Никой не може да помогне на сестра ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Никой не може да помогне на сестра ми
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2905 пъти
Имам сестра на 22 години. Още от малка прави пакости и не може да различи добро от зло. Цялото ни семейство е минало през всякакви премеждия заради нея. Още от 5ти клас започна да се връща много късно през нощта и да обикаля кафетата с приятелки. Боядисваше се и се гримираше силно, носеше високи токчета и започна да пуши.

От няколко години редовно взима наркотици по партита, напива се и пуши като комин. Вече не живее вкъщи, защото нашите постоянно й правят забележки за начина й на живот, а тя иска да е свободна, затова живее като циганка с още три момичета в едностаен апартамент без топла вода. Сестра ми проституира. Има приятелки, които са проститутки в чужбина и бг и когато има нужда от пари, спи с който й падне. Затова страда от няколко венерически болести, включително една която е смъртоносна в 50% от случаите.
Тя се храни с вредна храна, не пие течности (освен алкохол) и се облича с летни дрехи през зимата. Сестра ми краде от собствената ни майка, която по цял ден работи, за да изхранва семейството.

Ние общуваме с нея и постоянно се опитваме да й покажем правилния път, обаче тя продължава и харесва начина си на живот. Опитвахме с психолози, сменяхме училищата й... обаче вече нямаме никакъв контрол над нея. Моля ви кажете ми какво да направя! Дайте ми съвет... какъвто и да е! Аз просто се изчерпах и губя всякаква надежда. Страх ме е, че тя може да умре, заради веществата, които приема. Страх ме е, че може да влезе затвора заради дилърите и проститутките, с които се занимава. Страх ме е, че няма светло бъдеще...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7a5281097f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Страх ме е, че вече куцо и сакато си съчинява подобни недомислици и скалъпени истории без грам истина...
Палав Мечок

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 377a5db46b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тя сама ако не може да се оправи, никой друг няма да може.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 926184fdc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Няма как да влезне в затвора, не е сводница и не е дилърка, но ти нищо не можеш да направиш. Гледай своя си живот, просто ? кажи, че ще бъдеш до нея, когато тя е готова за това, когато има нужда от теб.
Натрапената помощ и внимание не помагат.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: ce9ac8c9b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И да не умре, вече няма връщане назад, защото начинът и на живот я е превърнал в развалина. Оставете я, няма шанс за нея.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 96a06bd5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   АВТОРКАТА:
Това не е лъжа, а реалния ми живот!! Тези истории не съществуват само по телевизията... С риск написах тук историята си, за да потърся помощ, така че пишете само ако можете да помогнете.

Не мога да оставя собствената си сестра... Тя не е просто един човек, който може да бъде забравен. Ако нещо й се случи ще се обвинявам до края на живота си.

Надявам се, че някой с опит ще ми помогне!

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d048facfe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Бих казала, ако НЕ ИСКА да си помогне, никой не може.
Помощ не се дава насила. Ако тя търси помощ от тебе, тогава и помогни с каквото и както прецениш. Но ако не е потърсила помощта ти, недей да и я натрапваш, никой не може никого да спаси насила и всеки сам е отговорен за живота си. И това не е мое мнение, това е свещенното право на свободен избор на всеки човек. Ако тя е решила да пропада и да умира, няма какво ТИ да се чувстваш виновна, това си е лично нейния избор и отговорност.
Радвам се, че духом не си я отхвърлила. Но пак казвам, отговорността за живота и си е лично нейна, затова бъди с нея, но моля те, не се опитвай да я спасяваш и да и помагаш против волята и, остави я да следва собствените си избори и да си търпи последиците от тях.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 65c1458719
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Трябвало да й се помогне когато е била на 12 сега на 22 нищо не можеш да направиш ако тя не иска. Родителите ти и ти самата /ако си по -голяма/ сте виновни, че не сте я вкарали в пътя навреме.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 99f06ac23f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Може би засега не можеш да направиш нищо. Имах една познато, която водеше същия начин на живот, докато за малко не умря (не се тревожи, не беше от дрога и от алкохол, а катастрофа).. Съмняваме да умре от дрога или алкохол(само да не прекалява) Казваш, че винаги сте се опитвали да и набиете правилния начин.. ами защо не пробвате нещо ново? ! Оставете я, не я търсете.. изобщо не контактувайте с нея. Така няма да краде от майка ти.. и може да се даде малко сметка. А относно наркотиците не се тревожи, защото в наше време са малко тези, които живеят без поне да са пробвали.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 96a06bd5b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   АВТОРКАТА:
Номер 8, пробвахме и така. Аз не я търсех два месеца и накрая тя ми се обади, за да ме накара да й викна такси, защото нямала ваучер, а с мен говори безплатно. Сякаш не изпитва никакви топли чувства към никой от семейството си. Не изпитва вина, за това което ни е причинила и никога няма да се извини за откраднатото или скандала, който е направила. Не казвам, че ще умре от наркотици или алкохол... страх ме е заради болестта, която има. Все пак благодаря на всички за отговорите... Продължавам да се надявам да се случи чудо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5b7f0aacc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Тя по - голяма или по - малка сестра ти е? Така аз имах такава приятелка която като малка я травмираха, биеха я не й даваха пари, тя плачеше всеки ден беше синя цялата! И това и остави травма и тя започна да се гримира да става от сегашните кифли и т. н. и сега е същата! А е доста по - малка на 15 е!

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 13470efe8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   изберете някоя вила или къща в отдалечена местност заведете я там и нека стои там колкото е нужно най вероятно имате нужда от психолог той най добре може да ви даде правилен съвет но аз бих постъпил по този начин разбира се затова се изискват средства и нерви! а е вярно че моментът е изпуснат по една или друга причина.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker