Че ти няма да я купуваш тази булка!!!
Ние сме бедни хора, краят е много беден, но всеки си има своя къща, своя колибка, ако щеш. Това е много важно като цяло за българина.
Ако имаш, ако поне твоите родители имат някакъв свои покрив над главата си, това стига.
Не гледаме(т) парите, по-скоро отношението ти. Хубаво е да имаш кола, защото при нас влакове например няма и без собствена кола, как ще обиколиш ти селцата и паланките?
Иначе, лесно се намира булка - просто излизаш в единствената дискотека в единствения окръжен град наоколо, гледай да не е лятото, защото тогава всички работят някъде или на гурбет, или на морето. От септември до горе-долу май-юни хората са си по домовете, има и много ученички от гимназиите, има два университета, където повчето местни мадами учат.
Иначе - момичета като всички други, просто по-земни, по-скромни, повече се държи на традиции, на ролята на мъжа в семейството, дори сред българите там.
През зимата има повече хора, особено по празниците, защото и студентките се връщат. Ще ти направи впечатление, че мъжете са много повече от жените през останалото време, защото именно жените сме „по-оправните“, по-можещите някак ( с такива мъже.... ) и са в чужбина или в големите градове. Мъжете обаче няма да са ти конкуренция - повечето са братовчеди някакви, останалите и без това са останали бройки и никой отдавна не ги иска.

Стига ти само да си добре облечен (не кичозно), да имаш един Голф и да си весел човек. Можеш да направиш една почивчица на Пампорово да кажем и да съчетаеш полезното с приятното, но момата я търси из града или селата. В Смилян има много известно заведение, Смолена се нарича, там чужденци дори ходят и пътуват специално за този случай. Местната младеж също се събира там, но не знам, дали изобщо моми са останали. Момите в нашия край са кът. Хубави сме, крадът ни чуждоземците. Това е положението. Но, признавам, помакините са по-хубави (по-каматни) физически, по-бели и по-скромни, но имат своите недостатаци в друг аспект. (няма да ги издавам, нали са ми дружки). Всички сме добри домакини, мърли при нас няма. За разлика от другъде в страната, тук и дворът се поддържа, и фасадите. Чисто е като цяло. Харесва ми, че хората още умеят да се радват на простичките неща. Така, че пари много не ти трябват - просто за себе си, да си имаш джобни някакви, не да си мизерник, на едно кафе да я поканиш. Стига ти само да кажеш, че възнамеряваш да съградиш свои дом, да си купиш апартамент и затова работиш по чужбините, твоя е.
Ако си гурбедчия, това няма да ? пречи. Братята и бащите са почти винаги такива. Но иначе, може и да те разочаровам - не се различава(ме) чак толкова в сравнение с другите българи.
Аз съм българка, не съм помакиня, но и българите там сме различни - по-топли някак си, по-сърдечни, по-любопитни към чуждото, човек живее с и в природата, животните са ни свещенни - не закачаме мечки, вълци... и мъжете не ги закачаме, просто да не ти се пусне „име“. Името на жената, нейната репутация все още са от значение.
от номер 8

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От автора

Разбира се, че няма да купувам, това да не е кукла, та да я купя. Още повече, че с нея ще съм цял живот, с пари и без пари. То пари не са ме вълнували никога, щото съм си скромен човек, просто така се стичат нещата, много съм добър с каквото се захвана, по Божията воля.
Много съм точен и си държа на думата, няма шест-пет.
Хм, няма да им се давате на тия чужденци, така де, за нас какво остава :)
Нямам кола, но мога да помисля по въпроса.
Бях по Смолян една седмица след като се върнах, направо се влюбих в Родопа планина, удивително е там.
В чуден край живеете!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До номер 8

За какви недостатъци говориш, номер 8, ако трябва да знам нещо по-специално, сподели, ако обичаш. Ако е нещо, което пряко би ме засегнало, мисля че трябва да знам.
Иначе никой не е перфектен

От автора

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ee0c0cc8d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

14.   До автора от 8

Ами чисто човешки недостатаци, но леко засилени заради начина на живот и семейството.
- страдат от комплекси заради начина си на живот и заради произхода си
- вманиячени са на тема собствен дом, семейство на млади години, дечица (последното може би ти пасва)
- въпросът „Какво ще кажат хората“ е най-важен и ги тласка към глупави решения.
Например - „Какво ще кажат хората, та той е българин“ в твоя случай е проблем.
- нямат вкус за обличане например, но това се променя
- лицемерие и завист засилено, защото живеят за общественото мнение. Много силни са семейните, родовите връзки и много им пука просто. Затова и предпочитат да живеят далеч дори, ако искат да живеят нормален живот.
- подкрепят се, но само по между си. Никога не те допускат 100% до себе си, ако не си родом помак (тук се гледа, какъв е бащата)
-изпитват страхопочитание, страх от всичко чисто турско или чисто българско. Комплекси. Да отидат до София или Истамбул - за тях това е сякаш са открили топлата вода. Да отидат до Дания на гурбет - нищо.

- за жените - клонят към изневяра, славят се с изпълненията си в леглото.
Защо?
Ами разводът и раздялата са един вид засрамяване на жената, тя губи лицето си, но да си полигамен - става. Просто да не те зареже мъжът ти, но със съседа да спиш - търпи се. Българките много се страхуват да не тръгнат мъжете им с помакиня.
Не са носителки на християнските ценности - при тях преди е имало полигамия - един мъж е имал много съпруги, но и са се развеждали, „оставяли“. Оставената бива върната при баща си с детето ? и пак се жени - серийна полигамия и при жената. Районът е бил до 2012 в Османската империя. Кръвосмешението също не им е чуждо по принцип, това първи братовчеди, чичо-племенница и т. н. е нищо за тях.

Голям срам за тях е да те остави мъж, жените никога не оставят по принцип, но приятелките ми изневеряват нахаос и си живея съвсем нормален живот, всички знаят за изневерите на другите и се клюкарят, но с богат любовник можеш да се издигнеш дори в очите на „колежките“. Много е модерно любовникът да е българин-християнин, защото няма да се лъжем - рядко има предприемчиви българи-мохомедани. Те си падат по бачкаторството, но рядко са на ръководна позиция. Наведена глава, сабя не я сече, ненаведените глави явно не са си продали вярата, знам ли - много е интересно, но няма голяма фирма почти с помак за шеф

Пази се значи от изневяра, защото жената продължава да се грижи за мъжа си, да му сваля звезди, за да не я зареже и посрами. Много е подло, според мен, но такъв е животът. Рогоносецът не става обект на присмех - то си е най-нормалното нещо.

И всички недостатаци на старите българи - прочети „Железният светилник“. Има семейства, които още си живеят в 19 век. като култура и като манталитет.

Най-много не ми харесва, че не носят християнските ценности като прошката, да помогнеш, без да ти се иска помощ, да не клеветиш ближния, да не съдиш.

Особено прошката им е чужда. Обичат да си отмъщават и да правят интриги за всякакви дребни провинения. Дребнави и заядливи са. Много си завиждат за къщи и коли, ако си вземеш по-хубава, може и да ти я надраскат, особено, ако си българин.
Обичат да крият информация, да не вземеш да постигнеш повече, особено, ако си българин. Например, ако в гурбедчийската им бригада има работа, по-склонни са да си замълчат, дори ти да гладуваш - да не вземе да се окажеш по-работен, по-способени и да постигнеш повече.

Закрепостени са и рядко напускат родния край. (мъжете)

Иначе - имат и много достойнства - честни са, не могат да крадат и да лъжат като хората. Гостоприемни хора са и с храна и подслон по принцип помагат. Имахме едни арменски бежанци - с години живееха без да плащат наем, помаците имат много празни къщи, защото са ги строили за челядта си, а тя е в София.

Не изповярдат религията си иначе, вярват в ходжи и суеверия, но не и в Аллах. Също вярват в икони, но не разбират, нито на кой светец са, нито знаят житието му. Иконата като предмет е за тях важна, чисто детинска вяра някаква. Ходжата е важен като гадател и врачка, защото може да „пее“ нещо си под носа. Не ходят по джамии и ги бойкотират -Бог е навсякъде. (нямат време, срам ги е да влизат там). Бойкотират и църквите, но пращат приятели българи да им палят свещи по празниците. Имат суеверието, че ако те самите влезнат в църква, ще ги сполети нещастие, но ходят да спят по манастири, Кръстови гори, ако са бездетни или болни например. Покръстват се тайно, но да не разберат „хората“. Не мога да ги разбера, детинска работа.

Нямат си никакво доверие извън най-близкото семейство. Дъщерята споделя най-интимните неща на майката, но не и на приятелката си, за да не ? отмъкне втората мъжа. Краденето на мъже действитено е разпространено, особено, ако субектът на желанието е работен, има хубава къща и не пие.

По-зле образовани са от българите, особено мъжете. По-важни са им къщите, бачкането. Образованието сякаш не им е толкова важно. Бабите и дядовците са масово неграмотни, родителите с до средно образование. Жените намират оправдание да учат - нали не могат да бачкат по строежите, затова са по-образовани, а и често си намират момче, където учат и се оттървават завинаги от „изетя“. Бащите пращат и с тази си надежда дъщерите си в големите градове - „белким (дано) си намерят българин“. После се правят на ощипани - „що доведе българин, как не те е срам...“ - накрая „златен зет“. (сякаш не е било планирано, още, когато поредната Минка и Детелинка си е стегнала куфарчето за София...., детски игри се играят, иначе не е интересно).

Пестеливи са много, но за трапези, празници, гости - винаги са на линия. Пестят за къща, ремонт, кола, гараж, мебели, абитурийенски бал, сватба.

Какво да кажа - хора.

Жените се славят, че са много добри любовници, не мога да кажа от опит, но определено приятелките ми са опасни. Не е нужно да казвам, че всички (без една) са с българи и не живеят вече по нашия край. Останалата само си ги кара по старо му - с мъж и любовник, но тези по страната са вярни и доволни явно. Побългарени значи, покръстени и си гледат сега децата, може би по-късно, знам ли...

Хубави са, но не го осъзнават и не са надменни иначе. Имат комплекси, както казах.
Не гледат мъж в очите, затова не чакай някоя в дискотеката да те загледа. Ти трябва да поемеш 200% инициатива, ще се дърпа, но ще е малко като игра. Ако легне веднага с теб, значи няма добро име, не е това момичето. Ще ти се подиграват, ако си с такава.

Обичат да не „пускат“ поне 3-6 месеца, за да не ги помислят за леки, но май и други българки има доста такива. Доста лицемерно, защото точно такива може преди това да са преспали с половината град. (но дискретно)

Търпят бой, унижения, немотия. Свикнали са да издържат семейство, защото мъжете по принцип не са много-много по печеленето (освен гурбетчийте).

Като цяло на мен повече ми харесват от момичетата от други краища на страната. Поне са чудесни домакини, майки и съпруги.... скромни са. Отдавна не живея там, но не съм загубила връзка с хората, с приятелките си.
Различни са обаче от българите-християни, дори да не си изповярдваме и ние религията - ценностната система е друга - момчетата от малки ги толерират, жените са най-големите добичета. Момчетата по барове и кръчми, а сестрите им на нивата. Нормална родопска картинка е това. Питай се, как такава жена би възпитала децата ти.

Но иначе, ако ? направиш проверка, ако родителите ? са по-съвременни - проблеми няма да имаш. Ще се родиш, защото поне ще ти търпи недостатаците и ще те носи на ръце, което е трудно да намериш при друга българка. Няма да има претенции големи, ще си бачка, ражда, готви и чисти без да се оплаква. Няма да ти изневерява, докато се грижиш за семейството, не я биеш, не се караш с нея и не застанеш на страната на майка си срещу нея (особено последното). Ще изневерява на пук, ако се отнасяш зле с нея, но ще е дискретно и никога няма да разбереш.
В леглото е ракета, поне според братовчедите ми - мъже. Не е нужно да казвам, че доста са се поомесили нещата в моето семейство вече.
Успех... хубави хора ще срещнеш.... , но има и чисто български села, квартали и т. н., където също сме качествени хора.... или по-скоро - българи от старо време....

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 76feefacc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Не съм автора, браво, 8. С истинско удоволствие прочетох написаното от теб. Имаш дарба, трябва да пишеш :)))

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До номер 8

Зная че има много хубави българи, но не зная кои са тези села или квартали. Насочи ме и натам, първо там да опитам.

Благодаря

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 93d1696b17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До Автора

От Чепеларе малко по-малко от половината, в Девин има някои - смесено е.
Селата са - Стойките, Бостина, Момчиловци, Соколовци (да е родом от там, самото село е умряло), Левочево...други чисто български не знам, Стойките леко е смесено положението...
В Смолян само в квартал Долно Райково са 110% чисти българи-християни, има и едно ромско семейство (похристиянчени от църковното настоятелство). Там хората действително обаче живеят в 19 век - гърчеят се, занимават се с църковни някакви работи, не допускат мюсюлманин или некръстен да живее в квартала. Много моми не са останали, защото са били избягали от там (според митовете и легендите на тамошните левенти). Горно Райково е смесено (от там е и Стефан Данаилов родом, чист българин си е). Около центърът и църквата са по-често българските семейства в този квартал, после населението става все по-помашко, но има улици, при които се редуват семействата, проблеми няма. Особено в блоковете е хаос.
Другите квартали са страшно смесени, но като цяло в Средните Родопи (няма такова географско понятие, но се сещай) хората са ОК.
О, просто не питай момичето - да не си помакиня! Много ще ти се обиди!
Питай я, откъде са техните, ако каже - от Арда, Смилян, Виево...100% помаци.
Поне гадни цигани няма в нашия край - само готини (хе хе). Почти няма да видиш цигани, те работят и са се интегрирали. И циганка да си вземеш, няма да сбъркаш - честни са (не крадат), просят само с възглавница под корема „бременна съм бате“, но не е - нямат и те много деца, краят ни е беден, къщи се градят при нас, и циганите са се заразили - изградили са 3-4 етажни къщи незаконно, та на общината ? е трудно да им осигури вода. Няма да познаеш, че е циганска махала обаче - и улиците-улици, и къщите-къщи.
Има в с. Влахово т.н. „агупти“. Това са някакъв клан роми или някакви такива, но различни. Работят много, мюсюлмани са уж, но нямат нито ходжи, нито джамии, а вярват в природата - молят се в градините си на природата или нещо такова. Поне така са ми обяснявали. Имам подобна приятелка, но се ожени в София - беше красива като от индийски филм изкарана, с прелестна черна коса. Горди са много. Децата им са изучени и много хубави хора са. Смесени са с помаците, затова ти пиша - от такъв род идват и прочутите Маргини - типично така си изглеждат тези хора - тъмни, дребнички, но нямат цигански черти. При нас иначе хората са по-светли, но в другите части на страната не се набиват на очи.

Как ще познаеш, дали момичето е помакиня - и по името. Ако носи име на светец (Мария, Гергана, Анна....) - не е помакиня.
Помакините имат интересни имена, но са се опитвали техните да не олучат светец - почва се от Десислави, през Теменужки и всякакви слави, Рози, имена на цветя са много чести сред тях. Имат си и турско име, ама няма да ти го кажат за нищо на света.
Иначе - олучвали са доста често светци - после, щат-нещат си празнуват и именния ден. Пълен хаос. Случвало ми се е и Коледа да празнувам с и при помаци, после ще те поканят на някакъв Байрям и така...
...
Ако мадамата има иначе турско име в личната карта - забрави, семейството е религиозно. Аз лично такава в нашия край не познавам, но майка ми е израстнала с такива и после е трябвало да им помни новите имена.
Специално по-младите са доволни, че е имало Възродителен процес и, че имат нормални имена - преди всичко, за да си „хванат“ някой българин в големите градове. Като се влюби, ще е късно - помакиня или не, взима я! Знаят как тези жени. Просто знаят как.
Успех

До 15 - мерси, писах навремето, но се намери една „почитателка“ да ми развали удоволствието с личен интернет тормоз.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c5fa5e9356
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Нямам думи, беше ми много полезна.
Страхотна си!
Наистина имаш талант

Да се пооправи времето и се изстрелвам натам, да си опитам късмета :)

Благодаря

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 75d34b793c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

19.   Не съм автора. Здравей номер 8, аз имам допир с тези от областта Чеч и като цяло от македонския край и мога да кажа, че се държат доста потайно и в мнозинството се изолират от християните. Имам един приятел от Гоце Делчев (християнин) и съм говорил с него и той ми каза по добре да търся туркиня от друго място. И тук има някои с немюсюлмански имена, но аз не виждам разлика в това. Повечето села са изцяло мюсюлмански и независимо от името характера им е един и същ. Аз нямам нищо против името, дори си имам някои любими имена. Но като прочетох това, което пишете за вашия край и се очудих. Ще съм благодарен ако можете да допълните нещо, ако има какво да се каже. И аз съм млад, повечето от моя македонски край са лигли. Ако са останали свестни момичета, мога да се замисля и аз върху казаното от вас. Но ще изчакам, защото не съм довършил образованието си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e3465ddce6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Не знам но защо ли хората казват вземи си по добре чиста туркиня отколкото помакиня?

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d51ccbdef3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз пък ти се чудя защо търсиш помакиня-ами щом си вярващ християнин защо не си потърсиш вярваща християнка. Доста по-добре ще е за теб и за децата ти-ще имате едни и същи разбирания и ценности. Ще си ги възпитавате и ще си бъдете едно добро семейство. Толкоз ли няма наоколо хубави и свестни българки християнки??? Чудя ти се направо...

Къде си тръгнал да гониш помакини по гори телилейски и защо. Може да се натъкнеш на непреодолими разбирания, манталитет и какво ли още не. Толкоз ли не може да си намериш едно свястно и чисто момиче християнка от твоята си среда.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 07889b124b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Бягай далече колкото можеш от това, което си намислил! В голяма грешка си ако мислиш да го направиш повярвай ми! Аз също съм православен християнин и се ожених за помакиня(само църковен брак), който тя искаше след като се кръсти! До сега за 2г. се нагледах на какви ли не номера и сега се разделяме! По добре иди в гората хвани си 7 таралежа и си ги пусни в гащите ако ме разбираш! Не че не са хора но не и такива с които ние можем да живеем! Много мога да коментирам по темата, но казах какво мисля от опит!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 005c52e880
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   От автора

Здравей 23, защо мислиш така? Толкова лоши хора ли са!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 005c52e880
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Не са ли верни съпруги и любящи майки? !?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: cc49691275
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Зависи от кой край са, някои са много точни. Но има някои, които са много странни, дори злобни. Тези от Рибново и този край, не че са толкова религиозни ( както се говори), но с религията си показват повече показност за пред хората от колкото вяра. Ако е от там бягай.

 
  ...

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a6c0fc3512
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Да ти кажа при тях ме дразни това, че част от тях се правят по-големи турци и от турците в Турция и по-големи мюсюлмани от ходжите в Мека. За това като чуя думата помак или помакиня си имам едно на ум. Още повече както каза някой, ако са по на запад.

 
  ...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: c7c5900bde
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Някой може ли да ми каже нещо за помаците и отношението им към жените християнки.
От известно време си пиша в с мъж от Велинград, но тъй като той има и турско и българско име мисля, че е помак. Твърди, че е разведен, но съм чула, че при тях не е позволен развод. Тъй като съм от северна България и при нас няма помаци нищо не знам за обичаите им. При контакт ми изглажда напълно нормален и съвременен мъж.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 10 месеца
hash: a6c0fc3512
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

29.   От 27 до 28.

Все пак сме светска държава, а не Саудитска Арабия и тук законите са демократични, а не шериатски и развода не може да е забранен, който иска се развежда. Но все пак всеки е различно религиозен и това трябва да го разбереш ти. Иначе не харесвам хора, които се представят с две имена, пред едни с турското, а пред другите с българското име. Но въпреки някои мои опасения мога да ти кажа, че те са много различни и не ги слагам под общ знаменател.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: d94d2ff83e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Е, аз излизам с помакиня повече от година и искам да кажа, че всичко написано от 8 е напълно вярно. Да добавя само, че ако си християнин ще имаш много проблеми с родителите й, семейството и комплексите.


ооо а комплексите им са много вярвай...

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 7f3707b5fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Вярата е нещо хубаво. Винаги можеш да преодкриеш себе си и да приемеш правилната религия. Така пътя ти до помакиня ще бъде по лесен, а защо не и до някоя с турско самосъзнание. А и имай в предвид че и туркините са жени с много ценности!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: e50c799b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Свестни жени има във всички религии, но като се има предвид проблемите в семейството от материален и битов характер, различието в религиите добавят и редица други проблеми произтичащи от възпитание, среда, предрасъдъци, обичаи и какво ли още не.
Да не забравя и начин на обличане, държание в обществото и отглеждане на децата. Като се замисля мен би ме било срам от такава жена, и ми се струва доста висока цена за удоволствието да имам една покорна в къщи и в леглото съпруга.

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 4704e042d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Помаците са най-чистите хора, по-чисти от който и да е християнин, повярвай:). Имаме снаха в рода ни, която е помакиня, но нямам думи за нея -ангел:), а родителите и рода и са много кротки и благи хора:)

Няма да сбъркаш-вземи си такова момиче и да знаеш че имаш вярна жена. Те не са такива хора, каквито ги представят някои хора(навярно наричащи себе си националисти) тук в коментарите. Каквато е Родопа планина, такива са и хората в нея:)А за такива „лилипути-националисти" какво да кажа, освен да гледат филма „Време разделно" и да вникнат много добре, кой век се развиват действията и не беше ли готов Манол да сложи чалмата, когато на дръвника сложиха сина му, А? Срамота, било по-добре да си вземел туркиня. Ама на тоя ще му кажа, че може да е някаква турска издънка от тези 500 години под тяхно владичество. Туркиня:). Че да си вземе той туркиня- апропо-той най-вероятно е женен за такава:(. И така за мен помаците са най-чистите хора. те не се мешат с цигани и турци, а само евентуално с християни::):):)

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: d6e9de5882
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

34.   Здравийте на всички тук! Темата за помаците е моята тема!
Няма да разказвам историята си. Жена съм на 42години и след дълги разочарования и неприятности, а може и по моя вина, защото Аз я търся първо в мене срешнах истинска любов и то помак. Те наистина са добри и мили хорица много чисти, държат на морала. Това че изневеряват жените и прочие е пълна глупост та дори и мъжете. Доста са консервативни и са едно затворено общество. Това не е много добре, ние живеем в общество в което връзките и контактите са много важни. Така че авторе малко безхарактерно ми се вижда твоето желание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: b1e24ff941
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

35.   до 22 ами човека си търси недокосната от никого а при християние 99 и9 са докоснати и то безброй пъти а да ми каже някоя която се омъжила девствена май няма и аз съм така предпочитам някоя черна но честна а не бяла но ибана безброй пъти ние сме по долу от овцете овена не дава на друг овен женската

 
  ...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: e50c799b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

37.   Който се сравнява с животните нека да си живее като животно, жена му със зъбръдка, неука, без мнение, само готви и слугува. Как може да има хора които са щестливи с това. После защо ги използват политиците- защото са лесни за манипулиране затова- като животните.

 
  ...

...
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 807f8b02ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

38.   Имам приятелка, която е женена за син на помакиня. Когато е срещнала мъжа си се е покръстила и е с българско име и християнска вяра, но е възпитала синовете си като типична помакиня. Така че.... те им набиват от малки в главите техните си ценности и са закон за тях. Ако се ожениш за такава и имате син, тежко и горко на бъдещата ви снаха.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 месеца
hash: 6d8ef1d9aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

39.   Имах връзка с помак през интернет, без дори да ме е виждал се опитваше да ме командва и ме ревнуваше безумно. Оказа се женен и с куп деца. Като разбрах веднага го разкарах. Чудя се на някои на акъла как могат да си помислят да се свързват с тези хора, та те имат свои съвсем различни възгледи за живота.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 36c93d20e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

40.   Приятелю, само едно да помниш: помак пропие ли се, помакиня про*** ли се - спирка няма. Така че - успех! Все ще си намериш майсторката!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5749bba006
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Такова чудо не ти трябва в къщи брат

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 99dfe16913
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

42.   Помаците са най чистите българи, говорят най чистият български език, най здрави са(живеят в най чистата природа), много вежливи хора са и готови да ти помогнат. А жените помакини са много красиви, бели, нежни и най важното скромни. За мен те са най свестните жени в България, но мъжете помаци са зомбирани, натъпкани са им главите, че били турци. Мислят така, защото са неграмотни и не познават историята си. Лесно се манипулират и надъхват от разни емисари, които искат и езика им да променят. Активисти от ДПС открито говорят, че помаците са турци и трябва да научат турски език. Никога през годините не са говорили турски, дори и дума не знаят, но ако не ги приобщим към българската нация, може и да ги изтървем като българска народност. Любовта няма региони на действие, жена не се избира като прасе(само по оглед), а се избира по душа. Щом душите си допаднат, избора е добър, няма значение народността, но понякога религията обърква нещата(по скоро дъртите фанатици)!

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: cf5ba475ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

43.   Само едно ще ти кажа
ЩЕ ТИ ОТРОВИ ЖИВОТА!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 2a0dfbd17e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   Здравей, тъй като има много коментари не успях да прочета всички..
Та аз съм от смесен брак. Не е лесно да ти кажа, колкото и да са "еднакви" по религия-майка туркиня, баща помак (мюсюлманин). Не разбирам от къде ти е хрумнало и си решил да се жениш за помакиня, но го обмисли мноооогоо добре! По-добре е да си вземеш туркиня, която ще знаеш, че ще ти е вярна, отколкото помакиня, която ще ти отрови живота. Естествено, че всичко опира до човека, но внимавай много, защото много от помаците не казват кои са всъщност... Ако се сближат с турци казват, че са мюсюлмани и обратното.. плюс това са големи комплексари, когато ги нарекат помаци. Мъжете им са големи алкохолици, но трудолюбиви, жените-също са трудолюбиви, но не мога да ти кажа, че са чисти.
Някъде нагоре прочетох, че помаците не се месят с други.. на подобно твърдение мога само да се изсмея :Д
БЯГАЙ ОТ ХОРА БЕЗ РЕЛИГИЯ.. ВЗЕМИ СИ ИСТИНСКА МЮСЮЛМАНКА ИЛИ ХРИСТИЯНКА!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 23e5a250e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Здравейте и от мен. Не съм съгласен с 44 не са лоши хора помаците... Аз съм женен вече 15-години за помакиня не съм се опитвал да я покръствам или да и преча да си изповядва религията нито тя на мен общо взето празнуваме и техните и нашите празници и много добре си се разбираме. Но преди да се запозная с нея родителите ми както и аз гледахме малко с презрение към тези хора... а сега родителите ми не могат без нея обичат я повече от мен.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: f51fa1947f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

46.   Аз от личен опит мога да кажа, че номер 8 абсолютно и напълно права за всичко.. и за мъжете и за жените. Просто до сега не съм виждала някой да описва толкова точно помаците.. Аз познавам помаци от северна България и мога да кажа, че те са същите.. просто такава им е културата. Според мен е много лоша идея да се занимаваш с тях.. патила съм си.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a846a78a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

48.   Здравейте на номер 23 и на 8 и на автора в това число искам да споделя мнението си без да имам за цел да засягам никого! 1-во да ви се представя за да разберете защо взимам отношение по темата! Аз съм на 25 години и живея (пиша живея защото нямаме брак) с помак вече 7 години и си имаме и дъщеричка на 4 години. Съгласна съм с доста неща от казаното от номер 8, споделям мнението на номер 23 от лични наблюдения и се чудя на акъла на писателя!!!! Аз за себе си примерно никога не съм мислила, че ще създам семейство с помак макар, че майка ми е от Смолян и по цели лета аз съм израстнала покрай тези хора! На писателя искам само да кажа:Хора всякакви и не си мисли, че като е помакиня... и т. н ще е гаранция за щастие! Послушай си сърцето, защото когато има взаимна любов всичко се преудолява и е най-сладко! Извинявай не искам да те обидя, но ми стана смешно като прочетох публикацията ти искам да се омъжа за еди каква си... ти не си на пазар тая работа не става! Ако се омъжиш по този начин според мен никога няма да си щастлив и доволен ако ще да е и най свястната и идеална жена на този свят!! Това вече ти го казвам от личен опит!

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d7e165a584
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Здравейте и от мен :)
Не знам от къде да започна... изчетох сумати коментари и мнения, най различни разсъждения, едни много ми харесаха други не... почти всички правилни, макар и различни.... Ще започна от там- аз също съм помакиня.. не го изтиквам, не се гордея с това нито пък ми е комплекс. Номер 8 ПОЗДРАВЛЕНИЯ описала си всичко много точноо за онази част от помаците които живеят в онези райони... Аз от малка раста в голям град, не е София, както предпочитат повечето помаци. В мен са изградени доста ценности на помаците, но никого в живота си не успях да се почувствам такава.. Да уважавам и обичам родителите си и близкките си- така съм научена, а и ги чувствам близки.. Никога не съм имала комлекси, напротив! Относно материалното, имам достатъчно неща които напълно ме задоволяват, не мечтая за перфектено жилище, кола, и т. н. Живея за красивите моменти в живота.... Не мечтая за Истамбул но мечтая за сафари в Южна Африка. Не съм неграмотна или малко образована, израстнала съм в семейство на учители. Тази година се дипломирам и смятам да запиша магистратура в САЩ не защото е развита държава и ще спечеля много пари или подобни неща, а защото там има всякакви хора и искам да опозная всички народности :) Колкото до облеклото и външният вид- Мисля че се обличам доста добре имам стил и то доста добър, изглеждам добре, не ми липсва самочувствие, но не искам да прозвучи все едно се хваля... Уважавам хората, добронамерена съм, имам чуство за хумор, но знам каква съм и си стоя и на мястото не съм като останалите "помакинчета", за кото всичко се върти около това да създадат семейство и да имат дом и да са материално задоволени, далеч по-смели амбиции имам. Това съм аз :) Наскоро се сблъсках с помакини и от Велинградско - много зле. Селянки в пълния смисъл на думата, злеизглеждащи, и все едно мъже не бяха виждали! Няколко години съм живяла в Смолян, докато учих в гимназията- има много свестни мадами там. В този район са най-цивилизовани, но при тях комплексите са доста, Сблъсквала съм се и с такива от Северна България също са много зле, зле изглеждащи и злобни, и прости при това, но с голямо самочувствие... Колкото до тези от Югозападна България- там са добри хора, но трябва малко да се цивилизоват просто. Напълно съгласна съм със съвета на номер 48 "Хора всякакви и не си мисли, че като е помакиня... и т. н ще е гаранция за щастие! Послушай си сърцето, защото когато има взаимна любов всичко се преудолява и е най-сладко! "... Надявам се успях да ти помогна поне с малко :) Успех :)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5576655f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Номер 8 е написала пълни групости за помакините, пълни глупости! Ако си християнин, бягай далече, помакиня не ти трябва!

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: c68692cf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

52.   Браво на 49 Здравейте аз съм помакиня също израснала съм в голям град сред българи. Родителите ми ни възпитаха добре бих казала. Учих в университет и работя по специалноста си. Омъжих се за българин по точно той ме открадна тъй като родителите ми искаха да се задомя за помак. Даже ми бяха намерили жених но не са ме задължавали за каквото и да и казаха да се срещна с него и ако се харесаме тогава. И в крайна сметка след като се омъжих и забременях вече омекнаха. Имам прекрасна дъщеря и не толкова прекрасен съпруг. Българите не виждат и не знаят за някой ценности например за уважението на ближния за разбирателство например за 30 години брак родителите ми 1 път не се скараха. Докато у нас едва ли не през вечер скандали даже си бях тръгнала 1 нощ с детето майка ми ми каза че няма да ме пусне при мъжа ми а татко каза да си взимам чантите и да се прибирам при него. И в крайна сметка търсете си от вашата черга човек а ако не поне си издействайте едното уважение защото рано или късно любовта изчезва

 
  ... горе^
преди: 11 години, 13 дни
hash: c68692cf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Аз от 44 съм възмутена вие по какъв начин разбрахте че сме комплексари и мръсни и уличници че аз не разбрах

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: c68692cf3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Аз от 44 съм възмутена вие по какъв начин разбрахте че сме комплексари и мръсни и уличници че аз не разбрах

 
  ...

1-50 от 60
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker