Контактни лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (124226)
 Любов и изневяра (30587)
 Секс и интимност (14664)
 Тинейджърски (22060)
 Семейство (6734)
 Здраве (9765)
 Спорт и красота (4773)
 На работното място (3349)
 Образование (7435)
 В чужбина (1705)
 Наркотици и алкохол (1130)
 Измислени истории (802)
 Проза, литература (1771)
 Други (19295)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Контактни лещи
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 4160 пъти
Здравейте! Аз съм единствената работеща в семейството ми. Семействмо може би не е точната дума, става въпрос за братовчедите ми. Издържам всички. Работя много, но работата ми е приятна. Но проблемът е, че издържам 5 човека. Трудно ми е. Много малко харча за себе си. Имам проблеми с очите и нося контактни лещи за навън, а за вкъщи очила. Всички ми викат да махна контактните лещи, за да пестя пари. Значи на 3 месеца давам 24 лева за лещи, а ако се скъсат или ги изгубя и по-често. Но рядко се случва да ги скъсам или изгубя.

С очила не мога да се понасям. Не ми отиват и ги мразя. А и ми се подиграваха заради тях. На 4-5 месеца като ми свърши разтвора го купувам - струва 20 лева. И постоянно ми викат, че съм егоистка, защото не съм махнала лещите. Аз им казвам, че те ми помагат да виждам, а те ми казват да нося очила. Парите са си мои. Аз работя, те само харчат.

Когато съм с очила изпитвам комплекси. Аз съм красиво, младо момиче, но очилата ме загрозявт. Какво да правя - да махна контактните лещи заради братовчедите ми или да продължа да ги нося? Моля, дайте ми съвет, но никак не искам да си махам лещите. Харчела съм много пари, казват, да - така е, но не искам очила.

А вие какво мислите за хората с очила, подигравате ли им се? Питам, защото на мен ми измисляха всевъзможни прякори. Махнах ги за година и качих 1 диоптер. Затова минах на лещи. Моля, кажете ми какво да правя, не искам аз да съм егоистката, но не искам и да ми се подиграват. А вие какво мислите за хората с очила? Братовчеите ми казват, че ми отивали, но аз дълбоко се съмнявам в това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 7a5e7084fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Първият въпрос, който ми изникна в главата, е защо по дяволите ти издържаш сама петима души? ! Разбирам да бяха родители/деца, но... Използват те, момиче! Не стига, че разчитат на теб за пари, ами не дават да си разпределяш своите си доходи както сметнеш за добре. И става въпрос за незначителна сума. Това е повече от абсурдно и нагло. Моля те, тегли им една майна, ако искаш и лещи за 1000 лева си купи и ги остави сами да се оправят. Боже, боже...

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4f76bfa670
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Значи първо братовчедите ти са абсолютни мекотели!!! Не стига, че работиш и ги издържаш, ами и ти държат сметка на парите + това ще ти казват какво да си купуваш и какво не... е*ати наглоста, без извинение! Ама и ти ми се струваш доста мекушава, обаче не мога да ти кажа какво да правиш с тях, тъй като ти най-добре си знаеш какви са ви отношенията, как и защо живеете заедно и т. н.
Колкото до очилата, и аз мислех като теб преди да започна да ги нося. С голям диоптър съм и ми изписаха и лещи и очила. Очилата бяха доста по-скъпи от лещите, но са си еднократна инвестиция (поне докато не решиш да си купуваш други, да сменяш рамка, случайно ги счупиш или изгубиш и т. н. ) лещите пък са по-удобни и са идеалния вариант, ако твърдо не се възприемаш очила. Обаче е грешно да мислиш, че биха те загрозявали или някой би ти се подигравал, заради това. Напротив. Иди в някоя оптика, разгледай рамките, има всякакви модели и цветове. Очилата не са някакъв белег за недъг, те са по-скоро аксесоар, понякога една жена дори изглежда по-секси с диоптрични очила отколкото без. Моите са с дебела черна рамка, правоъгълни, тип 'секретарка' и от както съм ги сложила не се разделям с тях, не само, че не ми пречат, ами и другите ме възприемат много добре, плюс това колкото и смешно да звучи придават малко по-интелигентен вид :Р
Но ако си свикнала с лещите и си доволна от тях, не те притесняват от никаква гледна точка (а и не искаш очила) не слагай, това си е твое право :) Ако обаче имаш колебания, не се подвеждай от разни комплекси, големи хора сме, не сме деца, никой няма да те сочи с пръст заради това.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 208459ca21
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Здравей,
Иди на клокотница има един магазин за лещи, български са и са евтини по 15 лв едната и цяла година издържат. Много са хубави. Аз само такива ползвам вече 12 години и ги сменям веднъж годишно. Там има с различно водно съдържание.
Успех.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 20555bea15
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не слушай номер 3. Аз, ако бях на теб не само нямаше да ги слушам, ами и са изхвърчали от нас на момента. Момиче не им угаждай толкова много. Те вече си знаят, че ти ги издържаш и не им правиш проблем и скоро няма да си намерят работа, защото и по лесния начин минават.
Синкас

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 13be20ff35
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   И аз не се харесвам с очила и от 7-8 години нося контактни лещи. Сменям ги през 6-6 месеца, макар да са тримесечни. Докато не ми дразнят очите, значи са си добре. И си купувам разтвор два пъти в годината, от малките опаковки. Излиза ми значително по-евтино, а ми е напълно достатъчно. Не се гримирам всеки ден и не се налага постоянно да си сменям разтвора в контейнерите.
Не мога да си представя да тръгна пак с очила. Имам едни за всеки случай, разбира се, но през тях очите ми изглеждат малки, защото диоптърът ми е над 4. И други неудобства има, но не ми се изрежда, сама ги знаеш. Бих ет посъветвала да правиш това, което на теб ти харесва и ти е по-удобно. Имаш право на това, все пак харчиш пари, които сама си спечелила. Не се поддавай на думите на братовчедите си. Нямат право да искат това от теб.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 68afac1308
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   1. Не са техни пари.
2. Защо ги издържаш сама?
3. Като само лежат ядут и пурдят на аванта защо ги турпиш още?
4. Парите са си твои прави каквото искаш с тях. Ти си преценяваш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bc5d4deb07
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Повече от три години чета историите в този сайт, но пиша за втори път. Относно проблемите ти с братовчедите ти няма да ти давам съвет, но за очилата и лещите... мога да напиша книга. Аз съм на 43, а съм късогледа от 14 годишна. Претърпяла съм всичките гадни обиди и подигравки които може да си представите заради очилата и имам страхотен комплекс. На 18 си купих лещи. Много трудно свикнах с тях и на бала си бях без очила и без лещи, т. е. нищо не виждах. Но после стана така, че свикнах и ги нося вече 24 години. Аз самата се харесвам без очила. Много малко хора около мен знаят, че съм късогледа. Само че от скоро имам проблем - започнах да не виждам на близо и си купих нови очила с модерна рамка. Сега се боря с комплексите си и се опитвам да свикна да излизам навън с очилата.
Мило момиче! Твоето самочувствие е най-важно. Купувай си лещи, ако се харесваш с тях. Не са толкова скъпи - все едно на три месеца си купуваш една блузка. Ти работиш - това можеш да направиш за себе си.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: b3b5a67146
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз съм момче, което носи очила. В гимназията и 2-3 години в университета бях с лещи. Очите много ми се възпаляваха, беше неудобно, винаги като излизаш мислиш за лешите, даги сложиш, да се пазиш, дали ще има вятър, изобщо мъка. Прежалих се и сложих очила, и аз не се харесвах с очила. Но се свиква, най-малкото е по-удобно, гарантирано и по-приятно за очите. Свиква се, определено. Мога да ти кажа, че например аз харесвам момичета с очила, а и на мъжете не им пука дали жената носи очила. Има много магазини с много рамки, на теб просто идеята за очила ти е противна. Но може да свикнеш, дори ще се харесваш, ще е по-удобно и евтино, както и ако продължиш съвета ми е да не носиш български лещи, може да са евтино, но нищо повече. А трябва да си гледаш здравето и да си пестиш пари и за теб, тези, които би пестила от лещи, може да влагаш в сметка, а братовчедите ти може да ги финтираш с правдоподобна причина, че даваша парите за сметки. Но мисли и за теб, защото ако се разболееш кой ще те замества и ще изхранва родата. Възхищавам се на хора като теб, продължавай напред :))

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 5b07b0dd85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здрасти, аз съм късогледа - 6. 5 диоптера и само с лещи виждам добре. И сестра ми е късогледа, но тя не понасяше лещите - нашите на мен отказаха да ми купят. Като си изкарах парички, почнах на лещи.
Нито от очилата съм се комплексирала, нито от лещите. Карам кола, карам ски... хората не знаят, че съм късогледа, самата аз забравям.
Никога не бих се отказала от лещите си заради някакви хрантутници. Махкай се от там!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f2c02c593d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ще носиш каквото ти си поискаш, не се давай... щом не можеш да се възприемеш с очила носи си лещите, дори можеш да си вземеш цветни, много са хубави.

 
  ...

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 62d080e167
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Контактните лещи стабилизират диоптъра и когато се ходи с тях, диоптърът често не се повишава с времето, а понякога дори намалява. Лично аз не смятам дори, че е редно лещите да се комбинират с очила, трябвада се ходи само с едното и препоръчвам, ако няма медицински проблеми, това да са лещи. Никак, ама никак не слушай никго, ти си младо момиче. Иди наистина на ул. Клокотница, до хотел Принцес, там лабораторията е специализирана само за лещи, има много видове, освен това по нова година подаряваха меки лещи, имаха промоции. Аз обаче ходя с твърди и те са само поръчкови, така че да не съм без промоция - подариха ми разтвори, шампоанчета за миене и такива неща. Не знам до кога им е промоцията, аз бях между коледа и нова година там, но иди тия дни и виж как стоят нещата. Там лещите са и по-евтини - най-добрите цени са там. Тая лабораториясега е частна, преди беше единственатаза лещи, от 40 години я има. Не слушай никого, има неща, които решаваш сама, още повече - това са твоите очи и твоя външен вид. И ако искаш абсолютно конкретен отговор- изобщо не махайлещите, хвани и изхвърли чилата през балкона!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 75c513dc58
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Мило момиче, съветвам те да мислиш повече за себе си и по-малко за твоите братовчеди. Щом се чувстваш добре с лещи носи ги. Но не виждам защо се страхуваш толкова от очилата. Аз нося очила, но не постоянно, само за четене са ми. Понякога излизам с тях и навън, ей така, защото се чувствам секси ;) Просто няма смисъл от комплекси, все пак здравето е най-важно. Номер 9 ти е дал един много важен съвет "трябва да си гледаш здравето и да си пестиш пари и за теб, тези, които би пестила от лещи, може да влагаш в сметка, а братовчедите ти може да ги финтираш с правдоподобна причина, че даваша парите за сметки". Послушай го! Една жена винаги трябва да има някой лев заделен. Не напразно хората са казали "бели пари, за черни дни". Отвори си една сметка в банката и всеки месец си заделяй по някой лев, колкото можеш - толкова, може 5-10 лв да са, но те ще се трупат. Така някой ден, ако останеш без работа и няма кой да ти подаде ръка, ще си осигурена на първо време.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: db1f46ae0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   При наличието на такива братовчеди аз не мисля, че лещите са ти проблема. Аз нося лещи и очила когато си искам. Никой няма право да ми каже да пестя пари от тези неща, защото:
- парите са си мои
- от зрение не се пести
- важно е как се чувствам АЗ

Не си пропилявай живота, слугувайки на други хора. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1b9ed4b9ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравейте! Попаднах на темата случайно, защото търся връзка с лабораторията на ул. Клокотница в София, за да си поръчам поредния комплект лещи. Потресена съм от историята на младата госпожица и реших да я окуража и аз. Изглежда всички ние, които имаме проблеми с очите, сме преживявали подобен дискомфорт и унижения. Аз съм на 50 г. и нося контактни лещи от 20 години, а станах късогледа на 12 и оттогава сложих очила. Няма да ви описвам какво съм преживяла докато бях ученичка, а и след това. Бях дребничко момиченце, пълна отличничка и известна гимнастичка в училище. Съучениците ми ме обичаха и уважаваха. Но когато се появих с очила животът ми се преобърна. Наричаха ме с всякакви обидни имена (децата са много жестоки, когато си различен от тях). Очилата ми пречеха да спортувам. през зимата се изпотяваха, а през лятото, когато валеше дъжд, не можех да виждам нищо. Дори не можех да играя хоро на празник, защото постоянно се смъкваха на носа ми, а ръцете ми бяха хванати и си ги повдигах с рамо, като правех някакви маймунски движения. Когато станах тинейджърка момчетата ме заобикаляха и предпочитаха приятелките ми. Късогледството ми е прогресивно и постоянно ми се покачваха диоптрите. Правила съм няколко опита да си сложа лещи още от студентските години. Окончателно се разделих с очилата, когато станах на 30. Тогава беше доста трудно да си намериш лекар и място, откъдето да се снабдяваш. Има и един период на адаптация, докато се свикне с новото положение на окото и е доста изнервящо за теб и за околните. Разбира се, че трябва да се дават и пари за лещи и за разтвори. Родителите и семейството ми ме подкрепяха и ми помагаха, но няма да забравя как свекърва ми ми каза да престана да си мъча очите, защото вече съм омъжена и няма кой да ме избира повече. Да, но с лещите аз се преродих и самочувствието ми се върна. Много по-удобни са от очилата, а и диоптрите спряха да се повишават. Нося български лещи, произведени в тази лаборатория и съм много доволна. Всяка година ходя на преглед и си поръчвам нови. Имам и очила, които слагам само преди да си легна, докато си направя тоалета и сутрин като стана, докато се измия и се подготвя за работа. Може вече да съм лелка на 50, но искам да имам самочувствие и да не изпитвам дискомфорт. Мога да си потропвам хорце и да танцувам без да си подпирам носа постоянно. Не разбирам хората, които се подиграват с недостатъците на другите. За мен човекът с очила е съвсем нормален и никога не ми е правило впечатление, че е по-недодялан или непълноценен от всички останали, но аз оцених предимствата на контактните лещи и съм доволна, че ги нося. Радвам се, че има много хора, които мислят като мен. Наистина е важно да имаш добро самочувствие. А парите за лещите не са повече от тези за очилата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker