Защо не разбира, че не искам деца (все още)? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Защо не разбира, че не искам деца (все още)?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2895 пъти
Става въпрос за мъжа ми. Отказах се от много неща, за да бъдем заедно (не че съжалявам), обаче не се чувствам готова да имам деца. Запознахме се на морето, когато бях на 18. Оказа се, че той е от Чехия и като свърши почивката всеки се върна откъдето е дошъл. През цялото време поддържахме връзка. Най-накрая завърших и отидох при него. Отказах се да следвам, от родината си, нашите ми се ядосаха заради прибързаното решение, обаче както споменах не съжалявам.

Сега съм на 23 години, мъжът ми е на 32. Разбирам, че той е на подходяща възраст, но съм млада за майка. Иска ми се да минат поне 2-3 години.
Втората причина е, че като бях по-малка въобще не исках да имам деца. Когато бях на 13 майка ми роди и сестра ми по цял ден плачеше и мрънкаше, беше просто някакъв ужас първите 3 години. Нямаше миг спокойствие... през деня, през нощта... Направо полудяхме... и аз се бях наплашила доста.

Третото нещо е... миналата година бях забременяла. Не беше планирано, но реших да родя детето, просто като разбрах и начина ми на мислене се промени коренно. Мъжа ми много се зарадва като му казах, но няколко дни по-късно загубих детето. Беше голям удар за мен, но той го понесе много тежко.

Сега като заговори за бебе му казах, че ме е страх ама кой да ме чуе. Постоянно пия противозачатъчни и преди няколко дена той ги намери. Развика ми се, каза че съм егоист и това, което правя е жива подигравка. Той не е ли егоист, защо не ме разбира? Обясних му и причините, които изтъкнах по-горе, обаче без резултат. Каза, че не го е очаквал от мен, все едно някой го е ритнал в главата и излезе.

Чувствам се като предател, може и да е прав за нещата, които ми каза, но все още не искам деца! Как да го накарам да го проумее?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: ee14ee7bba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не го карай да разбира просто му кажи, че решението да станеш родител се взема първо индивидуално после заедно. Ти също имаш право на мнение по въпроса и твоето мнение е по-важно защото ти ще износваш бебето.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 9e8b7e763c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Точно заради затова разликата във възрасттта трябва да е 2-3 години. Много момичета се хващат с мъже на 30-40 години, когато мъжете вече искат семейство и така момичетата са принудени рано да родят и да изгубят шанса си за следване и намиране на подходяща работа.

Аз на твое място, бих си измислила причина да го зарежа или той мен да ме зареже и да си търси друга. Ако го обичаш, вече не знам. Или трябва да го напуснеш, или да направиш саможертва със себе си и да родиш дете. Или пък другият вариант е да сложиш противозачатъчните в кутия от друго лекарство.
~Кървава победа~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d63c27ca44
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Как ще ти е рано за деца, шегуваш ли се?
Природата си знае работата. Та от момента на първата ти менструация досега са минали цели 10 години, това е страшно много. Не узря ли досега?
Трябва да знаеш, че ако чакаш момент, в който да си готова - той така и няма да настъпи, а времето минава главоломно бързо. после вече зачеването ще е трудно, възстановяването непълно и т. н, и т. н... Не искам да звучи гадно, но и не се знае и дали когато си готова, край тебе ще има мъж, желаещ да стане баща на твоите деца.
А на родителските срещи ще се срамуваш, ако си по-старичка, самата истина е - проверено.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: e24943285e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен пред него си изтъкнала като причина това, че сте загубили едно дете и т. н. Ако наистина не се чувстваш готово говори с него. Не пий тайно хапчета, а седни и му кажи, че го обичаш, че искаш да имате деца, но ти трябва още малко време. Говорете си бе хора, с премълчаване, караници и недомлъвки не става, проумейте го. А пък ако не е готов да чака остави го да си намери жена, която иска деца. Не бъди егоист.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a9afb8b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Права си, авторке. Като жена имаш правото да решиш, кога да имаш деца. Млада си още, разбира се, а и не си готова. Няма никой правото да те кара да раждаш деца, когато не си готова още.
Не си никакъв егоист, просто си 100% права.

Лаура

П. П. Кървава победа, не си права, съжалявам - има хора с 20 години разлика и пак се съобразяват с другия.
Жената е тази, която забременява, износва и ражда детето, тя пак е тази, която по принцип взима майчинство и т. н., тя има и правото да реши, кога това ще стане, особено, ако е свръх младо момиче, далеч от семейство, родина.
Дали не става дума тук за културен проблем? Мъжът е католик все пак, а за тях контрацепцията е забранена?

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f674f4e7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Лаура, Кървава победа е съвсем права, хубаво ли е един мъж на 50 да става баща, дори да не износва детето? Голямата разлика в годините е прекалено голяма пречка.
3, това, че момичетата могат да забременеят преди да могат да износват нормално деца е поредният бъг на природата. Като си знае работата, най-добре всички да почваме да раждаме на 14 и то по много деца и да ги гледаме в нищета, защото сигурно природата няма да ни дава пари за да се гледа всяко от тях, та и нас самите.
Ако това за старичките родите е някакъв комплекс за теб, това си е твой проблем.
Авторке, ти сама си се вкарала в този филм като позволяваш мъжа ти да изисква тези неща от теб. Направи това, което те съветват другите без 3.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4bb9f04dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке, трудно ми е да ти дам съвет, но ми направи впечатление нещо, което явно само номер 4 е забелязал - как така ще пиеш противозачатъчни без той да знае? !? Естествено, че ще ти се развика и ще ти тръшне вратата! Ако на мене ми го направиш тоя номер, дори и аз да не искам деца, ще те направя на 5ст. и в следващите няколко седмици може да забравиш за мене. А секс ще си търся другаде.

Не може да живееш с някого и да му правиш такива курвенски номера! Естествено, че човекът ще е обиден и "като ритнат в главата" - това даже е много мек израз. Това значи, че грам не ти пука той какво иска и гледаш само откъде да минеш тънко, че да си получиш своето. Така не се прави! Днеска ще е за хапчетата, утре кой знае за какво ще е, въпросът е принципен - такива неща се обсъждат, и се обсъждат докато се намери решение. След това се следва това решение. А не всеки да си говори едно и да прави друго, това не е връзка.

Не казвам, че проблемът ви е лесен, но в крайна сметка ако наистина обичаш човека до себе си, ако наистина искаш да си с него, ако се чувстваш сигурна с него - тогава няма да те е страх да забременееш от него. И тогава ще намерите начин да следвате пътя си заедно.

Кубрат

П. П. Не разбирам какво толкова си се "наплашила" от сестра си - да, с децата е така, реват, мрънкат, тръшкат се, по 5 пъти се става през нощта заради тях... По тоя път е минала всяка майка, и ти си била ревлива като бебе, сега е твой ред да си от другата страна. Никой не е умрял от това, така че спри да си пъзльо и да бягаш от отговорност, ами се вземи в ръце!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4bb9f04dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Номер 6, добре че си ти да дойдеш да казваш на природата кое са й бъговете и кое не!

И разбира се, че мъжът й ще изисква от нея, както и тя изисква от него - в една връзка винаги всеки изисква нещо от другия и дава нещо в замяна. Това дали конкретното желание, в случая деца, може да се изпълни или не, е друг въпрос, но след като единия изпитва някаква потребност, значи въпросът трябва да се сложи на масата и да се намери някакво решение, което удволетворява в някаква степен и двамата. Всякакви други ултиматуми и нагласи от типа "кой си ти, че да искаш това от мене? " не са никаква връзка, а просто използвачество с цел постигане на собствените цели.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a9afb8b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Кубрат, този път не си прав. Момичето е само на 23 - тепърва може да реши все пак да учи например, да се образова, да прави стажове, да опознава света....

Мисля, че не е редно един мъж да насилва едва ли не жената за такова нещо. Не можеш да си представиш травмата от загубеното дете, както и от малкото бебе навремето.
Лесно ни е днес да съдим, но и аз на 23 за нищо на света не бих родила.

Както и да е - прав си за това, че не е редно да лъже мъжа си, но пък редно ли е от негова страна така да я поставя под натиск. Постави се на найно място - представи си някоя жена на всяка цена например да иска да забременее от теб, но ти да си на 23 да кажем. Много весело!

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5bc9434e84
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако двама души са заедно не поради лична изгода, а
поради любов. То потребността няма място в една такава връзка. Любовта не е потребност, и който нарича близкото отношение на двама с потребност и изисквания, значи твърди че няма любов, а само автоматични задължения.

Годините ви, може да се оказат проблем. Той е съзрял да иска да бъде баща, но ти не си готова да бъдеш майка. Била си много прибързана, когато си решил да бъдеш с него. Редно е било да се замислиш. Ако те обича, ще уважи решението ти. И няма да те притиска. Но в един момент, би станало трудност за разбирателството ви. И тогава може би ще се замислиш дали искаш да продължиш с него. Или да започнеш с някой по близък по-години. Но си свикнала с него, направила си рискове и жерстви. И ако останеш с него, ще се наложи да направиш и компросмис и да се съгласиш. Тъй като е малко вероятно, да се откаже да настоява за дете. На 23, времето е пред теб, но неговото време е вече дошло. Сама решаваш, а ако си важна за него, ще те разбере.


~winterfire~

 
  ...

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4bb9f04dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Лаура, грешно си ме разбрала. Естествено, че не защитавам мъжа да я притиска за деца! Родители са ДВАМА човека, без значение от чие тяло излиза детето, и също така ДВАМА трябва да вземат решението за него. По същия начин след това ДВАМА носят отговорност за него, което също на много хора не им е ясно (и мъже, и жени), но това е друга тема.

И точно защото това решение трябва да се вземе заедно, ми настръхна косата как авторката си предприема разни неща на своя глава, и после се чуди "ама той ми се разсърди". Еми кво искаш, да ти подари цветя ли? ! Също толкова осъждам и мъжа да предприема неща на своя глава, без да ги е съгласувал преди това с жена си, но това предвид ситуацията е малко по-трудно за него. Единственото, което ми хрумва, е например ако тя не взема хапчета и разчита той да свършва отвънка, а той въпреки това свърши в нея, защото иска деца - това е супер подло и тогава жената е в пълното си право да му набие шамарите и да си направи съответните изводи.

Не знам какви са им отношенията извън описаното в историята, но с подобни изцепки авторката изобщо не си помага и с нищо не дава повод на мъжа да започне повече да се съобразява с нея. Аз като искам да се съобразяват с мене, най-напред аз се съобразявам и след това изисквам от другите, не обратно.

Кубрат

П. П. Как мина пътя ти "над 800 км" :-) в петък?

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 2a9afb8b31
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Е, Кубрат, на теория поне си прав, но на практика - не.

В крайна сметка винаги жената е била, е... и ще бъде човекът, който решава. Природата ни е натоварила със задачата да зачеваме и раждаме, но и с отговорността за това.

Ако жената не е готова на 100%, дори да я натискаш и изнудваш, няма как да стане. Типично е решението на авторката. Много жени се стремят да избегнат конфликти и прибягват до подобни хитринки.
Мъжете може да излизате един срещу друг и да се борите до кръв, но при жените не е така. Гледаме да избягваме конфликтните ситуации.

Авторката може да е постъпила глупаво, но това още повече доказва, че не е готова за майка. Тя казвва, че не е готова и не е значи. За мен е права.

Жената носи по-голямата отговорност за децата. Тя трябва да е готова за това. Един мъж не само не трябва да зачева и износва, но и при раздяла може винаги да избяга от отговорност.

Лаура

П.П. Върнах си се иначе. Разстоянието е било 937 км. въздушна линия. Днес на някои летища имаше проблеми, но аз изкарах късмет...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f674f4e7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Кубрате, според теб, т. н. естествени неща, както се случват в природата перфектни ли са? Защото на мен ми се струва, че това са просто механизми, които работят, но се променят и не са перфектни. Това имам предвид под бъг, няма никакъв кой знае какъв замисъл, просто нещата се развиват и оцеляват ако работят до някаква степен. Ако ти си мислиш, че човекът е перфектната машина.... даже не зная при какви ситуации трябва да оцелява тая перфектна машина....
Много смешен човечец си. :)

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4bb9f04dfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Лаура, лъжеш се, че жената винаги решава. В предния коментар ти дадох елементарен пример как и един мъж може да изменти жената и да я "забремени" без нейно желание - което в никакъв случай не одобрявам, но е възможно. Е, тя може да направи аборт, но това не е много здравословно начинание. И обратно, ако мъжа не иска да има деца, не виждам начин, по който жената да успее да забременее без негово съдействие. В най-лошия случай може да се възползва от негова грешка...

Едно дете е биологична смес от двама човека и няма как само един да решава за него! Това, че накрая един го износва, е факт, но няма как да е иначе, защото не може детето да е в двама едновременно.

Разбира се, че с натиск и изнудване няма как да стане, но това важи еднакво за мъже и жени. А такива "хитринки" както ги наричаш не са никакви хитринки, а са си к*рвенски номера, които с нищо не са по-добри от натиска на мъжа! А че по тоя начин се избягва конфликт е най-голямата глупост и само много късоглед човек може да си го помисли това! Историята на авторката е доказателство.

Също не съм съгласен, че жената носи повече отговорност за децата - би трябвало да се носи по равно, а в днешно време дори бих казал, че мъжът носи повече отговорност. В едно здраво семейство става дума. А при раздяла жената "може" да избяга от отговорност и да зареже децата си не по-малко от мъжа, нищо не й ПРЕЧИ да го направи. Това, че обикновено майките остават с децата си, се нарича майчински инстинкт, но той няма нищо общо с отговорност.

Номер 13, кой говори за перфектни неща и че човекът е перфектна машина? ! Нещо си измисляш. Нищо не е перфектно, но не си ти тоя, който ще казва кое в природата е бъг и кое не е. И ти, и аз, и всички тук сме една много мижава и смешна брънка от една огромна машина на природата, която дори да не е перфектна, е оцеляла милиарди години до момента и нас ни има благодарение на нея. И въпреки че си мислим, че знаем много неща за нея, има още мноооого неща, които не сме разбрали, така че да се опитваме да определяме кое "има смисъл", кое не и кое е "бъг" и кое не е, е просто неописуемо смешно и жалко.

Кубрат

П. П. Лаура, е при тебе поне е било със самолет явно. При мен 800-те км бяха с кола, което в тва време не е много яко изживяване, но в крайна сметка всичко мина благополучно. За около 7 часа ги минах, от което сам останах изненадан.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: f674f4e7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Кубрате, определено не знаем много неща, но това не ни пречи да изучаваме и да даваме определения. Цялата наука се крепи на това. Определено е бъг това, че малки момичета могат да забременяват, дори самите бременност и раждане, както и още хиляда неща, не са направени както трябва. След като ти сам казваш, че не сме перфектни, значи, че виждаш, че нещата може да са и по-добре. Това е един абсолютно безсмислен спор и ти просто се заяждаш като се хващаш за една моя дума. Изобщо не съм казала, че сме били знаели всичко, но определено някои неща и сега се виждат. Звучиш като някой фанатик, който не иска да се бърка в "природните"/"Божи" работи, а не е така. Това, което правиш си е чисто заяждане и няма повече да се занимавам с теб.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: fbc6318ed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Разумни и логични доводи, Кубрат, но за съжаление само на теория. Практиката е различна.
Има омъжени жени с по 20 аборта, за които мъжете нищо не знаят. Да, гадно е, но е факт.
Ако една жена иска да направи аборт, иска се само нейното съгласие (ако е пълнолетна).
Пълно е с жени, изоставени бременни, с малки деца. Мъжете в подобна ситуация са единици, съгласи се тук.
Да не говорим за издръжката. В България е смешна, а дори на Запад е пълно с мъже, които не я плащат.
Има жени, които твърдят иначе, че можело да се забременява от съдържанието на ползван презерватив, не знам, дали е възможно.
Мъж иначе лесно се лъже. Стигат му няколко чашки алкохол.

Лаура

П.П. Да, със самолет беше, после 150 километра с влак. Още не съм приключила с пътищата. Tози петък ме чакат 750 км. с кола (не съм шофьорът слава Богу), обратно съм с влака. От март ще живея на две места, които по въздушна линия са разделени с 1235 км., ще пътувам всеки месец - три седмици там, една там. Сещаш се, нямам котка или куче, една приятелка ми подари саксия с цвете, умря за отрицателно време

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker