На майка ми не ? пука за мен - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

На майка ми не ? пука за мен
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 5105 пъти
Незнам какво да правя на 21 години съм имам си детенце на 3 годинки и прекрасен мъж с който живота е рай, само че проблема е че е безработен от 6 месеца и сме изцяло на грижите на майка му.

Вече съм толкова отчаяна, че стоя по цял ден на прозореца в кухнята и наблюдавам хората. Мисля си как може да има майка която да дели децата си.

Става дума за моята майка! Оказа се че е много зла и злобна жена. Но има приказка, че парите променят човека-и е вярно. Допреди два месеца когато работеше за 280лв. парите и стигаха с малки кърпежи. А сега когато си смени работата и баща ми почна да взема пенсия не и стигат 850лв за нищо, та дори да отдели 5 лв за дъщеря си която няма какво да яде.

Имайте на предвид че живеем на един вход разстояние. Яд ме е само за тая женичка-свекърва ми, която се скапва да работи на 3 места, за да има с какво да ни нахрани, а тя да яде стария хляб. Моля се само да е жива и здрава, а пък след време за всичко ще и се отблагодарим.

А тая нещастница МОЯТА МАЙКА ще лежи в някой старчески дом и от три деца няма да има едно което да я погледне. Може би заблудения и син, който си мисли че живота е розов ще ходи джа пъти в годината, за да я вижда. Дъщеря и която е в чужбина цял живот ще презванява за да види дали е жива.

А аз която бях в най-трудните и моменти когато беше без работа два месеца, ще съм най-близко до нея няма да я погледна. Това се пада на хора, които са забравили какво е глад и човечност. В момента няма какво да обуя, нося домашните чехли вън а майка ми си купува дрехи боя за коса.

Незнам, незнам нямам думи да опиша яроста си. Идва ми да изляза вън и да крещя докато ми пресипне гласа. Но няма да и позволя да ме съсипе. Когато бяхме толкова болни-аз на легло а детето ми с температура, тя ми се хвалеше че я боляло гърлото и си купила антибиотик, а не попита като баба да донесе едно бананче на внука си. примерите за моята помощ спрямо тези хора са толкова много но бързо се забравят.

Сигурно съм толкова озлобена от безпаричие, но нали за това са тези труднии моменти, за да разберем на кой му пука за нас. Не си мислете че мразя майка си-не я мразя, просто напоследък все прави такива неща с които ме озлобява към себе си! Моля ви дайте ми съвет какво да правя да се правя че не ми пука ли или да престана да се самоизяждам като спра да общувам с нея и да си гледам хубавото семейство.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39794180b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

1.   Мисля, че не си права да изпитваш ярост към майка си, а по-скоро към самата себе си.

Забременяла си на 17, родила си на 18, а на 21 си безработна и бедна, бащата на детето ти - същият. Не вярвам да си работила през живота си, не вярвам сама да си изкарала и 1 лв., затова и още очакваш от родителите си, а си на 21 години!!!

Кой същност е виновен за положението ти?

Никой не ти съсипва живота, само ти и бащата на детето ти сте отговорни за начина ви на живот. Свекърва ти дори ви прави мечешка услуга, защото ако нямаше кой да ви храни на готово, вие щяхте да се принудите я да отидете в голям град, я единият поне да отиде на гурбет.

Сега гледате бездушно през прозореца и обвинявате другите, но истината е, че сте пълнолетни, решили сте да имате дете и сега трябва да го храните. Нито майка ти, нито свекърва ти са ти длъжни. Радвай се, че не искат от теб, защото доста хора на твоите години има, които издържат болни, безработни родители. Ти си млада и права, имаш дете за градина, а стоиш у вас и чакаш другите да те хранят, но когато не го правят (с право) те е яд и злобееш.

Нямаш просто право. Погледни се отстрани и ще разбереш, че майка ти постъпва правилно. За съжаление и внучето ? ще страда. Само детето ти заслужава съжаление, ти самата и мъжът ти сте големи хора и би следвало да се срамувате, че не само не можете да се изхранвате, а сте направили и дете.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e57e5fa119
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ужасна си авторке. Как може така да осъждаш майка си, защото не ви издържа? Толкова е грозно млади хора да лежат на гърбовете на родителите си и да разчитат на тях, че и да се сърдят. А по-хубаво ли щеше да ти бъде, ако си като нас с мъжа ми, които издържаме изцяло нашите родители и грам не разчитаме на тях? И на всичкото отгоре имаме уважение към тях и сме им благодарни. Все пак са ни отгледали. Срамота!По принцип не съдя хората, но много ме възмути тази история

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 67345e42c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ти каза ли и директно да ти помогне финансово? Ако не си, не очаквай сама да ти даде пари и не чакай "да се сети сама".

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ede122b37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много злобно звучиш, авторке. като те чете човек, излиза, че цял ден мислиш как майка ти едва ли не тъне в охолство, а ти мезерстваш. по-добре насочи енергията си в положителна посока, например как да изкараш ти пари, а не само да гледаш в канчето на другия. мъжът ти е безработен, а ти защо не работиш, а разчиташ само на свекърва си и на майка си? не си дете, не си болна (доколкото разбирам от писаното), вземи се в ръце.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5ad1c09112
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Мила разбирам яростта ти, ужасно нещо е безпаричието, който каквото и да казва. Но моя съвет е, не да обвинявате майка ти и да чакате на подаяния, а да се вземете в ръце и двамата и да си намерите работа. Знам, че е трудно, но все пак вие сте млади и здрави, а това е най-важното. Имате и детенце, трябва да мислите и за него. А с майка си може да поговориш, да й споделиш за трудностите и да я помолиш дори и за пари назаем. Но не се озлобявай към нея, тя не е длъжна цял живот да ви издържа. Лошото е, че живеем в лоши времена и за всички ни е трудно. Желая ти успех и късмет! Търсете и ще намерите!

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9ab3e2e4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Донякъде са прави коментиралите по-горе, но аз не мисля изцяло така. Да вярно е че всеки трябва сам да се издържа, особено семейство, което е решило да има дете. Но никой не може да отрече, че има трудни моменти в живота. Например безработица, други проблеми. В тези случаи мисля че този който има би могъл да помогне, а другия като си оправи положението ще помогне в труден момент на този, който му го е дал. Аз я разбирам авторката, защото има много егоистични хора, които дори да имат и да им умираш пред очите, нищо не дават, а после чакат на тях да им дават. Но няма значение, все пак и е майка и би трябвало да и помогне, дори със съвет да се вземе в ръце и да си потърси работа. Много е лесно- почвай работа, все едно на всеки му висят 30 предложения за работа и само го чакат да избере. Много са злобни хората, изобщо не умеят да си помагат един на друг и затова всеки се е свил в себе си и само съска. А колкото до това, че е родила млада, ами ок родила е. Някой който сега има пари и ражда деца, не значи че в бъдеще няма да е на дъното на мизерията(знам много такива случаи). По-скоро бих посъветвала авторката да не разчита на майка си, а да си насочи енергията към това да търси начини да си оправи положението, защото на тази жена наистина не и пука. А до коментиращите дето изсъскаха- утре ако някой ваш близък е зле и без работа и на него ли ще кажете- ходи се оправяй и работи, мен не ме интересува. Абе жалко мислене е това. После вие като сте в такова положение не чакайте помощ, ами се оправяйте сами.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ff76a86068
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласна с №1 Само дето щом свекървата може да намери три работни места значи работа има около авторката, изглежда желание за работа няма.
Авторке Майка ти е била длъжна докато учиш средно образование, сега си на 21 и не ти е длъжна нито на тебе нито на детето ти то е нейно внуче без банан и вафла, заслужила е да го има защото те е отгледала а не "ще има внуче срещу банан". Тъй като вече ти си майка, ти и баща му сте длъжници на детето си, не бабите. Нямаш никакво право да се сърдиш на майка си, да й правиш сметка на парите, къде и как ще си ги харчи. Тя е свършила своите задължения отгледала три деца а ти с едно не можеш да се справиш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8a83b09601
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Извинявайте, но какво значи да се помогне? Да се помогне е едно, а да се хрантути съвсем друго. Свекървата е намерила 3 работни места, а двама млади не могат нито едно? Тук говорим за оцеляване няма да гледат престиж и пари всяка временна помощ ще им е от полза. Тези дето казвате, че разбирате авторката сигурни ли сте, че майката не е говорила та да си е изтъркала зъбите и сега за това да не и подава ръка? Подава се ръка и се дава на човек, който правилно ще постъпи с помощта и това ще е просто старт за неговото стъпване на крака. Не се помага на бездънна яма, защото край нама. Това по принцип не към авторката. Авторката първо е трябвало да си вземе професия в ръцете и тогава да мисли за деца. ЕИдва ли майката е била очарована от щерка си бременна на 17 години. Едва ли не и е говорила, че това носи своите отговорности и негативи след себе си. Авторката също не казва тя търси ли работа или просто чака някой цял живот да и помага? Да и на мен би ми било болно ако майка ми в такъв момент не ми подаде ръка, но не бих се озлобила към нея и не бих я намразила, защото тя не ми е длъжна отдавна. Всеки трябва да мисли преди да действа, защото всяко действие си има последсвия дори и най-елементарното. Обвинявате майката, че не е помогнала можело да има хора егоисти ок. Ето свекървата им помага и то с работа на 3 места мислите ли, че на тази възрастна жена и е лесно? Да работа няма, но за 6 месеца дори чистач да не се хванеш някъде само и само да помогнеш възрастната си свекърва и майка и семейният бюджет не мисля, че е възможно (дано да не е така). Не може млад прав човек така да злобее и да мисли, че светът му е длъжен, а да не направи нищо за себе си. Значи интернет има, ь обувки няма? ! Ами месец без нет и ще има някакви обувки на краката си. Не може има и адски трудни моменти не дай Боже никому такива, но в такива трябва мобилизация, подреждане на приоритетие и действие. Авторката забременяла на 17 дали изобщо има и средно образование? Как го е мислила тогава, че ще оцелява новото и семейство? Да не би парите да падат някъде от небето и аз да съм пропуснала да си набера?

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b40155dc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   от авторката: не очаквах толкова негативни мнения. Аз не казвам че искам да ме издържа само че сега когато ми е най-трудно може малко от малко да се сеща поне да пита имам ли нужда от нещо относно изказванията че незнам какво е работа на 22 януари ме съкратиха от магазина в който работех моля ви не ме нападайте така когато съм правела дете съм била с ясното съзнание какво ме чака не сме били така цял живот трудно ни е последните няколко месеца а свекърва ми си е намерила тези три работи преди 4 години когато нямаше такава криза ако си мислите че аз искам сега да се унижавам да пиша по разни сайтчета за проблемите ми просто не мисля че е правилно в най-трудните моменти чуждите хора да мислят за теб повече отколкото родителите ти дано не ви се налага да изпадате в моето положение

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39794180b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До Авторката

Ами щом си била наясно, какво те чака, когато си създавала семейство, какъв е проблемът?

Ти самата си решила да родиш дете от този човек, забременявайки на 17, раждайки на 18, пренебрегвайки образованието си и днес си безработна. Майка ти ли е виновна? Кризата?

Да, може би е сбъркала във възпитанието ти, но човек, който не е получавал от родителите си, няма и такива очаквания като теб, а е свикнал да се справя сам. Явно доста са те разглезили, свикнала си другите да ти решават проблемите, макар че носиш отговорност за дете и днес си пълна със злоба и жлъч.

Ами, не знам, какво си очаквала, прочети първо написаното от теб. Да те съжалим ли очакваше?

П. П. Ако си работила до преди един месец, днес получаваш 70% от работната си заплата от фонд Безработица и майчинство. Какъв ти е проблемът?

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4c049434ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Представям си как го гледаш-всичко, където живеете е гнусно-нямате 1 стотинка-да си позволите удоволствия. Цял живот ли ще разчитате на майките и бащите си. Това дете ще стане голямо-разходите ще скочат. След 4 години-ще ви трябват по 1700 лева на месец за 3 членно семейство. От къде ще ги изкарвате? Ще чакате от небето да падат-е не става. Ако нямате висще образование и двамата-веднага запишете-а майките ви и бащите-ще са длъжни да ви плащат за образование. След това си намирате добре платена работа(ако сте умни)-може и по 2000 да взимате на човек, ама трябва яко учене(с++ или нещо такова).

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6e2add8f23
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   ''Моля ви дайте ми съвет какво да правя''
-------------------------------------------------

Най-добре си гледай твоето канче. И ако имаш някаква друга възможност най-добре се премести в друг квартал. Живеенето на една крачка от роднините никога не върви по мед и масло. Разбирам те, че ти адски трудно. Трудно е за сам човек, какво остава за младо семейство с малко дете..
В случая ти сама си виновна за това, което чувстваш, защото си очаквала помощ от нея, и ето, че тя не дойде и се разгневи и разочарова. Да, логично е да ти помогне като майка, но ето, че не се случи.
Според мен в никакъв случай не трябва да очакваш помощ от някого и да живееш с тази нагласа, че когато изпаднеш в беда някой ще ти се притече на помощ,
особено помощ от роднини забрави. Далеч сме от турските сериали.

Bitchy

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 603d01b58e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Класическа история, свързана с кризата и въобще с много млади хора в България. Жалко...
Аз също съм на 21 и не си представям просто какво ти е. Съгласна съм донякъде с някои от мненията по-горе и то в тази част, където можеше да имаш някакво образование все пак, за да си намериш по-добра работа или въобще някаква работа. Знам, че за него се искат пари и време, но щом преди не сте били толкова зле финансово е могло. Дано занапред имаш този късмет. Както и да си намериш работа. Не се отказвай.
Малко ме натъжи като цяло някои твои изказвания, авторке, относно майка ти. Злобно и не на място ми прозвуча това, че ти нямаш обувки, а тя има еди какво си. Все едно не тази жена до преди няколко годинки ти е купувала обувки и хляб и все едно не тя те е родила и отгледала. Лоша, добра, тя ти е майка, не се настройвай срещу нея. Наистина не е длъжна да ви помага финансово, но това не я оправдава и освобождава от моралната отговорност да се интересува от детето си. Поговори с нея, очи в очи и направо.
Желая ти здраве на теб и на семейството ти, защото докато сте здрави винаги изход има!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: a82a833719
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

14.   Номер 5 и 6 са дали най-човешки съвети. Изглеждат писани от сърце. Браво!
Много е лесно да се съди отстрани...
Авторке, успех ви желая-на детенце, на теб и на мъжа ти! Кураж, воля и характер!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b40155dc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

15.   авторката: благодаря че все пак прочетох и някой положителни коментари. Разбирате ли че за себе си не искам нищо и нокога не съм искала, но тази жена никога не е изпитвала отговорност към мен или още по малко към брат ми и сестра ми които е захварлила в сиропитал на 12 годишна възраст за да се омъжи повторно. Карате ме да говоря за още по лоши нейни качества за да ме разберете. Напално съм наясно че никой не е длъжен да ме издържа а и не го искам. След много малко време ще си стъпя на краката но забравя ли се, че когато най-много си имал нужда от родителите си, те са ти обърнали гръб??? Мисля че не! И ни наи-малко не съм от разглезените деца които са свикнали цял живот на готово на всичко съм се научила сама в този живот и до този момент сама си отглеждам и възпитавам детето. И къща си въртя и работех и дете и мъж гледам. Мисля че това никак не е малко за 21 годишно момиче.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9e7e2a7b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   9, авторке, първо ако мислиш, че е унижение да пише тук за проблемите си, тогава не го прави. Никой не те е карал насила. По тая логика и ние се унижаваме да се занимаваме с чуждите проблеми "по разни сайтчета", понеже са ни малко собствените.

Второ, съмнява ме на 17 като си правила дете да си била с НАИСТИНА ПЪЛНОТО съзнание какво те чака. Ама много ме съмнява.

Трето, най-важно: Хората не те "нападат", тука не сме на война, никой не те познава и няма личен интерес да те критикува. Коментарите не са в твоя полза просто защото не си права. И даже не искаш да ВИДИШ, че не си права. На твоите години хората най-напред правят нещо за образованието си, вместо да се фиксират върху нискоквалифицирана работа. Освен това отдавна са се отделили от майчиното гнездо и не търсят, камо ли пък да ОЧАКВАТ помощ от там. На 21 аз бях далеч от вкъщи, работех и аз в магазин, за да си изкарвам парите за следването, но само събота и неделя, защото през седмицата учех. С нашите се чувах по веднъж на две седмици за по 5 мин, защото за повече нямаше пари. Никога ама НИКОГА не съм се обадил и съм казал "Трябват ми пари".

Не ми е МИНАЛО през главата да си помисля нещо за майка ми, понеже не ми дава пари, а пък аз видиш ли много съм го закъсал. Да, закъсал го бях, от 6 месеца не си бях плащал телефона, изоставах с 2 наема на квартирата, и т. н. да не обяснявам. Но никой не ми беше виновен, аз сам бях взел това решение, за което нито за миг не съм съжалил дори в най-трудния момент. Единствено бях поискал назаем 400 лв. от един бивш съученик, които му върнах чак след около година. Дори тогава не ми е хрумвало да искам пари от нашите.

Така че ако наистина си била наясно какво те очаква, когато забременяваш на 17, поне имай смелостта да стиснеш зъби и да се справиш с последиците от решението си. То е твое, не на майка ти.

Престани да мислиш непрекъснато кой мисли за тебе повече - своите или чуждите, и почни да мислиш сама за себе си, защото никой няма да го прави вместо теб, и не е длъжен.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 8a83b09601
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторке грозно излияние от теб - грозни изкази под него. Ако беше казала, че ти е болно просто, че майка ти не е предложила помощта ти, но че я разбираш, че не е и длъжна друго щеше да е. Ако беше описала всичко без да стуи от теб таказа злоба и завист, защото не знам усещаш ли се, но поста ти е меко казано грозен и злобен. И как така ти до преди един месец си имала работа пък от 6 месеца сте изцяло на грижите на майка му? Ако ти до преди месец си била на работа сега щеше да взимаш от Бюро по Труда 60% от заплатата си пак е нещичко

Цитат
А тая нещастница МОЯТА МАЙКА ще лежи в някой старчески дом и от...

Това извинявай до какви отговори да доведе според теб? Да те съжали някой ах гопката майка и нещастница нарича и няма кво да яде. Ти с изказа си предизвика такива коментари.

Знаеш ли колко добри хора има из тези форуми? Ако беше пуснала тема съкратиха ни и двамата от работа и нямам какво да ям и обуя си нямаш на идея колко хора щяха да ти помогнат, защото просто нямаше да звучиш готовански. Дано бързо ти се оправи положението не е приятно, но те съветвам да си промениш мнението относно живота и не за друго, а защото ще си скапеш нервите, ще се озлобиш към всеки и няма да бъдеш пълноценна личност. Да ти кажа само, че аз съм делено дете и съм от ощетената страна и въпреки всичко не злобея на майка си и баща си и не тая злоба към тях. Да допълня обаче, че съм по -скоро емоционално ощетена и винаги от малка са се държали зле с мен, но до един определен момент имах прилично облекло и храна винаги не са ме оставили съвсем на произвола. Това го уточнявам, че който е научен да взима после има очаквания да продължат не е точно така. Въпрос на мислене е, на възпитание от родител и на самовъзпитание като зряла личност. Отношенията са ни студени или по скоро дипломатични виждаме се понакога да си видят внуците и толкова боря се както мога и както знам. Не съм пливнала в пари и имам две деца не едно. Моля се да не ни съкращават и така. В редките случаи в които на въпросът имае ли си пари съм отговорила истината с надеждата да ми се помогне без аз да искам нахално знаеш ли какъв беше отговорът? Ми какво ги правите бее къде ги харчитее ние с толкова се идържаме и успяваме. Да маа те не са с две деца. От тожава и да ме питат казвам имам си справям се не ме мисли и край. Стегни се излез на вън вместо да злобееш потърси си работа ако трябва и в друго населено място, ако трябва и почасово не е лесно в тая криза и с тея мижави заплати, но ако ти си инертна нищо добро няма да видиш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9ab3e2e4ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   В случая не разбирам защо всички защитават майката. Не е ли работа на майката да възпита детето си да бъде амбициозно, да постигне нещо в живота и да и създаде самочувствие да се справя сама. Хайде моля ви се, знам какви родители има дето правят децата си мекотели, задето не са ги възпитали както трябва. А всички тука коментиращи като сте толкова просперирали и се оправяте сами дайте по-подробни съвети на авторката как го правите. Много е лесно така отстрани да се правиш на преуспял на фона на някой дето е в тежко положение. И смятам че т. нар майка на авторката трябва да проявява поне внимание какво се случва с дъщеря и независимо дали е добре финансово или не. А именно това най-много боли- незаинтересоваността. Така е права да се сърди, не всичко опира до парите, но във вашето съзнание изглежда е така.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ff76a86068
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

19.   Наистина ли авторке си мислиш, че "сега когато ми е най-трудно". М-ха-ха Нямаш си на идея дори колко по-трудни моменти те очакват, няма как да очакваш помощ от мама ти си вече голяма. Трябва да се научиш сама да се справяш а майка ти ще помага когато и колкото желае.
№ 11 напълно грешиш родителите са длъжни за средно не за висше образование, ако беше така можеше цял живот да изкара всеки 5-6 години ново висше и така докато стане на 65 нали. И щом на 3 членно семейство с ученик му трябват 1700лв, се чудя ние четиричленно с двама ученика как сме оживели до сега с 1000лв на месец. Просто всеки се разпростира според чергата не е задължително да има точно някаква сума. Авторката сама е избрала да остане без образование, следователно ще трябва да работи ниско квалифициран труд с по-ниско заплащане и ще трябва да се научи да се разпростира според чергата си.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39794180b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Авторке, щом майка ти е била такава (да си зареже децата в сиропиталище), ти какви очаквания имаш от нея?
Ето, теб не те е зарязала в сиропиталище, за какво я обвиняваш - че на 17 си ИЗБРАЛА да ставаш мамче, да гледаш дете и мъж?

Ами това си е твоя отговорност.

Ако дъщеря ми забременее на 17, да не мислиш, че ще я хрантутя и на 21? (при положение, че е избрала семейната академия пред университета)

Кой, каквото прави, за себе си го прави...

Ще ти кажа нещо положително - всичко зависи от теб. Желая ти много успех, гледай напред, не назад, гледай в своето си жилище и своето си семейство, не навън. Не чакай на готово, помагай ти, особено на свекърва ти, която няма да издържи дълго така.

П.С. имам право да те критизирам, защото съм от проблемно семейство, изнесах се, веднага, след като завърших средно образование, на 26 съм, нямам деца, но имам образование и чудесен мъж до себе си. На родителите си аз помагам материално, не обратното, макар че не заслужават, но са ми родители! Ти какво направи за майка си?

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ede122b37e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   от номер 4: авторке, не се оправдавай. ние няма как да знаем какъв е животът ти, съдим единствено по написаното от теб и повярвай ми, първоначалното впечатление никак не беше добро. така че не се учудвай на негативните коментари. може би си го писала в момент на отчаяние и под влияние на емоции, може и наистина да го мислиш. във всеки случай най-доброто за теб е максимата "спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се". вземи се в ръце и се опитайте с мъжа ти да си стъпите на краката, а не да чакате подаяния от другите.
дали майка ти може / иска да помогне, е отделен въпрос, който тебе обаче слабо те грее. ако всички ти бяхме написали "ау, горката тя, жертва на лошата си майка", това с какво щеше да ти помогне?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: cc32ffcbd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Гледах в неделя едно предаване и там се засегна темата докога е длъжен един родител да помага на детето си. Ако е в състояние и детето макар пораснало и има нужда, защо да не му помогне родителят? В крайна сметка ако хората, които са ти дали живот не ти подадат ръка в труден момент тогава кой? . Много остро се нахвърлихте върху авторката, тя не иска системно "мама и тате" да я хрантутят, а само малка помощ докато се оправят. Сигурна съм, че ако кажеш на майка си и и поискаш пари тя няма да ти откаже.. Мога да ти изброя много причини за нейно оправдание. Никъде не прочетох, че си искала, а тя ти е отказала, така че гневът ти е неоправдан. Прекалено си горделива авторке според мен

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 130541ddf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Сигурна съм, че ако потърсиш помощ от родителите си, няма да ти откажат. Не прави сметка на чужди пари, а се опитай да си намериш работа. Никой не е длъжен да издържа теб и семейството ти. На всички ни е трудно. Ще мине и този период, ще си намериш работа и ще се ядосваш на себе си колко отчаяна си била.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6876d987b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   Моето семейно положение е подобно. Т. е. месец след бала си забременях, но повярвай ми не съм била с пълното съзнание какво ме чака. Имах всички нужни условия, чудесен съпруг и родих-прекрасно дете. НО.... никога досега(дай Боже да не ми се случва) съпруга ми не е оставал без работа. В киселините работи, но не е останал в къщи. И не е защото работа има бол, когато бях бременна го съкратиха и за да не ме притесни още на същия ден си беше уредил на 2 места да почне, не е чакал някой да го уреди или да помогне, сам даже и без кола(защото ще се притесня ако видя че не е на работа и е взел колата) обиколил целия град да си намери. Сега е криза, ама и тогава не беше лесно да ти кажа. Дори в момента седиш а компютъра, ами пиши статии, аз това правя и за 5 статии дневно ти се плащат 100 лв месечно, не е кой-знае колко но и не изисква кой знае какво нали??? Сега вече имам и второ дити и вече беше с ясното съзнание какво ме чака:))) знаех какво имам, първо спестих няколко заплати, в случай че мъжа ми остане без работа и чак тогава решихме че мога да забременея. но повярвай, мъжа ти не е чудесен, той просто не желае да работи. Лесно е да си рлежи по цял ден вкъщи и да ти се усмихва, я да почне да ходи по строежите??? Да видим колко ще е чудесен вечер като се прибере. Да е жива и здрава свекърва ти, и мама е така, за внуците си живее, че да ви помага, но и вие се вземете в ръце....
~Рамона~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b40155dc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

25.   напълно сте прави незнаете какво е в действителност и няма как да знаете мисля че 18 ме разбира най-добре. Задайте си въпроса"абе аджаба какво ли е било за да реши това момиче да гледа семейство на 18, а не да живее живота който живеят нейните връстници". Наистина бях в момент на ярост, когато писах това и мисля че повече никога няма да пиша в такива сайтове.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e343068e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   ... и деца какво разбрахте от цялата приказка? "Това, че парите развалят човека". - Да правилно :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e57e5fa119
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

27.   26, ако парите разваляха човека, то българите щяхме да сме най-хубавите хора в целия свят ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 39794180b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   27, страшно добре казано.

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: ff76a86068
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

29.   27 Пишеш глупости, на всеки 4 секунди в света едно дете умира от глад и то не е Българче. България е сред най-бедните в Европа заедно с Румъния, Литва, Гърция и Испания те имат почти същите данни. Къде се нареждаш с Африка и Индия.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e8cba50ac4
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   Абе кои сте вие да съдете хората? Това е сайт за споделяне, а не нападай.ком. Кой ви дава право на вас да нападате и да налагате вашите виждания за живота? Забременяла е на 17, ама защо на 17, давала ли си си сметка и т.н. Нима вие си давате сметка за всички ваши решения през живота? Дали е правилно или не - всеки има своя гледна точка, всеки живее така, както сметне за добре. Вие кои сте?

До авторката : Разбирам, че като баба, желаеш майка ти да се появява в живота на детето ти - било то с 1 банан, било то да дойде за 2 часа да се позанимава с детето, да му донесе шоколадче. Ами какво да ти кажа.. Нищо не можеш да направиш, тя може и да разбере пропуска си, може и да не го разбере. Не се озлобявай. От написаното разбирам че имаш подкрепата на семейството на мъжа ти, което също е нещо. Помни - от всяка ситуация има изход ВИНАГИ! Колелото ще се завърти, просто не деградирай. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5a02389fb6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Не се притеснявай, нещата се обръщат. Мисля че майка ти постъпва така за да те накаже. Предполагам не са били съгласни с твоят брак и бременност и са те предупреждавали точно че това което ти се случва в момента ще ти се случи. Това е моята хипотеза. Но тука има нещо което не казваш, разбрахме че майка ти е отвратителна, а баща ти?!
Той къде е в цялата работа?

Както и да е мисля че майка ти е злобен и глупав човек и всичко това един ден ще и се върне. Мисля че коментиращите в предните коментари им е трудно да направят разлика между хрантутене и помощ. Защото когато става дума за лекарства за детето ти и внука ти, поне за мен всичко друго остава на заден план его, караници, неразбирателства и т.н. в такава ситуация да се държиш по този начин трябва да си пълен кретен.
Вярно е че моите родители никога не са ме оставяли (въпреки че известно време хич не бяхме в добри отношения), и сигурно за много от коментиращите тук съм бил най-големият използвач хрантутник, но ето че сега те знаят че могат да разчитат на мен и за щастие аз мога да си позволя да им помогна без да ощетявам семейството си.

Както казах нещата се обръщат, само трябва да вървиш напред дори и да рискуваш. И повярвай ми наистина разбирам и озлоблението ти и отчаянието, аз лично си спомням и няма никога да забравя какво изпитах когато съпругата на шефа ми се оплакваше как "са и се скъсали ръцете от носене на торби по пазарите в тази жега" а аз в това време се чудех как ще платя наема и как ще има въобще нещо на масата вкъщи.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b40155dc99
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

32.   относно баща ми той е на инвалиден стол от две години тъй като изкара 4 инсулта на крак като последния беше придружен и от инфаркт и сигурно хората който имат близки с подобни проблеми знаят колко нервни стават тези хора защото не могат да помогнат сами на себе си. И в резултат на това през ден два яде бой като магаре защото не си затваря устата. А какво ще кажете за това да нападаш безащитния човек защото иска да си помогне... но неможе последния път станах свидетел на един от побоищата и разбира се не останах безразлична повярвайте ми едва не скочих аз да я набия-майка ми за да се почувства и тя унижена от детето си както смее да унижава и баща ми така. Разбирате ли за какъв човек става въпрос???

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: cd0ea3b168
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   охх, леля ми така "помагаше" на братовчед ми, че не можел да си намери работа, жена му след майчинството не я върнаха на работа и горките с малкото дете.. Та вече 15 години оттогава и тая "помощ" премина в пълна издръжка, смятай, те вече са хора на по 40 години, още едно дете имат, да са им живи и здрави, но и те така се учат и не виждат никого около тях да има работа и доходи. Поработват по месец-два и после година-две нищо. А леля ми се пенсионира жената и остана на работа на 64 години да ги храни. Така че налягайте си парцалите и разчитайте само на себе си, а на майка си кажете "мерси", че не ви приучава наготово. Щото и тя няма да е жива цял живот дет има една приказка. И тогава на кого ще се сърдите?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 дни
hash: cbd0f0075c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   Здравейте, макар и с риск да се включвам когато проблемът вече може да е разрешен, все пак ми се иска да кажа нещо. Авторката не иска коментар върху отношенията и с майката, а съвет какво да прави и единствено бих посъветвала да продължава напред и да се бори за семейството си като не обръща внимание на никого извън него. Сега важни сте Вие с мъжа Ви и детето! Изкарайте курс или запишете висше ако можете, но не се оставяйте по течението! УЧЕТЕ ЕЗИК! Търсете усилено работа, всякаква на първо време и след като добиете опит, имайте смелостта да искате повече! Не се оставяйте, млади сте и бъдещето е пред Вас! Съдбата ще е благосклонна към Вас ако направите всичко да се справяте с проблемите и не спирате да се развивате. Животът е много непредвидим и днес може да си богат, а утре беден, няма гаранция за нищо! Пожелавам Ви успех от сърце, защото знам какво е да се чувстваш изоставен и безпомощен, но стъпиш ли веднъж на крака, никой не може да те спре и успехите ще дойдат от само себе си! Бъдете здрави и обичайте детето си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker