Ще се науча ли да бъда силна? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Ще се науча ли да бъда силна?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2860 пъти
Аз съм на 19 години. Моята история е много дълга и много вълнуваща. Историята е следната..

След разждането ми, майка ми ме е оставила в дом майка и дете, след което се е разделила с баща ми.

Родителите на баща ми са ме взели от дома и ме отгледаха. След като станах на 4 разбрах, че майка ми не ме иска. Видях я веднъж на вън затичах се към нея, а тя просто се обърна на другата страна.

Детството ми мина тежко. Баща ми стана алкохолик, тормозеше родителите си, биеше ги с туапници и шутове. Събираше наркомани, алкохолици и разни курви в къщи. След време баба ми се самоуби заради този негов тормоз. Той пренесе злобата си върху дядо ми.

От 12 годишна аз станах прислужницата на баща си. Готвех, чистех, прах, че дори му носех водата в леглото. Много ме изтезаваше най- вече психически. Така дълго време когато станах на 16 години се запознах с моя приятел и от 2008 до сега все още сме заедно, но за сега живеем в нас с баща ми тъй като и дядо ми почина.

Поне се спаси от този ежедневен тормоз. Сега баща ми тормози и нас. Заяжда се за най-малкото и адски много през тези години пречише на връзката ни. Всичко между нас е напрегнато. Цялата ми нервна система е разбита от тези изроди, моите родители.

Много съм чувствителна и лесно ранима. Много трудно се доверявам и на околните. Сега предстои с моя приятел да се изнесем в самостоятелно жилище, но не съм сигурна, че след толкова време живота ни ще е добър.

Знам, че трябва да се боря и да покажа на себе си, че всичко което преживях ме е направило човек, а не ме е подтикнало към пропастта. Искам вашето мнение след тежки години на тормоз и напрегнат живот как да се науча да съм силна и да имам желание за живот? Как?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: d70844b093
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защо живеете при баща ти, при положение, че си пълнолетна и не си длъжна да си при него. Той не ти е господар, а ти не си му робиня! Или излезнете на квартира, или отидете в неговият дом, при неговите родители. Не знам защо изобщо търпите? !


Ian_the fucker

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: abf17e1893
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Много се дразня на тези приказки за слаб и силен характер. Щом човек е жив, въпреки помията, с която го залива скапания живот това е достатъчно доказателство за сила и воля. Повярвай няма човек на този свят без своя лична трагедия, макар на теб, на мен и на всеки друг отстрани да ни се вижда неговата мъка маловажна и нищо в сравнение с нашата за него болката е голяма. Силна си, щом си жива си силна. Аз съм сигурна, че ще живеете щастливо и спокойно с твоят съпруг като заживеете отделно от баща ти. И нали знаеш приказката"Грешката на един е урок за друг" Надявам се си научила добре урока от твоите така наречени родители и никога няма да допуснеш деца ти да преживеят всичко това, което ти.
Късмет и щастлив живот:)старата чанта

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 278566a0ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Че на теб какво ти е слабото, че да се учиш да си силна? В сравнение с много други хора си преживяла доста трудни моменти а те са те направили силна. "Всичко, което не те убива те прави по силен". След тежките години ще ти е много лесно да се справяш с малките житейски трудности, само като се сетиш за по-големия проблем и този който имаш ще ти се вижда като бълха малък.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 49546fe319
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, милата тя, тежък живот имаш. Разбирам защо си в търсене на как да бъдеш силна. Вътрешната сила се крие с хармонията, душевната стабилност, в търпението - а те се постигат като имаш цели в живота си, и ги следваш, стремиш се към тях, без да бягаш от това кое си. Разбираш ли, трябва да вярваш в нещо. А това ще ти даде сили, за напред, за всеки нов следващ ден. Както в края си написала, "желание за живот" това е ключа към силната воля. А ти имаш за какво да се бориш, имаш приятеля си, имаш любовта му. Любовта твори чудеса, и ни зарежда със сили, за които дори не предполагаме че съществуват в нас.

Научи се, да се сбогуваш с болката, и гнедното минало. Представи си, че миналото ти се дели, на две стай, едната е стаята с хубавите, щастливи спомени, колкото и малко да са те. А другата е стаята която е мрачна и навява само болезненост - стаята на напрегнатостта, подтиснатостта. Ти си в тази стая, излез от нея и затвори врата и я заключи. Или което искам да ти кажа, нуждаеш се от повече положителност. Та ти си оцеляла, през всичките тези години, не си се пречупила и с право ти казват, че си силна, но не го осъзнаваш. Дай си надежда, дай си свобода на мислите, да творят едно светло бъдеще. Може би те е страх, от тази свобода която ви престой, страх те е да не е случи нещо, което отново да се опитва да сломи духа ти. Не се страхувай, а се довери на новото което ти предстой. Имаш опит, и съм уверен, че където и да си, ще направиш живота си в пъти по-добър и приятен. А и имаш него. Не си сама. Осланяй се на любовта. Отпусни се малко, предстой ти нов живот, и ще трябва да го запълниш с много щастливи моменти.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2baa7d5fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   искам само да кажа че аз сега сам в нещо като дом евсе пак то е много по добро SOS-детски селища, тук сам от 3 години. А сега сам на 15, моят баща почина като бях на 9 а майками ме остави да ме гледа баба ми, но тя ме одведе в кризисен центар и ме настаниха в психиатрия и аз незнам защо, а след това ме настаниха в SOS и сега сам много доволна спокоина сам тука и се чуствам добре и само исках да ти кажа не се отказвай, продалжавай да се бориш, успех ти пожелавам

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7feb669904
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Благодаря ви хора! Накарахте ме да си вдигна малко главата горе и да се замисля. Благодаря ви

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker