Мислите ли, че ми е време за семейство? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Мислите ли, че ми е време за семейство?
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 3573 пъти
Жена, на 25 съм. Вкъщи постоянно ми повтарят, че ми било време да се ориентирам към семейство, а не се чувствам готова. Баща ми казва, че след като мина 30 години, става по-трудно да се срещне човек, и да се създаде семейсвто... И май като гледам някои познати, които след като минаха 30г, приятелите им ги зарязаха, май е вярно...
Тази тема ме притеснява много, тъй като, както днес съм на 25г, така и ще мине времето... А все още не съм готова за тази крачка.

Само да вметна, когато бяхме разделени с моя дългогодишен приятел, той си беше хванал 18г момиче...

Какво мислите за възрастите, след 30г по-малък ли става шансът на една жена и какво да правя въобще :(...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7d22cb40e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И мен ме е страх, че като стана на 25 ще е доста късно за семейство. Но като си помисля, никога не е късно за такова нещо.
Не можеш да си сигурна, че ще намериш подходящия човек преди 25 или преди 30. Когато и да го намериш, радвай се, че поне това си успяла да направиш.
Но за тези неща се тревожи ако стане прекалено късно. Сега си само на 25 и си ужасно млада, за да мислиш такива неща.
Успех ! :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6dd19639e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ами дааа, но никой не може да ти каже кога, защо, кого, ти вече си на 25..Животът е твой, ти решаваш как ще стоят нещата

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 1b08434dd4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Ами до някъде е така, всеки мъж иска по млада жена, но има и такива които искат жената на живота им да бъде узряла и мисли за см. во защото по главичките търсят само авантюри. така че вече ри е време не му мисли толкова.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 4ed713d17f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, много по-малък е шанса като си по-възрастен. Ако не искаш да останеш вечно сама, действай!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fe4d104cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здравей,
Аз съм мъж на 27 години. Най - важното е да се чувстваш щастлива и да правиш това, което ти е приятно и го усещаш. Има всякакви случай - много жени раждат чак към и след 35 години. Но има и наистина много важни неща върху, които трябва да помислиш, според мен:
- колкото ставаш по - възрастна, толкова повече ще остават по - малко свободни мъже, които щом са сами има голяма вероятност да са с тежки и странни характери.
- по - добре да започнеш връзка сега, няма да създаваш сега семейство, а ще опознаеш няколко години човека, ще поживеете заедно, после дете;
- Много е важно една жена да роди преди 30 години, защото шанса за проблемна бременост е по - малък. Ако има проблем със забраменяването, хубаво е да се разбере по - рано, за да има време за хапчета, повече опити, инвитро и т.н.;
- Моите наблядения сочат, че родителите над 35г. им е трудничко с малки деца, трябва да имаш дете докато имаш много сили;
Ако дори нямаш никога дете, никой няма да те линчува. Но ако ти искаш някога да имаш, съвета ми е да се замислиш и подготиш почвата от сега!

- stinger

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 114d9c3c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Не, не ти е време за семейство, особено, ако тъкмо завършваш висшето си образование и не си работила много-много нормална работа по специялността си.

Не слушай баща си точно в тези неща. Той е бил млад преди 20-30 години и тогава времената са били други. Днес от една жена се очаква много повече от това да надуе корема и да роди на 25.

Кой ще ти печели хляба? Кой ще плаща наема или ипотеката?

И да - мъжът може да те остави, защото хората са свободни да си избират партньора, какво ще правиш като самотна млада майка без спестявания, дом и сигурност? Ще почукаш на вратата на същия този баща, които сега ти дава такива акъли.

Аз имам дългогодишен приятел и пак ще чакам с дете и сватба (ако има въобще) до 30. Сама си взимам решенията, не давам на никой да ми се бърка, защото аз ще трябва после и да си нося последствията. Баща ми няма да дойде и да ми храни децата, я!

ж.27

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 9b5dd2ed6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   АБе, според теб докога едно лице от женски пол е момиче, до каква възраст, авторке, отговори ми на този въпрос... Иначе лично за мен на 25 си момиче и защо говориш за 30 години, та ти си ни 25, пет години не са малко. Що за глупости ти говорят-в днешно време хората се женят след 25, жените раждат към 30- това е статистиката.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: fa17fc89d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Остави това ограничено мислене, човека не е стока, която се продава на пазара. И защо да е "по-малък шанса за една жена"? За една жена е както за един мъж. Хората се търсят и се намират и на 30, и на 40, и на 50.
Ти не си парче месо на витрина.
Човека, с който ще се събереш, също.
С такъв тип мислене сама се ограничаваш.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 0c785d9a67
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не слушай какво ти говорят другите, те живеят в друго време. Времената са други сега. Леля ми като се омъжи на 17 г. какво направи -взе един боклук, пияница съсипа живота й и този на децата й. Израснаха без баща, така че прибързаната крачка не винаги води до щастлив край.
Да се омъжиш за някакъв мухльо само защото баща ти е казал, че на 30 ще е късно ще си само нещастна много повече ако беше на 30г неомъжена. Ами ако на 26г. намериш голямата си любов, какво ще правиш тогава!?

Lola

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: b3d3643730
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм го чувала този лаф, шефа все ми повтаря да гледам да се задомя докато стана на 30 иначе после било по-трудно. И не защото ще съм сбръчкана и грозна, а защото до толкова ще съм привикнала да съм сама и да се справям сама, че няма да чувствам необходимост от мъж, а и по-трудно ще се нагодя към неговите навици. Но аз въпреки това не бързам, искам да се омъжа, защото ще обичам човека, а не защото трябва да се омъжа за да не остана стара мома.

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2386a72ec7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

11.   Ще ти е време за семейство, когато срещнеш мъж, с когото искаш да създадеш семейство, а не когато си навършила някаква си възраст.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 59ffe876c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да живееш, не е да се водиш от какво правят другите, или какво мислят! А да правиш каквото ти чувстваш за правилно! ... :) Какво изобщо те интересува, че другите вече са се задомили, или че след 30 били сами. Ми като са сами, са сами защото не са направили нищо за да не са сами! ... Да създадеш семейство, да имаш деца, е нещо страхотно, но е и голяма отговорност :) Не е лъжица за всяка уста, ако не е готова за което ще предствой! Големите решения, се вземат в присъствието на желание и смелост, и винаги водят до следствието - отговорност.

Еее, сама си го написала, все още не се чувстваш готова!!! От какво се притесняваш :) Да не би де да изостанеш от другите ли? Не, нееее, теб те е страх да не останеш сама! Сама няма да останеш, не се безпокой. Ама ако не си готова за сeмейство, и да бъдеш родител, тогава изчакай докато можеш да бъдеш готова! ...

Ако си още с дългогодишния си приятел, е хубаво да си поговориш с него за вашето бъдеще, да видиш той какво мисли и какви планове има! ... :) А ако сега си сама, то поогледай се, уверен съм че все някой те харесва! И ако е така, създай връзка. А останалото, когато почувстваш че му е дошло времето ;)

Хах, а за мъжете и тяхните избори :D ще ти кажа, че повечето мъже избират по-младите, не по-любов, а защото така им е по-лесно!!! Сещаш се, като момичето е по-младо, да кажa дори малко, те няма да се обвързват с никакви отговорности! А е ясно как доста мъже обичат да бягат от отговорност. Та виждаш, така не се обвързват, за тях не е нещо сериозно, същевременно получaват лесен секс, защото каквото и да поиска едно младо момиче, от един по-възрастен и опитен мъж, то все ще е нещо лесно за опитния мъж. Някой израз на чувства, някое друго подаръче, което за него, ще е просто добър начин, да има връзка, без да е задължен за нищо. А младите момичета, са по-неопитни и лесно се поддават на "чара" на по-възрастните мъже мислейки че с тях ще случат на някой по-съзрял и с по-добро отношение към тях. Но реалността по-често показва че не е така.


~winterfire~

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f7f5ad8693
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, любов има и след 30 години, но наистина по-малък става шанса за една жена да се омъжи след 30... но не защото няма кандидати, а защото по-трудно се лъже и е по-осъзната. :)

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: efcbec8c42
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Aвторката съм:
С дългогодишния си приятел съм. Не живеем заедно, но всеки ден сме нон-стоп заедно. Финансовото му положение е трудно. Аз помагам с каквото мога..
Понякога се притеснявам утре ако си оправи положението, и са минали доста години, какво би станало... И ако може да си позволи друга приятелка. Според мен ме обича, познаваме се в много ситуации. Не ме използва, просто в момента няма избор. Познаваме се и сме заедно от 10г, но не го познавам в ситуация, в която е бил по-добре финансово от мен, и ако това се случи ( за което има изглед да стане рано или късно), не знам как би рефлекторало върху отношенията ни.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 505298ae11
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Според мен не е нужно да се омъжваш за да сте семейство. Вие сте семейство, живеете на семейни начела доколкото разбирам. От това по-прекрасно няма. Според мен точно сега не е моментът за дете и т. н защото както каза финансовото ви положение в момента не е розово. Не се насилвай да правиш такива стъпки. Нали сте заедно, няма къде да ти избяга хаха. Успех!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f40c6e646e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   ж30: И аз съм помагала финансово, тъй като Човекът си заслужаваше... Докато не установих, че любовта заслепява... Финансовата помощ трябва да е до време. Щом живеете заедно, трябва и да делите неволите заедно, но нека те не са безкрайни, нека проявява инициативност, а не само обещания и планове... Да, № 5 е прав. След 30 г. остават по-малко свободни мъже, с по-особени характери или разведени, но пък са по-земни, по-осъзнати, по-грижовни и по-всеотдайни. Любов има на всяка възраст. И мен ме караха, и ми водеха разни мъже на каишка и т. н. Любовта идва, когато най-малко я очакваш и такава, каквато не я искаш и не я очакваш. Пример: предстои ми брак с невероятен, но разведен мъж. Вкъщи ме анатемосаха, а сега вече се влюбиха в неговата загриженост, всеотдайност, домакинстване и т. н.
Така че - търси и подбери ПРАВИЛНИЯ човек. Не е нужно да имаш дългогодишна връзка, за да установиш кой кой е. И 1-2 години съвместен живот са достатъчни. Годините нямат значение. Значение имат - твоето усещане, мироглед, мнение и чувства.
УСПЕХ!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: dd1d5cc7d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Нека и аз да се включа в дискусията. Жена съм - на 30 години. Не съм се омъжвала, не ми и предстои - ще попитате :"Защо? ". Ами, защото много избирах, много сменях, и така и не срещнах любовта и мъжът с главно " М".

Последните няколко мъже, с които излизах -на кафе - бяха пълен провал : единият беше на 34 години - тотален алкохолик и много агресивен тип, мразеше целия свят... аз усещах още на първите срещи, че нещо в характера на този мъж не е наред, но, за да не остана сама, продължавах да откликвам на поканите му... и така, докато положението стана нетърпимо-едва се отървах, заплашваше ме с физическа саморазправа, за това, че съм го зарязала... имам и още няколко познати мъже -на около 35-36 години... и виждам какво става при тях... те или се страхуват 4от сянката си" и предпочитат съзнателно цял живот да останат сами, вместо някоя жена " да им се качва на главата " или са абсолютни работохолици... удавящи самотата си в работа нон-стоп.

Хората казват, да си намериш мъж докато си в университета -след това е трудно... и са прави... след определена вързарст мъжете са или женени или ненормалници.... е, може и да има свестни мъже, но аз определено не съм ги срещнала... За да допълня щриха на отговора си -ще ти кажа, че работата ми е свързана с дежурства -и понеже всички останали колежки имат малки бебета и деца, само аз съм неомъжена -то и аз съм непрекъснато дежурна -нощем, по празници... днес шефът ме написа дежурна за Великден -само защото всички мои колежки ще бъдат с децата и мъжете си на празника, а аз все едно, че нямам семейство / имам жива майка, която много обичам и с която ТРЯБВА да бъда на празника, защото тя е много болна и има нужда от мен /... цял ден плача...

И като за последно -да ти кажа, че след една определена възраст и определен прекаран брой любовни разочарования, вече предпочитам да излизам сама-и ми е по-приятно сама-откровено ти казвам- сама ходя на кино, театър, концерти или в МОЛ-а... вместо да съм с някакъв индивид от мъжки пол, който да ми и"зпилва" нервичките.... съжалявам, ако съм била малко крайна... Но, честно казано, си мисля, че човек трябва да се омъжи до определени години / до около 30-33 / след това става много късно за всичко...
Надявам се да съм ти била полезна -успехи напред!!!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f36ff95198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   номер 16:
Преди да навършиш 30г по-лесно ли ти беше, повече мъже ли ти обръщаха внимание?
Бракът, който ти предстои, свързан ли е с това че си навършила 30г или не?
Аз лично се комплексирам на тема по-млади момичета от мен.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 7d22600151
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Браво, №17 направо изби рибата с тия разсъждения! А не ти ли е хрумвало, чо поради същата причина, заради която и ти си сама може и един мъж да е сам-да не е срещнал любовта на живота си? Аз например на 28 год. бяхсгоден за жена, която обичах или поне си мислех така, работата свърши много зле и от тогава съм бил с много жени и то свястни, ама вече като не ти трепва нищо отвътре ти ако си какво ще направиш? Или да хващам там някоя, само да не остана по-назад, така ли? Можеш ли да прекараш живота си с човек, който не обичаш, нито пък той тебе?
А за ненормалника, сигурно съм такъв, щото съм помагал много пъти на хора, дето после ми се изплюха в лицето, колко пари съм изпораздал на заем, дето няма да ги видя повече и то все на "нормалници"-хора със семейства и деца, част от тях се правят, че не ме познават даже! Ненормалник и още как!

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d0604d20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Я, има някой, който се подписва с моя псевдоним на латиница :)

Колкото до темата: Бях чела една книжка за брака, в която се обяснпваше, че хората под 30 се оформят все още като личности и не са напълно наясно какво искат и какво търсят. С наблизаването на 30/тата годишнина се смята, че имат достатъчно опит и знание за това, от какво имат нужда. Така успяват д аподберат по-добре партньора си и чрез това се създава по-дългосрочен и стабилен брак. Лично аз си спомням, че на 17 имах първата си сериозна връзка и той лично призна години по-късно, че ако бях останала още мако с него, е щял да ме попита дали не искам да създам семейство с него. От сегашната ми гледна точка, съм сигурна, че постъпих правилно, като се разделихме, защото просто знам, че нямаше да съм щастлива с него, така както в момента съм щастлива сама. От друга страна познавам двойки, които са от 23/тата си годишнина заедно и семейството им е успешно. Всеки индивид, независимо мъж или жена, срещат различни хора и имат различни презивявания, които ги оформят като личности по различен начин. Щом самата ти казваш, че не се чувстваш готова, значи може би това не е човека за теб. В днешно време една жена не разчита на издръжката от мъжа, а е способна сама да създаде кариера и да се издържа. Това обстоятелство ти помага да отложиш брака, докато срещнеш наисина човека, който ще е в състояние да те накара да поискаш да сключиш брак. Другият плюс е, че в днешно време да си самотна майка да речем, не е нищо срамно, възможно е дори да създадеш детето си чрез изкуствено оплождане.
С две думи, като жена възможностите ти са междувременно много по-големи от преди да кажем, 20 години. И ти си свободна сама да определиш кога, какво с кого и изобщо дали.
Номер 19. Разбирам те напълно, случвало ми се е същото, не бях сгодена, но така ми счупиха сърцето, че не може да се събере вече 6 години. От тогава не се привързвам към нищо сякаш... А това с хората на които си правил добро: винаги е било така и винаги ще бъде. Правило е, за да задържиш даден човек, трябва да му покажеш предимствата от бъдещото ви съдружие, защото ако му покажеш какво си направил за него, той ще се опита да те премахне. Хората не обичат да се чувстват длъжни... Желая ти много успех и да бъдеш обичан..

Лола

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 114d9c3c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Лола, страшно ни липсваше!

Иначе, то се вижда, че нямаш нищо общо с Lola.

Напълно подкрепям мнението ти. Решила съм под 30 да нямам деца, да не се и омъжвам.

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 900fd57ea2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Тука нещо клуб на старите моми се е заформил :)
Абе хора, не е толкова сложно - намерете си партньор, естествено че няма да е идеален и че ще правите компромиси с него! То и покрай децата си колко компромиси ще правите - бедна ви е фантазията! Какви любови, какво щастие, какви 5 лева? Вие наистина ли вярвате, че за да се задомите с някого трябва постоянно да сте на 7-то небе с него, или пък че задомяването ви е гаранция за това? Можеш ли цял живот да живееш в планината без да отскочиш до морето, без да се разходиш из равнината?
Разберете, че нито щастието, нито "любовта" са целта и смисъла на живота! Човекът до вас се нарича "партньор" - и е такъв не само в леглото, но и в живота, в грижите по отглеждането на децата, в семейния бюджет, във всички задачи и проблеми, с които трябва да се справяте ЗАЕДНО.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d0604d20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22:"Тука нещо клуб на старите моми се е заформил "
Мили номер 22, това понятие "стара мома" е останало от миналия век и не мисля, че е съвсем на място в едно общество, претендиращо да е развито и съвременно.
22:"Абе хора, не е толкова сложно - намерете си партньор, естествено че няма да е идеален и че ще правите компромиси с него! "
Всъщност е сложно, защото ако не беше, нямаше да има толкова много самотни хора. Колкото до компромистите, всичко си има граници. Не може да подтиснеш себе си, за да направиш някого щастлив, само за да не останеш случайно сам. Иначе разваляш и изневеряваш на себе си.
22:"Вие наистина ли вярвате, че за да се задомите с някого трябва постоянно да сте на 7-то небе с него, или пък че задомяването ви е гаранция за това? "
Всъщност, отдавна съм разбрала(а съм сигурна, че и другите го знаят), че партньора ти не е клоун, който да те кара да се смееш 24/7 и че има моменти, когато си щастлив и когато не си и всичко това зависи от МИРА, който си постигнал със себе си.
22"Разберете, че нито щастието, нито "любовта" са целта и смисъла на живота! "
Ако твоята цел е да си нещастен, това е твой проблем, аз искам да съм щастлива/
22. "Човекът до вас се нарича "партньор" - и е такъв не само в леглото, но и в живота, в грижите по отглеждането на децата, в семейния бюджет, във всички задачи и проблеми, с които трябва да се справяте ЗАЕДНО"
Точно така, и сега си представи, че съм направила толкова компромиси, да не би да остана случайно сама, че вместо партньор съм си взела един, дето лежи по цял ден на дивана и не се помръдва... и кво прайм тогава?
Лаура: И вие ми липсвахте, но в момента стават много промени в живота ми и не ми остава време... Дано скоро всичко се успокои и тогава ще ви виждам по-често. И вие ми липсвате..
Лола

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d71a90244b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Понятието "стара мома" мисля, че умря така безвъзвратно, както и милата ни соц-система. Но все още има жени, като 22, за които бракът е някаква фикс идея и на всяка цена до 23-24 години трябва да са омъжени. Но ме радва, че и все повече жени са с по-съвременно мислене. Аз лично имах много сериозен приятел, но точно, когато бях на 25 се разделихме по мое желание, а той планираше брак. За мен това не е самоцел. Компромиси- ок, съгласна съм. Но връзката не може да се състои само от компромиси. Тъжно ми е само да си помисля, да съм цял живот с някой, който няма да обичам искрено или той мен. Сега съм на 28, имам връзка, но и за него нямам намерение да се омъжвам. Не мога да правя компромис със себе си, нито пък се чувствам толкова отчаяна, че да се омъжвам на всяка цена.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 114d9c3c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   E, Лола - надявам се скоро пак да имаш повече време.

И аз мисля като теб и 24. Дори НСИ го казва - хората с образование и жителите на големите градове не сключват брак или го правят по-късно.
Останалите ползват думи като „стара мома“.
Дори да сключа брак, ще е по-скоро от бюрократични причини и заради семейството ми (венчавката).

Не съм нито стара, нито мома. За мен да си омъжена за някого не е нещо важно и особено, особено ако е неблагополучно. Важното е човек да е щастлив.

Лаура

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b09dfedf65
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Прави ми впечатление, че младите хора не бързат за брак. Аз лично съм на 27. Няколко години бях в чужбина по образователни причини и като се върнах да живея отново тук, забелязах, че повечето стари приятели и познати все още са сами. А тези, които избързаха с брака или са се развели или живеят нещастни "заради детето". Разбира се, че е хубаво да направиш семейство, да си младичка майка. Но като че хората са станали по-разумни, подбират повече и не бързат за брак и деца. А понятията "стара мома" "дърт ерген" звучат леко смешно в днешни дни..

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6095743ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

27.   О, Лола, и на мен ми липсваше :-)

"Мили номер 22, това понятие "стара мома" е останало от миналия век и не мисля, че е съвсем на място в едно общество, претендиращо да е развито и съвременно. "

За старата мома съм съгласен, впрочем има и понятие "стар ерген", което за мене е също толкова тъпо. Такива хора съществуват и днес, само че им викат "дърт ебач".

Само малко не съм съгласен за обществото - всяко общество, по всяко едно време в историята претендира да е развито и съвременно. И всъщност то наистина е съвременно - за съответното време. Така че такива изрази като "модерно общество", "21 век" и подобни са ми много смешни. През 15 век също са казвали "Е сега не е като през 13 век, по-модерни сме! "

По темата - всичко е според както дойде. Наистина е мега тъпо да се "хващаш" за някой като удавник за сламка, само и само да не си сам. От друга страна, компромиси наистина трябват и има много хора, които са твърде големи егоисти, за да задържат някого до себе си. Границата между това да не си егоист и да не правиш компромис със себе си и принципите си, понякога е много тънка и не е лесно да се намери правилния баланс. Ощо по-трудно е, когато отсрещната страна не е узряла до тези изводи и само "тропа с краче", тогава битката е отнапред наполовина загубена.

Граница кога "трябва" да се задомиш няма, при всеки е когато му дойде времето. В такива изказвания "на тия, дето до 30 не са се задомили, им има нещо" има известна логика, но в никакъв случай не са правило. Някои се задомяват на 30-35, защото преди това не са искали или не са били готови. На тях нищо им няма. От друга страна има и такива, които наистина им има нещо. Един познат преди 5-6 години ходеше с една мацка, супер пичка, много жизнерадостна, весела, интелигентна, става за лаф, става за бъзик - жена мечта. В един момент се разделиха - Що бе, Ванка, кво стана? - Еми натискаше ме да се женим. - Е и, къв ти е проблема, кво повече искаш? И без тва си ударил джакпота. - Първо не искам още да се женя, и второ не за нея. - Е ти си мноо тъп бе Ванка, да ти се бута такава жена в ръцете и ти да й биеш шута. Ще ядеш хуя, казвам ти. - И ти да беше, и ти така щеше, вярвай ми.

Е, след време по други причини станах по-близък с въпросната мацка и разбрах какво има предвид. Първо на нея да се ожени й е някаква фикс идея и имам чувството, че като гледа един мъж, единственото което гледа е дали си се представя да е пред олтара с него или не. Второ, няма НИКАКВА готовност към компромиси. Не е глезена, не е придирчива, много земен човек без кой знае какви изисквания, но като си науми нещо, може и най-голямата глупост да е, трябва да стане по нейната. Като добавим към това и факта, че си пада малко консерва в леглото (няма да навлизам в детайли) - това впрочем го знам от Ванката, не от собствен опит :-) - почва да ми става ясно защо така е постъпил.

Сега и двамата минават 30-те, и двамата са още сами. Е, сигурно се помпат напред-назад (макар че при нея ме съмнява), но нищо, което да е за пред хората. Дали така им е по-добре, отколкото ако бяха останали заедно? Не знам - може би да, може би не.


Кубрат

П. П. "Ванката" не е истинското име на съответния герой.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: d0604d20e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   Хей Кубрате,

под развито и съвремено общество в случая визирах еманцияацията на жените и приеманетоим за равни в обществото :)

Иначе съм напълно съгласна с теб.

Лола
П. П. Много си мил...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6095743ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Мойн Лола,

Благодаря, аз по принцип винаги съм мил, просто на доста хора понякога им идвам твърде директен, а пък ако и сме на различно мнение и не носят на критика, съвсем става мазало ;-) Има изключително редки случаи, когато наистина не съм мил, но вие тук не сте ме виждали в тази светлина, и дано никога не (се налага да) ме виждате.

Иначе на авторката исках да кажа още, че има и много мъже на и над 30, които все още търсят и иначе нищо им няма, но много зависи от средата. В малък град или село е много малко вероятно да се намери такъв - освен ако не е разведен, овдовял и т. н. в което също няма нищо лошо между другото. (Да си овдовял определено е лошо, имах предвид че не трябва да е недостатък от гледна точка на новия партньор. )

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5c5fabde1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   По принцип човек се жени и създава семейство когато е готов за това и е срещнал правилния човек. Някой на 20(както е при мен), някои на 40, при всеки е различно. Има хора, които и на 45г още не са намерили подходящия партньор. Мой приятел, се ожени на 33г и след две години се раведе, от много избиране. Казах му аз, че от торбата с п*тките е хванал х*я, ама той не, та не. Оказа се че благоверната му. забременяла от друг и го излъгала, че е от него.
Моя приятелка се омъжи за чех, когото едва познаваше за да избяга от тормоза на баща си. Ами 10г са си заедно, дори това лято ще им гостувам.
Колежка от университета се беше вманиячила да се жени, за приятеля си. Че магии ли не му прави, че по врачки ли не ходи и накрая момчето се ожени за негова съседка. Та така, всеки когато му дойде времето без значение от възрастта.
Маги

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e2341d7738
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Майка ми се е омъжила за баща ми много рано- на 19. Баща ми е бил много по-голям от нея. Тя все се страхуваше да не реша и аз да се омъжа рано. Искаше да си завърша, да си намеря хубава работа... Родителите ми до ден днешен са си заедно и имат що годе стабилно семейство. Аз обаче не съм срещнала все още човек, за който бих искала да се омъжа. На 28 съм. Интерес не ми липсва... Пък ще видим, не бързам много, много :))

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fd999f56b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   На 25 изобщо не ти е късно за семейство. До 28-30 годишна възраст е съвсем нормално да не си създала семейство.
Извинявай, но баща ти има остарели разбирания. Едно време майка ми като ме е раждала на 25 са я водели "стара първескиня". Защото такива са били разбиранията.
Аз се омъжих на 34 и родих на 35.
Ако бъда честна, имам известни трудности, защото и двамата сме възрастни и вече оформени личности. От тази гледна точка е по-добре малко по-раничко, на около 30 например.
Но на 25 съвсем не си стара мома. Не се притеснявай:)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ab65e3c497
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Първо да кажа, че в никой случай не трябва да се омъжваш за дългогодишния си приятел, който се пробвал в паузата с 18 годишна.
А по въпроса ти - прав е баща ти, защото с годините хората започват да губят мотивация да създадат семейство. Стават все по-разумни и практични, а човек смело създава семейство само когато е по-наивен и подвластен на магия. На 30 г. вече ставаш уверена и претенциозна, а мъжете, измежду които можеш да избираш намаляват драстично.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: f36ff95198
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

35.   Авторката съм:
Да Ви се оплача, днес баща ми пак започна да ми обяснява как след 2-3 години вече щяло да бъде твърде късно за мен.. и в момента много се разстроих. реших да Ви споделя..
Сега съм на 25. Баща ми каза, как след 3 г съм щяла да усетя разликата и едва ли не нищо нямало да стане от мен :(.
Знам, че това е неговият начин да изкаже теорията си и загрижеността си, но тези думи ме смачкват...
Благодаря за вниманието !
Весели празници!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c9617bc60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Ох, ами аз като съм на 28 и преди няколко месеца скъсах дългогодишна връзка и съм толкова депресирана и сломена, че хич не ми е до мъже. А само ми намилат, да се женя! ЗА КОГО? Само защото трябва, да хвана някой от пътя и да го замъкна в обредната. Ама това не са чифт обувки- стават носиш, несават хвърляш. И аз съм се притеснила.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 8d4a02888c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   И мен като завърших университета почнаха да ме натискат да се женя и ми беле много неприятно. Какво се отговаря на такива намеци? То да не става по поръчка - завършваш и веднага намираш подходящ мъж, сватбата и почваш да раждаш деца. След известно време тормоз казах на баща ми - виж, и аз искам да създам семейство но просто не съм срещнала правилния човек. Какво да направя? След този случай ме оставиха намира. Мина малко време и се запознах с добър мъж, влюбихме се, поживяхме заедно и се сгодихме. Омъжиш се на 28, сега съм на 31, мислим скоро да почнем опити и за деца. Всичко ще стане когато му дойде времето, няма смисъл да се насилват нещата. Дай Боже всеки да срещне половинката, която му е отредена, а дотогава - живейте си живота, забавлявайте се и не се чувствайте длъжни да задоволявате очакванията на родителите си, защото животът си е ваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker