Така ли я карате и Вие? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Така ли я карате и Вие?
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 2916 пъти
Здравейте, обръщам се към Вас не за съвет, а за коментар, как бихте постъпили ако чувствата и тръпката за общуване изчезнат, а ежедневието се превърне в рутинно съжителство? Ако сте живели повече от 36 години заедно с човек, за който си мислите че Ви обича и сте правили всичко възможно той да усеща че е обичан, но от негова страна не получавате обич, как бихте постъпили?

Заслужава ли си човек да рискува, на стари години да търси щастието си, или да се примери с обстоятелствата и да продължи да живее с рутината на обикновеното сиво ежедневие, докато дочака края си?
Моля за сериозно отношение!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9012321906
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Никога не е късно да станеш за резил. Тази поговорка била съвсем вярна. Женице, ти какво очакваш от своя мъж, той ти е дал стабилност, дом, отгледал е деца, работил е за всички вас. За какво искаш да го замениш? За някой романтичен? Който да прави серенади на лунна светлина и да се разхождате прегърнати? На нашата възраст(аз съм на 50), няма да намериш нищо свястно. Те младите, не могат да намерят млади и свестни, та ние ли? Внимавай да не загубиш питомното и да хукнеш да гониш дивото. Намали сапунените сериали или розовите романи. Ако ти липсва секс-купи си вибратор и го ползвай тайно, за да не нараниш егото на мъжа си.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 730ef33daa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ха де, любов, та тя е просто следствие от изливания в организма ендорфин и в края на крайщата тялото привиква към него. помисли си чувстваш ли се сигурна с този човек, получаваш ли грижите и вниманието от него които ти се полагат това трябва да стига.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 962293bd6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Май много хора я карат така. Рутината навлиза в живота ни и в по-ранна възраст. Въпрос на характер е и е твърдо индивидуално. Аз за себе си също съм нерешителна, често се оставям на течението и никой не ми е виновен....

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 5a25615e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще дам пример за 3 произведения - Крадесът на Праскови, Потомка и Жена, стихотворение написано от Блага Димитрова.
В крадеца на праскови главната героиня- Елисавета живее сивото ежедневие с полковника, с който се различават напълно. Тя се умъжва за него, като той й обещава много и накрая тя остава разочарована. Тогава се появява Иван, който тя започва да обича, но тяхната връзка е невъзможна. Убиват Иван, и тя се самоубива.
Потомка - Главната геройня не познава роднините си, не знае и как е протекъл живота им. "... е избягала в среднощ дълбока с някой чуждестранен, светъл хан. " Тук жената е оставила всичко и се отдава на новото, тя е буйна и готова на всичко за свобода. Такава жена би го оставила и избягала от него, за да намери нова любов.
А сега и най-различаващата история -- "Жена". Според Димитрова жената трябва да е вярна и да прощава всичко на мъжа си - дори и изневярата. Жената трябва "да гради живот от отломки. "
Твое е решението какво ще правиш - да прекратиш сивото ежедневие, като се разделиш с него или да опиташ и невъзможното да промениш, или пък да чакаш смъртта си.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 70ef285492
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Винаги, винаги си заслужава човек да търси щастието си. Няма значение на каква възраст си, заслужаваш щастие и обич, както всяко друго човешко същество. Смело напреди успех. :)

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: eb66555bb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, има смисъл да се бориш за щастието си. И аз лично мисля, че докато човек е млад, все пак има и други приоритети - деца, работа, живее по-интензивно и може да направи компромис с някои неща. Но на твоите години, предполагам около 50-60 г. може би нуждата от подкрепа и разбиране, от това да имаш истински човек до себе си надделява. Аз лично бих постъпила така, сега децата ми са малки, но знам, че един ден ще постъпя по този начин, защото от сега си мълчим на различни теми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 905c19695b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами аз съм още в началото на брака си и надали мога да дам добър коментар, но ще опитам.
Първо, това може да е поредната семейна криза, децата вече(най-вероятно) са свили свои собствени гнезда, всеки живее живота си а вие оставате постоянно заедно и сами. Не е лесно! Но е преодолимо, а има и друга страна на нещата, вие се познавате прекрасно, знаете как реагира и единия и другия.... щом се замисляте за такава стъпка, явно определено има нещо... а и като се замислите че живота е кратък? !? Аз не бих могла да захвърля човека с когото съм живяла най-дълго в живота си, а понякога се упреквам за тази си привързаност. В крайна сметка, въпрос на личен избор... Може пък толкова да сте си омръзнали и да сте изчерпали връзката си, че и за двамата да е по-добре да не сте заедно за известно време.
По скоро аз ще попитам живелите 36 години заедно, към това се стремя и аз, каква е тайната на успеха? Защо след като живеят 10 години заедно, съпрузите се променят до толкова че вече не могат да си създадът нормален семеен живот и толкова лесно захвърлят както съпруга, така и децата си? Моля ви да кажете как сте успели...
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d176cbc143
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Щом сте били заедно 36 години, какво пречи да си остареете заедно
М38

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d61bd1bf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз съм с моя мъж от 2 години и тръпката вече е тотално изчезнала. Поне от моя страна. Но си има причини. Не знам как е във вашия случай...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 86fa566b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Каква е причинагта да изчезне тръпката след само 2 години брак??? Аз скоро се женя и не искам да измествам темата, но много ме е страх от тази рутина не защото няма да я преживея а вероятно защото ще се възпротивя а едва ли е правилно?

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 65c073b79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте, аз съм автора. Извинявам се, че малко съм Ви подвел като използвам думата " човека " и не уточнявам дали става въпрос за мъж или жена. Съжалявам, че така се получи, но съвсем умишлено приех тази форма, защото смятам, че е без значение дали отношенията са от мъж към жена или обратното. Вече мога да се разкрия, мъж съм на 61години който обича жена си, но за съжаление не получавам нужната душевна семейна топлина. Не се караме и не вдигаме скандали(не ми е в характера това), но това, че до мене живее един капсулиран и незаинтересован човек започна да ме дразни. Съвсем естествено, динамиката в отношенията ни не може да бъде като в младите години, но за съжаление в тази напреднала възраст(не се обиждайте), човек трябва да има повече душевно и физическо спокойствие, и разбиране. Вероятно, промените в женското тяло при тази възраст, оказват съществена роля за промяна на характера и поведението на жената, а това влияе на чувствителността на мъжа.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 70e8c18645
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 9 и 10, и при мен тръпката изчезна след брака - половин година след брака... и се чувствам ужасно и незнам на къде да поема и как да прекратя това. Понякога хората просто се разминават или се оказва, че са тотално различни. Не знам... но е доста стресиращо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: d61bd1bf69
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм номер 9 - при мен тръпката изчезна след като се оженихме след 1 година съжителство. Просто човекът, който ми се води съпруг, ме разочарова тотално.
Преди да изляза по майчинство (родих наскоро) вземах 3 пъти колкото неговата мизерна заплата. Това не само, че не го притесняваше като мъж, но си му беше ОК. Задоволил се е да "работи" нещо, което подхожда по-скоро за пенсионер като за допълнителен доход към пенсията. Очаквах, че заради детето ще се стегне, но не би... Намразих го. Говори на диалект, мислех, че покрай мен ще се поошлайфа, но пак не би... В секса е пълен егоист и мисли само за своето удоволствие - това ме отврати още повече. Почнахме всеки ден да се караме и обиждаме. Има отрицателна енегрия, която вибрира около нас. Не ми помага за детето. Всичко върша аз. Той се прибира "пребит" от "работа" и ляга да спи. Така правят почти всички мъже, но поне осигуряват семейството си. Просто наивно си мислех, че ще се промени, но хората не се променят.
Затова обмислям раздяла и развод. Тръпката може да изчезне по чисто битови причини... И обикновено почти винаги е заради битовизъм.
Вчера реших да го тествам колко ще се справи с детето и излязох с приятелка за час и половина има няма. Не е успял да го нахрани, беше се наакало, той го знаеше, но ме чакаше да се прибера да сменя памперса. Освен това ми се обади три пъти да ме пита кога ще се прибирам. Аз не бях толкова приритала да излизам, просто исках да потвърдя за себе си това, което знаех. Че той просто не става... Вие сте живели повече от 30 години. Аз мисля, че няма да изкарам и 3 с моя "съпруг".
Но в живота няма нищо вечно:)

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 65c073b79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   9 и 12, мисля че тази тръпка за която пишете, при вашите взаимоотношения не е я имало още отначало. Ако у Вас са се породили истински любовни чувства в началото на вашата връзка, то само от инерцията на душевната Ви енергия, бихте живели поне няколко години щастлив семеен живот. Човек за да получи, трябва да отдава от себе си!

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 86fa566b85
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Ужас, това е нещото от което най-много ме е страх... :(

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 66923d82bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами имаш два варианта 1. Да умреш 2. Да започнеш да живееш

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 65c073b79c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   За да умреш, не ти е нужен никой, а за да живееш ти трябва някой, но не кой да е, човек ти трябва! Егоиста не е човек, той е животно което мисли само за търбухчето си, и е готов да унищожи околните, само за да има повече за него! Бягайте далеч от такива хора, колкото и симпатични да са. Симпатията е видна на пръв поглед, после изплува дяволската черта! На такива хора им липсват първите 7 години възпитание, после е невъзможно да се превъзпитат, умират си такива каквито са всъщност!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker