Драмата е пълна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Драмата е пълна
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2652 пъти
Здравеите моята история е далга но ще се опитам да я сакратя.
Когато бях във 2 - ри клас майка ми замина за Италия и т остана. Миналата година даже се омажи там за италянец, баща ми сащо си намери нова жена. Както бях почнала да казвам- от 2-ри клас до 9-ти ме подхвърляха насам- натам.

Първо живях при баща си, после при пра баба си, с която сме в много лоши отношения. Общо казано израснах почти сама.

В 9- ти клас заминах за Италия при маика ми, до този момент сериозна връска никога не бях имала, а в Италия нещата не се промениха. Там нямах приятели нито гаджета, чуствах се сама но за сметка на това бях добре в училище много добре имах блестящо бадеще, но бях сама.

С времето започнах да си пиша с едно момче в интернет и заради него се варнах в България сега живеем заедно и аз сам бременна, но без образование, без работа и без самочуствие, повечето хора ми казват че сам пропиляла бъдещето си и ми казват да направя аборт, в момента с моята половинка сме скарани и той не ме разбира въобще и аз се затварям в себе си, и не говоря с никои и не ме интересува нищо

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7d16cc4111
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тази история измислена ли е? Каква е тази пълна глупост, о боже мой!!! Махни детето, няма да се справиш - без образование (следователно без работа), с гадже, с което се карате (а ти искаш сериозни отношения защото си бременна от него)? ! Наистина е по-добре да абортираш :(

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3b37be1a89
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако все още можеш да направиш аборт, не се чуди. Направи го и се върни в Италия, учи, бъди най-добрата а после ще мислиш за гаджета.
Ако обаче си след 4-ти месец, направи това след като родиш, вземи си детето и отиди при майка си, ще си го отгледаш и вярно-ще тие трудно но не и невъзможно.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5203302d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   На колко си ако си на 20 най - малко просто се умаи, а за образованието вишше можеш да вземеш винаги! Ако си под 20 просто направи аборт и забрави всичко!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 06dd874c22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Какво работи половинката ти? Ще има ли достатъчно доходи, за да издържа семейството ви, ако ти останеш домакиня? Иначе винаги можеш да си намериш някаква работа, да учиш задочно. Има ли желание, има и начин. Но помисли това дете какво бъдеще ще има.

Ледената кралица

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8f65b758c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Аз лично не разбирам много какъв е точния проблем! Ако желаеш това дете, роди го, ако обичаш половинката си... бъдете си заедно! След като родиш, нищо не пречи да учиш, също така и да работиш! За нищо на света не абортирай, това е равно на убийство, после цял живот ще съжаляваш!
Пламсита 21

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d7975a6d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ако сега направиш аборт възможно е никога повече да не можеш да имаш деца! Има такава опастност. Можеш да дадеш детето на хора които мечтаят да имат деца и така да предпазиш себе си от увреждания. После може да се замислиш за работа или да продължиш някъде задочно. Ако приятеля ти не е сериозен остави го -не е единствения мъж в света. Възможно е след време да си намериш подходящ човек. Ти сега си в тъмен тунел и изход не виждаш, но повярвай има светлина в тунела. След време ще се смееш на проблемите си и ще излезеш по силна и по мъдра от това. Минала съм през много тежки проблеми и съм оцеляла. Винаги се молих на Исус и той ми помагаше!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9f4c4a65df
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей! Трябва да знаеш, че никога не е късно да се управят нещата. Немога да казвам дали трябва да правиш аборт защото хем е скъпо, хем има рискове а и някога може да съжаляваш за това. Обаче си млада и бяз подкрепа направо е ужасно да се гледа дете. Аз съм сама с мъжа ми без помощ от никой и не е лесно, а ти сама ако трябва да гледаш бебе направо нетизавиждам. Без образование днес си за никъде! Родиш ли много по-трудно е да си майка и ученичка пук и да търсиш работа. Ако имаш поне един родител на който можеш да разчиташ е добре. Не се чувствай виновна за нищо това няма да помогне. Важното е да завършиш на всяка цена. Ако таткото е несериозен по-добре несе ядосвай с него а ако родиш да ти дава издръжка. То и попринцип при мен като е наработа по цял ден само дето пари носи нищо друго. Самоче помисли и за майчинство дали изобщо и колко ще ти дадат. Ако нямаш стаж година и 6 месеца беше скоро ще стане 2 год. незнам дали изобщо ще ти дадат нещо а детските са само 35 лв. месечно. Просто ако няма кой финансово да те спонсорира не виждам какво ще правиш. Според мен аз бих си го родила и да разчитам докато завърша и намеря работа на родителите си да ни изхранват. Но ако сте в толкова лоши отношения, че те няма да помогнат или само ще ти се карат и натякват варианта е аборт. Млада си още ако таткото не е готов и не иска да поема отговорност даже той трябва да ти помогне с пари за аборта. Не си сгрешила само ти в тая работа а и той. И той трябва да си понесе последствията. Все пак за това сте били заедно а не сама. Говори с вашите и ако нямаш подкрепа от тях и от таткото прави аборт защото не знам как ще се справяш. Каквото и да решиш само никога не забравяй как си била лишена от живот нормален с двамата родители и от близостта им във важни моменти Аз също израснах така и знам какво е когато се двуумиш да няма кой да ти подскаже кое е правилно и не допускай това да се случи някога с твойте деца. Света не свършва. Просто трябва всеки да поеме отговорност и родителите ти и ти и таткото. Не е само твоя вината за това. Всичко е следствие от безотговорност от страна на родители, момчето и малко от теб. Защото ти си жертвата в случая. И след като другите неса били отговорни кога трябва това сега е и техен проблем не само твой.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ee4cdd6124
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Следвайки простата логика, според информацията, която си дала - дефакто живееш сама без семейство, нямаш образование/професия, следователно не може да се грижиш сама за себе си. Значи ако не държиш здраво юздите на собствения си живот, мислиш ли че можеш да поемеш отговорност за още един?

Това са аргументите за аборт.
Имаш ли аргументи против?
Освен естествено евентуалните психическите последици, но всяко нещо си има цена и всеки човек от време на време трябва да плаща и да е готов да понесе последствията от постъпките си и от решенията, които е взел - да си носи кръста както се казва.

Претегли хубаво аргументите за и против и вземи решение.
Знай, че от това решение зависи живота на поне един човек.
Няма да си е лесно и в двата случая, но трябва да подходиш отговорно.

$g_;

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 12df1f3409
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Първо си отговори на въпроса: Какво за теб е блестящо бъдеще? Не слушай другите какво ти говорят. Слушай сърцето си. Радва ли те мисълта бъдеща майка и защо?
Знаеш ли, сестра ми направи аборт на 20 годишна възраст, сега вече 15 години омъжена за същото момче, не може да има деца ходи по клиники, дава си парите от постигнатото след аборта "добро образование" на лекарите пак живее мизерно ама и без дете.
Образование можеш да постигнеш и с дете, стига да ти се учи. Висше можеш да започнеш и на 40 години но след 40 е малко вероятно да родиш. Можеш да завършиш средно задочно да се явиш на изпити. Можеш да завършиш висше докато детето е на градина. Просто ще трябва заради детето да се лишиш от купоните, струва си, зависи само за теб кое каква тежест има.
Човек може да постигне всичко стига да иска.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker