Мама не иска да ме изслуша - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мама не иска да ме изслуша
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3347 пъти
На 17 съм и съм момиче. Имам две по-малки братчета, които крадат вниманието, което се полага на мен.
Когато бях по-малка, да кажем преди 10 години, мама винаги ме разпитваше, какво се е случило в училище, какво съм закусвала, какво съм учила, с кой съм говорила и все такива досадни неща.

Никога до сега не ме попита, как се чувствам, защо плача и на какво се смея... Винаги ми се казваше, че не трябва да плача, защото показвам слабост, че не трябва да се смея прекалено, защото показвам заинтересованост и изглеждам нелепо.

Нуждата да споделя, точно с нея всичко което чувствам е убийствена. С времето тя дори спря да ме пита каквото и да било. Ако водим разговор, става въпрос за това какво да сготви, как да си боядиса косата, какво да купи... А аз искам да говоря за себе си!
Понякога ми казва, че знае всичко за мен, че винаги разбира когато лъжа. Това започва да ме радва, защото си помислям, че ще спа да крия толкова неща. И в крайна сметка разбирам, че не знае нищо и само блъфира.

Когато сме двете, аз се опитвам да я насоча постепенно към разговор, във който ще мога да и разкажа всичко и да поискам съвет. Но тя винаги казва, че трябва да престана с "тези тъпи философски размисли". И отново нищо.
Тя не разбра за любовта, която изгаряше тялото ми.

Опитах се да обясня, тя ми каза, че "не мога да си затворя устата и бълвам само глупости". Беше ми страх да и разкажа за първия си полов акт, пък и нея сигурно нямаше да я интересува. Беше изключено да се опитам и да и намекна, че сексът се превърна в нещо като мое главно занимание. Тя не знаеше, че започнах да се самозадоволявам още когато бях на 8. Както и че по цяла нощ гледах порно филми. Винаги съм се опитвала да и споделя, но тя винаги ме отрязваше. Вече не се интересува от оценките ми в училище, не се интересува с кого излизам... Искам да я осведомя, че пуша от 12 годишна възраст, но все още не мога.
Може би пък очаквам прекалено много от нея....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: b3b09009de
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм момче на 22, никога не съм споделял подобни неща с майка ми или с баща ми. Намирал съм хора, на които да споделя и от които да поискам съвет, тези хора са били в 90 % от случаите онлайн познати, впоследствие и онлайн приятели. Поне за мен винаги е било по-лесно да споделя личните ми неща с онлайн приятел, от колкото с близките ми. Макар да знам, че не е проблем да споделя каквото и да е с родителите ми. Аз съм избрал този начин, а ти си принудена да го избереш... Мисля, че ако майка ти държи на теб толкова, колкото се предполага, че всяка майка трябва да държи на детето си и ако мислиш, че е така, най-добрия вариант е да седнете насаме и да си поговорите, като големи хора. И да и покажеш, че не си дете, и че тя е човека, който трябва да те разбира, подкрепя и напътства... а не с пренебрежение да гледа на твоите "лапешки" премеждия, защото е несъмнено, че може би от нейна гледна точка са такива, но от твоя
НЕ са.
Надявам се да съм бил поне на 10 % полезен за теб :) Поздрави,
Неповториямия

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 472b912a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не мога да разбера от какъв зор изпитваш нужда да казваш всичко това на майка си? И аз като номер 1 никога не съм споделял такива неща с нашите, по собствен избор. Това от кога мастурбираш си е твоя работа, при мен има един единствен човек, който го знае, и това не са родителите ми. За порното майка ми беше намерила порно касети в бюрото ми (тогава нямаше Ютюб), но се правеше на ударена, аз знаех, че тя знае за тях, но и аз се правех на ударен :-) По същия начин и със сексуалния ти живот, ти за себе си ли го правиш или за да се "похвалиш" на майка си? За цигарите хората се чудят как да се скрият, ти се оплакваш, че не можеш да кажеш на майка си...

Като оставим това настрана, разбира се никак не е добре, че майка ти не показва никаква заинтересованост към тебе. Не мога да разбера как един родител може дотолкова да не се интересува от децата си... Според мене е от тези самодоволни и леко арогантни родители, които си мислят, че децата им са "елементарни" за разбиране, понеже са млади, и че знаят всичко за тях. И баща ми има чат-пат такива моменти, така че знам за какво говориш, но при него е рядко и САМО по определени теми.

Да ти кажа няма да се проемни положението, така че забрави за майка си като човек за споделяне. Намери си близки приятели "отдушници", на които можеш да споделиш всичко. И без това споделянето с връстник е много по-удовлетворяващо, отколкото с някого през поколение. А и ще знаеш, че няма да ти се карат и бръмчат, а ще те разберат, в най-лошия случай няма да стане нищо...

Горе главата и... както се казва, да ти имам проблемите.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 66eab36c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Явно жената е изморена доста, пробвай да започнеш да й помагаш в къщи с домашната работа поне две седмици и смятам, че това ще даде резултата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 11f2347116
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3 дава добър съвет. Майка ми "осъзна", че има дъщеря, когато започнах да й помагам с брат ми и сестра ми (близнаци). Преди тя да разбере, че имам нужда от нея обаче се наложи аз да осъзная, че и тя има нужда от мен, защото ме възприемаше като част от обстановката или пък като още едно замърсяващо апартамента същество, което не знае що е то ред. Изобщо не се интересуваше от мен - кога измислим, с кого, имам ли си приятел или не, как върви училището, какво се случва изобщо... Нямаше си ни най-малка представа, защото беше заета с малките. Един ден аз я чух да се кара с баща ми, че не получава никаква подкрепа от мен и него, че той докарвал само пари и с това всякакви негови задължения приключвали, че аз пък съм имала ролята само на "изедник"... И някакви други неща, това ми се наби тогава в главата, бях на 13 или 14 години. Е, в такъв случай реших за уместно да й покажа, че не е така и да спра да се оплаквам от положението си. Започнах да й помагам в домакинството и сама да й разказвам за това, което ми се случва - в началото не ме слушаше, дори не си придаваше вид, че го прави. Разсърдих й се и й казах защо й се сърдя - започна да се преструва, че ме слуша, но всъщност не помнеше и 1/5 от това, което съм й казала (в действителност наистина й говорех и празни приказки един вид). След време обаче (мисля че имаше връзка с това че бебетата станаха деца, тръгнаха на ясла) започна да ме слуша, да ме укорява и/или дава съвети, да ме подкрепя... Тоест започна да ме чува.
А, впрочем, аз им казах най-лесно това, че съм пропушила и по-скоро не им казах, а им го показах. Пропуших на 15-16 години. След няколко месеца укриване от погледите реших че не ми се спират и искам нашите да знаят, че да не се страхувам от всеки човек, който мине покрай мен, когато съм с цигара в ръка. В смисъл такъв да не разберат от друго място, а не от мен самата. Та така де, оставих си кутията с цигарите и запалката на бюрото в моята стая и седнах да уча или да правя нещо там, помня ли и аз какво, но знам че беше на бюрото и те стояха върху него. Баща ми влезе по едно време и се изненада от гледката, помисли си, че са на друг, но аз отрекох това твърдение и казах, че са мои. Той ме пита от кога пуша, дали не искам да ги спра, ако не мога - те щели да ми помогнат с каквото могат. Казах му каквото искаше да знае, но отказах да ги спра, след което той ме "похвали" на майка ми, която се погрижи да ми каже какво могат да ми причинят цигарите, както и спомена, че никак не е доволна от факта... Ама аз си продължих и след време осъзнах сама какво причиняват на белите дробове, така че си ги спрях със собствено желание.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: fd35dfeb5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Защо си мислите, че един родител трябва да знае кога и как дъщеря му се самозадоволява? Авторке нима мислиш, че баба ти знае или някога е знаела това за майка ти? Вече си на 17 /както пишеш/, родителите не трябва да знаят всичко, защото ако го знаят най-много да си навлечеш неприятности. Всеки човек независимо от това, че е родител пречупва информацията през своята призма, ако майка ти никога не е гледала порно тя няма да разбере защо на теб ти е било или ти е нужно. Ако тя не пуши няма да разбере защо си даваш джобните за тютюн вместо за "хубавите", според нея, удоволствия, ако пък пуши ще започне да ти се обяснява как тя видиш ли не може да ги откаже защото ги е започнала на твоята възраст. Няма смисъл да се мъчиш да споделяш такива неща с нея.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: de1b0ff046
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Пффф аз съм на 20 и никога не бих казала на майка си за сексуалния ми живот.... че тя за първото ми гадже разбра едва когато тръгнах да се местя при него грубо казано.... ние също не си говорим много, но аз така и предпочитам в крайна сметка всеки си има личен живот и въпреки че съм единствено дете не бих тръгнала да и се обяснявам, та тя дори кой е любимия ми цвят не знае! Не че е похвално разбира се, но тя не ме пита и аз не я питам... пак казвам всеки си има личен живот - нали за това са приятелите :) родителите и децата които си споделят чак такива подробности ми се струват странни - но това си техен личен избор.... но е хубаво да започнеш да помагаш в домакинството както те посъветваха по - горе :), аз помагам от как се помня не може жената да има 3 деца и да върти всичко, уморително е, намерете си общо занимание и така лека полека ще започнете да се сближавате щом толкова искаш :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker