Тийн проблеми със семейството - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Тийн проблеми със семейството
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 6728 пъти
Здравейте скъпи приятели, пише ви едно момиче на 14 години.. Ще се зарадвам много , ако някои прочете историята ми и ми даде съвет :) и започвам... Всичко започнало много отдавна.. майка ми и баща ми се развели. Аз живея с нея отдавна. Тя се омъжи и си има още едно дете (момченце). Баща ми също. Има две деца..

Винаги съм се чувствала като излишна. Майка ми не ми позволява нищо. Пропуших заради нея. Значи ще ви дам пример : Моите съученици излизат на дискотеки ( младежки), а АЗ съм била прекалено малка? .. Защо родителите на другите ги пускат, а мен не? Тя решава как да се обличам...

Намам лично пространство.. Наказва ме физически и психически.. Всяка вечер плача и се моля нещата да се подобрят.. Вярно, обича ме.. но защо по този начин прави нещата? Защо има такъв подход?

А баща ми? - много много по-различен. Като разбра за цигарите ми каза.. тати малка си.. има време.. ще получиш някоя болест.. няма да можеш да имаш деца.. нали искаш да ставаш певица.. спри ги.. за твое добро

Никога не ме е удрял, не ми се е карал.. Има уникален подход.. с ДОБРО... :), а не с лошо.. ( както майка ми ).. Искам да бъда като другите ми приятели.. Да излизам.. Да се обличам както си искам.. Да имам малко свобода.. Решила съм да замина при баща ми.. не издържам.. но сърце не ми дава... тя ме е отгледала 10 години.. немога да реша какво да правя.. умирам от болка.. дайте ми съвет.. мислех да се самоубия.. това не е живот

Имам си куп други проблеми.. баба ми почина.. скъсах с приятеля ми.. намалих си успеха в училище.. пропуших, пропих се

моля ви посъветвайте ме!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: a6111c05a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей, мило дете, знам че на много от възрастните тук твоите проблеми ще се сторят глупави, но за мен не е така.

Ти сама си намекна за желаното от теб решение - да живееш с баща ти. Говорила ли си с него за това, има ли условия, за да живееш при него?

От 10-годишна можеш по принцип да си избираш при кой родител ще живееш.

Поговори с майка си и с добро, така както ти желаеш за себе си, ? кажи, че просто не можеш да продължиш да живееш при нея.

Много сила ти желая, но съм сигурна, че ако действително го искаш, ще можеш да отидеш да живееш при баща си.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ce5d101eea
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей! Ако заживееш при баща ти ще има друго нещо, което да не ти хареса. Може да пробваш няколко месеца за да видиш къде ще ти е по-добре. Стига родителите ти да се съгласят. Лошите навици трябва да ги забравиш. Не случайно ги наричат лоши. За облеклото мога да те подкрепя. Трябва ти да си подбираш дрехите. Поговори с майка си, че искаш ти да си избираш дрехите. Стига да си облечена достатъчно топло за зимата едва ли ще има други възражения. Не е лесно когато има други деца, особено когато са по-малки. Те искат по-голямо внимание, но това не означава, че тях обичат повече. Даже ти като кака трябва да им помагаш и да си добър пример. Само едно да ти кажа което е 100% вярно: Радвай се, че имаш братя и сестри, защото като станеш пълнолетна и имаш семейство те ще са хората които ще ти помагат и ти на тях. Няма да си сама. Аз имам сестра с 10 години по-голяма от мен и ако не беше тя направо не знам какво щях да правя. Нито мога да разчитам на майка нито на татко само на нея. И аз бях объркана когато бях на твоите години и сега си викам ако имаше кой да ме насочи кое е правилно да можеше сега да съм на 14 год. но с сегашния ми мозък ама не може.

Гледай си ученето в днешно време без образование е направо невъзможно да се живее. Сега може да не ти се учи да бягаш от часове, но ако отидеш в университет ще видиш колко е сладко да учиш. Аз завърших университет и сега ми се иска цял живот да съм студентка да уча. А не да се мъча да намеря работа и да не мога и да се лишавам от някои неща защото не мога да си ги позволя. Живей докато те издържат родителите и учи за да може като се отделиш от тях работата да е удоволствие а не мъка. Само да ти кажа за цигарите. Хората са се борили за свобода а цигарите те правят зависим и като сметнеш колко пари се дава месечно за тях с тия пари можеш да си направиш хубава екскурзия примерно. Всеки месец с парите които даваш за цигари може да идеш някъде или да си купиш нещо полезно. А те само вредят. Недей сама да правиш така, че да си зависима от каквото и да е.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3d1fcd32cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

3.   По-добре се довери на майка си. Тя знае какво прави. Може да не ти харесва, но след време ще разбереш защо те държи толкова изкъсо. Искаш майка ти да ти има повече доверие, а виж какви ги вършиш - цигари, алкохол. Така ли показваш, че си разумно момиче, което може да взема правилни решения? Не си мисли, че ако отидеш при баща си, веднага ще те пусне на дискотека и ще ти позволи да се обличаш както си искаш.
Ако искаш промяна в отношението към теб, първо промени себе си.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ef2c61d50d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Подкрепям номер 3.
Аз съм на 20 години и искам да знаеш, че на твоята възраст също имах страхотни проблеми с майка си - и на мен ми се излизаше, и на мен ми се купуваха дрехи, които тя не даваше, исках да нося високи обувки, тя не даваше, всички навсякъде ги пускаха - тя мен рядко. Тогава й бях страшно нацупена - защото бях отличничка, винаги прибрана, помагах на семейството си, а нещата които исках не ги получавах.

Сега, години по-късно, страшно уважавам майка ми за начина по който се е държала с мен. Жената е носила в себе си страх да не попадна в лоша компания, да не започна много бързо да искам да се превърна в 'какичка' и така нататък. Просто ме е предпазвала, както според мен прави и твоята майка. Сигурна съм, че след две-три години ще разбереш и ти това. Дотогава - просто имай вяра в майка си. Живеем в прекалено опасни дни, когато със всеки изминал ден, децата все по-често забравят, че са деца, бързат да пораснат и изпускат най-хубавите си тийн години, само заради спорове вкъщи.

Щом искаш да бъдеш с баща си - бъди. Решението е твое. Но знай от мен, че ще има дни, в които ще искаш съвет от майка си - за това каква комбинация от дрехи да носиш, за това какво да правиш с момчетата, все неща, които само една жена може да посъветва друга млада жена. :) Не прибързвай с решението си.

И най-вече, не бързай да пораснеш.
Поздрави,
усмивка :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 58bcb2f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   АВТОР:.. мили хора, благодаря за хубавите съвети :) незнам.. имам чувството, че тя постъпва несправедливо.. знае, че съм в добра компания и пак не ме пуска.. кажете как да я накарам да ме пусне веднъж поне.. :Х

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 574c47f415
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Ще ти кажа как да я "накараш" да те пусне. Нека баща ти ви закара с колата, теб и две-три твои приятелки, и да те изчака пред дискотеката. Ако е такъв страхотен баща с уникален подход - няма да има нищо против.
Лично аз не познавам момичета, които на 14 години да ходят на среднощна дискотека сами, освен ако техните просто не са вдигнали ръце от тях за по-лесно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 58bcb2f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

7.   към 6.. баща ми неможе по никакъв начин да повлияе на майка ми.. смисъл ако тръгне да и дава акъл... ненене

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 97c2230622
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   С майка ти имате проблем с комуникацията.
Защо не пробвате да отидете на психолог двете, не че сте луди, просто да се консултирате с него и изгладите недоразуменията..
И спри гадните цигари и алкохол. На 20 г. ще приличаш на 25 г. грозно е жена да пие и пуши. Мислиш ли, че ще те обича някой мъж такава необразована с гадна кожа и зъби плюс за капак воняща на водка и цигари?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d7f66cf34f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Опитай се да поговориш с нея. Знам че на тази възраст си мислиш, че майка ти никога не е била млада, но грешиш. Тя се тревожи, много повече отколкото предполагаш. Незнам дали е за добро или не, но това е нейния метод на възпитание. Казваш че баща ти е много готин, разбира те, да мила, но той не носи отговорност за теб. И мен чичо ме водеше по дискотеки на твоите години, но никога не е носил отговорност какъв човек ще излезе от мен, просто е бил готиния чичо.
Така че моя съвет е да поговориш с нея сериозно, помоли я да поговорите не вярвам да не се съгласи и стигнете до разумно споразумение което да устройва и двете. Но със сърдене, лопане на врати и "ще отида при тати" не става.
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a10a364a5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Стой при майка си,
от майката по свято няма, тя те обича, затова ти забранява да се обличаш като малко курве впечатлено от фолк и чалга мутресите.
Тъй като си малка, не можеш да разсъждаваш трезво, ако бъдеш свободна от сега в избора си, ще се изхабиш бързо и няма да имаш ценности в живота, всичко идва с времето, не тичай пред него нали не искаш да остарееш бързо? мерси

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d154e15f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

11.   Когато момиче на 14 посещава среднощни дискотеки на 18 вече не са му интересни. Ако на 14 пие и пуши на 20 какво ще прави, ще се боцка.
Авторке всичко с времето си! Ще дойде време, ще можеш да ходиш където си искаш, тогава на дискотека няма да искаш да ходиш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 58bcb2f644
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Хора, ако кажа на майка ми да поговорим тя ми казва с глупости ме занимаваш. Ако и ревна -2 шамара. Парите не са ни проблем. В излишък има, просто като искам да поговоря с нея и ми казва, че с глупости я занимавам и т. н.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a6f40b0178
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Нищо не можеш да направиш, освен да отидеш при баща си, трябва да си твърда и да не съжаляваш за избора си. Да, отгледала те е, но това не значи че цял живот ще те държи за себе си. Друг вариант е да изчакаш да станеш на 18 и да се изнесеш да живееш сама. Не мога да разбера тези родители, които забраняват всичко на децата си и управляват живота им. После защо е пълно с безработни нехранимайковци и отрепки, чакащи всичко наготово. Аз имах двама такива алкохолизирани господари които обичаха да се бият взаимно, и мен покрай себе си. Няма да изпадам в подробности, просто на 16 години избягах от нас, до ден днешен не са чули нищо за и от мен. Живея както искам, и каквото сама постигнах. Ти поне имаш шанс за по-добър живот, възползвай се.

 
  ...
преди: 11 години, 9 месеца
hash: b46a6bfd8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Мило Момиче виж-Баща ти е прав и то много спри цигарите моя баща не пуши от 2000 година и се чувства добре

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 1aba19d1eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   И аз имам долу-горе такъв проблем ,но моята майка не ме държи чак толкова.За първи път като исках да отида да спа при приятелка и казах че майката на даденото момиче я пуска тогава нях ма 13години , можеби ако дадеш малко доказателства на майка си такаче да те пусне примерно някой ден покажи на майка си ,че може да ти се има доверие ..накарай я да излезе на вечеря със съпруга си и да остави братчето ти да се грижиш за него....и така дано да помогнах с нещо :)

 
  ... горе^

...
преди: 7 години, 10 месеца
hash: ae2ad66940
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Нали точно заради майка си се е случило. Иди при баща си, защото аз на твое място не бих издържала! Това което прави тв е отвратително, но все пак ти е майка. Иди при татко си докато не се осъзнае и изисквай от нея любов. А да... Вземи да спреш цигарите и алкохола, че не е хубаво. Късмет!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker