Правилно ли постъпих ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Правилно ли постъпих ?
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 2907 пъти
Имам дъщеря вече на 6 години.

Баща и ме изостави още преди тя да се роди. 4 години след нейното раждане не съм поглеждала друг мъж. Цялата ми любов и внимание бяха за нея и сега тя е много силно привързана към мен както и аз към нея разбира се. Но бях и много самотна.

Виждах как другите бащи разхождат децата си в парка, как на празници се събират семейства, аз все сама без човек до себе си. Преди 2 години се запознах с един мъж доста по възрастен от мен. След време той ми предложи да живеем заедно и аз се съгласих.

Сега сме заедно и с чисто сърце мога да кажа че той много обича мен и дъщеря ми, много се грижи за нея и винаги се старае нищо да не и` липсва. Но тя сякаш ме ревнува от него и изобщо не ни оставя сами.

На мен лично това не пречи много, но се чудя тя дали се чувства добре и дали няма да я нараня емоционално. Понякога си мисля дали не сгреших.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 8971b56653
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, определено си постъпила правилно. Много е вредно за едно дете да няма и мъжки пример в живота си, ако не става - не става, но ето - ти явно си намерила стабилен мъж до себе си, който ако не баща, поне може да бъде пастрок на детето ти.

Малките деца са много ревниви по принцип. Така щеше да се държи и със собствения си баща.
Поне според Фройд, малките момиченца са влюбени в бащите си. Ревността може дори да е насочена към теб. Но Фройд е доста отречен, в случая мисля, че става дума за ревност към теб, защото до сега тя е получавала цялото ти внимание.

Моят съвет - направи режим на детето си - нека ляга и става по едно и също време. Така вечер ще имате време за себе си като двойка, а детето пък ще има достатачно сън, за да расте здраво.

Дъщеря ти е вече достатачно голямо за някаква животинка - хамстерче, морско свинче, котенце, кученце. Нещо, за което сама да се грижи, да поема отговорност, да е горда от себе си. Възлагай ? малки задачи в домакинството и двамата я хвалете. Такива неща...

Най-препоръчително е действително да помислиш за братче или сестриче. Така си се била фиксирала върху детето, че то е станало егоистичен диктатор. Не е мит, че самото дете става и егоист-възрастен. Научи се да налагаш правила, но и да оставаш твърда при нарушаването им.

Успех и честит празник на влюбените!

Лаура

П. П. Баба ми е останала млада вдовица с две много малки деца и не се е омъжила повторно, заради същите опасения като при теб. Имала е предложение от бездетен мъж, който е харесвал и нея, и децата. Тя също го е харесвала, но е отказала. Децата ? и до днес я обвиняват, че са нямали баща-пастрок, който да се грижи за тях - и материално, и емоционално.

Децата порастват, стават тинейджъри и възрастни - точно тогава бащата е много важен в живота им, добър възпитател, съветник, опора, докато майката е по-важна в първите години.

Не забравяй - децата излитат от гнездото, ще останеш сама. Не се отказвай днес и сега от партньор в живота си, защото и децата ти няма да го сторят за теб.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0d128b6ff9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре си постъпила, добре е и за теб и за детето с времето ще свикне, въпросът е как да си създадете и свое дете с възможно най-малко сътресения за нея. Успех.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: b103281c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   В никакъв случай не трябва да си помисляш, че нараняваш детето като си позволяваш да имаш щастие. Детето също е щастливо от факта, че майка му е. Как така не ви оставя, тя трябва задължително да си ляга най-късно в 8:30 часа, за да бъде здрава, 6 годишните деца имат нужда от 10-11 часа сън мозъкът им обработва информацията от деня малко по бавно и за да станат отпочинали за училище трябва да си лягат към 8 ч.
№ 1 е прав създай режим по час, кога да се храни, кога да ляга, кога да играе, кога да учи. На 7 години тя трябва да има изграден режим, за да може да се справя с учебния материал. Извинявай говоря като учителка, но при двадесет годишен стаж съм забелязала, че деца който лягат рано имат най-висок успех в училище.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 28e30fc28b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   СТ1: Ех родители и вашето притеснение:). Защо гледате лошото не си се замисляла че дащеря ти просто се радва да е във вашата компание и и е приятно да гледа майка си щастлива.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: daa70707c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Не си сгрешила тя е дете нормално е да ревнува сега след като толкова време е била само с теб а сега вижда че има още 1 човек с вас и до теб. Нищо чудно да започне да се сърди или да не иска да е с него, но всичко това ще се промени дай и малко време.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 5ca0cd8b6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не си сгрешила! Даже е хубаво да има мъж в дома. Децата винаги искат цялото внимание.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d6c6647cf2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абсолютно подписвам всяно една дума на Лаура! Особено най-последното изречение! Много родители правят кардиналната грешка да смятат, че тяхното щастие стои в някакъв конфликт с щастието на децата им, и трябва да избират или едното, или другото. Не е така! Сдухан, нещастен, наранен, изнервен и ако щеш незадоволен родител няма как да прави децата си щастливи и няма как да им дава правилното възпитание.

И което е още по-лошо, такива родители, които са "отдали живота си" на децата, често очакват и децата да направят същото за тях, а това, както каза Лаура, няма и не е редно да стане. Всеки сам си кове живота, децата си имат техен и на са длъжни да жертват него в името на родителите си.

Така че, по темата, авторката е постъпила абсолютно правилно. Но фактът, че изобщо има хора, които си задават такива въпроси, е смущаващ за мен...

Кубрат

П. П. Номер 3, аз имам сестра на 6 години, тя още ходи на детска, но преди 10-11 вечерта не си ляга. За сметка на това спи следобед по 2-3 часа в детската, така че не мисля, че това фиксиране върху 8:30 е много полезно. Лятото 8:30 още е светло и децата играят навънка, как ще го сложиш в леглото по това време...

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: dc6c73a7bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Ще го сложи да спи рано, разбира се! По-този начин не само детето ще се развива добре, но и те двамата ще имат време за себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 60d0687d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Децата които са на 6 7 години лягат рано да, така е едно 6 годишна дете ляга в 8 и 30 9 часа и има нужда от 10 часа сън за да има сили за другия ден.
Аз също говоря като номер 3 и аз като учител, макар че съм само на 19 добре съм запознат със общуването на деца до 7 годишна възраст и до 12 13 годишна възраст - тинейджърската. Едно дете трябва да се бори за любовта на 2рия мъж ако 1вия който е истинския му, татко е починал 2рия може би ще го приеме като истински

Наистина е вярно, че дете което си ляга рано има най-висок успех в училище така прави и сестра ми макар че е вече на 8 и половина тя спи 10 часа
За малките деца до 7 - 8 години е важен дневния режим

 
  ... горе^
преди: 11 години, 9 месеца
hash: 60d0687d8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според науката на Зигмунд Фройд комплекса Електра означава любвта между таткото и момиченцето
При майките любовта е момченцето там е Едиповият комплекс

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker