Бременна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Бременна съм
преди: 15 години, 6 месеца, прочетена 4102 пъти
Аз съм на 39г и имам семейство с две деца, на 21г и на 19г.

Проблема, който искам да споделя е че съм бременна и се чудя още какво решение да взема. И двамата с мъжа ми ни притеснява факта, че децата са ни доста големи, за да раждам сега друго. Имал ли е някой подобен случай или какво е вашето мнение по този въпрос?

Повече сме склонни за аборт и мисля да го направя с пълна упойка, в същото време съм притеснена от информацията, която чета по форумите за рисковете от пълната упойка. Действително ли има опасност човек да не се събуди?

Благодаря ви предварително, ако ми отговорите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 6 месеца
hash: 8c53c953c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Задръж детенцето, ако имате тази възможност. Това ще ви подмлади и съживи връзката ви. Това е дар Божи.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 3e09a7ee82
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Съгласна съм с №1.
Ако найстина имате възможността да запазите детето, просто го направете. Всчко на тази Земя става по определена причина, появата на третото ви дете не е случайно, има защо да стане. Пък и имате вече големи деца, те биха могли да ви помагат със отглеждането.

Всичко е въпрос на желание, ако го имате всичко ще е наред.

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: bff3c73a39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако нямате финансови проблеми да го отгледате, роди го. Млада си още. Животът е пред теб. Големите деца си тръгват по житейския път, а това детенце ще оживи къщата ви.

Да. При втория ми и засега последен аборт имах чувството, че ще умра. Не знам, каква упойка ми биха, но бях много зле, едва излезнах от нея, а и получих усложнения. И това в частна клиника. Просто нямам доверие вече на никого и затова внимавам да не стигам до медицински услуги.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 86d018d31c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не прави аборт. Кой каквото ще да говори това си е убииство. Не си слагай този грях на душата. Това не е като ваденето на зъб, това е погубване на живот, който Бог е сътворил. Не му пречете да дойде на бял свят заради някакви внушения. Какво от това, че имате големи деца. От опита, които сте натрупали с по-големите ще се грижите чудесно и за мъничето. Пари за това винаги СЕ НАМИРАТ. Осъзнавате ли с какво щастие сте дарени? Стотици хора си мечтаят да имат дете...

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: f18fcc73c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Скоро ще стана на 39 г., а все още нямам дете. Много искам да имам. Как може да си помислите да убиете това, с което Бог ви е дарил? Родете си детенцето! Помислете кое е по- важно- един човешки живот или някакви глупави предразсъдъци.

 
  ...


...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: eb7756cd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   От какво се страхувате? Че няма да ви разберат децата, че сте на възраст в която вече се очаква да дондуркате внуци. Госпожо вземете се в ръце. Децаа ви ще ви подкрепят така както вия ги подкрепяте във всичко. Първоначално ще са малко объркани,но нищо чудно това бебенце да им помогне много и на тях. Както казаха и тези преди мен. ТОВА ДЕТЕ НЕ ВИ Е ИЗПРАТЕНО СЛУЧАЙНО. Аборта е най-ужасния начин да се отървете от това, което Бог ви е подарил. Замислете се

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 00c7884c90
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато големите деца създадат свой дом и напуснат къщата ви или заминат да учат и останете вие двамата, ще бъде мрак, а това дете е светлината, не сте на 15, за да правите аборт, според мен недейте !

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 9b59b69ce7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Абсолютно съм съгласна с всички останали. Не убивайте детенцето си! Хора на вашата възраст, които имат смелостта да родят и отгледат дете са за възхищение. Бог ще ви възнагради за това!
Успех!

 
  ...
преди: 15 години, 6 месеца
hash: eb7756cd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Искам да помоля авторката да напише решението си. Знам, че не е наша работа, но много ми се иска да разбера, че сме били полезни за появяването на едно бебче на бял свят. Спомни си какво щастие си изпитвала когато големите ти деца са се родил, проходили, проговорили. Късметлийка си че ти се случва пак.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 6 месеца
hash: 1072db6228
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Благодаря на всички, които ми отговориха. Аз съм авторката на писмото. Много ми е трудно да взема решение. В момента везните са 50/50. Хем го искам и знам, че ще внесе радост в живота ни, хем се притеснявам от това, че децата ми са толкова пораснали. Дъщеря ми е студентка, а тази есен предстои и на синът ми да стане студент. Хем се притеснявам, че живея в малък град, където това ще бъде "голямата новина''.

Много ми е притеснено и незная кое решение ще бъде правилното. Дори днес съпругът ми каза аз да реша, което мисля, че е голяма отговорност, човек да вземе решение.

С една дума ОБЪРКАНА СЪМ.

 
  ...

...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 2ff054c886
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Такива предразсъдъци "имам големи деца и затова се притеснявам" ги има само в България. Аз съм на 31 имам две момичета на 10 и на 3 г и смятам като порасне малката още малко,да си родя още едно.Знаете ли, започва да ми липсва бебешкият аромат, новото личице в семейството, първите бебешки тревоги и някак човек се подмладява покрай малкото човече. Като ги видя двечките седнали да си играят допрели главички една до друга и си казвам как искам да са трички. Смятам че възрастта на другите деца не е проблем, аз лично познавам семейство с две каки на по 19 и 17г и сега си имат едно на 10 месеца. Чувала съм жени да съжаляват след аборт, но не съм чувала някоя майка да каже ех защо те родих, защо не направих аборт.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: f08503ab00
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Здравейте аз съм на 22 години и миналата година майка ми роди едно прекрасно момченце, което обожаваме всички. Исках да ви кажа само че възрастовата разлика не представляваше никакъв проблем при нас. Напротив аз най-много настоявах да запазят детето. Поговорете с децата си, вижте реакциите им. Опитайте се да разберете как ще се почувстват те. Аз невероятно много се радвах на новината макар че първоначално бях малко объркана. Много ми беше мило като се прибера вкъщи- аз също съм студентка да гушна братчето си и много помагам за отглеждането му. Обичам го много повече отколкото бих го обичала ако беше година или две по-малко от мен. Най-хубавото е че родителите ми не останаха сами след като заминах да уча. Те имат радостта, която много малко хора на тяхната възраст имат. Грешките, които са допускали при моето възпитание вече са осъзнати грижат се за мъничето по възможно най-добрият начин, който всеки заслужава. Въпроса с парите се реши много лесно, когато разбрах че мама е бременна незабавно започнах работа за да може аз да не им 'вися на гърба' така това, което баща ми изкараше отиаше за бебчето. Отделно имаше хиляди останали от моето детство полезни играчки, легълце, връхни дрешки.

Госпожо обяснявам ви това за да разберете че това, което ви се случва в момента не е проблем, а най-голямото щастие което може да полуите на вашите години. Направете децата си съпричастни на вашето щастие. Големи са и ще разберат. Те също ще бъдат по-скойни като знаят че не сте сами. Хората винаги ще говорят, независимо какво се случва, хората винаги гледат с лоша нагласа. Майка ми много често е стигала до сълзи заради въпроси " яяя какво хубаво внуче и каква млада баба" след време се научи директно като някой погледне към бебето да каже нещо от сорта "Виж маменце, усмихни се на лелката" това е по-скоро завист, госпожо. Не позволявайте хорската злоба да взима превес над това дали едно дете да се роди или не. На децата си можете да обясните, те ще ви разберат и ще помагат- на хората не сте длъжни да давате обяснение това си е вашето щастие и няма никакво значение на каква възраст сте го получили. Така убеждавах майка си и сме невероятно щастливи, че се вслуша в думите ми. Искренно се надявам да съм успяла да убедя и вас, да не прибягвате към убийството на един живот, заради това какво ще кажат хората. Надявам се каквото и решение да вземете да го публикувате.

 
  ... горе^
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 8e3bb6f939
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Здравейте, аз съм авторката на писмото. Искам да благодаря на всички, които ми отговорихте и споделихте с мен ваши житейски историй. Много ме трогнахте всички...., Но......... решението беше друго..... Няма вече Бебе...., споделям това с Вас, защото мисля, че заслужавате да знаете как се развиха нещата с мен.
Вие бяхте съпричастни, за което Благодаря.

Така и не споделихме с децата си за бебето, мъжът ми като че ли клонеше повече за аборт, аз също не бях убедена какво искам. Всичко стана толкова бързо, трябваше да се вземе бързо решение, знаете, че времето напредва.....
В деня на операцията, след като излезнах от упойката, бях доволна, че съм жива и всичко е минало без болка, но....... след два дни ме обвзе такава мъка, плаках цяла следобед, легнах си много късно, почти не можах да спя.

Мислех си за това, което съм направила. А когато прочетох и писмото на №13, това момиче ме разплака, за това, че осъзнах грешката си, че излезнах толкова нерешителна и не позволих на собственото си бебе да се роди. Не мога да ви опиша колко съжалявам, на моменти дори си мисля да опитам да забременея отново, но този път с ясна цел. Съжалявам.

А на всички Вас Благодаря отново и желая Здраве и Щастие

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: b4c5fad8e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Щом чакаш още едно детенце недей да проваляш шанса си, това е най хубавото нищо че другите ви деца са по големи познавам хора които са с мн голяма разлика но са щастливи ... радвай се и успех.

 
  ...
преди: 15 години, 5 месеца
hash: 3e09a7ee82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   До авторката: Съжелявам, че е станало така. Но виж 15 човека те съветвахме да запазиш детенцето, какво разобеди теб? Вярно ти взимаш решевията си, но при наличието на толкова много съвети, защо не ни послуша?

Един съвет: Времето е най-малкото нещо, която трябва да те интересува. От бързане си погубила човешки живот (не те упреквам или нещо подобно) НЕ БЪРЗАЙ, ОБМИСЛИ НЕЩАТА ДОБРЕ И ТОГАВА ВЗЕМЕЙ РЕШЕНИЕ.

Сега си мислиш да забременееш отново. Но ти кавам, обмисли това много добре, за да не стане същата грешка.
Желая ти много, много късмет и успех в живота.

 
  ... горе^

...
преди: 15 години, 4 месеца
hash: 1072db6228
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   От авторката: Благодаря за вашите коментари, след като ви казах за решението си и това, какво съм предприела.
Осъзнавам, че сгреших в действията си и още съжалявам. Често гледам по телевизията сцени свързани с бебета и малки деца, което още повече ме кара да се замислям за стореното от мен. Миналия уикенд, дъщеря ми се прибра в къщи за два дни и се заговорихме на тази тема. Не и казах, че съм била бременна и за аборта, но я попитах,,ако сега им родя братче или сестриче, какво мислят за това" Тя ми каза, че много ще се радва и че ще и бъде много интересно да има малко братче или сестриче"
а на въпроса, за евентуално голямата разлика между тях, тя каза, че действително разликата е голяма, но какво от това"

Каза ми, че майки, които са родили рано децата си е нормално по-късно да си родят още.

Бях изненадана...съжалих отново хиляди пъти, че не споделих с децата си и да вземем решението общо, цялото семейство. Толкова ми беше заслепен ума, че ми се струва сега, че не познавам собствените си деца. Не знаех как ще реагират, а в същото време не исках да ги обременявам с такива мисли, защото знам, че имат за какво да мислят.

Това е. Тази моя нерешителност, страх от това, кой какво ще каже и как ще се развият нещата, сега не ми дава покой. Често вечер не мога да заспя от мисли, знам, че не мога да променя нещата, не искам да се обвинявам, но мислите са в главата ми. Често си представям, къде ще сложа бебешкото легълце, как ще се грижа за бебето, как ще го водя на разходка. Имах всички условия да го родя и гледам. От 5 години живеем в голям апартамент-140 кв м, по-големите деца учат в София, т.е на синът ми му предстои, имаме бизнес, който ни позволява да живеем добре. Зная, че винаги ще има трудности, но зная, че всичко се преудолява. Не зная, защо толкова сгреших. Не мога да си простя......

Благодаря, че ме изслушвате. Плаках на доста от вашите съвети, защото много ме разчувстваха и все пак, ако бях решила да изчакам още няколко дни, преди да направя непоправимото, сигурно щеше да взема друго решение. Може би вашите писма ми повлияха доста, за да не мога вече почти месец да се отърся от тази мисъл, за грешката, която направих. Но ви Благодаря, защото все пак погледнах на живота по друг начин.

 
  ...
преди: 14 години, 8 месеца
hash: 309b244e46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Просто ме разплака....става въпрос за апартамента...ами к'во да ти кажа, да ти имах проблемите....

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker