Майка ми и моят съпруг - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми и моят съпруг
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 4407 пъти
Здравейте!
Аз живея в Норвегия от 5 години. Имах сериозна връзка с един един страхотен човек и през декември сключихме брак(без да дигаме празненства и много шум). Всичко между нас е много добре, дори в момента съм бременна (3 месец) и това е най-хубавото чувство, което съм изпитвала. Бащата също е много щастлив от този факт. Всичко е наред, но пропускам майка си.

Тя е човек, който не успя да свикне с мисълта, че обичам този човек и ще остана с него. Пробвах наистина всичко, но няма никакъв резултат. Обяснявах и, нещата прерастват в скандал. Казах и, че ако не престане няма да и се обаждам- резултат точно за 2 дена. След това пак започва и пак скандали. Ако го спомена и почва да ми мели на главата.

Сега, за да разбере, че съм бременна и искам да създам семейство с мъжа си поканихме нашите за празниците.
Ужас! Радвам се, че има такава езикова бариера. Той каже нещо и мама "От толкова алкохол мозъка му е прогизнал''. Няма никаква причина да говори така за него. Една вечер го предизвикаха като извадиха едно шише ракия колко щял да изпие (иначе щели да се обидят). Той изпи 2 чашки и му се замая главата. Повтарят ми го всеки ден по 100 пъти!

Аз знам, че не съм сгрешила и вече не ми пука особено от мнението и, но искам да престане с тоя терор!
Скоро си тръгват, а аз още не съм казала, че ще си имаме бебе. Знае ли човек как ще реагира. Опитах 2 пъти да и кажа. Хванах мъжа си под ръка, отивам при нея и казвам "искаме да ти кажем нещо" и тя го обръща на шега. След това пак говоря с нея, казах и "искам да създам семейство с него" отговор "ми браво на теб''.

Аз съм взела решение, но самото и отношение и отвратително!

Да не говорим, че и съпруга ми си има някакво търпение и вижда какво е отношението към него. И да не говорим, че всичките негативни емоции се отразяват зле на бебчо и това пак дразни бащата. Въобще...

Искам да ви помоля за някакви съвети как да вразумя майка си. Да разбере, че не може да контролира живота на хората. Не знам с какви намерения го прави, но определено само ми вреди.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 807a280896
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не за пръв път се чудя много - какъв проблем може да създадат странични хора, пък било то и родители, след като младото семейство е напълно самостоятелно.
Та вие не сте живели под един покрив и няма да живеете. Ако не сте финансово зависими - не виждам къде е проблема?
Едиственото смущаващо, което би могла да спестиш на съпруга си е тези твои безсмислени терзания. Щом го обичаш и си с него - той трябва ясно да вижда, че странични фактори като мърморещи родители нямат дори косвено значение.
Дръж се спокойно, заслужаваш зачитане и добро отношение и ако трябва затвори пътя на недоброжелателната родителката към вас за известно време. Защото сега Майката ще бъдеш ти, а най-важния човек - бебето.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d256f458fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Намали контактите си с нея.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: ee00d57783
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   И мойта майка цял живот си налагаше мнението си на мен. Майка - господарка. Деспотичен характер. Веднъж говорих с една жена, която по образование е психолог. И тя ми даде някои идеи как характерите на хората се преобръщат в такива деспотични. А в самолета веднъж седях до една жена на която дъщеря и също живее в Норвегия. Това беше преди време. Та тази жена се похвали с дъщеря си, която там учела да вземе докторска диплома и също си имала бебе на което трябвало да се правят специални процедури за изправяна не краката. А бабата, тази с която пътувахме заедно, говореше за съпруга на дъщеря си като за някакъв едва ли не натрапник или узурпатор, който едва ли не насила е отвлякъл дъщеря и. И тя не може да си говори с него, щото не знае езика. Направи ми много силно впечатление. Мисля си, добре че, не съм под един покрив с майка ми или с други роднини. Нямаше да утраем и два дена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d3c41d5e0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поведението на майка ти наистина действа много разрушително. Дори не искам да си представя в какви неудобни ситуации си била. Или ревнува или се прави на интересна или просто не знае как да се държи. Факт е, че тя злепоставя себе си и най-вече тебе.
На твое място повече не бих се опитал да провеждам каквито и да било важни разговори с нея, а дори и никакви семейни планове не бих й разкрил. Не само, че няма да разбере, ами няма и да иска да разбере и ще се държи още по-зле. Съжалявам, че така се изказвам и знам, че е много драстично, но може би най-добре е след като си тръгне известно време да не говориш с нея. Аз така бих направил. В случай, че решиш да й се обаждаш, разговорите да са кратки, без много подробности от ежедневието ти, а само теми като прогнозата за времето. След време тя би трябвало да се усети, че без нея прекрасно се оправяш в живота и от дистанцираното ти отношение към нея, тя няма да има тоя кураж да те унижава.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9d5bc7e4ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Наистина ти съчувствам, мила! И аз съм в това положение. Женени сме от 5г., с деца, а майка ми не спираше доскоро да ме тормози. А аз оплаквания от мъжа си нямам. Нейните доводи са никому неизвестни. Живеем в чужбиа и ТЯ не желае да ни идва на гости. Когато я посетихме стана един такъв цирк, че от тогава, вече 3 месеца, не съм разговаряла с нея. И много ми е добре! Всичко най-добро й желая!
За какво го разказвам това?
1: Не си единствената! Не се шашкай или отчайвай! Мисли си за бебето и мъжа, а майка ти изолирай от личния си живот, за да не го вгорчава. Ако продължаваш да я търпиш, съпругът ти няма да издържи и в един момент и ще ти каже "избирай". Защото ако той толерираше майка си, която непрекъснато му говори срещу теб и ти щеше да си по-категорична.
2: Майка ти няма да се промени! Тя е възрастен човек с изграден характер и предразсъдъци. Както няма и да се промени факта, че не си й до полата. А това ще я държи завинаги негативно настроена.
Тя знае ли, че сте вече официално женени? Ако не, не й казвай! Току ти заговорила за развод като моята.
Успех! Лека бременност и да си дълго влюбена!
5

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: b638c19d02
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ограничи контактите си с нея със скайпа и гледай да е без камера. Успех и много щастие с норвежеца... и аз харесвам северни мъже. Предстои ми да създам семейство с такъв, но нашите се държаха на ниво.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5b4f4b6bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мисля, че трябва ти да си малко по-твърда. Аз така вразумявам моята майка, която също много обича да тормози. Пробвах с мило, внимателно говорене.. е, не става. Обаче от както започнах да "тропвам по масата" да видиш каква разлика има. Научи се да уважава мнението и изборът ми. А когато не е съгласна само вдига рамене. Пробвай и ти така- твърдо и отсечено, строго говорене. Поставяш си своите позиции и ги отстояваш. Все пак вече не си малкото момиче до полата на мама, че да й мълчиш за всяка глупост.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: aab1f837e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом не си сбъркала ти, значи е сбъркала майка ти. Ама, надали:)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d729bf4f99
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Според мен е добре просто да и го съобщиш, бременна си и имаш нужда от почивка, а тя вреди на здравето ти по този начин. А за баща си нищо не каза? И той ли е на същото мнение? Може би тя просто се страхува, че ще се омъжиш в чужда страна, т. е. ще останеш винаги там да живееш, и няма да бъдеш до нея. Но все пак проблема трябва да се реши.
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a4ee318aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да все същата история. Пропуснала си да споменеш причините за недоволството на майка ти. Предполагам, че той е арабин или чернокож. Сигурно си мислиш, че в мултикултурна Норвегия това няма значение, но грешиш. Има както там, така и в България ими и в Германия кадето аз работя. Не мога да ви разбера вас българките. Немкините също се подвеждат за единия секс с големите им паламарки, но на нито една от тях не би и хрумнало да се жени за тях!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 396e5747d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Номер 10, пълни глупости говориш! Има бол германки женени и за араби, и за чернокожи. Само на турците се не дават. Познавам също българки женени за араби тук, в Германия, и да ти кажа много са си добре. Нито са забулени, нито децата им обрязани, нито пък мъжете им ги репресират по някакъв начин. И понеже сме близки ще ти кажа, че това са едни напълно нормални семейства!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 6bb6e952b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Леле, не е нито арабин, нито чернокож. Човека си е норвежец, бял, рус. Вярно, че тука има всякакви националности, но аз не съм правила "опити" да ги опознавам...

аворката

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a4ee318aca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 10, съм. не исках да те обидя просто направих предположение което с оглед на опита ми в чужбина често е вярно за подобни ситуаций. Радвам се, че си си намерила нормален мъж. Не само за тебе, но и за детето ти, защото както вече казах, арабите не са приети добре никаде в Европа, освен в леглата на някой наши сънароднички! Не си казала защо майка ти има лошо отношение към мъжът ти. Все трябва да има някаква причина?
Номер 11 разбира се, че има такива случай, но те са рядкост. Съ сигурност има и случай на щасливи бракове между българка и арабин, но те са още по голяма рядкост.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 46a18956b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 10 ме "уби"!!! Направо ме "застреля"!!! Има много араби в Европа, които не би познал, че са араби. Да не говорим, че половината Лондон е купен от араби.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 16641bc1bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Номер 11, хайде сега си признай, че всички женени за опоменатите индивиди контактуват единствено и само с хора от тези общностти. Няма кой друг да ги допусне до себе си! Те са като прокажени.
А на авторката мога да съчувствам само за недоразумението, което е позволила да и се случи. Нямам право да давам съвети, но бих си позволила да подсетя за безброй случаи на голяма любов, завършила с гОлям развод, за жени с морал, но и с късмета на няколко несполучливи брака. Естествено, не ти го желая в никакъв случай, но я се замисли ако те стигне това някой ден... Няма да е любимит до теб, за който правиш такава жертва, нито единствената ти майка (лоша или не толкова), която си отхвърлила с лека ръка. По-добре намери някакъв баланс, за да излезеш от гадната ситуация. И знай, че мъжете са много, но майката е една! Не можеш да я замениш или да я отречеш. Лоша или добра, тя е твоята майка и ако днес не е съгласна с теб, утре в огъня ще влезе пак заради теб.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker