Дъщеря ми е лесбийка, а синът ми не ми говори! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дъщеря ми е лесбийка, а синът ми не ми говори!
преди: 12 години, 3 месеца, прочетена 6786 пъти
Имам отвратителни деца! Обичам ги, направих всичко, за да ги превъзпитам, но не стана.

Дъщеря ми от малка говореше, че няма да бъде домакиня на мъж, че не мечтае за ревливи дечица, че жените трябва да отстояват правата си. Имаше много обожатели, но ги пропъждаше като мръсни песове. Постоянно се държеше странно и дразнещо. Много пъти е излизала за няколко дни без да се връща, а ние сме я търсили и полиция сме викали.

Можеше да й се случи нещо, но тя казваше, че е много по-силна от всеки мъж. Имаше приятелки, които все бяха мъжкарани и когато беше на 15 ми призна, че е хомосексуална. Сега е на 19 и изобщо не е узряла, а е същата лигла и разхвърлян човек.

Синът ми е на 24 и... още от младежките години пушеше, пиеше и марихуана е купувал. Беше довлякъл бокс в училището и заплашвал съученици, а и ги е пребивал. Вие ще попитате къде сме били ние тогава? - ами не мислете, че не сме го спирали, но той не го приемаше.

Умрях от срам, когато беше счупил ръката на един съученик, защото онова момче го гледало лошо и не го позравявало! И до днес е същият. Преди една седмица, след като 2 години не ни се беше обаждал, ми ми казва:

- Слушай, мисля да заминавам за чужбина и ми трябват пари. Кажи ще дадеш ли, щото нямам много време?
Мисля, че е много нагъл, егоистичен и суетен неблагодарник!

Аз съм юрист, а съпругът ми е управител на малка фирма, но не можахме да възпитаме децата си. Както се казва "От тръните излизат рози, а от розите тръни".

П. С. Жена на 45 год.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 3 месеца
hash: 42dd96710b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прочетох историята Ви и все пак мисля, че имате вина. Според мен, Вие не рабирате децата си и кариерата е била по-важна в живота ви.
Какво е виновна например дъщеря Ви, че е хомосексуална, за да се опитвате да я превъзпитавате?

Мисля, че сте се опитвали да наложите вашите си разбирания за „нормален“ живот върху децата си и всяко от тях си е намерило начин, за да избяга от ограниченията в семейството.

От тръните - тръни излизат, от розите - рози. Няма как да е обратното!

Правилно е решила дъщеря ви да няма деца, дано спази намеренията си и по-скоро успее да се отдели, за да не ви пречи. Ако бяхте мислили навремето и се бяхте концентрирали само върху кариерата си, вместо да създавате деца, от които „да се срамувате“, сега щеше да има двама нещастници по-малко.

Родителите трябва да обичат децата си, да ги подкрепят и в трудни моменти, да умеят да им дадат основи в живота, не да се отричат от тях.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: d9e520712e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Госпожо такива ще са ви децата защото едва ли са били лишени от нещо и сигурно всичко са свикнали да получават на готово.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 99099ee2bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Как точно се превъзпитава сексуалната ориентация на някого, че не разбрах? - това е относно дъщеря Ви.

Агресията у децата обикновено е зов за помощ. - това е относно сина Ви.

"Вие ще попитате къде сме били ние тогава? - ами не мислете, че не сме го спирали, но той не го приемаше. " - В това ли се изразяваше да сте "там"? Да го "спирате"? А някак си по друг начин бяхте ли "там"? А освен да умирате от срам, не се ли замислихте защо детето Ви се държи така, какво го е накарало, какво преживява, какво иска, защо страда, защо бие?

Ако бях на ваште деца с пълно право бих казала, че имам "отвратителни" родители.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e4ee309830
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблем в дъщеря ви не виждам, освен че е лигла и недорасла. Хомосексуалист се раждаш, мъжкарана ставаш или от гена или от средата. Момичето ви явно е феминистка, вероятно разочарована някога от момче/та. И при мен така се получи, но имах шансът да срещна прекрасен човек, който ми промени представите за мъжете.
Има деца, които се раждат по-буйни и родителите нямат вина за това. Но когато детето/мъжът стане на 24 би трябвало вече да е почти завършен човек. Което донякъде се пада задача на семейството. Не сте обяснила за методите си на възпитание и ние няма как да Ви кажем ваша ли е грешката или не.
Споменавате че вие и съпругът ви сте професионално успели хора. Искам да ви споделя историята на сестрата на моята майка, инженерка, женена за професор по астронимия и физика. И двамата са невероятно умни, добри и разсъдливи хора. А братовчет ми... най- противното дете, което някога съм познавала. Още от малък го глезиха, единствено дете, имаше всичко, получаваше всичко, всичко му беше позволено. Когато беше в 7ми клас отказа да ходи на училище и стана частен ученик. В момента е на 27, без нито един работен ден, спи до 1 на обяд и постоянно е в заеми. Познайте кой ги плаща? Идеята ми е, че може би децата ви са били прекалено задоволени, позволявало им се е всичко или някаква подобна родителска грешка. Но според мен проблемът е психически, не сте успявали да им обръщате внимание заради работата, семейни проблеми или просто не сте ги накарали да се чувстват добре у дома.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e05afe8bcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Прочетох историята ви и искам да коментирам Не ми харесва, че сте седнали да пишете против собствените си деца. Как може, вие сте юрист, интелигентен човек... Не искам да ви съдя, всеки си знае какво му е на сърцето. Направи ми впечатление, че говорите за дъщеря си като че ли е нещо гнусно и долно. Била лесбийка. Ако седнете да прочетете нещо по този въпрос няма да сте толкова неграмотна и вбесена. Сякаш това е нещо долно и отвратително. Вие седнахте ли да разговаряте спокойно с дъщеря си, тя обясни ли ви какво чувства? Знаете ли, няма нищо лошо, ако тя не харесва момчета и мъже. Това е нещо отвътре, ти не можеш да изнасилваш душата си само за да се харесаш на родителите си! Има големи лесбийки, които са прекрасни хора и професионалисти - Елен Дегенерес и Порша Де Роси например. Поинтересувайте се, моля. Ние тук в Бъглария сме като аборигените, не зачитаме човешките права. Да си гей не е престъпление, човек е със същото качество като останалите. Аз съм развълнувана в момента, защото аз харесвам жена. Не съм правила секс с жени, това е различно, аз просто я обичам. Тя е лесбийка и живее в Америка, занимава се с шоу бизнес. Прекрасен човек е, вие може би ще кажете някакви обидни думи по този въпрос... Но както и да е. Съветвам ви да намерите общ език с дъщеря си, за да не стане нещо лошо и вие ще сте виновна. Какво е престъплението на това момиче, че не иска да бъде с мъже. Говорите сякаш живеете в епохата на Средновековието. Аз съм на 37 и мисля и живея като модерен съвременен човек. Вие поне трябва да защитавате правата на хората, нали сте юрист / между другото аз също съм /.
По отношение на сина ви също мисля, че нещо куца в общуването помежду ви, тоест връзката между вас е разкъсана назад във времето и сега той не ви уважава достатъчно. Трябва да се промените вие самите като родители, да разберете от какво има нужда детето ви, , какво чувства, разбирам, че е проблемен, но трудните деца са най- обични...
Ще спра до тук. Сложни са взаимоотношенията в семейството, нужни са компромиси и разбиране. Като ви чета имам чувството, че сте на годините на майка ми, вие имате ужасно консервативни разбирания за живота. Но света се променя, не е както преди 20- 30 години... Влезте в час, накарайте децата си да повярван във вас, че вие сте техен приятел, не враг! Желая ви всичко добро!
Това е от мен - Татяна.

 
  ...


...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: c0bcff3598
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Ще ме прощавате, но вие сте виновни.... изобщо не се мислете за "рози", обикновенно децата на по - заможни родители са лигльовци и имат проблеми с възпитанието, защото не им се обръща достатъчно внимание. Явно сте ги пренебрегвали и не сте им обръщали вниманието което им е било нужно. Тук представяте само вашата гледна точка, а каква ли е тяхната? Имам познати като вашите деца, все с родители фармацевти, адвокати, лекари, бизнесмени и какви ли не и всички с такива проблеми, съвсем не казвам, че сред по - бедните деца няма такива.... но тенденция е, какво да се прави. Така че пропуснали сте първите седем години. Не разбрах много дали ви е проблем, че дъщеря ви е лесбийка - защото аз проблем не виждам... както и да е дори в по - късен етап сте можели да предприемете нещо, но вие не сте се постарали достатъчно, малко е късно вече... молете се сами да се вразумят и да изградят по - качествени семейства от вашето

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: f1e82184a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Как може една майка да нарича децата си "отвратителни"? Може да са всякакви, но това е дума, която не трябва да бъде изричана от една майка. Срам ме е за тебе.
Имала съм съученици, чиито родители имат същите професии и тези съученици бяха също толкова възпитани, колкото и твоите деца. Родителите им вечно ги нямаше и те сякаш се бяха научили да живеят сами, без родителска любов. Не виждам как едно дете може да се превърне в гамен ако родителят му му дава нужните грижи, любов, съвети и подкрепа. Потърси грешките в себе си и съпруса си преди да определяш рожбите си като отвратителни.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 00ec7fd816
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Авторке, прочети тука и се замисли дали няма известни, макар и сигурно много бегли, паралели с твоя случай:

http://spodeli.net/7/story-23077.html

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: cdb2a6b706
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Явно проблема е у вас, а не в децата. Надявам се, че като е дошъл да иска пари си го изгонила само така си можела да му помогнеш истински. Това което ние всички българи пренебрегваме в общуването си е уважението.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: e615dd7e55
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Хех, хайде и аз да си изпрося етикет от юриста, ще коментирам от гледната точка на децата.

Егоист се става, когато са ти давали всичко на готово, когато от всякакви ситуации са те измъквали без да си изпатиш, когато винаги е имало някой зад теб.
Самовлюбен се става, когато са ти повтаряли колко си велик, когато са те защитавали като писано яйце, когато не са ти дали шанс живота да те смачка малко.... за разнообразие.

Лигла се става, когато живота ти върви по вода, когато всичко се нарежда без да си мърдаш пръста, щом имаш всичко и всички и се чувстваш like a boss (като шеф). / Съмнява ме, че лесбийка не го е усетила , каквото и да говорим човеци много, но малко са хора/
Ставаш боклук (наперен наркоман, който не си дава сметка за никого и нищо), щом ти позволят да бъдеш такъв. Реално погледнато, само когато не ти обяснят защо се случват нещата, какво ще се случи някой ден когато си сам. Или пък са те заебали на една страна и се чувстваш сам... въпрос на възгледи.

Дъщеря ти какво ти е направила!? Какъв е проблема, че е хомосексуална, нещо не и е У ред ли!? Вероятно нямаше да го изкарам на показ, ако не ме беше издразнило изказването ти, както и заглавието, все едно е някакво престъпление, сякаш е убила човек.

За момчето няма да обяснявам, ако моята майка говореше за мен така по сайтовете такъв бълвоч щях да забъркам, че щях да си унищожа живота до последно. Не, че нещо ще ми е виновна, просто щом съм такава и онакава да има за какво.

Сега, юристе, хайде да поговориш с децата, да не се правиш на велика и безгрешна и да МИ докажеш, че си розово храстче, а те бодливите тръни... просто защото не ми се струваш много розово храстче, знам ли, деца са ти, а ако не беше с годините си щеше да ги напсуваш.
Зу-За

 
  ...

...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 5bc5f676fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:Благодаря на всички. Някои от вас не ме разбраха правилно - на мен не ми е до парите или до това, че дъщеря ми има различна сексуална ориентация. Аз искам тя да узрее като човек, да се държи като възрастен и да спре да се сравнява с мъжете. Тя е много красиво и умно момиче и не го казвам, защото ми е дъщеря, а поради това, че би успяла много в живота без постоянно да се еманципира. А синът ми е удивителен бейзболист и има потенциал. Но той постоянно пуши и пие, а аз не искам да си разваля живота, но когато му го кажем, той отвръща с неща от рода: "не ми се месете" ; "на вас пък к'во ви пука? " и "мога сам да контролирам живота си и да избера какво да правя с него! ".
Сега разбирате ли какво ми е? А мъжът ми постоянно е на работа и се прави сякаш не забелязва, че семейството не върви на добре. Той е много добър човек, само дето предпочита да знае, че всичко е перфектно и подминава проблемите, а не ги решава.

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 00ec7fd816
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   "А мъжът ми постоянно е на работа и се прави сякаш не забелязва, че семейството не върви на добре. Той е много добър човек, само дето предпочита да знае, че всичко е перфектно и подминава проблемите, а не ги решава. " <-- Ето точно за това говорят всички коментирали по-рано. И макар, че не го беше казала в историята си (незнайно по какви причини, а то е важно, защото точно това е ключът към проблема), въпреки това на всички беше ясно, че точно така стоят нещата в семейството ви. Защото този резултат, за който ти говориш при децата си, се причинява точно и единствено от незаинтересованост на родителите и НИЩО друго.

И авторке, не знам защо трябва тук хора с 20-30 години по-млади от теб (номер 11 е доста по-млада от дъщеря ти! ) да ти ги обясняват тия работи, а ти като възрастен и уж зрял човек да не си наясно с това и да оставиш нещата с години да вървят на самотек. А на всичко отгоре сама знаеш отговора, каза го в края на предния си коментар, и пак си чоплиш в носа с извинение...

Сега вече така или иначе е късно за каквато и да е заинтересованост. Даваш им на двамата по 1000-2000 лв. в джоба, биеш им шута от вкъщи и им казваш да се оправят. (Да не забравиш да смениш бравата. ) Това е най-голямата услуга, която може да им направиш. За дъщеря ти точно навреме, сина ти даже и за това му е късно...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 2d033f049d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Уникална тъпотия направо, съгласна съм с Кубрат!

Ная

 
  ...
преди: 12 години, 3 месеца
hash: 6ac0b9c33e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Може би в предходните коментари има не малко истина, но не мога да се съглася с осъждането в тях. Не знам колко от коментиращите имат деца и са възпитавали тинейджъри.

Не познавам авторката но поне така си мисля че не сте наркомани и алкохолици, не е имало побой и тормоз от ваша страна над децата ви, вярвам че сте се опитвали да постъпвате правилно. Но все пак нещата не са се получили както сте ги искали, и да имате грешки, но кой няма и сигурно сега може и да си дадете сметка къде сте сбъркали в минали ситуации, но докато се осъзнаете ситуацията е вече друга и изисква нови решения. И да вие сте добри родители но лоши възпитатели. Едно знам със сигурност няма смисъл да правиш нещата по един и същи начин и да очакваш различен резултат.

До 11)
По-кротко с коментарите, малка си още то сигурно и затова си мислиш че всичко знаеш, но само така си мислиш. Помни ми думата един ден ще стоиш и ти пред тинейджър, твоя плът и кръв и няма да знаеш как да постъпиш и какво да кажеш.
5) и 11)
И да дъщеря и не е "У ред" четете както и коментирате. Прочетете пак по-внимателно.
7)
Що се отнася до първият ти въпрос не ти пожелавам сама да разбереш.
BV

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2bfbce2be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Аз мисля че децата ви не са лишавани от нищо и за това са такива глезени. Вие сте си виновни. Явно когато е трябвало да ги възпитавате Вие сте градили кариера а децата ви са си възпитавали сами.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c7d654379d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Положението хич не е розово, но човек не трябва да се отчайва. Помолете се на Бог да ви даде мъдрост в тази ситуация. Търсете начини да покажете на децата си че ги обичате и ви е грижа за тях. Но не им давайте пари. Просто се опитайте да разберете техните страхове и проблеми! Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1ef5f9d8eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Ако му откажеш и да бъде наясно, че няма право да ти иска нищо и когато той пожелае да се видите, само тогава да общувате. Някои хора като него, след време осъзнават грешките си остават суетни неблагодарници, но развиват също така религиозна истерия. А това, в комбинация с безотговорността на сестра му, не само утвърждава неговите пороци, а и ги подсилва към ескалиране. Още по-лошо може да бъде, ако е безотговорен до степен да не е суетен, но да остане неблагодарен, дори потаен.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7f4697eddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

20.   Абе много отворени сте станали, виновни, та виновни били родителите, що не се поставите на тяхно място едва ли авторката е искала да има лоши деца, просто така се е е случло може би е вид наказание ти да си почтен човек, умен и да ти се паднат деца, които да ти създават проблеми и в същото време да ти подронват името.
Как биха спрели сина си да прави щуртии, каквото да му говориш, колкото и да го наказваш решил ли си е да направи нещо не можеш да го спреш, и накрая ти обираш вината за неговите грешки, я се поставете на мястото на авторката, нима ще ви е приятно всички да ви сочат с пръст за нещо, за което не си виновен.
Виновна затова, че е търпяла ужасяващи болки да роди две деца, виновна, че се е грижила за тях, давала им е пари, грижа, покрив, а те така им се отблагодаряват все пак майката не е правила глупостите, глупостите ги е правил синът.
Ще си кажете, ами наказания тва-онова, ами колкото и да е наказван, каквото и да му се говори щом е решил да напакости някому иди го спри иначе всички се извъдихте големи садисти.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0dd02ef340
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Това което пишете е отговора на "поколението" "учи мама, за да не работиш"(голяма точка) Кашата си я забъркват хора, чиято ценностна система е пари, пари, пари, монеи, пари и само пари... Я, сега си спомнете как са работели нашите прародители - ТЕЖЪК ФИЗИЧЕСКИ ТРУД. За да живееш, ще работиш наравно с животните за прехраната и такива недоразумения на природата(хомо и др. ) не е имало. Лентяйството води до извращения като днешния модел на живот. Презадоволения човек мисли само за нещо ново, нещо различно и неминуемо се въвлича в грешния път. Вие като родители - какъв пример им дадохте? Противопоставихте ли се остро на ненормалните действия и желания на децата си когато бяха малолетни и нещата са били изключително във ваши ръце? Къде беше родителския ви авторитет тогава? Не сте забелязали нищо, заети със собствената си "много ценна" работа(юристи)!

Казано е: "Наказвай сина си докато е малък" и "Превивай му врата", за да не те посрами отпосле. Същото важи и за дъщерите - да се учат на работа и срам, защото като пораснат стават срам за баща си, респективно майка си. Сега нещата са извън вашия контрол, но молете се на Бог да ги "вразуми". Бог праща изпитания на всеки(за да превие вратовете на непокорните). Молете се с вяра и благославяйте Бог. Друго не можете да направите. Всеки си носи кръста.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: c156f2d12e
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

23.   Имам подобен проблем. 19г. ми дъщеря беше прилъстена от 9г. по-възрастна лесбийка. Заряза приятеля си, който я носеше на ръце и самата тя ценеше много. В момента живее с новата си изгора незнайно къде, ходи като зомбирана и не се среща с никой извън средата на оная. В допълнение изпълнява като управлявана с дистанционно безапелативно всичките й команди. За разлика от дамата, която обвинявате че е гонила кариера, аз зарязах всичко за да съм с децата си. Бях единствената майка, която на -20градуса беше навън детето да поиграе. Както о да е, при мен има и други фактори. Ако напиша още някой ще ме разпознае. Въпросът ми е какви техники притежава онова чучело(не мога да го нарека по друг начин)-грозна, с разкривена физиономия, дърта, изключително отблъскваща и как да накарам дъщеря ми да прогледне? П. С. Няма вариант да говоря с нея, не че ще чуе. Оная я следи на всяка крачка

 
  ...

...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e70393a8e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

24.   аз изразявм съчувствие към майката. Естественно, че иима известна вина, защото тия неща не стават за един ден, но не забравяйте че родителите научават последни. Познава доста заможни хора, който не са лишавали децата си от нищо и това не е попречило на тези деца да учат и да работят. Това, че някой е решил да че трябва да е само мекото за енго е негов собствен избор. Това си е изкривяване на поведението. Такива хора които имат такива проблеми са изключително манипулативни, те по цяла нощ не спятза това кака да изглеждат добре в очите на тези от които имат полза, повярвайте. Не всеки е обучаван да е психолог, за да разбере това. От друга гледна точка ако ние не вярваме на децата си кой.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 87b1e3e3ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Според мен най-важното е да изградим добра връзка родител-дете още от малко т. е. то да чувства че е обичано, да има доверие помежду ни и да бъдем приятели, да ги разбираме... И на тая база да градим останалото на което искаме да го научим. И аз има имам момче и момиче, като сина ми е на същата възраст-24г, а дъщерята доста по-малка.
Аз не обичам тоя израз "нищо не им е липсвало", което за мен значи че са били задоволявани или презадоволявани и детето не знае нито какво е да нямаш, да си в нужда, нито знае цената на труда, нито на усилията, които се полагат за нещо т. е. не може да оцени това, което има. А това не е никак възпитателно за него. То е летяло в облаците -на него всичко му е било поднасяно на готово и то няма изградени определени морално-волеви качества.
Забелязах, че си на 45г, а сина щом е на 24г., значи си го родила на 21, а си се омъжила на 20г... нещо такова. Значи докато си следвала, някой друг е полагал грижи за детето, а после като си започнала да работиш и е дошло и второто дете(на 26г) и за него така.
Допускам обаче, че докато си гледала сериозно на образованието и кариерата си, гледането и възпитаването на децата е било в ръцете на други. Ти и мъжа ти не сте успяли да изградите по дълбока емоционална връзка с децата си. Същото и мъжа за ти-"все на работа и се прави, че не забелязва"... и репликата "на вас к'во ви пука" ясно личи че се е чувствал без подкрепа и внимание с години. И сега поведението му е един вид протест....
Дъщеря ти може да направи един тест при психолог да се види дали е генетически заложено в нея или следва някакъв модел на подражание. Ако е първото-нищо не може да направиш освен да приемеш положението, ако е второто може да се надяваш на някаква промяна след определени стъпки.

Има обаче случаи когато дори при правилно възпитание, когато детето влезе в тинейджърските си години и попадне в лоша среда ако е по-лабилно... тогава всичко може да иде на кино. Обаче ако правилно сме си свършили работата като родители, дори да се сблъска с лоша среда ако то има здрави устои, няма да се поддаде и ще устои. Надявам се, разбираш какво имам в предвид... Когато основата е скала, тя ще е здрава и стабилна каквото и да надграждаш отгоре, а когато е да речем пясък ще се спльоска или потъне надолу при първото изпитание и резултата ще е плачевен.


ж47

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: e1566ce663
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   Няма лоши деца, има лоши родители. :)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1e4a4c2bdc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Звучи ми така, сякаш първите 7 години са изпуснати. Няма нищо по-лесно от това да развалиш едно дете - достатъчно е да не изискваш от него никакви отговорности и да му даваш всичко наготово.

 
  ... горе^
преди: 7 години, 9 месеца
hash: d7f0a8c1db
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   Един родител трябва да приеме децата всякакви независимо дали казват, че са гейове, дали са болни, дали имат проблем. Един родител трябва да ги приеме. А колкото до хомосексуализма не е нормално нещо - извратено е и гнусно, като педофилията. Но родителя трябва да приема децата дори и убийци да са. Относно сексуалността за всичко има лечение, дори и за хомосексуалността.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker