Баба ме побърква - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баба ме побърква
преди: 12 години, 5 месеца, прочетена 3596 пъти
За всяко нещо, което правя тя намира кусур. Ако направя нещо хубаво, изобщо не го оценява. Сега ми предстои изпит и тя постоянно ми повтаря, че няма да го взема. А аз уча откакто се събудя за него. После имам нужда от време за себе си и пускам компютъра и става така, че си лягам късно. Сега съм го пуснала само, за да напиша тази история. Наистина ставам по никое време. Но понякога ставам и по-рано и само се излежавам. И тя само ми го натяква. Не знам какво има срещу мен. Само да кажа за чистенето и другите простотии-намирам време. Като започна да готвя нещо, както мама ме е учила, тя "не се прави така". А мама определено готви по-хубаво от нея. И да уточня-тя е майка на майка ми. Направи така, че ме отказа от готвенето, ям кисело мляко за вечеря, а сутринта фили. Днес по изключение ще ям две парченца риба, от любимата ми.

Просто не издържам постоянно да ме критикува. Дразни ме като ми казва, че няма да си взема изпита. А аз толкова много уча и не оставям предмета, докато не се уверя, че знам за 6 всички теми. После на изпита 50% да възпроизведа ще го взема. Казах и, че в събота свършвам темите и ще ми останат два дена, за да ги преговоря и тя пак замрънка "дано", ама го каза с много злобен тон. Аз и плащам цифровата, за да си гледа сериалите. Не, аз, де, тоест аз, но с парите на родителите ми. Но ако погледнем реално на нещата мога да се откажа от цифровата и/или от кабелната и да остане само интернета и да си спестя пари за сeбе си.. Другото което е, аз гледам по телевизията само един филм, който го дават само в събота и неделя за 1 час. Не ми дава да го пускам, защото гледа някоя глупост. Не винаги обаче гледа нещо. Просто не и харесва филма и затова не ми дава да го гледам. Той е "Дневниците на вампира". Редно ли е да не си гледам филма при положение, че аз плащам за телевизията?

При братовчедка ми, която също и е внучка нещата стоят по различен начин. Когато направи неко неправилно- "е, ама тя да не го е искала". Вчера ставаше въпрос за това, че догодина трябва да започне да се обезкосмява и баба вика "как така ще се обезкосмява, да я боли". Аз се обезкосмявам точно от нейната възраст. Всеки ден се обезкосмявам с епилатора и въобще не ме боли. Когато кажа нещо на баба, то все не е вярно/правилно. А вчера същото нещо и го каза и майката на братовчедка ми и когато тя и го каза, баба веднага се съгласи. Ще се радвам ако някой даде някакъв съвет и най -вече дали е в мен вината? Аз постоянно и мълча, не съм я нагрубявала. Не знам защо се държи така, но ме побърква. Извинете за пранописните грешки, но бързам, за да уча.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 5 месеца
hash: e5a2d8860c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш право да се ядосваш, но това не ти помага. Трябва да ти влиза през едното ухо и да излиза през другото. Повтаряй си, че ще си вземеш изпита и те съветвам - всяка негативна фраза на баба ти я обръщаш и повтаряш цял ден като позитивна.
Тя не го осъзнава, но много ти вреди с тези негативни мисли и словосъчетания. В своя живот не е постигнала много и иска да те предпази от неуспехите. В нейния светоглед - първо ти си вчерашна пикла и няма какво да казваш на нея - старата. Така са с отнасяли с нея свекървата и майка ?. Сега тя е на ред просто да е големият тартор.
Второ, тя си мисли, че като те настрои да нямаш никакви очаквания, ще приемеш провалите по-лесно. Т. е по някаква причина вярва, че ти само до провал ще стигнеш и иска да те предпази - като и без това нямаш очаквания, ще го приемеш по-лесно (правала да, който не съществува днес и сега).
Игнорирай я. Тя е стара и изкофяла жена. Можеш само да я съжаляваш.
Спри да плащаш телевизията, филмът можеш да си го теглиш по интернет.
...
Ако не ти харесва, отиди на общежитие, намери си работа и се изнеси на квартира. Такъв е животът - безплатен обяд няма.
Но за сега - игнорирай я и почти не говори с нея. Готви си нещо на бързо и си го яж сама.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c1ae5ab7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   До номер 1, благодаря за съветите, но не мога да си намеря работа, защото ни побъркват от учене. И да си намеря ще е нещо за малко пари. В момента уча за стипендия, тя е 80 лева. Живеем в апартамент и при положение, че имам жилище, мисля, че ще е грешно да давам пари за квартира. А, в града, в който живея и уча, квартирите са минимум 200 лева. Лекциите са ми в разкъсан график, така че не мога да си намеря доходна работа. Трябва да е нещо с гъвкаво работно време. При 3 отсъствия от лекции не допускат до изпит. Така е в моя университет. Пуснах тема, за да видя дали нещо аз не бъркам и дали не е в мен вината и какво трябва да променя в себе си. И точно, знам, за това с негативните мисли, че се отразява много зле. Да, уточня първи курс съм и това ще ми е първият изпит. Благодаря, най-вече за съвета, да обръщам, думите и в позитивни, тоест да казвам, обратното на това, че няма да си взема изпита, демек, че ще го взема.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f48bdc1c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами тогава остава едно единствено решение - да учиш в библиотеките и да си възможно най-малко време у тази жена. Споко, до края на следването си ще си намериш някакъв приятел и ще се изнесеш...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c1ae5ab7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автор:забравих да допълня за яденето, тя е в кухнята, постоянно, там е телевизорът и няма как да си сготвя нещо, без да ме види, а види ли ме - това не се готви така... т. н. Просто ям само плодове и кисело мляко и вече не усещам глад, защото стомахът ми е свит. Телевизията няма да спра да я плащам, защото така си има занимание, а и освен това никъде не съм казала, че мразя баба си. Обичам я, и то много, но просто не издържам най-вече като ми натяква, че няма да си взема изпита и ме е зле, като ме критикува.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: f48bdc1c20
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Имаш ли си собствена стая, къде учиш?
...
Аз преди имах подобен проблем и се научих да си имам ядене в стаята - бисквитки, солетки, такива работи...

 
  ...


...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: c1ae5ab7c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Автор:Да, имам си собствена стая.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 99ebf78e72
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   А родителите ти в чужбина ли са?
Ако е така, значи баба ти просто иска да има контрол над теб, за да и пращат парички, така мисля.
А за всичките критики, старай се, защото като си вземеш изпита тя ще се дразни, разбираш ли? Щом ти направи забележка ти я превърни в стимул. Успех.
~Рамона~

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 9285195a7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Бабите са такива и трябва да ги обичаме дори и понякога да ни изнервят или нараняват. За жалост са възрастни хора и не им остава много и съм сигурна, че когато си отидат много ще ни липсват дори и негативните им черти.

Просто се съгласявай с нея, дори и да си права, тя ти е баба, а не непознат мисля, че ще можеш да го преживееш.
Казвай й, че я обичаш, моята баба се трогва, когато й го кажа и после не ме тормози излишно.
А, ако се опитвам да я убедя в нещо тонът ми е спокоен, изпълнен с уважение и се старя да се изразявам, така че да ме разбере и да подбирам аргументи важещи и от нейна гледна точка.

Учи пред нея - като види с очите си, според мен, няма да те притеснява. Като си в стаята си тя не знае какво правиш може да мисли, че си на компютъра цял ден.

А мнението й за обезкосмяването е нормално, тя все пак е от друго поколение; момичетата, които сега са на такава възраст, че да се възприемат, като девойки и жена по нейно време са се възприемали, като деца. И е нормално да не иска едно "дете" да изживява такава "женска" болка. Не го казва, защото повече я е грижа за братовчедка ти, все пак ти е казала и на теб, че не е правилно.
Съдейки по написаното си мисля, че братовчедка ти е по-малка от теб и е нормално на по-малките деца да им прощават повече, отколкото на една студентка, каквато си ти.

Много често отношенията между възрастни и млади хора са такива, но сте семейство, не вярвам да ти мисли лошото, така че просто я игнорирай, ако трябва и не се хаби излишно в спорове щом се инати толкова.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 45eff91fa6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Просто не и обръщай внимание, все едно слушам моята дъщеря, тъй като майката на жена ми е същата досада и прекарва всяка зима у нас.
Баба ти е проста и ограничена жена, не и обръщай внимание!
Иначе обезкосмяването е пълна идиотщина!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 93af2b223f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Тя ти е баба и трябва да я уважаваш. Като те слушам каква си ми разглезена пикла, хич не ми харесваш. Ето ти и съвет-ако нещо не ти харесва в баба ти, сподели го с нея на спокоен тон. Ще видиш как ще започнете да се разбирате. Знам го от опит.

 
  ...

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 65b6c4de5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте.Сеста ми много и се спи аз предложих на баба си да я заведа в другата стая и да я приспя,но баба ми ми каза:
Е ся ще я взимаш да я приспиваш. Аз си замълчах след малко казах на баба:
Бабо,престани да гледаш тази тъпа индийска сапунка ,,Светлината на моя живот" ами приспи сестра ми. А баба ми ми каза:
-Тя сестра ти може и без да спи. Напрово ме влудява какво мога да направя? Благодаря за изслушването.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0a4b561f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, трябва да станеш перде. Отиваш, готвиш си - като ти каже нещо накриво и казваш "може, ама аз така го харесвам, тъй ми е вкусно". Или я питай, гладна ли предпочита да стоиш? Вземи и вдигни и един скандал, че си само на мляко и плодове - родителите ти знаят ли? Тази баба защо не готви или то и готвеното и не става за ядене - моята баба примерно всяко ядене съсипваше, защото е научена да готви мазно, със запръжки и с много сол. Ако е тъй прави и забележки и и казвай, че пак само за себе си е сготвила. Но според мен просто се дразни, че и пипаш в кухнята, не за друго - така че трябва да станеш пълно перде докато си там.

Като ти каже нещо за изпита - казваш това си е "моя работа, откъде накъде ще ми даваш акъл ти висше като не си учила". Или и кажи, че то в живота нещата не са като в индийските и сериали и да не те занимава с глупости. Изобщо режеш я веднага и отказваш да слушаш, каквото и да било. То иначе си е тормоз постоянен, това което описваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: cec7d794a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   ей номер 10 много се заяждаш
момче на 22 г

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker