Проблем с родителите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120496)
 Любов и изневяра (29536)
 Секс и интимност (14293)
 Тинейджърски (21841)
 Семейство (6421)
 Здраве (9544)
 Спорт и красота (4684)
 На работното място (3125)
 Образование (7269)
 В чужбина (1640)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1729)
 Други (18349)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Проблем с родителите
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2082 пъти
Добър Вечер на всички!
Проблема с родителите ми на първо време може да не ви се стори чак толкова сериозен, но влиянието му не ми те отразява добре.
Става дума за това, че те са малко по консервативни хора.

Никога не сме говорили на тема секс, баща ми постоянно се измъква с това, че има време за всичко.... Аз съм вече на 20 години, не казвам, че съм много голяма, но искам да се оправям сама с живота, да ходя където си искам и да правя каквото си искам. Не е нормално на 20 да си ограничен и да си стоиш само вкъщи и да си домошар.

Животът е станал такъв, че нямаш избор и трябва да го живееш, а що се отнася до моя случай животът е пред мен, надявам се. Писна ми да живея в някакъв страх или самозабрана. От време на време паля цигара, но се крия от баща ми, защото ако ме види би ме ударил, и избухнал до такава степен, че сигурно би ме изгонил от вкъщи- съвсем сериозно говоря.

Той отказа цигарите преди няколко години, доста лесно, но на мен не ми дава да паля, дори отказва да говори на тази тема. За алкохол да не говорим. Аз дори не пия, но ако случайно отида на купон или диско и там има алкохол, постоянно ми повтаря да не пия, и започва да избухва. Сега ще кажете, че не е нужно да пия или пуша, така е, ама от една-две цигари на ден с кафенцето, няма да ми навредят, плюс това не е лошо човек от време на време да се слива с тълпата.

Засягали сме теми за наркотиците, той знае, че не взимам, но когато се скараме и не отговарям както би му се искало, постоянно ми натякват с майка ми, че взимам дрога. Изключително много ме дразнят. Добри хора са, младолики, а акъла им е като на пра-бабите и дядовците ни. Не знам какво си въобразяват и искат от мен, но аз искам да живея по по-различен начин.

Баща ми постоянно ми натяква, че крушата не пада по далеч от дървото, но аз не съм съгласна с него.... просто живеем в 22 век, младото поколение е в пъти по-различно от миналото, по-миналото и т. н

Връстниците ми ме надраснаха, оправят се, ходят където им е кеф, а аз какво? Ако реша да ида някъде, постоянно ми звънят, или преди да отида някъде "да не пиеш, да не пушиш... да внимаваш, да не се качваш в тая кола " Писна ми вече. Не искам да водя такъв начин на живот.

Решила съм да се отделя от тях и да уча и работя, но дори и да ес случи това, имам чувството, че пак ще живея в някакъв страх. Говорили сме много пъти на тези теми, но не искат да ме чуят. Нещо повече, избягват тези теми, което ме побърква. Не знам какво да правя просто.... чудя се, ако имаха друга дъщеря, която хич не си поплюва как биха постъпили с нея?

Мен не искат да ме чуят, имат си тяхно мнение. После ме плюят защо съм такава, защо си стоя само вкъщи и т. н
Не мога повече така. Прекаляват. Не искам да живея с тях, а да се взема в ръце и да се оправям сама без да искам помощи от тях... мисля, че това е единственият начин.

Как да се оправя с тях като не искат да ме чуят? Не искам да съм ограничена като тях, но съм забелязала, че сама си поставям границите, как е възможно това? От страх ли е или какво?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4a042e0806
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ти нямаш проблеми с родителите си, а със себе си. В началото си мислих, че си ПРИНУДЕНА да живееш с тях, защото си студентка, ходиш по цял ден на лекции и не можеш да работиш например. Но не - ти нито учиш, нито работиш, изцяло зависима си от вашите и се чудиш, че имали правила?

Ами за тях ти (с право) си едно дете, което има нужда от напътствия. Отдавна са те задушили с „любовта си“. Превърнали са те в социялен инвалид, за да се чувстват необходими.

Прекъсни този затворен кръг от зависимости. Намери си първо работа. Може да е много ниско квалифицирана (ти квалификация нямаш), но да ти помага да живееш самостоятелно под наем. Има евтини квартири, дори можеш да си делиш стая с друго момиче. Ще видиш, какво е младежки живот!

В свободното си време се подготви за кандидат-студентски изпит, запиши нещо задочно, за да не си отново зависима от вашите. Ако не искаш да учиш висше, научи поне английски, това ще ти отвори много врати. Успех!!! И горе главата - няма от какво да те е страх!

Лаура

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 05da36b77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами сама си си виновна.. като не искаш да ти поставят ограничения, защо живееш с тях? Не, не ги подкрепям, но ти вече си голяма, на 20 си, би трябвало сега да си студентка, а ти още стоиш при тях. Казваш, че смяташ, че ако отидеш да учиш и работиш в друг град си щяла да изпитваш страх.. ами ти дори не си и пробвала. Трябва вече да се научиш да си самостоятелна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4f07c155db
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Всъщност живеем в 21 век.

V

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c47e0a08be
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей! Няма нищо по-хубаво от това да си самостоятелна. Никой няма да ти казва кога и къде да ходиш, как да се държиш и кои да са ти приятелите. Ще бъдеш свободна, стига да можеш да се издържаш сама. Рано или късно ще се случи. Само ти имаш властта да определиш кога ще стане това. Аз късно напуснах родителите си на 23-години бях, сега съм на 26. Много ми е добре! Няма смисъл да живееш живота си в страх, дали ще се справиш или страх от родителите. Вече си пълнолетна.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: a00ab56b7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Всъщност момичето не е виновно, а родителите са се превърнали в параноици, страхуват се че ще и хареса нещо грешно и се държат точно както във турските филми. За мен не е нормално. Неможете да обвинявате момичето че не учи и не работи, след като то пита как да се откъсне от ограниченията и как да започне да работи като не и позволяват. Аз познавам един такъв баща, дъщеля му не я приеха за исканата от НЕГО специалност и остана да учи за следващата година, но не излиза никъде, до 10 най-късно трябва да се е прибрала, намери си работа като сервитьорка и понеже се прибира след 10, той не и позволи.... това става във същия град в който сестрите ми на 15 и може би тяхната тайфа се състои от още 10-15 деца на тяхната възраст постоянно излизат, поне до 23-24ч. и редовно правят купони я вкъщи я в някое друго дете, със родител присъстващ. Тук е спокойно, малко провинциално градче, а той не и позволява да се прибере след 10. То дет се вика, куче да тръгне по тъмното да те хапе, няма да има на пътя кой да ти помогне...
Не знам какъв съвет мога да дам, ти си прекрасна дъщеря, моля се и моята някой ден да има респект от нас... но трябва да поговориш с родителите си и да намерите разумна граница, коята да устройва и двете страни. А и не прави грешката на повечето момичета, да се омъжиш за първия срещнат само и само да можеш да излизаш. Това вече ще съсипе живота ти. Успех!
~Рамона~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker