Чувствам се като в затвор - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Чувствам се като в затвор
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3687 пъти
Аз съм момиче на 26 години от средноголям град. Следвам още. Моят проблем е, че искам да си намеря приятел (досега съм нямала такъв, никога не съм правила секс), но баща ми, леля ми, баба ми са против.

Баща ми бие и малтретира цялото семейство. Ако си намеря приятел ще ме набие и изгони. Той е на мнение, че следване и интимен приятел не могат да се съчетават добре. С всичко, което казва ме настройва на вълна да си остана стара мома, което е тъжно. Баба ми и леля ми цял живот са ми набивали в главата да се пазя от мъжете, да не им вярвам, че те са лоши и носят само неприятности, че от тях само може да се забременее. Майка ми ме подкрепя, но тя е безгласна буква, защото баща ми и нея бие.

Три са причините, които ме спират да се осмеля да бъда с мъж като приятелка и интимна - баща ми, следването, страхът от потенциална бременност.

Знам за предпазните средства, антибебе хапчета и презервативи, но аз самата съм много затворен човек, много уплашен. Имала съм няколко срещи с мъже, но по време на срещите ми се е искало да избягам, минаваха бавно и трудно, не можех да се отпусна. Все се сещам как баща ми ме удряше като дете.

Чуствам се страшно подтисната в моето семейство. Какво да направя?

Чувствам се като в затвор.
Приятелките ми от униварситета са със самочувствие, имат си личен живот... Аз съм като птиче в клетка. Искам да летя, а съм с отрязани криле. Чуствам се като риба на сушата, като цвете без вода. Задъхвам се... Вкъщи само ми набиват в главата да уча, нищо друго не ги интересува. Втълпяват ми в главата, че мъжете и любовта са табу, че не са за мен. А уж младост било?
Моля, посъветвайте ме как да действам? Отворена съм за всякакви мнения и съвети.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9ed23b7f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

1.   На 26, не знам наистина какви страхове имаш. Жени на твоята възраст вече са майки и имат семейства, а ти си още под влияние на баща си. Определено не ми се струва нормално.

Мисля че прекалено са те наплашили близките ти с тази бременност, все едно си малоумна и не можеш да се пазиш. Вземи живота си в ръце и мисли за себе си. Не си на 10 за да те управляват родителите ти.

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 80f2f5d0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да си имаш приятел. Аз съм на 27 и имам дете на 1 година и 3 месеца. Не е задължително мъжът да е гаден. Има много добри мъже. Трябва да се изнесеш от вас. Майка ти може да търпи боя, но ти не трябва да се примиряваш. Ти имаш избор. На квартира да идеш. Голяма си вече трябва да имаш семейство. Колкото повече отлагаш толкова по-изнервена ще си и няма да се справяш добре с бебе само ще му крещиш. Докато си млада и в силите си е време за дете.

Аз също имах проблеми с нашите но се изнесох с мъжа ми. Тогава бяхме само гаджета. Е вярно останах засега само с Бакалавър, но никога не е късно да продължа да уча. Трябва да поемеш живота си в своите ръце а не да търпиш какво ти казват. Намери си приятел и не е нужно да им казваш всичко.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a4e64218e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Намери си работа ако нямаш след това квартира и се изнасяй от вас защото колкото и грубо да прозвучи тия хора ще ти отровят живота,те даже са го отровили вече щом толкова много години ти го налагат тоя тормоз.

Rebel

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e77819c7d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

4.   Колко ти остава до завършване? Изчакай докато завършиш и почнеш да работиш, за да се издържаш. Искам да знаеш, че те и тогава ще се месят в личния ти живот. Ще те комплексират с нереални и изопачени проблеми, които се въртят само в техните им глави. Затова най-добре е да си намериш работа много, много далече. Въобще не ги слушай, защото само ти ще страдаш. Затваряй се в стаята си и се прави, че учиш. И си брой дните до дипломиране.

За съжаление баща ти като основен модел за мъж в твоя живот е изиграл изключително разрушителна роля. Такива като него са много малко. Денят, в който се отцепиш от тези хора, ще видиш, че всъщност има много положителни хора и с времето ще избиеш всякакви негативни мисли от съзнанието си.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 604e8fea54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Имаш право на приятел, все пак си на 26 и има много свестни, само да може някой да ги открие. Сега е идеалното време за теб да си хванеш такъв, и не е нормално баща ти да ви бие всички- няма право. И друго и баба ви и леля ви са много, ама много зле. Не искам да ви обиждам, но се осъзнайте, ако трябва приятеля ви бъдещ да ви защити от баща ви.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 016c5440de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Мили приятели, благодаря на всички, които отговарят и ще отговарят.
Имам още един семестър до бакалавър, но после родителите ми ще искат от мен магистър, после работа и време за личен живот никога няма да ми позволят. В ужасна депресия съм, на антидепресанти съм, всеки ден плача, но на никого не му пука за мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4eaa5ab4a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   Махай се от този " дом "! Какво чакаш да стане? То е ясно, че ако зависи от родителите и роднините ти ти ще си умреш сама. Погубват младостта ти, а ти седиш и сигурно си траеш! Прояви малко характер и поеми живота си в ръце. Може да ти прозвучи малко грубо, но ще го кажа- мама, тати, баба и леля няма да вечни и няма да са до теб винаги. Някой ден, когато тях вече ги няма ти може би ще си сама и с разбита психика! Не ти го пожелавам. Разбирам да си на 16 - да ще си малка, но на 26г. да си затворник- неприемливо е. Махни се колкото можеш по-скоро и започни да живееш! Успех

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9ed23b7f8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Баси, направо се учудвам каква тотална липса на воля показваш на тази възраст. Стегни се и спри да позволяваш на родителите ти да управляват живота ти, трябва да имаш характер, да държиш на своето. Така както е тръгнало някой ден ще те омъжат за някой по техен избор. Бъди по-твърда!

*Syndrome

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 016c5440de
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Баща ми ме бие и малтретира как да бъда по-твърда? Къде да ида без пари? Истина е , че съм страхливка.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bb3e2c388a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

10.   Майка ти като не се случила на хубав мъж си мисли, че и ти ще си намериш съпруг като нейният, само, че трябва да и докажеш, че не е така, не всички мъже са грубияни или там какъвто е баща ти. Все пак си на 26 години не си малка, имаш ли възможност да се издържаш сама? Явно нямаш това също оказва влияние да те командват, трябва да си силна и да мислиш малко за себе си. :):):)

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 814a69f776
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Трябва спешно да си вземеш живота в твои ръце. След като те малтретират, изнеси се, издържай се сама докато завърсиш, и после си намери работа по специалността. Като се успокоиш махайки се от тези дебили ще започнеш да забелязваш, че има и много стойностни, умни и добри мъже. Аз се оправих сама със следване, квартири и работа на 23 не у нас, а в чужбина. На 26 си погубваш младостта с тези твои "близки. "

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: abe27c92f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам чувството, че ще полудея. Не знам какво и кого да чакам. Незнам на какво да се надявам. Няма определен срок, до който нещастието ми да трае, а след като изтече всичко да е наред. Имам чувството, че всеки ден малко по малко полудявам. Като й говоря на майка ми така, тя само ме тъпче с хапчета. Не ме поущрява в нищо. Напълно сама съм и смачкана вкъщи. Ако баща ми разбере, че се изнасям такъв даяк ще ми тегли, ще ме пребие, както много пъто го е правил безнаказано. Само плача. Адът това са близките ми. Аз съм напълно унищожена като жена. Нямам волята да действам и затъвам малко по малко бавно, но сигурно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: c7ae22456c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   По-малка съм на години от теб и искрено ти съчувствам,
моите родители също се правят опити да ме контролират дори за това какво си слагам в супата и тогава изсъсквам нещо с/у тях. Просто е ужасно. После съжалявам затова, че съм била гадна, но не съм дете.. ако един ден се омъжа и мъжа ми се държи по-същия начин ще се хвърля под някой влак още през медения месец. Като тинейджърка не ми правеше впечатление, все пак бях малка, а те по-големи от мен и ги слушах, но това вече не е така. Даже започнах да съжалявам, че не им се опълчих по-рано сега щяха да се държат с мен като с голям човек, а не като с 14-годишно момиченце.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b1df342999
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Баща ти и леля ти били против да имаш приятел??? Ненормални ли са? Да си умреш сама с 30 котки ли искат... за мен са изроди не ми трябва да ги познавам, за да кажа, че са такива. Не искат да се имаш семейство, за да може да ги гледаш като одъртеят, да им сменяш памперсите и да ги храниш с лъжичка, да ги къпеш... да им слугуваш цял живот, тва искат.
Пълнолетна си!!! Намери си приятелки покрай ученето и се изнеси на квартира за постоянно, все някое момиче ще се съгласи да делите една стая.
Не се оставяй да бъдеш марионетка цял живот, тегли им една майна.
Утре ще се разболеят и ще трябва да ги гледаш, хора, заради които са те тъпкали цял живот ще си пропилееш останала част от живота!!!
Бягай докато е време.

Morena

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 730e577a32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Morena ми взе думите от клавиятурата.

Много успех на авторката и горе главата!

Лаура

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b1df342999
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Леля ти няма право да ти се меси в живота, ти да не би да се месиш в нейния и на децата й?
Да си гледа нейните деца. Има ли деца? ... ако няма може от злоба да иска и ти да си останеш стара и нещастна мома.. какво като ти е роднина, също може да желае лошото. Изобщо спри да ги слушаш какво ти говорят и започни да слушаш собствения ти вътрешен глас съобразявай се със собствените ти нужди, а не с тези на околните!


Morena

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: abe27c92f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Да, леля ми е сама жена и няма деца. Прави сте, но съм може би твърде слаб характер, не мога да се преборя с тези хора...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5e513ccc2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Кога мислиш да започнеш да живееш?
Когато умрат ли?
Няма как да знаеш да ли ти е слаб характера, когато си била като марионетка в техните ръце.
Изобщо ти се чудя как позволяваш леля ти да ти се меси в живота, когато тя самата не е успяла да изгради нещо в собствения си живот...

Morena

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: abe27c92f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Те няма да умрат скоро. Хранят се здравословно и спортуват. Много ми се месят в живота. Те са много нахални(баба ми и леля ми), провират се по всякакви начини, натякват на човека, не го оставят на мира. Баща ми е най-страшен, защото и бие. Мълча му сега, но полза няма.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0c410d94a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Обръщам се към всички родители! Моля ви, обърнете внимание до какво води, меко казано, неправилното възпитание. Аз съм майка на пораснали деца и не мога да кажа, че и аз не съм правила понякога грешки, свързани с възпитанието. Това е дълъг и непрекъснат процес, започващ още от раждането на детето и свързан пряко и с отношенията между съпрузите, отношенията с роднините, приятелите. Много често в сайта има теми за липсата на самочувствие у младите хора. Направо ме боли за тези деца. Мисля, че на първо място вина има майката. Ще ви кажа защо. Когото синът ми проходи, както всяко дете, започна да шари с ръчички навсякъде и аз тръгнах след него и му говорех да не ходи тук, да не пипа там.. Моята баба ми даде много ценен съвет. Каза ми - Нека изследва света, не го спирай, говори му, бъди до него, той трябва САМ да опита. Тя ме научи аз като майка да давам увереност на детето си, че ще успее.
На авторката ще кажа следното. Мило момиче. Тук ще получиш много и добри съвети. НО! Запомни, че трябва САМА да направиш живота си такъв какъвто ти искаш. Никой няма да дойде, да те хване за ръчичка, да говори с роднините ти и да те изведе от вас. ТИ трябва сама да го направиш. Имай вяра в себе си. Хубаво би било да имаш поне един приятел или приятелка до теб. ДЕЙСТВАЙ!!!
Ина

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bdf4bd513f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Наистина ли няма момиче, с което да делите една стая..?
Ясно е, че роднините ти не стават, но нямаш ли външни хора, които да ти помогнат в началото?
Пълнолетна си, ако баща ти ти посегне ОСЪДИ ГО. На 26 години си, имаш пълното право на защита от закона от насилници.

пс: В кой град учиш?

Morena

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: bdf4bd513f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   КАК ДА „ВЪЗПИТАВАТЕ" ДРУГИТЕ
Ще научите другите как да се държат с вас, като им покажете какво сте готови да понесете. Ако „преглъщате" и така е от доста време, просто сте съобщи ли на другите, че няма да се противите на оскърблени ята.
Тази теория не е особено сложна. Ако излъчвате пос ланието, че просто няма да търпите да ви малтретират и го подкрепите с ефективно поведение, манипула торът няма да получи очакваната награда - да ви ви ди безпомощни, за да може да ви манипулира. Но ако просто приемате да ви дърпат конците или ако про тестирате безволево и оставате под чуждия контрол, учите другите да продължат да ви използват в ролята на сметище.
Гейл беше моя клиентка. Тя дойде при мен, защото се чувстваше безмилостно тиранизирана от деспотич ния си съпруг. Оплакваше се, че е като изтривалка за обидния му език и манипулативни тактики. Имаше три деца, никое от тях не проявяваше особено уважение към нея и тя беше на ръба на депресията и безнадеж дността.
Когато ми разказа за миналото, оказа се класически случай на човек, който е позволявал да го манипулират още от детството. Родителите й винаги говорели вместо нея, настоявали да им се отчита за всичко. Баща й бил извънредно тираничен, не я изпускал от поглед през всичките години на съзряването й чак до брака. Избрала си такъв брачен партньор, който „слу чайно" се оказал същият като баща й, така че бракът отново я поставил в положение на жертва. Тя беше свикнала винаги някой друг да говори вместо нея, да й казва какво да прави, и страдаше мълчаливо, защото никой не й обръщаше внимание.
Обясних на Гейл, че тя усърдно е учила хората да се държат с нея по този начин, че това въобще не е „тях на" вина, макар че тя много обичаше да обвинява други те и целия свят за нещастието си. Скоро научи, че се е поставяла сама в положението на жертва, понасяйки оскърбленията през всичките тези години, без някога да потърси резултатна контрастратегия. Гейл разбра, че отговорността да търси решенията на проблемите си е нейна. След това сеансите и помогнаха да усвои нови начини да научи хората да се държат с нея по друг на чин. Първо на нея предадох теорията си, която наричам „удар от карате". Ето как изглежда тя.

Бъди господар на живота си
Д-р Уейн Дайър

Morena

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 999701ca88
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Мила, стува ми се, че евентуален съюзник може да бъде майка ти. Говори с нея, напснете тези изроди и започнете нов живот двете заедно. Вие просто много се страхувате. Но знайте, че лошите и агресивни хора са всъщност много страхливи. Не бойте се! Махайте се оттам възможно по -бързо. Животът е прекрасен!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d6dedb5736
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Майка ми е много слаб характер. Не иска никъде да отиде. Колко пъти съм я молила да се махнем да отидем някъде. Тя не иска.
Сама съм в тая ситуация. Тя няма да тръгне с мен да излезе на квартира.
Спрях да говоря с баща си от Нова година. Той само ми се заканва. По- добре съм като не говоря с него. По-добре се чувствам. Но до кога ще продължи това. От време на време той ме нарича глупачка, простачка, че не му говоря, но аз продължавам да мълча. Какво да правя не знам, къде да ида също.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4e523fe908
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Ходих на псохолог. Посъвеваха ме или да се изнеса от къщи или да не споделям с баща си за личния си живот.

Наистина не знам какво да правя. Имам и страх от мъжете, с който трябва да се боря.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4d1a954591
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   Послушай го.
Ти като по-млада трябва да направиш първата крачка, после ще вземеш и майка си с теб, когато се установиш някъде.
Иначе браво за смелостта, която си проявила. Не всеки би се решил да сподели проблемите си с чужд човек. :)


Morena

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4e523fe908
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Не знам, психологът ми каза, че проблемът си е мой и трябва сама да си го реша. Че нито той, нито някой друг може нещо да направи. Скоро навършвам 27 и още една година си изтече така без нищо, без никакъв напредък.
Понякога си мисля за самоубийство, вечер си лягам рано, за да изляза от депресията, за да ми е по-кратък денят. Толкова ми тежи самотата. На майка ми съм и омръзнала да й натяквам. Истината е, че ме е страх от мъжете. Изпитвам смъртно безпокойство, когато съм на среща с тях. Искам да се променя, но не мога. Моите роднини до такава степен са ми промили мозъка и това заедно с малтретирането на баща ми ме прави идеалният самотник. Просто родила съм се сред лоши хора. Лош е баща ми, лоша е баба ми, лоша е леля ми. Те са съюзници. Баба ми е на 76? Защо трябва да слушам една толкова възрастна жена, която с всичко, което каже ме кара да полудявам. Но нейните две деца баща ми и леля ми мислят като нея. Два еднакви човека(баща ми и леля ми), пръкнати от една майка.
Как да се променя като страхът от тези тримата ми е толкова голям. Къде да ида като, за да излезеш на квартира трябват 100 лева най-малко на месец. Как другите хора поущряват децата си да намеря накой, да не останат сами, а вкъщи точно обратното ми се казва: "Стой си сама". Как да не полудея, как да остана здрава, не знам. Всеки ден се боря със себе си и вкъщи никой не е на моя страна. Защото майка ми, макар че е по-добра от тях тримата, о на нея не й пука за мен и за мойта психика.
Кажете ми, защо той ми е баща? Защо не се родих някъде другаде?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4e523fe908
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   С всеки изминал ден натрупвам в себе си все повече злоба и омраза, омраза към света и към хората.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: af1c01f94d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Страх ги е да не ги напуснеш затова ти набиват в главата страхът към мъжете.
Но бягството е единствения начин да имаш живота, който заслужаваш.
Аз съм на 23г., живея с родителите си, но много, много искам да живея сама или със съквартирантка, за да си делим разходите. За съжаление нямам никакви постоянни доходи, а и при тази голяма безработица скоро няма да мога да си намеря работа :( в моя град предлагат минималната заплата 240 лв. а тя е крайно недостатъчна. ;(;(;( Мисля тази година пак да работя на морето, но за три месеца на морето пак няма да стигнат за квартира + разходите :/ ужасно е, да искаш да се отделиш от родителите, а да нямаш средствата.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8ea214be45
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   Знам, но това с бягството как да го осъществя като все още съм зависима от родителите си финансово. Просто съм се родила в гадно семейство. Как да се противопоствая на баща си? Той е тъп и неразбран човек. Човек, който няма да се постави на мое място никога...

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 10 месеца
hash: 18f1a5e8bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

33.   Всичко това, което чета е толкова тъжно и тежко и единствено могат да те разберат хората, които преживяват или са преживяли подобно нещо. Всички тук ти дават съвети, но всички те имат подкрепа от някой затова им е лесно да говорят, а ти си сама и няма кой да ти помогне, всеки ден съсипват психиката ти и вече започваш да мислиш за най- лошия изход. Събери сили и намери начин да започнеш живота си сама, ако трябва зарежи това учене за момента докато си подредиш живота. На мен ми предстои същото на 23 г съм и преживявам същото но ми писна да живея под стрес и насилие, губя самочувствието си и смисъла за живот, но това трябва да спре и ако аз не го спра никой няма да ми помогне, никой няма да ти подаде ръка просто се стегни и сама си помогни, виждаш не получаваш помощ и подрепа от най близките си затова не очаквай такава от другите. Покажи им че можеш, че струваш нещо, ще ти бъде трудно, но ще трябва да се справиш. Събери сили! УСПЕХ, МИЛА

 
  ...
преди: 7 месеца, 18 дни
hash: ae25c8834f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Авторке, събирай си багажа и се махай оттам, от тези хора и тази къща колкото се може по-скоро. Прекъсни всякакъв контакт със тях особено със баща ти. И си намери работа. По-добре да си на минимална заплата и сама но независима от тях отколкото цял живот да търпиш тормоз от своето семейство и накрая да те съсипят окончателно или по-лошо-да те озлобят. Не, няма да ти е лесно, но ще се справиш.
Четох подобна на твоята история във този сайт за една 36-годишна жена която цял живот е живяла със дядо си, баба си и майка си. Те я тъпкаха още откакто е била малка и поради финансови причини тя не бе успяла да се изнесе нищо че си имаше работа а и заплатата ѝ не бе от най-високите. Сама се досещаш че живеейки със тях тя се е съсипала отвсякъде. След години тези ѝ роднини починаха, тя остана сама, сега ако не се лъжа тя е във края на своите 40, а тя темата е старичка. Не разбрах как завърши нейната история щото май нещо спря да пише(от последния ѝ пост разбрах че щяла да остане без работа и щяла да става бездомна, какво се случи по нататъка след последния ѝ коментар не ми е известно само тя си знае)но това си е нейна работа, аз съм никой че да ѝ се бъркам
Защо ти го казвам ли? За да не си пилееш излишно живота със хора които очевидно не ти влияят добре и само те дърпат назад. Дай си шанс, започни на чисто. На квартира се изнеси ако трябва. Но недей да стоиш и да живееш във страх - изтощаващо е. Раните ще зарастнат но само ако си позволиш да бъдеш щастлива - е, не напълно де но поне отчасти. Съмнявам се че искаш на стари години да се самосъжаляваш че си имала толкова шансове за себе си а си ги изпуснала
По-добре действай сега че живота не чака

 
  ...
преди: 7 месеца, 17 дни
hash: ade8bb350c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Вашите не са добре. Ти защо ги слушаш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker