Майка ми ме критикува - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121010)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18475)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка ми ме критикува
преди: 12 години, 4 месеца, прочетена 3260 пъти
Аз съм момиче на 21г. Проблема ми е с майка ми, която постоянно ме сравнява с другите хора. ( Дъщерята на някакви нейни познати, колеги и т. н) Мен и брат ми! За всичко, като се почне от външен вид през образование и т. н

За нея винаги другите са по-умни и по-красиви и не спира с това, прави ми забележка дори за някакви минимални неща. Ясно ми е че човек трябва да дава всичко от себе си, но ми е ясно и че винаги ще има някой по-добър от мен. Гадно ми е за това че тя не преценява това което съм аз лично за себе си, а сравнено с другите.

Колкото и да се опитвам да не обръщам внимание на това и да съм голяма вече, все пак успява да ми срине самочувствието. Което и без това в ученическите ми години изобщо не беше добре, но съзнателно се опитах да променя това и да свикна със себе си и да не се мразя. В интерес на истината, хубава съм, уча нещо което ми е интересно и може да не е най-доброто но аз съм доволна за себе си.

Студентка съм втора година в друг град, но въпреки това по голямо време прекарвам у нас. Живея с родителите си и вероятно ще е така още поне 2г докато завърша. Но това поведение всекидневно просто ме натоварва много а не знам какво да правя. Понякога така се ядосвам че почвам да и крещя да престане и че за нея никога няма да съм достатъчно добра каквото и да правя.

Брат ми е малко по-голям от мен но е явно че много не се трогва от тези неща, но на мен ми е много мъчно. Тя казва че тези неща ги прави, защото ми била майка и само тя можела да ми каже това (явно което аз не виждам) и го правела защото ме обича и искала най-доброто за мен. Но при мен тези неща да ме сравняват с другите и да ми казват че не мога и да ме критикуват, не ме амбицират да стана по-добра за да се докажа а точно обратното, подкопават ме от всякъде!
Подкрепата за мен е по-голям стимул. Иска ми се да спре да го прави!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 4 месеца
hash: 0d7c79bb64
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Знаеш ли, аз съм на 42 с две деца тинейджъри и майка ми продължава да ми казва, еди коя си като завърши висше /различно от моето/ та тя преуспя пък ти... една проста чиновничка.
Няма да спре, просто трябва да се научиш в тези моменти за си изключваш съзнанието и да мислиш за полянки с теменужки. Усмихваш се на пеперудките летящи над теменужките и не чуваш гласа й.

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: d34cd1197b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И моята е такава, затова се изнесох на 19 с двете си куфарчета и се чуваме по скайпа. От тогава по-добра от мен няма.

Когато си финансово независим и не чакаш на родителите си, никой не те закача. Просто жената не може да ти каже директно - хвани и се издържай, на 21 си!

 
  ...
преди: 12 години, 4 месеца
hash: a4d0058fbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката.
N2 Майка ми не иска да се издържам сама докато не завърша... лятото отидох да работя на курорт, но преди да отида дори не и казах, защото беше против! Въпреки това изкарах сезона. Въпреки че бяха ежедневни молби да се върна. Ако ми каже хвани и се издържай ще ида и ще я прегърна! Ама тя ми казва за момента да се съсредоточа върху ученето и да не се занимавам с друго, както и правя!

Но просто това сравняване с другите ме убива, и то дори не е само за съществени неща... Добре дъщерята на колежката и учила в чужбина някаква елитна специалност, аз уча в БГ нещо което ми е интересно... какво от това като аз не искам да ходя по други държави за момента. Или примерно дъщерята на еди си коя си, какъв стил на обличане имала, друга каква походка имала, трета как интелигентно се изразявала, четвърта нз си какво... Като се почне от големите неща та да се стигне до най- малките. Ей тея сравнения ме дразнят, аз си имам собствен стил, момчетата ме харесват приятелите също, но тя никога не забелязва хубавите неща в мен и по край нея се чувствам адски тромава и непохватна... То не бяха забележки как вървя как стоя, все едно ме гледа под микроскоп... И аз се чувствам много скована, сякаш аз съм най-непохватната а всички други перфектни... А камо ли да излезем и заедно пред хора и тогава продължава... "ама виж тая виж оная.. ", "виж тя каква е пък ти как си" Добре че има и други хора около мен, от които получавам комплименти че иначе щях да си мисля че няма нищо женствено и красиво в мен, а иначе съм си хубава! В къщи постоянно чета книги, от малка обожавам и чета всичко, имам всякакви интереси и обичам да уча и научавам нови неща, любопитна съм и наука и изкуство ме влече, но никога не се е случвало да ме вижда в разговор с някой, а и с нея много не си говорим, само на повърхностни ежедневни теми. За нея другите просто са по-умни от мен и по-красиви. Дори да изглеждам страхотно когато излизам отново няма да ми каже нищо хубаво, само критика и кое не е наред. Може би проблема е в мен че ги приемам прекалено навътре, но това е било цял живот и за това за съжаление порастнах без самочувствие и винаги омаловажавайки себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 4 месеца
hash: 00207b1a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От номер 2

На 21 си! Ако майка ти ти каже - „Хвърли се през моста, защото Сульо Пулев го е сторил“?

Майка ми без да иска непрекъснато ме подтискаше по същия начин. След като се изнесох, работих в началото ниско квалифициран труд в чужбина, докато се закача да уча. Завърших престижна специялност в най-добрия в страната университет като се самоиздържах и работих едновременно - отивам си аз да видя нашите, да им покажа дипломата си и срещаме в магазина майката на някакъв мой бивш съученик да буда количка.

Човекът на 25 направил белята, майката на детето беше някаква 19-годишна пикла, двамата безработни и живеещи при родителите на момчето, но какъв беше коментара на майката пред „щастливата“ баба.

- О, браво на сина ти, ето другите баби станаха, ще си изгледат децата, а нашите все учат.

Дори не се похвали, че съм завършила, просто нищо.

Но на мен не ми дреме, защото през 99. 999% от времето си съм на 1400 километра от нея.
Не я виня, тя не знае по друг начин. Имам си стратегии да не ? обръщам внимание, когато почне така, а ? и дадох да чете книгата „Излекувай живота си“ и малко се позамисли.

Какво искам да ти кажа - дори и да беше завършила престижен университет и специялност в чужбина, да се беше самоиздържала при това, да беше слаба и красива като Клаудия Шифър - майка ти пак ще ти намери косури. Тя по този начин изживява своята си ниска оценка и пропилян живот. Иска ти може би да живееш и да направиш нещата, които тя не е успяла, знам ли.

При всички случаи - действително може да потънеш в голяма депресия, ако не намериш начин да се отделиш от нея в пространството. Тя няма да се промени, дори и трайно, а ти можеш и да повярваш на нещата, който говори и да затънеш много в живота.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ac0985c5c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Обичайни взаимоотношения между майка и дъщеря, запомни ги да не станеш и ти като нея. А сега най-умното е да си намериш някаква работа в града, в който учиш, колкото да вързваш двата края. Пълнолетна си, оправяй се сама и ще ти хареса.
Мечо Пух

 
  ...


...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: bbbfb84516
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До номер 4 - отговора Ви оправдава въпроса.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 8272ce9b93
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ти прочетох цялата истотия, защото е дълга. а искам да ми остане време да мина през повече теми.

Следващия път ѝ кажи нещо от сорта на:
'Виж какво жена, аз съм такава, каквато съм, поради комбинацията от гени. която съм получила от теб и баща ми, който ти си избрала!
Така че е крайно време да започнеш да се замисляш за това, преди да ми говориш, защо не съм като Мимито, Пепито или Здравка. '

И също може да добавиш ето това, ако не се освести след първото:
'Ако искаш дете като на твоите познати, просто ги помоли да ти дарят от техния генетичен материал, намери си една сурогатна да ти износи плода, като си ѝ запатиш съответна сума, и воала - ще имаш желаното от теб дете. '

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3119476550
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ама ти, мило, не само, че не четеш целите истории, ами не гледаш и преди колко време са публикувани. Мислиш ли, че след пет години и половина съветите ти са актуални? ! И да не би да имаш амбиция да изчетеш всички истории от създаването на сайта до днес, аз с това впечатление останах.

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 66bb648715
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Разбира се, че съветите ми са актуални.
Темата е актуална - дори може да се класифицира като вечнозелена ;)

Но ти пък какво толкова се ежиш? Човек остава с впечатлението, че има вероятност нещичко да те е жегнало в коментара ми (номер7).
Иначе просто нямаше да му обърнеш внимание. Нямаше да го забележиш дори.

Поздрави от номер7 :) Адиос.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 месеца
hash: 3119476550
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Обърнах му внимание, защото започва така: "Не прочетох цялата ти история... ", а това, априори, класифицира съвета като несериозен. И кое е актуалното на: " Следващия път, като ти каже така, ти... " Адиос.

.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker