Конфликт с баща ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Конфликт с баща ми
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 2123 пъти
Здравейте всички, обръщам се към вас с надеждата да ми дадете някакви съвети и по-нестандартни мнения за разрешаване на този проблем понеже съм вече на капка от преливане, и съответно избухване
-ето го и проблема с баща ми сме в конфликт от доста години даже вече не ги броя, но със сигурност са повече от 7. Човекът е властен, много властен, иска да контролира всичко до най-малката подробност, никога не е доволен от каквото и да е, винаги ще намери за какво да се заяде с мен, въпреки че аз не съм конфликтна личност, даже напротив избягвам конфликти много лесно мога да се поставя в положението на човекът отсреща, не съм сигурен, но мисля, че той използва това в негова полза.

Преминал съм през почти всички гадости казвам почти, защото положението винаги може да бъде и по-гадно бой (тояги удари всевъзможни), вечерен час (не по-късно от 21:00), забрани за дискотеки подбор на приятели, намесване в личен социален живот до невъобразими подробности, никога не вземаш собствени решения дори завърших шибано училище, което той искаше, а не аз имам чувството, че половината си живот съм прекарал в търсене на одобрението му дори в момента се замислям и търся момент, в който поне седмица да сме били в нормални топли семейни отношения и не намирам такъв.

Със скапаното си отношение към мен този човек в продължение на толкова години успя да породи в мен само и единствено искренна и чиста омраза да осъзнавам, че не е правилно, но с ясно съзнание аз го мразя
-майка ми е уникален човек винаги ще те разбере, подкрепи ако искаш да направиш нещо или ще те посъветва ако съм сгрешил с нещо, не го премълчава смъмря ме, но знам, че е права в тези случаи за това се вслушвам в градивната и критика. От много крехка възраст съм я възприел и запомнил като човек който се отнася добре и справедливо както към мен, така и към околните (според мен това е родителският модел) с една дума тя може да постигне много повече от колкото този мухлио дори да ме пребие.

Положението не ни е розово, бедни сме и като казвам бедни имам предвид наистина бедни но... щуротията не ходи по гората. Преди години, когато бях още ученик го видях нещастника с ПРИЯТЕЛКАТА му, може би в този момент аз спрях да търся одобрението му. Не съм казвал на майка ми, на нея и без това и е много трудно, имаме инвалид в къщи, който е болен от детски паралич и има нужда от постоянните и грижи. Той е по-големият ми брат, грижа ме е само за тях двамата и когато се замисля да се изнеса от вкъщи си помислям как ли ще се почувства майка ми остава сам сама с този психар и с болен човек на ръце, без подкрепа. В ужасна дилема съм мога да се изнеса, но дали това е правилното решение. Тук, приятели, свършвам аз, а започвате вие
Благодаря ви предварително.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: cafc84efc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Явно наистина се намираш в много кофти положение. Винаги ще бъда отрицателно настроена към хора като баща ти, които не дават любов на децата си, но не им спестяват и боя.
Знам, че ти е дошло до гуша, но наистина няма да е добре да изоставиш майка си.
От друга страна ако се изнесеш за известно време и си намериш работа, установиш се и започнеш сам да се гледаш, ще можеш да прибереш майка си при себе си, както и болния човек. Но тук разбира се говорим за години.
На каква възраст си всъщност?
Пожелавам ти успех, дано намериш изход!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 3a2adbb375
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ИМАШ 18 ГОДИНИ И ОЩЕ СИ ПРИ НЕГО?

махай се от там! , ще ти провали живота
отивай в някой голям град и започни някаква работа - дори и като общ работник!
Скоро ще започнат да се наема! Сега е момента!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c62643e579
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ако си на 18 години и нагоре, време ти е да се изнесеш и да поемеш своя път, без да чувстваш вина. Майка ти си носи своя кръст. Не може вечно да си с тях. Трябва да се развиваш, да работиш и да създадеш семейство. Пожелавам ти да си добър баща и да дариш семейството си с щастие. Хайде - хващай пътя и не защото бягаш, а защото ти е време.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b986d4d97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Преди години бях на твоето дередже, но терора беше от двамата родители и аз се изнесъх под наем, но в твоя случай не мога да ти дам такъв съвет заради хората които уважаваш, но пък ако работиш и си яко хлапе дай му да разбере, че не всичко се постига със сила

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 62e45ceb24
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако имаш 18 години може да се изнесеш, ако имаш 16, мисля че също можеш. Като баща ти наистина те мрази изнеси се от вас и си вземи назаем някаква стая (може и повече от една зависи каква е работата ти). Тук ще те посъветвам и да си намериш работа. Ако имаш хубаво образование- по-хубава, а ако не - работа в Мак Доналдс или в някой хубав ресторант. Ако си близо до планината или до морето, още по-добре защото през зимата в планината ще можеш да работиш в някой от курортите, а ако си до морето - в някой хотел.

Искрено ти пожелавам да се оправиш.

_/_ e |< /.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 410b721f4c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Майка ти какво мисли, склонна ли е да се отдели заедно с тебе и брат ти? Лично аз мисля, че ако тя не е склонна да остави баща ти, най-добре да се спасяваш сам. Все някога ще трябва да го направиш, да се отделиш от тях.
Майка ти ако иска да и помагаш, да дойде с тебе. Ако не - неин си избор.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dda4f70d06
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Родителите са такива каквито са това е положението. Моят като завърших университета почна да ми разправя че не съм бил от него после не дойде на сватбата ми в съвета, но пък размисли и взе че се появи в ресторанта, ха-ха-ха. Ами родители, хора какво да ги правиш. Гледай си живота и върви на пред. Парите не те правят богат повярвай ми имало е дни в който съм харчил по 1 000лв. за нула време и дни в който съм се чудил от къде да намеря масло за закуска на децата. Който дава, той е богат. Млад си гледай напред и това е. Успех.
Зорба.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker