Възможно ли е майка ми да има психически отклонения? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Възможно ли е майка ми да има психически отклонения?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 6563 пъти
Здравейте, аз съм едно вече пълнолетно момиче. Родителите ми са разведени от 13 години и живея с майка ми, която е на 40 години и по-малката ми полусестра(от втория брак на майка ми който също приключи с развод). От няколко години (7, 8) ми прави впечатление, че майка ми се държи доста странно, като напоследък проблема се задълбочи. Ние живеем в малък град, тя не ме пуска да излизам след 8 часа дори до магазина, а ако изляза преди този час постоянно звани да пита с кой съм и къде съм, казва постоянно, че някой ни наблюдава, че са ни набележили и да не ходя на кафе, защото са ми сипвали нещо(наркотик) в питието.

Последния път когато не ми издържаха нервите и й казах, че съм на възраст, в която искам да излизам тя извика полиция и поиска да ме задържат, защото съм се държала агресивно с нея... Вчера когато говорих с баща ми по телефона(той е женен повторно и има 2 деца от втория брак) тя дочу, че той иска да му проверя едни лекарства по интернет, при което тя отново изпадна в изтерия и започна да говори неща от сорта, че той може да е на дъното на заговора и т. н.

Поиска от мен да си направя уринен тест от аптеката за наркотици и аз се съгласих, за да я успокоя, защото бях сигурна в себе си(не съм употребявала никакви наркотици), но за моя голяма изненада теста излезе положителен за 2 съставки наркотични вещества бензодиазепин и барбитурати.. , при което нейната параноя, че някой ни е набележил се засили и каза, че след 10дни трябва да си направя нов тест и ако организма ми не се е изчистил, значи са ме упоявали периодично и ще отиде в полицията да пуснат акция по кафетата или ще пусне жалби срещу мойте познати..

Направило ми е впечатление, че може в един момента да е в изтерия и да вика като обезомяла, а в следващия момент да се смее.. Също по някой път се случва да забравя или да има нейно виждане за нещо, което се е случило. Не знам вече какво да правя, това положение не се търпи-усещам как и на мен психиката ми рухва с всеки изминал ден.. Започнах и аз като майка ми да си мисля след като теста излезе положителен, дали тя самата не ми ги сипва(защото иначе не знам от какво може да е излязло)...

Не знам към кога да се обърна, защото тя няма да се съгласи да отиде да се прегледа. Съмнявам се дали не е някаква шизофрения, но не знам на колко години се проявява и какви точно са симптомите. Моля ако някой има идея на какво може да се дължи това психическо разтройство(ако има такова) или да даде някакъв съвет нека сподели! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5b8e8d63e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Момиче вземала ли си преди и по време на теста някакви лекарства? Иначе определено майка ти е луда-съжелявам:(

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: aa79d7890c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ужас е това:X
Сигурна ли си, че никой не ви следи и никой не ти сипва нещо в пиенето действително. Ако си сигурна, то тогава майка ти има проблем. Опитай се да поговориш с нея, или с баща си. Най-доброто, което може да направиш е да се спасиш и да се махнеш от там. Понякога, в повечето случай, в стремежа си да помогнеш на безнадеждни случаи, ти самият ставаш такъв. Казвам ти го от опит. Пази се. Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1673ee53af
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Според мен тя наистина има проблем. Възможно е и да има нещо, което крие от теб, но ти обезателно щеше да усетиш- все пак живеете заедно.
Не съм много запозната с тези тестове за наркотици, чувала съм, че дава отражение и странични неща- лекарства, алкохол... Поразрови се из нета- трябва да има информация.
А относно майка ти, не мисля, че сама ще успееш да направиш нещо. Ако имаш близки нейни роднини говори с тях, но деликатно. Друго, което можеш да направиш е да започнеш да играеш нейната игра- уж й вярваш, уж си притеснена от "ситуацията". Пък по този начин ще й спечелиш доверието и постепенно ще я успокоиш. Този метод разбира се би подействал само ако няма сериозни психологически смущения. Имаше един сайт за онлайн психологически консултации- може да провериш там. Ако модераторите разрешат да публикуват линка- e-therapy. bg

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 98c7ff8cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   абе, не ви е чиста работата...
ко сте направили? проблеми с мафията? с наркокартел? я поразпитай таз своя мила майчица какви ги е сготвила?
поздрави
дедовия

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 877dcb3129
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има само 2 варианта. Или 4 е прав и майка ти ги е правила някви и оттам я гони параноята, или реално си има психично отклонение. Поразпитай я, поговори с нея много сериозно защо мисли, че я следят, случило ли се е нещо, направила ли е нещо. Аз лично от познати съм чувала как някакви си там се били забъркали с мафията, че не казали на семейството си и оттам ги пращат в лудницата, а после семейството загрява, че положението е адски напечено- заеми, заплахи...
Винаги трябва да мислиш и в двете посоки. Да, има точно такова отклонение, точно същите симптоми, забравих какво му беше името, но съм сигурна. Обаче има и някакъв шанс майка ти да е права, тогава какво правим? Поразпитай я, ако ти стане пределно ясно за каква параноя говорим се обърни към лекар или към вторият ти баща (освен ако той не е мафиота ;dd). Замисли се и кога е започнала да изпада в такива състояния, преди развода, след развода, когато се е оженила за вторият ти баща, когато сестра ти се е родила?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 75fece6c3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Олеее, не е наред наистина! Да вика полиция, че си се държала агресивно с нея :X тц, тц Не знам от кого, може би от баща си трябва да потърсиш помощ... Трябва да я приберат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 71ba9d5edc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тези вещества, които са ти открити при теста са общо наименование на сънотворни и успокоителни антидепресанти. Не виждам защо някой в кафето ще ти "сипе" нещо такова. Има вероятност подозренията ти, че майка ти е слагала нещо тайно в яденето да са верни. Това е ужас! Непременно говори с някой близък роднина! Самата тя взима ли хапчета от рода на сънотворните? Явно си хвърля по някое и друго в яденето....

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 882dc0eb4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Според мен, майка ти е манипулирала теста или сама е сипала нещо. ИЗНАСЯЙ СЕ БЪРЗО. Виж се тайно с баща си и му сподели за състоянието си, нека ти даде съвет, да ти помогне да си намериш жилище и работа, ако учиш - мини задочно, НО СЕ ИЗНЕСИ ОТ ТАМ.
Погрижи се и за сестра си като говориш с баща ?. Сега знаеш, защо мъжете на майка ти са я зарязвали. Търси помощ при социалните, защото детето не може да расте така. Предприеми нещо, не бъди жертва, ти си вече пълнолетен човек и щеш или нещеш, имаш отговорност за сестра си. Майка ти е луда, но тя е пълнолетна, не можеш насила да сториш нищо, ако не е обществено опсана

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a67a517a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Първо, тъжно но факт - това е параноидна шизофрения.
Най-леката форма на шизофрения, но много неприятно. Болните не са съгласни на доброволно лечение и с годините става все по-сложно да се издържи на подобно съжителство.
Имам близка със същите симптоми и двете й мании са обсебващата ревност към съпруга й плюс манията, че той и сипва и дори инжектира наркотици, за да може да излиза, когато тя спи.
Иначе изглежда напълно нормална, но когато се поддаде на психозата си става ужасна. Само за това говори и изглежда, че тази нейна фантазия и осмисля живота.
Постепенно, за да доизглажда тезата си включва нови и нови сюжети - че идват тайно хора, които доставят наркотика, че всеки който я нарече луда е в заговора и лош, прави й магии и т. н. и т. н.
И всичко това е започнало от отчаян опит за контрол и манипулация, а това с времето деформира ума и той започва да се самозалъгва и влиза сам в капана си.

Именно тази склонност към манипулация обяснява и положителния тест във вашия случай. Майка ти е искала да ти докаже, че ти сипват наркотици навън, за да си стоиш вкъщи! Целта оправдава средствата - и жената ти е сипвала разни неща, за да "излезе права" и повече да не излизаш, възможно е дори по други причини да не иска да те пуска, но това е най-умното, което и е минало през акъла - това е официалната теза за пред теб.
Обърни внимание обаче - тя ти е сипвала разни неща, защото е била сигурна, че навън никой не те дрогира. Иначе защо ще го прави, ако е очаквала тестът да е положителен?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dbc9679998
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момиче майка ти не е шизофреник а страда от фобия да не те изгуби, наясно е, че си пълнолетна и според нея това да те убеди, че обществото е лошо е единствения начин да те задържи още малко при себе си. Според мен тя ти слага бензодиазепин и барбитурати в храната после те кара да си правиш тест за да те убеди, че тя е правата. Това й действие накланя мисълта ни, че е болна, но все пак всички сме малко или много. Всяка майка се страхува на днешно време да пусне особено дъщеря си вечер навън, някой наистина изкукват и няма да се учудя ако заради собствения си страх надрусват децата си.
Какво да направиш. Пълнолетна си, започни работа и се изнеси в големия град. Майка си насила ако заведеш на лекар, непълнолетната ти сестра остава в дом, защото ти нямаш доходи да я издържаш. Следователно можеш да измъкнеш само себе си на момента в последствие след пълнолетието на сестра ти, ако продължава, може да я лекуват принудително.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65f0c51243
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

11.   От авторката:
Здравейте на всички и благодаря за отговорите! На първо време мисля да направя аз един тест на сестра ми, за да се уверя, че тя е добре, защото за съжеление баща й почина преди 2 години и няма как да се обърна към него... А що се отнася до моя баща с него се чувам само по телефона и понякой път се виждаме, защото настоящата му жена не иска да им ходя на гости... Общо взето положението е сложно и сякаш се примирявам с всеки изминал ден, заради сестра ми и заради това, че нямам сили-искам малко спокойствие. Мислех си някак да подходя към нея все едно и вярвам и искам и 2те да си направим друг вид изледвания, защото например някои наркотици действат на нервната система или нещо такова, не знам и аз точно как да го формолирам и да пристъпя в действие, в момента всичко ми е много объркано...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65f0c51243
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:
Към коментар 1 и 3 - Консултирах се с фармацефт за всички лекарства, които съм употребила и той ми каза, че няма как да повлиаят, защото са от рода на аналгин, аспирин и т. н.
Към коментар 4 - През живота си не съм употребила никакъв вид наркотик, нито съм се движела в компания, в която някой употребява. Наистина си потбирам приятелите, колкото и да не и се вярва на майка ми, излизам с 2, 3 момичета с които се знаем от детската. Нямам близки които да се занимават с наркотици, камо ли с мафията.. баща ми има редовна работа от която печели честно парите си, също и втория ми баща(преди да почине).
Към коментар 9 - Благодаря за информацията, ще се поинтересувам повече из нета за тази параноидна шизофрения, за симптоми, кога се проявява, как се подхожда към болните и т. н

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a63f1cbc2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Не искам да те "вкарвам във филма", но в крайна сметка това са симптоми, които и употребата на бензодиазепини и барбитурати могат да предизвикат.
Провери наистина дали някой не се опитва да ви навреди.
Поне веднъж хубаво се огледай дали някой те следи, кой има достъп до храната ви, познавате ли хора, които взимат подобни лекарства, те имат ли достъп до домът ви и т. н.
Майка ми е в подобно състояние и знам колко е тежко, но в един момент, когато възприемаш, че всичко, което ти казва са "лудости" и небивалици може да казва и истината.
На лице са доказателства (тестът).
Направи на всички от семейството тестове.
Иначе, от опит ще каза, че за голямо съжаление, подобни хора не искат да се лекуват и е много трудно... Гледай своят живот и помагай с каквото можеш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 47f477f8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   До авторката:
По описаните от теб симптоми майка ти страда от параноя и ако не се вземат адекватни мерки това заболяване се развива и прогнозата на заболяването не е добра. По-лошият момент е, че да живееш до човек с психически отклонения е неприятно и вреди на твоята психика. Щом си пълнолетна имаш право да наемеш адвокат и да изискаш принудително лечение, но не знам имаш ли финансова възможност за това, а също не знам имаш ли желание и осъзнаваш ли, че това е сериозно заболяване, което ще се развива и картинката никак не е приятна. Да не говорим, че такива хора превръщат близките си във врагове, но едновременно са зависими от тяхното присъствие и ти трябва да помислиш за твоя личен живот. Почти съм сигурна, че тя си слага лекарства в храната, за да доказва налудничавите си теории. Съжалявам, че не мога да те успокоя и да ти кажа нещо оптимистично. Хората с психични отклонения са голям бич за семействата си. Лечението е трудно - с медикаменти и психотерапия. Някои хора просто са по-склонни от други да развиват психични заболявания - наследственост, нисък праг на поносимост към стрес, лоша социална среда. И някакво неприятно събитие отключва дадено психично заболяване. Друго важно нещо, което трябва да знаеш e, че точно при параноята болният е категоричен, че не страда от нея. Не би си признал за нищо на света, защото не осъзнава колко е увредено мисленето му. Така че ти прецени как ще действаш.

Пожелавам ти успех и здрав разум!
Soul

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65f0c51243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   От авторката:
Здравейте, благодя ви за отговорите! Искам да попитам дали някой е наясно какви са страничните ефекти от взимането на лекарства от групата на бензодиазепин и барбитурати. След няколко дни ще си правя пак изледвания и ще се разбере и дори да се окаже, че майка ми ми е слагала нещо аз няма да я оставя нищо, че съм пълнолетна, майка ми е тя ме е родила и ако има някакво психично заболяване ще се опитам да й помогна с каквото мога. Просто трябва да се стегна, защото в момента всичко ми е много объркано и неизвестността ме убива. Искам да се запозная с всички факти и да обмисля всички вариянти, за да бъда потготвена за евентуалния резултат, затова всяка информация ще ми бъде от полза. Още веднъж благодаря на всички, които са се отзовали и са отговорили по темата!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 47f477f8df
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   До авторката:
Сега се сетих, че майка ти ги е слагала лекарствата в храната, защото, според мен тя пие такива лекарства - успокоителни. Най-лошите странични ефекти са зависимост и абстинентна криза. Но не мисля, че ти е слагала чак толкова, че да си свикнала с тях. Иначе, като всички лекарства и тези водят до разнообразни проблеми - от чисто физически като уртикария например, до поведенчески като сънливост, затруднено мислене, замаяност. Освен това някои от барбитуратите вредят на дихателната система.
Разбира се, че ти не трябва да изоставяш майка си, просто и е нужно лечение, защото тя е безпомощна пред параноичните си мисли и поведението и ще става все по-неадекватно, което вреди на всички вас. Предполагам, че разводите са и повлияли зле, но може и от преди това да е такова положението.
Дано всичко мине възможно най-безболезнено за теб и дано съм ти била полезна.

Soul

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7431a5560f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Момиче, майка ти не е шизофреничка. Шизофренията се отключва в млада възраст, а тя вече е на 40. По-вероятно е да е ранна менопауза или предменопауза - симптомите са близо да това състояние. А още повече, че е останала без мъж. Има такава група жени, при които първичните сексуални инстинкти са много силни и при липса на секс буквално хистерясват и откачат, дори съм чувала за случаи, когато се налага да им се слагат специални инжекции, за да не беснеят. Най-добре майка ти да си направи хормонални изследвания и да пие предписаните медикаменти.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c59915e42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Според мен така смело диагнози в интернет, и то от хора, които не са лекари, а още по-малко пък психиатри е меко казано смешно. Едва ли решението на проблема е толкова просто. Имам някои идеи: 1. во Бензодиазепипните се изписват само на зелени рецепти. Не могат да се купят свободно в аптеката. Майка ти ходила ли е на невролог, псих, или ГП, който да и ги е изписал, ако ги пие сама и евентуално ти е сложила? Барбитуратите могат да се купят по-лесно. 2. ро Доста вероятно е майка ти наистина да има психичен проблем-исрено се надявам да не е непременно шизофрения. Има толкова много други псих. заболявания. Ако се плаши от психиатър може да се опита първо да я убедиш да отидете на психотерапия и да се изясни проблема. При съмнение за нещо по-сериозно психолога ще ви намекне, че има нужда от преглед при психиатър и лечение. 3. Според мен коментарите от рода на зарежи я - са неморални и нечовешки-вие, които я съветвате така, бихте ли зарязали собствената си майка? Каквато и болест да има-бъди до нея тя има нужда от грижи. Няма да съжаляваш за това. Психично болните са загубени без семейството си. 4. Възможността за външно наблюдение, влияние, намеса и т. н. са малко вероятни. Едва ли някой ще отделя време да прави това точно на вас. И каква полза би имал. Каквото и да направиш не се плаши, мисли с главата си, виждам, че си умно момиче. Решение винаги има.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65f0c51243
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От авторката:
До коментар 17: Не мисля, че симптомите са в следствие на ранна менопауза или предменопауза, защото както съм писала в историята тези нейни симптоми ги има от 7, 8 години, но в по-леки форми, като напоследък положението се изостря... Някаде в по предните коментари прочетох за параноидна шизофрения и се поинтересувах и прочетох доста материяли и статии, в които пишеше, че може да се отключи и на 35 годишна възраст или да е било и по-рано, но симптомите да са протекли по-леко и незабележимо, а след това да е настъпил период на интермисия(подобрение).
До коментар 18: Благодаря ви за коментара и подкрепата! Доколкото знам не е ходила на невролог, но мисля че дори да е ходила не би ми казала. Не съм забелязала да приема някакъв вид хапчета, непознати за мен. Опитах се да поговоря с нея, но тя и дума не дава да се каже за такова нещо, според нея тя мисли много трезво над нещата, даже повече отколкото останалите, а за нея аз съм много наивна и доверчива и затова не мисля като нея(това са нейни думи).
Искренно се надявам да няма психично отклонение, но освен параноидна шизофрения не знам какво друго би могло да бъде. По цели нощи не спя и си мисля как да я накарам да отиде да се прегледа, освен това и цялото напрежение покрай наближаващия тест и резултат(защото не знам дали 10 дни ще са били достатъчни, за да се изчисти организма ми, дори да е било еднократно), както и обострената обстановка вкъщи си оказват влияние и върху мен и усещам как се затварям в себе си и изпадам в депресия...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65f0c51243
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   От авторката:
Моля, модераторите да изтрият темата, ако е възможно. Благодаря предварително!


Moдератор: Не триеме вече публикувани истории, съжаляваме. Но може да сте спокойна, тук всичко е напълно анонимно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 366d9adcf3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Майка ти, така както го описваш има параноя или/и биполярна депресия. Трудно състоянието и може да се предизвика от лекартсва или наркотици. Не е невъзможно, но е много трудно. Най-вероятно майка ти да е болна. Потърси в нета има тестове (въпросници) за различни заболявания. Най-вероятно, ако състоянието е напреднало да покаже много положителни резултати. Трябва да идете на лекър -- прихиатър. Сегашните лекарства могат да я стабилизират и да почне да се държи нормално.

Но теста за психотропни вещества си е тест. Не може да се измени от състоянието на майка ти. Много малко вероятно е майка ти да е сложила лекарствата във вода или храна. В състоянието в което се намита, тя изпитва постоянен страх и паника. Едва ли може да направи някакъв смислен план. Направи си повторен тест. Без да казваш на майка си.

Двете групи лекарства за които си дала положително рядко се използват заедно и са само по лекарско предписание.

И нещо важно -- ако и предпишат лекарства най-добре да започне да ги взима в болнични условия, не в къщи. Все пак лекаря преценява. Ако започне да ги взима в къщи, прочети внимателно упътването. Ако има странични ефекти подобни на психоза вероятността да посегне на живота си се увеличава многократно. Трябва да си при нея тези първи седмици. Да я контролираш. Също и като оставя да взима лекарствата.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 8 дни
hash: 83b401de48
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Много е възможно...След религия и брак повечето отиват към лудницата...Неизбежно е...Системата така работи...Парламентите ви побъркват с религия...женят ви...и накрая ви лекуват в лудницата...

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 877016a7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Съжалявам за това, което изживяваш. На колко си години ако си пълнолетна можеш да се махнеш от там. Вземи и сестра си вие не трябва да оставяте и миг с психично болна.
Не се знае какво ще направи. Нейният мозък просто не функционира нормално. Може да ви навреди. Щом може би се е стигнало до там да ви слага лекарства в храната. Ами ако сложи голяма доза на малка ти сестра
. Може би някои видове лекарства дават положителни резултати пила ли си някакви лекарства за да се лекуваш напоследък.
Попитай някой лекар за тези вещества. Потърси информация за тях.

 
  ...
преди: 1 година, 8 дни
hash: 877016a7f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Аз не бих се съгласила да направя подобен тест за нищо на света да доказвам нещо на някого но добре е, че то си се съгласила и си го направила.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker