Открадна брат ми! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Открадна брат ми!
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3285 пъти
С брат ми винаги сме били много близки, макар разликата в годините ни да е голяма - 7 години. Той винаги ме е закрилял, прикривал е пакостите, които съм правила като малка, от мама и татко, защитавал ме е и е бил неотлъчно до мен.

Не се е месел непрекъснато в личния ми живот, уважавал е правото ми на такъв и се е съобразявал, но когато е трябвало, се е намесвал. В мислите си го издигах на пиадестал, превърна се в нещо като идол за мен и понеже замина да учи, когато си идваше у дома, за мен бе истински празник да се видим, а не да си говорим само по телефона.

Завърши, намери си хубава работа, но в любовта все не му вървеше. Той е добър човек, намира положителното у всеки, доверява се на хората, не се кара с никого и за мен оставаше непонятно защо е все сам.

Знаех само за една сериозна връзка, от която той пострада. Докато един ден не ми сподели, че отново е влюбен. Каза първо на мен. Нещата се развили добре за него и съобщи на нашите за новата си приятелка. Доведе я да се запознаят. Всички я приехме много топло. Наистина се радвахме, че вече не е самотен.

Аз бях много щастлива. Все гледах да не се изложа пред нея и се държах приятелски.

През лятото на 2010 г. бяхме с приятеля ми на море за 10 дни и брат ми съобщи, че с приятелката му ще дойдат при нас. Много се зарадвах. Видяхме се, бяхме заедно на плаж. След това решихме да отидем на ресторант. Резервирахме четири места. Те обаче много закъсняха.

Обадих се, а той нямало да дойде, защото приятелката му не искала да излиза.

Няколко пъти се събирахме в дома на родителите ми. Тя се затваряше в стаята на брат ми, където ги настанявахме. На Бъдни вечер не пожела да седне с нас на масата. Бяхме се събрали да уважим семейния празник. Брат ми и мама я молиха цяла вечер да дойде при нас.

Ние сме три деца. Имаме и по-малка сестра. За рождения й ден се събрахме. Бях подготвила специална изненада за вечерта, но не можах да осъществя намерението си да зарадвам сестра си, защото вечерта така и не седнахме като нормално семейство да отпразнуваме рождения ден на сестра ми. Причината - приятелката на брат ми избяга от нас.

Скара му се за нещо, заяви му, че не иска да го вижа повече и си отиде. Тя не познава града, но тръгна сама, по тъмно да се прибира. Брат ми и баща ми излязоха да я търсят. Намерили я и до 1 през нощта я молиха да се прибере, да не стои отвън.

Веднъж брат ми ме покани на гости. Отидох с най-добри намерения, а тя ме оставяше сама в апартамента и се затваряше в другата стая, уж имала работа. Всъщност говореше по телефона, разхождайки се по пижама цял ден. Седнахме да вечеряме, а тя ми беше дала да седна на счупен стол и щях да се пребия като последната смотанячка.
Налага се скоро да отседна за няколко дни в града, в който живеят, защото имам ангажимент.

Помолих брат си да пренощувам у тях. Той веднага се съгласи. На следващия ден се обади. Говорил с нея и тя казала да си търся друго място да пренощувам, не можело да ходя у тях.

Запали го по някакви семинари, които са по-скоро секти. Учат ги, че няма Бог, че човек е всемогъщ и с мисълта си може да мести предмети и т. н.. Там постигат, , самопознание и усъвършенстване'' срещу солидно заплащане. Билет за такъв семинар беше подаръкът на брат ми за рождения му ден. А за нейния той й подари кола.

Той по цял ден е на работа. Тя също работеше, но напусна и сега преекарва времето си пред лаптопа (пак подарък от него) или телевизора.

Когато му се обаждаме, тя го кара да ни пуска на високоговорител, за да слуша какво си говорим, а неговото обяснение беше, че мозъкът му се увреждал, като си държи телефона до ухото.
Тя ни показа, че не харесва нито родителите ни, нито сестра ми, нито мен и успя да отдалечи брат ми от нас.

Той вече не е същият. прави това, което тя му каже. Сестра ми вече се скара с него и прекратиха всякаква връзка. Аз също вече не му се обаждам, защото откакто е с нея, той никога не се сеща за мен. Но ми тежи това отчуждаване.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 748018ff80
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тая е някаква откачена - иска всички да й играят по гайдата. Жалко, че брат ти се е събрал с нея.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 4e475b1c7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересна история. Мисля, че това е само едната страна. Разбираш ли, тук споделяш какво си видяла, и какво е станало, но подреждайки събитията само от своята гледна точка. Според мен си има съвсем нормално обяснение.

За брат ти, каквото и да стане, както и да се промени, той си остава ваш брат, ваша кръв. Не трябва да си разрушавате отношенията за глупости.

Но първо за приятелката му, на теб усещам, ти е трудно да установиш, защо тя го отдалечава от вас. Не мисля, че го прави нарочно. От разказа се разбира, че това момиче, има проблем. Възможно е да страда от някаква депресия, или да има фобия, а също така, да е изживяла нещо тежко за нея, по всяка вероятност, в по-ранните и години. Това
в детството си което би обяснило постъпките и, факта, че страни от вас, че се държи затворено. Че не ги прави нарочно, а че си е такава, затворена и изолирана. Това не значи, че е ненормална, както се написа в горния коментар, а че и е трудно да бъде за дълго сред повече хора. Че свиква с някой, и може да бъде само с него. А приятеля ти, си е влюбен в нея и това е причината да се променя. Съвместява се с нея, защото я обича, държи на нея.

Не си прави заключение, че тя е лош човек, сигурно е чудесна личност, за да я обикне брат ти, но нали има трудност с хората и не допуска други до себе си. Някой хора, показват любовта си по-странен начин. Може да се опитва да го контролира, но едва ли го прави с лоши намерния, вероятно се страхува да не го изгуби, тъй като и е едийствения и най-близък човек. Донякъде тя е обсебена от него. Не мисли, брат си за глупав, със сигурност напълно съзнава, че тя иска да го контролира, но се оставя, защото е важна за него.

А описанието, как тя се затваря, или при писъствието ви, излиза вън. Може би се е притеснила много, защото не е свикнала да е в такава семейна среда. Курсовете за "умствен контрол", само затвърждават, че тя се нуждае от самочувствие, страхува се от хауса, от това да вярва в нещо, което не и е по-силите. И от там, възлиза и контрола и "силния" и характер. Което е само привидно.

Не ти пречи, да намериш друг начин, да се срещнеш с брат си, и да поговориш насаме с него. А приятелката му, се нуждае от променя, както той се променя за нея.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1d9dc211ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Донякъде съм съгласна с №2. Авторке, ако приятелката на брат ти т. е. в нейното семейство, не са празнували коледата и рождените дни така, чрез семейно събиране, няма как тя да осъзнае, че за вас така е нормално за нея не е нормално хора навършили пълнолетие да празнуват Коледа с родителите. Тя изпитва страх вие да не го отдалечите от нея, затова иска да слуша разговорите.

Той самият я харесва такава каквато е и е съгласен с нея особено ако в нейно отсъствие му говорите против нея. Това, че той е имал възможност да й подари кола, а тя е имала по-малка възможност и му е подарила билет, не е ваша работа и даже не би тряб

вало да знаете те какво си подаряват помежду си. Също не е ваша работа дали и защо тя не работи, представи си че ходи на процедури за забременяване например и затова е напуснала, длъжна ли е да ви информира за здравословното си състояние.

Казваш "прави това, което тя му каже", защо ти мислиш брат си за толкова тъп, че това, което прави не е негов избор. Аз съм сигурна, че изборът за държанието му е негов личен. И да, не са длъжни да те приемат да пренощуваш, може да са имали планове за тази вечер, а той като повечето мъже да е забравил датата. Никак не му е било приятно в последствие да ти откаже, но също не е длъжен да ти дава обяснение, може да са имали точно нея вечер годишнина напр. а защо не точно нея вечер да са имали нейни роднини на гости, и ти веднага тя е виновна.

Приличаш ми на повечето лоши свекърви от който се оплакват младите тук "Открадна брат ми! " да повечето свекърви са на мнение тя открадна синът ми!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: df518e123f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3

Имаш право с което написа, въпреки, че не се разбра с какво не си съгласна от мнението ми. Защото една трета от което каза, съм го написал и аз в мнението си :) Но както и да е. С другите две трети си права, но относно мисля, свойте виждания, защото на моменти имах усещнето, че което каза на авторката, го казваш от личен опит. От какво на теб не ти харесва. Струва ми се, че си единствено дете.

Авторката, едва ли иска да пречи да брат си, но опитай се да я разбереш. Той и е брат и тя го обича, била е много близка с него, споделяли са си много. И тя, авторката, като негова сестра, се притеснява и е загрижена за него. Не знае, какво се случва и защо се случва, за нея, промяната е странна иска и се да знае какво става с него. Мисля че е нормално. А и тя не е коя да е, а е негова сестра.

Тя трябва да намери път към брат си. И да опознае приятелката му, а това може да стане, само ако покаже, че не е против нея.


~winterfire~

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 1d9dc211ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   №4 не съм единствено дете имам сестра и съм жена, но мъжът ми е единствено дете. Той като дойдат мой роднини на гости гледа да не е в къщи, ако останат с приспиване излиза в 7ч и се прибира след 22ч по време на цялото им гостуване. Беше ми доста трудно отне ми 5 години да обясня защо той така прави, и да не приемат държанието му за нещо против тях.

 
  ...


...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 798565e705
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   До 5

Знам че си жена, просто както пишеше изглеждаше че си единствена, с наклонение към леко скарване на авторката.
Но пък съм бил прав, че пишеш съпоставяйки със своя живот :) Е, ти познаваш мъжа си, той ти се е доверил напълно. Но си е кофти, как отстрани би изглеждало някой да страни от другите. Но си е несъзнателно, като паника. Който е израсъл трудно и самотно, или като единствено дете, трудно и ще свиква с хората.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c0152f0c21
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не се сърди на брат ти. Той ще прогледне рано или късно. Ти трябва да си готова да му помогнеш когато има нужда, както той е правел. Сега е заслепен. Сам трябва да види нещата които виждате вие. Чувайте се с него когато е на работа. За по-малко, когато я няма нея. Има и такива жени. Ако минат години и не прогледне тогава трябва да се прави нещо иначе ще живее така цял живот.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ab8a0c7fec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мила, аз съм семейна вече от 37 години, но ще ти кажа една мисъл която моят мъж винаги повтаря при такива случей-"няма нищо по-глупаво от влюбен мъж". Той има един братовчет когото тогавашната му жена и майка и не пуснаха на сватбата на сестра му. Бяха заключили вратата на апартамента. Слава на Бога след време се раздели с нея и сега е семеен с малко детенце. Само се моли да не му роди и детенце защото това ще е началото на края. Имам предвид на контактите с рожденното му семейство, а него ще го впрегне яко за цял живот.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker