Баща ми ни вдига скандали всеки ден - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Баща ми ни вдига скандали всеки ден
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5511 пъти
Здравейте!
Толкова съм съм се отчаяла от живота, че не ми се живее повече. Аз съм момиче на 16. Проблемът е в баща ми ако мога да го нарека такъв. От както съм се родила аз и майка ми не сме видели хубав ден. Няма ден в който той да не направи някой скандал. Постоянно се заяжда за най-малкото. С една дума тормоз всеки ден. Знам че единственrя изход е да го напуснем, но ме е срам. Приятелите ми не знаят че е такъв, какво ще им кажа. Да знам че не това е най-важното, по важно е с майка ми да си осигурим спокойствие..

Дори скоро ходих на лекар защото често имах световъртежи и исках да разбера да не би да ми има нещо. Освен ниското ми кръвно се оказа че имам голямо сърцебиене-диагнозата беше Отклонения на сърдечния ритъм от нормата. Правиха ми изследвания. Нищо не откриха.

Мислите ли че всичко това е от стрес? Защото аз всеки ден се подлагам на стрес зарази него. Защо на мен ми се падна такъв баща!? Ще ми се да не се бях раждала! Моля ви се кажете ми какво да правя???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 304bc1affc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   и на мене ми се ще да не се бях раждал ама търпя,но мисля в най-скоро време ако не се подобри положението да се самоубия,ако искаш двамата.Ето и темата ми:
http://spodeli.net/story.php?ID=20644&err=102&err1=0#errPos

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f9f432520c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма как да се върнеш в деня, в който си зачената. Не знам какво да направиш. Да сърцебиенето е от стрес.

Noood

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 304bc1affc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж и моята тема,може заедно да измислим решение:
Моля администраторите да публикуват линка към темата:
http://spodeli.net/7/story-20644.html

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c45408eee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   ОХХХХ, като чуя такива истори бяс ме хваща, що за родите ли има!!! Авторке, говорила ли си с майка си по този въпрос? Тя какво мисли? Миличка, след като имате такъв тормоз освен да се махнете друго май-невиждам. Напълно, е възможно от стреса да ти е зле. Ако, ни си говорила със майкаси направиго, това не се търпи. Трябва да вземете мерки, иначе може да стане и по-лошо. Това също, ще ти се отрази и на успеха в училище. Ако, неможиш със майка си, говори със учител, роднина. Трябва да се направи нещо, неможе да се живее така, ти имаш още бъдеще пред теб.
Искрено ти желая УСПЕХ!!!
^^ЛуДкАрКаТа^^

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 04bcf4dd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Първо "Отклонения на сърдечния ритъм от нормата" не е диагноза а симптом. не е никакво откритие продължавай да търсиш диагноза.
Второ за какво вдига скандали баща ти? За да можем да преценим прав ли е или не. Ако се кара, че работните му дрехи вече седмица не са изпрани или, че вие седите пред телевизора да гледате турския сериал а няма нищо за ядене и мивката е пълна, плюсовете клонят към него.
"От както съм се родила аз и майка ми не сме видели хубав ден. " тези твой думи накланят мисълта ми към това, че всъщност майка ти те манипулира против него а той не е толкова лош.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c56f0b67d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Аз съм почти 2 пъти по-голям от тебе и все едно аз съм писал това. Но когато завърших университет и почнах да се издържам сам, такъв урок дадох на баща ми, че в момента от устата му мед и масло капят!!!

Няма да се впускам в подробности какво беше при мене, защото няма да ти помогне. По-добре да ти дам идеи за оцеляване.

1. Когато баща ти като почне да врещи, ПОЕМИ СИ ДЪЛБОКО ВЪЗДУХ, ИЗЧАКАЙ И ПРОСТО МУ СЕ УСМИХНИ!!! Усмивката ще бъде основното ти оръжие. Погледни го в очите. Кажи "да проверим заедно" или "нека да го оправим заедно" или нещо друго, което е положително. Но в никакъв случай не влизай в спор с него и не си показвай, че си уплашена. Ако трябва нещо да му кажеш винаги го казвай с усмивка! или с положителен тон. Дори и да не искаш да отговориш само се усмихни.

2. Истинският проблем на баща ти е, че неговата психика търси от някъде внимание! Това внимание ще получи като види у тебе разбиране.

3. Нищо от казаното на баща ти не взимай навътре. Ако го взимаш навътре ти ще страдаш, а не той. От едното ухо да влиза, от другото да излиза. Представи си, че си обградена от стъклена стена около себе си и всички отровни думи на баща ти остават от другата страна на тази стена.

4. Концентрирай цялото си внимание и енергия върху уроците си!

5. Добрата новина е, че скоро навършваш 18 години, завършваш училище и единственото ти спасение е да учиш в университет (по възможност в друг град), а също и (след това) да си намериш работа и сама да се издържаш.

Пиши ни как вървят нещата, за да ти помогнем. И горе главата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bfdf8b39a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Говори с майка ти да се осъзнае и да мисли варианти да се изнесете. Например при нейните родители, ако са живи.
Не мисля, че е нормално да живееш така. Освен сърцебиенето това ти се отразява на психиката в дългосрочен план и никое дете не го заслужава. Ако не - като станеш на 18 бягай с 200 в друг град да учиш, там можеш да живееш и на общежитие. Но не мисля, че трябва да търпиш още 2 години.
Успех.
П. П. Не смятам, че в това, което ти се случва има нещо срамно. Като се замислиш реално има деца, които ги подлагат и на физически тормоз и/или на сексуално насилие. Естествено с това не омаловажавам последиците на психическия тормоз, а просто искам да ти дам пример, че винаги може да е и по - зле и че няма нищо срамно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 607d5706a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Като сте искали с майка ти спокойствие, да сте го напуснали. Това е отговора, няма друг. С оплакване няма да стане...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8f367987df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От авторката:Благодаря за съветите! №5-ами не, не вдига скандали за такива работи. На човека просто му доставя удоволствие да крещи-ако ви кажа за какво сакара сигурно ще го помислите за ненормален(не че не е)Аз абсолютно нищо да не правя той пак ще намери нещо за което да вика. Той прави следното:започва да крещи за нещо абсурдно(например защо майка казала че и било горещо)след като се накрещи едно хубаво и ни разреве после казва защо сме се били сърдели и сме мълчели( значи той ще ни тормози и аз после ще искам да говоря с него все едно нищо не е станало??? )И представете си той крещи после вика че ние го тормозим. Не ме интересува че ми е баща за мен е пълен боклук-той дори не ходи на работа(винаги майка ми го е издържала)Не мисля че един нормален човек ще се държи така!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a3d491d0d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

10.   Като дете имах същия проблем като теб. Симптомите ми бяха същите. Сега зная, че съм имала паник атаки. Търпяхме го докато ни изгони и отидохме да живеем при баба. Той почина на 62 от алкохола. Винаги се молих на Господ да не ни убие! Господ ни опази. Сега вече не ни тормози никой. Паник атаките ги лекувам с валериана и хапчета за кръвно, защото дигам кръвно по време на паник атака. Но се върнах назад и разбрах от къде съм ги придобила тези атаки. Старая се да се успокоявам и да мисля позитивно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 04bcf4dd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Девойко, след като майка ти живее с него вече 17 години би трябвало добре да го познава и да не му казва, че било горещо, след като знае неговата реакция и това, че скандалът няма да промени температурата в помещението. Може просто да излезе в другата стая на хладно без коментари. Не е нормално възрастни хора живеещи заедно 17 години да се карат за такива простотии следователно майка ти си търси повод за скандал, тя добре го познава и знае, че реакцията му на тези думи ще е скандал. Какво да направи той като и е горещо да и прави вятър като на египетска богиня ли? Дали работи и дали тя го издържа е тяхно решение ти нямаш право да се бъркаш, нямаш право да му казваш дали да работи и какво да прави. Той е в къщата си и ти ползваш жилището му временно докато навършиш пълнолетие.
Свекърва ми е така, като майка ти, сега е в критическа постоянно, студено е! топло е! студено е! топло е понякога това е доста досадно, не се трае, когато се приберем от работа измръзнали /работим на борсата/ мъжът ми пали камината да се стоплим тя отваря прозореца на хола с думите горещо е!!! вярвай ми иде ми да я убия, не само скандал да вдигам. Ако баща ти е бил цял ден като нас навън и като се прибере кокалите му измръзнали и някой да му казва горещо е без да се съобразява...
Въпросът у вас май е кой кого тормози? Това, че заставаш на страната на майка си, няма лошо, но по добре не се меси. След като те сами не знаят кой кого тормози и двамата се нападат взаимно с обвинение в тормоз... Тормоз е да ти крещят но тормоз също е да те карат постоянно да се ядосваш и да крещиш.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2125c12905
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:Абе №11 значи той може да и крещи и дори да и посяга и аз да не се меся така ли?? Това си е чист тормоз. Ти и останалите които го защитават просто не го знаете що за чудовище е той. Мога да кажа че всеки мъж би искал такава майка като моята: търпелива, работлива, добра. Тя е златна повярвайте ми. Не напразно всеки приятел на баща ми като дойде в нас и го чуе да крещи се хваща за главата. И всички те казват че ако майка ми беше тяхна жена щяха на ръце да я носят.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 607d5706a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

13.   Хайде стига, авторке. Ако беше "златна жена", нямаше да търпи това и да те остави да го търпиш и ти!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1d72ec0297
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Аз също търпя скандали но важното е да се успокояваш и не впечатляваш от прувокациите на бащати. Не мисли за самоубиство защото е прекалено лесно а пък ако упиташ да накараш бащати да посетите психолог е най-добре ако не раздялата която пък ще убие бащати е неизбежна. По добре се опитаи да му пожлиаеш може и тои да се чуства наранен или затормузен от нещо. Може и да е енергиен вампир които чрез тжоито нещастие се чувства добре успех :Д

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 04bcf4dd76
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Брех, тая "златна жена" дето няма за какво да й се скараш, а той лошият все намира за какво. Като е толкова златна и грижовна защо те подлага да търпиш 16 години скандали а не е сменила съпруга, щом всеки мъж я желае.

На въпроса ти "значи той може да и крещи и дори да и посяга и аз да не се меся така ли? " Да. По принцип не е виновен този който яде баницата а този който му я дава. Т. Е. Като не й е хубаво на майка ти да я бият и да й крещят какво дири там 17 години, защо не се е взела в ръце да го напусне, а все продължава да подклажда скандали и да го храни за да я бие.
Като е толкова способна и тя изкарва парите защо ви е нужен той. Всички бити жени стоят при мъжете си защото са зависими финансово а тя като го издържа???
За тормоза изглежда нямаш представа какво е тормоз, тормозът както физически може и да е психически думи като раздразнение, досада, яд са синоними на тормоз. Това да не му говорите се нарича социална изолация и също е тормоз. Т. е моето момиче с вашия тормоз предизвиквате неговия. Те си подклаждат тормоза взаимно затова ти казвам не се меси.
Който го е страх от мечки не ходи в гората. Ако все пак ходи значи обича екстремните преживявания.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 6e674b6d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Аз също съм татко на госпожица като теб, татко ти е още млад може би има проблеми с работата или навлиза в критическата. Ние мъжете караме втори пуберитет ще отмине не му се сърди и той е човек, изменят се някой важни мъжки органи у нас, това води до стрес. Решението може да го разреши лекар. Ще мине време и ще стане кротък. Няма страшно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 7c82baab26
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Ти си на 16 още две години и се махаш от вкъщи, ще търпиш.
Щом майка ти търпи тези скандали значи наистина го обича. Незнам на колко години е баща ти, но вероятно е в критическата, за да се държи така. И моя баща се е държал така, когато бях малка, но всичко се оправя с времето. Съветвам те да не говориш с него, от личен опит знам, че става много по лошо.
Хайде успех и бъди оптимист!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fa64505e4d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   НАПУСКАЙТЕ ГО! Колкото по-рано толкова по-добре. От личен опит ти казвам - по-добре няма да стане. Явно той е от този тип криви и отвратителни комплексари, за които важи поговорката "На калпавия х*й, космите му пречели".
А на всички, глупави коментари като на №11 и следващите ще кажа: АБЕ Я СЕ ГРЪМНЕТЕ, НЕЩАСТНИЦИ!!!!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 67729d55a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Искам да ти кажа, че при мен е същото. Баща ми не ми дава да излизам. Казва ми нещо да направя и аз му казвам ей сега и той:
-Не веднага!! Като съм ти казал веднага, веднага ще го направиш. Вярвай ми мразя го вече.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3073236acf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Баща ти е боклук. Приеми факта и помогни на майка си и на себе си да се отървете от него, докато е време.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 144c74c262
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Това е нечовешко огледайте с майка си покрай вас има човек който би променил всичко сигурен съм

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 747b08d0a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Напълно споделям съветите на номер 4 не отлагай говори с майка си тя ще бъде с теб повярвай ми

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 144c74c262
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Ти си умно дете и рисуваш отлично там ти е перспективата за развитие но имаш нужда от спокойствие а майка ти е работлива с мечта за цветарски магазин тя пък има нужда от уважение и от подадена ръка а тя ръката е толкова близо

 
  ...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 144c74c262
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Имаш 2 варианта Първия Не предприемате нищо в очакване на положителна промяна с надежда той да промени отношението си към вас но шанса това да се случи клони към 0 имайки в предвид случилото се до сега Втори вариант Напускате го и вие двете с майка си променяте нещата но СЕГА ДНЕС А НЕ УТРЕ символично казано защото отлагането на решаване на проблемите не ги решава а напротив задълбочава ги

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 144c74c262
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Промяна смятам че няма днес мина утре също мина в други ден ще е късно повярвай ми

 
  ...

...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 144c74c262
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Промяна няма, няма и апартамента вече.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 2538562c81
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Дано четеш още темата, мога да ти гарантирам, че ти нямаш здравословни проблеми, сърцебиенето, световъртежа са на психическа основа от стреса. Ако не прекратите в най-скоро време стреса от твоя баща ще се пречупиш и ще изпаднеш в депресии, фобии, паник атаки и състоянието ти ще стане много сложно за лекуване по-нататък. Да не те отчайвам повече, но говоря от опит. Търси начин НЕЗАБАВНО да прекратите контактите с този човек!!! Последиците за теб в живота ти ще бъдат почти фатални.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 721fe417fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Защо не послуша съветите на на номер 28

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8cba5ddfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   И аз имам подобен проблем, но с приятеля на майка ми с когото живеем 7 години, от 2 години поведението му е ужасно, прави скандали и интриги, дори да греши пак изкарва някои виновен. Не се търпи, моя съвет е да говориш с майка си, моята ми казва да не обръщам внимание, което е гадно, но като не обръщам внимание и не падам на нивото му се чуствам по добре. Но както виждам не можеш да го търпиш, затова говори с майка си и ако не те вземе на сериозно разказвай всичко което ти се случва и как се чустваш. Надявам се да го разкарате и всичко да се оправи. Късмет!

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: c6014bd1d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

31.   Моят е същия, никой от семеиството не смее да говори с него защото той не говори а се заяжда, нашите са жененени вече 27 г. благодарение на майка ми този брак е издържал а не на този неблагодарен комплексар. Време е всички да си признаем, че в България, липсата на възпитание, морал, религия е оказало влияние на поколения наред и сега ние страдаме защото живеем с ируди а един такъв разбива целия ти живот необратимо..

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 7a6b8e3a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

32.   Разбирам Ви много добре, аз бях в подобно състояние. (Баща ми почина миналата седмица. Може да Ви стори странно но с него беше трудно, без него също е трудно. ) Дори да се отдалечите от къщи той ще продължи да тормози майка Ви. Постарайте се поне частично да се "примирите" с обстоятелствата. Съветвам Ви да потърсите помощ от психолог.

 
  ...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: 883604e2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   искам да попитам коя зодия е баща ти? Имам същия проблем с моя баща, той е зодия дева, тормозят си семейството.. със скандали всекидневно. Никак не е приятно, навън тормоз от работата, вътре в семейството тормоз със скандали.. Няма почивка.. Няма..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker