Свекървата - по зла от вещица! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Свекървата - по зла от вещица!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 5237 пъти
След две годишна връзка и ходене по квартири неговите обяснения бяха такива че майка му претърпяла лека форма на инсулт и от тогава не била добре с нервите(за мен пални преструвки нейни).

Та МАМА преди време му била казала цитирам:
-Няма да ми ги тътриш тука като решиш за коя ще се жениш тогава ще ни запознаеш.

И така ние поживяхме с него двамата в приказка и не ми дремеше че неговата майка не ме иска и ми бъркаше името постоянно. Аз и без това не исках нито с неговите нито с нашите да живея и въпреки всичко моите родители не спираха да ни помагат с каквото могат.

И така аз забременях като стана случайно но въпреки това обсъждано и желано. Без да му мислим теглим кредит приготвяме с за сватба щастливи но нямащи къде да живеем. Той реши че ще живеем в тях и малко по-малко какини му се изнесоха в новия си апартамент като той ми казваше че неговите родители се изнасяли на село и ние сами в апартамента (дрън, дрън както казваше и майка ми).

Предупредих го че съм расла в среда в която снаха и свекърва все се караха а баща ми дойде момент в който не искаше да се прибира и за това нека живеем отделно. В деня на сватбата ни моята настояща свекърва все още ми бъркаше името и нареждайки се за снимка до мен ми каза"хайде булче сега да се цъкнем пък после ще си правим забележки"

Сега не мога да ви опиша в какъв АД живея. Тая женица е по-зла и от вещица когато не и изнася се започва "ще видите вие пак като се тръшна". Живеем заедно плащаме и тока, водата, яденето на масата и тя е нагла и казва синът ще ме гледа защото така е по старо му. Аз на теб нищо няма да предпиша той апартамента е на мен и на баща ти като умрем доплати на сестра си и живей. Постоянно ми рови из стаята из нещата спим и тя си влиза без проблем тя не знае какво е да почукаш. При нея всичко е в заповедна форма дай пари, това направи.

Сине мама това тя женати така. Абе не ни оставя да дишаме ужас. И вече започнахме и ние двамата да се караме. ПОМОЩ!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1c5363d248
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бягай, Поставяй ултиматум на мъжа си "излизам на квартира с мен или с нея" ако иска да остава с нея значи той не те обича достатъчно и е по добре за теб да се разделите. Тя свекърва ти не е зла той мъж ти е глупак. Какво и е злото на жената живее в дома си, влиза си в нейните стаи, командва си в нейния дом. Това, че синът и е съгласен да й подгъзува за да не си купува жилище е негова и твоя грешка.
Защо не си останахте на квартирата? Нима щеше да бъдеш първата отглеждаща дете на квартира?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5937883326
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре излезте на квартира, а той пак да ходи да се вижда с нея и да й помага. Колкото до апартамента - след като има сестра, то тя също има права. Зла или не свекървата не е длъжна да го даде на сина си и респективно на теб. А има още един вариант - ами идете да живеете при твоите родители, въпреки че едва ли ще е толкова приятно.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bf2ad06510
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ами явно е по-простовата жена. Няма обноски, няма такт. Не приемай нейното поведение толкова на вътре. Сложете си ключ на спалнята. Не й обръщай толкова внимание. Нека си говори. Прави се че я няма. Бъди умна!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 71701c2341
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Историята си я разказала дословно както се е случила, само дето, очевидно, не си разбрала мъжът ти за какво те е разхождал по квартири - то си е ясно, че не е искал да ходи да живее със стари в един и същи апартамент. Явно си знае стоката. И аз не бих искала да съм в един апартамент с майка ми. От разстояние ми е мила като майка, ама не и от близо, благодаря.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 41d03602e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей! Две поколения на едно място да живеят винаги за нещо ще се карат. Най-хубаво е ако сте отделно. Или на квартира или апартамент на лизинг аз съм така. Плащам месечно по 540 лв. но след 10 год. вече са 9 ще си е наш и сме сами. Преди давах по 450 лв. за гарсониера в София а то 100 лв. повече и някога ще си е наш. Ако се объркат нещата все едно съм била на квартира. А пък при вас може и нещо по-евтино всеки гледа апартамент има в близост до града в който сте села където къщите са по-евтини от апартамент и с една кола си ходите на работа. Аз даже късно се сетих за къща вече взехме апартамента и като го изплатим мисля да купим и къща някъде евтинка за уикенда. В битка с майка му няма да победиш. Начина е да го отмъкнеш далеко за да нети се бърка. А ако имаш дете няма да усетиш кога ще мине времето докато порасне ще сте си изплатили жилището. Мисълта ти ще е в детето и няма да се притесняваш за жилището.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 74acb96416
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Здравей,

надявам се да ти бъда полезна, защото имаме общо в историите си и накратко ще ти разкажа моя случай.
Съпругът ми е от голям град, в който аз дойдох да уча и останах. 6 години съм живяла по квартири, той-при техните. Като се запознахме, дойде при мен още на първата седмица. Паснахме си и решихме да се оженим. Тогава се запознах със семейството му. И те предложиха- елате да живеете тук, а ние ще си отидем на село. Да, но аз не се вързах. Казах им, че със собствените си родители не искам да живея, камо ли с тях и да не се обиждат, но всяка жаба да си знае гьола, както се казва. Мина сватбата, вместо те да се изнесат, както обещаха, пак подхванаха песента- елате тука, ние няма да ви пречим, ще спестите от наем. Да, ама аз не съм вчерашна и тези не ми минават. В крайна сметка се замислих, че не може да подреждаш живота си, чакайки някой да направи нещо за теб, някой да промени нещо, а пък ти да отидеш наговово. Не можех да се сърдя на 60-годишни хора, че искат да си гледат пенсийката и да си почиват в собствения си дом. Та, стана ми ясно, че няма да се изнесат, на тях им стана ясно, че няма да отидем при тях и така. Сега изтеглихме ипотечен кредит и докато трае ремонта, ще отидем в техния апартамент, за да не плащаме и вноска, и наем. За месец-два ще го преживея. Не съм бременна все още. Не ми е бъркала името, защото съм много чувствителна на тази тема и няма да допусна. Аз съм зодия лъв и при мен 5-6 няма.

Та, не се мъчи и не си съсипвай брака заради други хора, било то родителите на съпруга ти. Живей твоя живот, а не този на някой друг. Знам, че времената са тежки, че е трудно на всички, 400-500 лв за вноска към банката не всеки може да извади. Но пък и да живееш по този начин пак не става. Като се появи бебето, дали ще е по-лесно, дали ще се промени?
Има хора, които като видят, че някой е по-добър от тях по душа, го смачкват психически. Ако беше някоя развей-прах и да не ти пука за нея, нямаше да е така, щеше да й теглиш майните и да й вземеш страха. Но явно ти искаш да си добра и дипломатична, за което те поздравявам. Казвай й "майко", питай я за всичко, спечели я на твоя страна, да се успокои малко, да не се караш с мъжа си, да види и той, че полагаш някакви усилия, пък него си го работи, както искаш. Прави така, че ти да вземаш решенията, а той да си мисли, че той ги е взел. Повярвай, получава се. Изкуството да манипулираш. Варианта с изплащането на част от сумата за жилището не ти го препоръчвам- така хем ще плащаш кредит, хем ще ги гледаш ти като остареят. По-добре изтеглете кредит и си купете ваше или се изнесете под наем. И най-важното- мъжа ти трябва да те пази, ти носиш неговото дете и трябва да е внимателен, а не да се карате за глупости.

Много специфични отношения са това, всеки случай колкото си прилича, толкова и се различава, но има варианти. Важното е съпругът ти да е на твоя страна. Успех :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e16ab63fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна съм с всичко, което си писала, 6 /не съм авторката/, но "майко"... за това съм твърдо против, баща може да е всеки, майката е само една.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 10686849e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Винаги свекървата е по-зле настроена от снахата. Тя винаги е била и ще бъде по-злата. Изнасяй се и бягай надалеч, някой беше казал : постави ултиматум на мъжа си!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 10686849e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Изнасяйте се по-скоро

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1c5363d248
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Изборът си е твой или по старо му, или по ново му. Ако искаш и двете трябва да си голям манипулатор и психолог за да успееш да измъкнеш и на двете хубавото за теб.
Забелязвам в разказа ти имаш доста високи изисквания, да не ходите по квартирите!!! мъжът ти се е наложило да ти дава обяснение защо сте на квартира!!! говорили сте с свекървата за предписване!!!
А ти какво предлагаш насреща бременност.! Мислиш, че свекървата е длъжна да предложи жилището си опразнено, да ви го предпише, защо?

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e9aaf8c778
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Здравейте!Аз съм авторката.Благодаря на всички за коментарите така разбирам дали и аз мисля по правилния начин или от озлобление мисля егоистично.Мислите ли че и аз не искам собствено жилище но съпругът ми има два кредита и на месец дава по банки 200лв а работи за 500лв аз имам майчинство 300лв и кредит 100 на месец как да си купим дом?А и детето вече се роди а за него колко пари?Тук наистина не се издържа не се съобразява свекърва ми грам с детето поне с него майната ми на мен.Говорих с мъжът си и му казах или говори с майка си да спре да се прави на интересна или багажа и да ме няма.Той казва и аз не я понасям ама къде да идем на село при вашите не искам за квартира няма пари като те дразни майка ми прави и забележки потарпи ги до март ще си заминат.И аз казвам добре до март ами следващата зима пак ли така?Не може и че ако аз говоря с майка му ще я хвана за дрипите и ще направя беля до такава степен са ми опънати нервите и съм останала без търпение.Да ми пуска прахосмукачки в 8 сутрин когато и детето и аз спим хлопа по вратата вика на мъжът ми ела мама седни тук до мен на диванчето тука е твоето място.Като не можеш да се наспиваш при жена си и детето ела да спиш при мама.Ние отидем на гости у сестра му да се измъкнем за малко,ми и аз ще дойда ти какво мислиш?И това е само малка част от всичко.Абе ужас е тук и не знам на къде да бягам но казах и на мъжът си че нямаме работа там и най-вероятно ще събера пари и на квартира.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1c5363d248
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Според мен бабата го прави нарочно, защото синът й е станал рано да ходи на работа, да изкарва прехрана, да се грижи са семейното благо, а ти се излежаваш след него, затова ти е ядосана. Щом живеете при нея /по старо му/ трябва да се държиш като снаха /по старо му/. Да ставаш сутрин, да правиш закуска на мъжът си, да го изпращаш, да почистваш къщата докато детето спи. Вечер като се буди бебето ти да ставаш, за да може мъж ти да почива /той работи/ а на теб това ти е работа за това вземаш майчинство. Ако тя види, че се грижиш за семейството си както по добава ще ви остави няма да те тормози може и да се изнесе на село за постоянно, просто иска да е сигурна че отговаряш на нейните изисквания за "добра съпруга".
Ще се оправиш, когато осъзнаеш, че никой не ти е длъжен да ти пази тишина в 8 сутрин, че всеки като се е стегнал да си закупи жилище има право да избира кога да си пуска прахосмукачка. На бебето прахосмукачката не му пречи и тя е наясно при две отгледани деца, бебетата се приспособяват много лесно на условията и могат да спят дори в дискотека, стига да им се спи.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0b548e6148
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   БИХ ИСКАЛА ДА ДАМ ЕДИН СЪВЕТ :ако искате да си скапете живота хванете си един мамин син. Една моя приятелка изгуби 10 години от най хубавита си младост за да се бори за сърцето на своя избранник и в края на краищата той осстана при майка си а тя с пръст в уста

 
  ...
преди: 8 години, 7 дни
hash: b9e17aa6b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Така се случи с моито семейство. Аз, сестра ми, майка ми и баща ми.


Майка ми напусна семейството точно заради скандали, за щяло и нещяло и баба ми- свекърва на майка ми същите неща прави без да почука влиза, нахална жена.
Бях на 19 - сега съм на 23.

Дълго е за разказване но засега толкова.

Момче на 23

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker