Разпределение на домакинските задължения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Разпределение на домакинските задължения
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 4280 пъти
Просто ми е интересно какво мислите. Предишната ми приятелка беше на мнение, че трябва винаги да разделяме домакинската работа, нищо че моето съотношение пари/време беше 3-4 пъти по-високо от нейното... Тоест, ако аз върша домакинска работа, си е загуба на ефективност... Въпреки това й помагах от време на време. И аз, и тя работехме на 8 часа, но нейното беше 2 часа работа и 6 часа висене във Фейсбук. Проблемът беше, че тя приравняваше часовете без да гледа интензивността на работата. И си мисли, че като лежа в леглото, вторачен в тавана, опитвайки се да измисля нови стратегии и подходи, си почивам. А това далеч не е така. Интензивната умствена работа е доста изморителна. В неин интерес беше да не ме закача, защото така постигам растеж на приходите. Не мога да разбера каква е била извратената логика, която е била следвана от това момиче.
Какво мислите?

П.П. Предполагам, че може да има такъв въпрос, но не, не скъсахме поради тази причина.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 810dd0eea9
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   Извратена е твоята логика, че не уважаваш труда на другите и го приравняваш на висене в социалната мрежа. Извратено е да мислиш, че твоята работа е най-важна, най-изморителна и най-сложна, че от твоите смешни стратегии зависи всичко. Че жените са длъжни да ти прислугват.
И най-извратеното е, че дори не го осъзнаваш.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ffcba3d5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ех какъв си работохолик само, много добре и омаловажаваш работата, да си напрегнеш мозъка малко просто е немислимо трудно и тя трябва да се връща от работа след 8 часа, естествено тя не си е напрягала мозъка колкото теб и не е толкова уморена, след което трябва да шета, готви, чисти, пере, мие чинии, а ти да гледаш в 1 точка и да мислиш задълбочено, разбирам що сте скъсали !

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Боже мой :( Аз казах, че помагам, когато мога. Случвало се е и аз да върша всичко, но обикновено гледам да оправя поне чиниите и чистенето. Извинявайте, ама откога висенето във Фейсбук се нарича работа? Освен това от моята работа зависи стандартът ни на живот, който е сравнително висок за България. Освен това не приравнявам домакинската работа с Фейсбук, четете по-внимателно. Може би никой от вас не е вършил умствена работа, че да знае за какво става въпрос, но аз съм работил и такава, и хамалска, и разюздана като нейната и добре знам разликите.
Казах, че не е това причината да скъсаме.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ebb897d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Пич, тука няма да намериш смислен отговор на тоя въпрос, а само хапливи забележки. Просто 80% от публиката тук е от жени подобни на твоята бивша, така че ще срещнеш същия тип мислене.

Много добре разбирам какво имаш предвид, защото преди време съм работил и на такава работа, дето е 2 часа "работа" + 6 часа шматкосване (не точно Фейсбук, защото нямам такъв, но подобно). Работил съм и работя и на такава работа, дето е по договор 8 часа, ама в крайна сметка седиш докато си свършиш работата, а като стигнеш до нещо, дето трябва да мислиш какво и как да направиш, си тръгваш и мислиш по пътя, в банята, в леглото, и т.н. И това време никой не ти го плаща.

За голямо щастие срещам разбиране от моята женска половина по тоя въпрос, но съм наясно, че не всички са така. Аз лично, когато НАИСТИНА си почивам и не мисля за друго, гледам да посвърша малко домакинска работа, да пусна пералня, прахосмукачка, нещо такова, колкото да ми се разведри главата. Така хем помагам с каквото мога, хем се разведрявам. Но никога не съм чувал реплики от рода на "Трябва да се изпере, погрижи се ти и то СЕГА, че мене ме мързи". Никога не сме имали специална договорка за домакинстването, винаги се решава в движение, който е по-малко ангажиран и уморен, той се заема.

Номер 1 и 2, а вие не умаловажавате ли труда на другия? Колкото и да не ви се иска, обективната истина е, че 80% от женската работа в офиса е много по-лека и ненатоварваща от мъжката. Дори да не е висене във Фейсбук, ще са презентацийки, мейли, такива неща. Има и жени на наистина отговорни постове, но за съжаление са малцинство засега. И освен ако жената не е в това малцинство, тя наистина не се прибира толкова скапана от работа, дори да е висяла наравно с мъжа. А за "смешните стратегии" какво да кажа - може докато миеш чиниите да ти се иска да са смешни, ама като кажеш "Дай да идем на пазар" или "Къде ще ходим на екскурзия?" не са смешни, нали?

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: dba1efb0b4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   :)
Аз съм жена; и на мен ми се е случвало да намирам решението на важни проблеми, докато мия чиниите например...
дали ще лежиш или ще пуснеш една прахосмукачка :)))),
докато мислиш за разрешаването на даден въпрос...
не е от чак толкова голямо значение
физическото натоварване не обременява чак толкова мозъчната ти дейност :))))

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: df2265be87
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Грешно ви е мисленето на всички, които казвате "Аз и помагам". Домакинските задължения при положение, че живеете заедно, са колкото нейни толкова и твои.
А ако се чувстваш онеправдан затова, че изкарваш повече пари от нея и искаш да прехвърлиш върху нея къщната работа, а ти да "помагаш", това наистина е проблем. Възпитанието е до едно време, оттам нататък е въпрос на съзнание... "ама аз изкарвам повече пари, не следва да върша и домашна работа, някой друг трябва да я върши, до едно време майка ми, след това жена ми"... това е порочно мислене, без значение кой колко време има и колко пари изкарва.

Питаш ние какво мислим, ето казах ти.
Не те нападам, не се заяждам, пиша съвсем добронамерено... помисли... щом се стигне дотам да си ги мерите кой колко време имал, колко изкарвал и т. н. и щом единия от двамата се чувства онеправдан, вие вече не сте заедно, вече сте един срещу друг, ако ме разбираш.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3e7d7e8d54
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, не е правилно да се мисли, че вие помагате, един вид, това е женска работа, както не е правилно да се мисли, че е работа на един мъж да издържа жена.
Според мен това, което трябва да има значение е, кой колко внася за домакинството, а не кой колко печели. Т. е. ако жената си получава достатъчно за да поема половината разходи, ти трябва да поемаш половината домакински задължения. Какво трябва да я интересува нея парите, които ти печелиш за себе си? Ако, обаче, както ти казваш, поемаш повечето разходи, то тогава тя трябва да върши повече домакинска работа.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f37eae870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Жена на 42 години съм искам да ти отговоря от моя собствен опит.
"каква е била извратената логика, която е била следвана от това момиче" Логиката й никак не е извратена. Омъжих се, тъй като веднага забременях и имах усложнения останах у дома и поех цялата домашна работа. Оказа се, че след като родих той продължаваше да не помага нищо, нито в къщи, нито за детето. Детето израстна 95% без баща, той нито веднъж не подписа бележник камо ли да иде на родителска или да помогне за труден урок. Въобще да не говорим за излизане баща и син игра на футбол или да му се скара за непристойно поведение. Всичко това си остана мое задължение+домакинстването+работата. Наложи се да науча 9 годишно дете да мие чинии, да хвърля боклук, да бели картофи... Ако можех да започна живота си от начало бих постъпила точно като младата дама. Да научиш партньора си от самото начало да поема домашни задължения, защото когато те се увеличат за него е невъзможно да приеме факта, като се прибере да помага. Все още дори хляб отказва да купи, колкото и невъзможно да изглежда.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2ebb897d5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8, съгласен съм с последния ти абзац, но кой обикновено е този, който тръгва пръв да си ги мери и да бучи "ама всичко правя аз"? Обикновено жената е тази, дето мрънка, че върши цялата домакинска работа. Аз не съм чул мъж да се оплаква за това, че работел повече от жена си или че изкарвал повече пари от нея (или че изобщо само той носи пари вкъщи). След като може да работи и да изкарва - ще го прави много ясно! Но не виждам защо да не получи "отстъпки" при другите си задължения?

И за друго си права - това е въпрос на убеждение, не на възпитание, поне при мене. Като ученик майка ми редовно ме караше да мия чиниите и да пускам прахосмукачка. Е, бръмчал съм, което е нормално за пубер, но от днешна гледна точка е било много правилно решение на майка ми и не се оплаквам. Но при днешното си положение, когато имам МНОГО по-малко свободно време от жената до мен, защо тя вместо да го запълва с онлайн покер да не го запълни ПЪРВО с къщата, пък после ако остане пак да си джитка покера...

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Подкрепям изцяло Кубрат.
Всяка двойка намира някакъв баланс за себе си, грешно е да се робува на разни стериотипи.

На номер 11 мога да кажа, че е било по-добре още в началото да гледа, какъв мъж взима, защото в последствие да мислиш, че ще промениш нечии навици е утопия.

Аз подкрепям автора. Радвам се, че партньорът ми не е някой мърляч, съобразява се, но с радост си върша домакинската работа, защото получавам и признание, и благодарност отсреща и обратното. Всеки трябва да цени усилията на другия - останалото са подробности.

Лаура

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90d90a2a5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Иначе браво на коментар номер 7!! :))) Цялата истина е че автора е мързелив и егоист и мисли, че света се върти около него и неговите проблеми. Правилно те е зарязала бившата ти!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Помагах, когато можех, но не винаги имах възможност. Може би вършех около 25-30% от домакинската работа. В случай, че не можех, веднага почваше врявата от човек, който си е чесал... цял ден. Понякога направо ми идваше да я напсувам на майка, но не съм го правил, нали трябва да я уважавам...

Освен това понякога работя и по 12 часа, както и през уикендите, но никога не съм й казвал "Тая седмица работих х часа повече от теб, имаш да ми връщаш". При обратната ситуация обаче тя го е правила... Ама иначе иска да има парички за това и онова... Еми, не става! Аз искам да ми е чисто и да има за хапване, а тя иска да може да си купува парцалки (абстрахираме се от останалите неща в една връзка). Не мога аз да чистя и готвя и да изкарвам парите едновременно. Казвал съм й да напуска работа, ако иска, ама тя не ще! Може би причината е да си има аргумент, с който да ме оборва.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Прочетох и за това, че било важно кой колко внасял. Виж сега, аз изпълнявах само 25-30% от домакинските си задължения, но за сметка на това носех 4 пъти повече приходи от нея. Дали си струва да се сложи знак на равенство между двете?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f37eae870
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз съм №11 благодаря ти Лаура но гледах, какъв е мъжа. Той преди да се оженим шиеше скъсаната ми блузка с игла, шиеше и на шевна машина, переше на ръка дрехите си и чаршафите си дори и то доста добре, майка му винаги накисваше и оцветяваше прането. Той беше на лична диета от 16 годишен и си готвеше лично дори и за мен преди брака, говореше там за по малко сол и здравословна храна. Майка му бе много мързелива жена и прахосница, той за да си покани гости у тях шеташе, дори боядиса сам апартамента на 18год за бала си, със собствени средства, изпитваше срам от роднини и приятели. След боядисването изми и подреди всичко. А сега го хвани да боядиса нашия апартамент сам! Абсурд! Нещата се приучават независимо в кой етап от живота. Щом има кой, защо аз да го върша, тя е по често у дома и на нея ще й стане неприятно и ще го изчисти, изпере, изглади. А като свикне повече от три години в гардероба да има винаги изгладени ризи да видиш като няма наготово как се сърди мутри още малко и ще се развика.

Хипотетично: Ако сега на 42 съм някой ми наеме домашна помощница мислите ли, че ще се хвана да й помагам. А ако и плаща за две три поредни години мислите ли, че след това с удоволствие ще приема пак задълженията, не разбира се, ще го врънкам, ще крещя, ще се тръшкам да продължава да й плаща. Вероятността да го заплаша да не ме види повече е голяма. Макар от малка да съм научена да си оправям аз.
С две ръце съм за младата госпожица!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   №18, не знам с колко ръце си за младата госпожица, но ситуацията на автора е коренно различна от вашата, доколкото разбрах.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 15304efd03
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   При нас разпределението зависи от това кой в какво е добър. Примерно мъжът ми може да готви по-добре от много жени, но в гладенето е пълна скръб. Сега нещата са значително по прости отколкото да кажем преди 50г. Има съдомиялна, прахосмукачка, пералня и т. н. едно чистене не отнемя цял ден. И за да не си извадите заключение че съм "слугиня" на мъжа си, ще ви кажа че при нас чисти този, които се е прибрал по-рано от работа. Ако аз съм се върнала да кажем в 6 а мъжът ми ще се върне в 8, няма да чакам два часа защото тои трябва да хвърли боклука примерно, и обратното също важи. Трябва да има единство, защото в този живот човек е длъжен само на децата си, на никой друг. Когато някой от двамата е по-изморен, нищо не пречи на другия да помогне в домашната работа. Но всичко става с желание а не по задължение.
Маги

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 632fca58ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   Много ми е интересно, ако нямаше приятелка и живееше сам, кой щеше да ти чисти, готви и пере? Щеше да се оправяш сам, нали? И тогава нямаше на кого да мърмориш, че си уморен и не ти е до домакинстване.
Аз не мога да разбера защо от умствена умора си почивате физически. И какво ти пречи да си мислиш твоите работи, докато прибираш прането, например.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3028e97109
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Подкрепям Маги. Наистина има неща, в които единия е много по-добър от другия. Аз мога да готвя добре, но ме мързи и не ми се занимава, докато тя готви с удоволствие и всъщност не по-зле от мене. Но като тръгне да пере ми настръхва косата, затова предпочитам аз да пера - поне знам коя програма за какво е (пералнята ни има доста програми, поне 30, някои от които доста специфични, но ако питаш нея "кво значение има, нали върти там"). Също така понеже не си гладя ризите, ги опъвам при простирането и съхнат на закачалка - нещо което ако го оставя на нея ще изглеждам като баница на работа. Също така подивявам като видя косми във ваната - нещо, което явно на някои хора не им пречи...

И така нататък. Ако зависеше от мене, щях да върша около 60-70% от домакинската работа, поне да знам, че е свършена като хората, но за добро или лошо просто нямам време за всичко... Така че се задоволявам с това, което има.

А, и преди да помислите, че жена ми е мърлява - не е, просто моята летва е много висока. И на майка ми, и на баба ми непрекъснато им намирам кусури и им бръмча, че това и онова не е свършено като хората, а особено майка ми е маниак на тема чистота. Явно аз съм повече.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ba70c2c33b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Авторе, ти спадаш в графата "мамино синче". По всичко личи, че не си уважавал приятелката си.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 840aeaaa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   До автора
Добре, че си направил уточнението в края, че не сте се разделили за това, защото от историята ти човек точно с това впечатление остава :) Също така ми се струва, че не си я преживял още тази твоя бивша приятелка :) Твърде много време отделяш да смяташ съотношения, проценти, ефективност, човекочасове и т. н., не знам как ти остава време за важните стратегии, защото като я няма сигурно вършиш 100% от домакинската работа (а не 25-30%). :) Отношенията в една връзка/семейство не се измерват в проценти... Следващата приятелка си я търси с професия домакиня и не се терзай толкова.

Когато партньорите се обичат и уважават, разпределението на задълженията вкъщи се случва някак съвсем естествено, без специални уговорки и аргументи. За останалото подкрепям коментар 8. :)

Успешна седмица на всички!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 24, "Когато партньорите се обичат и уважават, разпределението на задълженията вкъщи се случва някак съвсем естествено" -- Точно така, само че това трябва да бъде двустранен процес. А като гледам при автора или по-точно при бившата му това не е било съвсем така.

Иначе си права, че нещата в една връзка не се измерват в проценти, според мен идеята на процентите на автора беше да ни даде представа за какво става дума. Но виж, ефективността е важно нещо, и то точно когато се отнася за такива "досадни" за дължения като домакинствеането е важно да се вършат максимално бързо с минимално усилие, за да могат хората да имат време един за друг, а не да се джафкат кой колко чинии измил.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2fb81113a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Май тук става въпрос за типичното "мамино синче"... , на което наистина май не му остава много време за "стратегиите" като си смила връзката отново и отново пък и 100% домакинска работа... или за това мама идва вкъщи по-често? Виж не искам да съм груба, но това е факт. Ни най-малко не омаловажавай жената до себе си, която освен, че работи (и с право, че ако само ти изкарваш парите сиг. ще я побъркваш от натякване) и ТРЯБВА да ти слугува! Това може само вкъщи при мама и то само АКО ТЯ ГО ИСКА! Аз живея заедно с приятелят ми и двамата сме на високи постове и, да и двамата се натоварваме страшно много умствено, но никога никой не е мерил кой колко работи и кой колко изкарва, та това е смешно! Но независимо колко сме смачкани си разделяме домакинската работа (разбира се никой не кара никого да прави нещо насила)- аз си готвя т. к. го правя по-добре, но той ми помага когато имам нужда, няма никакво значение кой пуска пералнята или съдомиялната, чистим заедно. Все пак това си го правим за нас, а не за някой др. Късмет с намирането на перфектната робиня, която да е като кон с капаци!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Повечето от вас за жалост не вдяват каква е ситуацията.
Какво означава "робиня"? ! По тази логика и аз съм роб, че работя, за да може тя да си купува маркови парцалки. Всичката си заплата си я харчеше за нея си. А когато дойде време да се купува за ядене, да се плаща ток, вода, телефони, да се ходи по екскурзийки и т. н., кой дава парите? От тази гледна точка съм роб. Както казах, никога не съм се оплаквал (освен тук). Мисля, че "мамино синче" не е удачно определение.

Да, сега върша 1 час повече домакинска работа от преди, НО ПОРТФЕЙЛЪТ МИ НЕ ОЛЕКВА ТОЛКОВА МНОГО ЗА ДРЕШКИ, ОБУВКИ, САЛОНИ ЗА КРАСОТА, СПА ГЛУПОСТИ, ГРИМОВЕ И Т. Н. Сега имам повече пари и мога да си позволя да работя по-малко (а аз имам тази гъвкавост да избирам колко да работя).

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 840aeaaa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   Ех, ами ти направо си за завиждане. Работата ти е да мислиш стратегии опънат на леглото, вторачен в тавана, че и сам си решаваш колко да работиш. А тя, тая мързелана, ще иска да й помагаш! Ама че безочие от нейна страна :) (Шегувам се напълно добронамерено, не се засягай) Добре, че моя приятел не прави такъв глобален проблем от пускането на една прахосмукачка, примерно.

Иначе не мисля, че си мамино синче, щом сам си изкарваш парите и живееш самостоятелно - не си. Проблемът е, че много мъже мислят като теб, че жените им са длъжни да работят, да се грижат за децата, за къщата, за мъжете си... Уважаеми мъже, приемете, че времената се менят, няма го вече традиционното патриархално семейство в онзи му вид отпреди век. И, моля, свиквайте все по-рядко да срещате жени - слугини. Помагайте на жените си в домакинството, повярвайте, ще го оценят и ще ви се отплатят подобаващо :)

24

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5f37eae870
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   27 Виж младежо който иска да излиза с "готина" мадама се налага да й плаща гримовете. Нещата стоят като с марка автомобил ако си вземеш евтин с евтини части няма да има с какво да се хвалиш, но ще ти върши същата работа /да те закара от точка А до точка Б/ но ако си вземеш луксозен автомобил трябва и луксозна /по-скъпа/ поддръжка. Докато домакинската работа е обща не нейна. Плащаш и гримовете за да излизаш с готина жена не за да ти чисти, то затова гримове не са нужни. Който иска да му е чисто плаща на такава, която не е толкова луксозна но пък работна. възможно е да намериш жена 2 в 1 но ако искаш да е и добра любовница трябва да е 3в1 което е малко вероятно защото жените 3в1 са по-рядко но по-търсени и вероятността да я спечелиш точно ти!!!

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 34c3b3abb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

30.   Значи сте се смятали в ефективност? Домакинската работа е изцяло женска?
Сметнал си и работното време и положените усилия :)
Добре, че се е махнала.
Ако беше пропуснал тая глупава сметка. Можеше и да получиш някакво нормлано мнение. Но след нея...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   Подкрепям 27/автора.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Номер 29, е па точно такова мнение не очаквах от 42-годишна жена, за каквато сама се представяш! Значи като става дума за плащане, жените гледате на самите себе си като автомобил, който някой трябва да "обслужва", да му плаща поддръжката, да му сменя гумите и да го води на сервис. После се оплаквате защо мъжете гледали на вас като на предмети - ами вие самите така се възприемате и дори НАСТОЯВАТЕ така да ви възприемат!

А когато дойде ред автомобилът да свърши някаква работа (да те закара от точка А до Б, респ. да поизчисти малко) изведнъж се превръща в човешко същество, което е много крехко и сакън да не се счупи...

Не обичам патриархалните нрави и съм силно против тях. Дядо ми е патриархален, баща ми по-малко, но пак има, и с двамата съм се карал на тая тема. Като малък примерно като се навечеряме ставах да помогна да се прибере масата, а те "Абе седи сега тука, те жените ще вдигнат масата. " Винаги супер се дразнех, викам "Що пък да не помогна или да не я прибера изцяло аз, какъв е проблема? ! " За такива неща винаги съм бил на страната на майка ми и баба ми.

НО трябва да се прави много внимателно разграничение между равно разпределение на домакинската работа, базирано на взаимно уважение, и това единия да се качва на главата на другия - от глезотия, от мързел, или от каквото и да е. Разликата между двете е МНОГО тънка и понякога не се вижда от обективните факти кой какво върши, а си личи по отношението на хората помежду си, което ние тука не го виждаме.

Когато всеки цени труда на другия, няма спорове кой какво да свръши, всеки сам се сеща, когато може да помогне с нещо, а ако се случи да не може, другия сам се сеща, че първия не може, и съответно поема временно цялата работа. Също така когато всеки цени труда на другия, сам вижда, когато единия работи повече от другия и сам гледа да компенсира с каквото може. Това, което трябва да се разпредели по равно, не е само къщната работа, а цялото управление на домакинството, това ВКЛЮЧВА и финансирането му. Ако двамата внасят еднакво пари в домакинството (това НЕ значи да печелят еднакво, а да покриват по равно домакинските разходи), тогава ще си делят и къщната работа. Ако както при автора единия си харчи парите за себе си, а другия изцяло финансира домакинството, не мисля, че първия може да претендира двамата да чистят вкъщи по равно.


Кубрат

П. П. Номер 30, какъв точно е проблемът със сметката?

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   Нищо не съм смятал (просто съобщавам), никога не съм се оплаквал, казах го вече. Ако ми каже да й помогна, в 4/5 от случаите ще го направя (и го правя и без тя да ми каже). Проблемът е, че тя не разбира, че понякога съм наистина зает и нямам възможност да помогна. Тя иска винаги да върша половината работа - еми не става. Да съм казвал, че е изцяло женска? Нека тя да изкарва парите, пък аз ще върша домакинската работа, за мен няма никакъв проблем, дори ще ми е много по-леко :)
Не веднъж след 12-часов работен ден ме е карала да върша домакинска работа. Как това момиче се е прибрало преди 4 часа от работа и още не е свършило при положение, че има не повече от 1-1, 5 часа работа? И кара мен, който е работил, а не е гледал сапунки, да й помагам. Това честно ли е? Аз никога не бих направил такова нещо, ако бях на нейно място. Но дори в тези случаи й помагам повечето пъти.

Голяма част от вас не разбират положението ми и откровено си измислят неща, които не съм казал и направил. Повечето от тях са жени. Извинявам се, дами, но солидарността към други жени невинаги е уместна и правилна. От това, което сте ми писали досега, заключавам, че ако ситуацията беше точно обратната, пак жената щеше да е правата според повечето от вас. Четете какво съм писал и мислете рационално, а не се осланяйте на емоционални изблици и защитаване на "своите".

П. П. Пиша в сегашно време, защото ме мързи да преразказвам в минало.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Какво повече да кажем, авторе - прав си!

Всеки знае себе си, но моят мъж ще е на изчистено, ще му е изпрано и ще има хубава храна за вечеря. Връщам се 2 ч. преди него от работа, той плаща пък сметките и наема, както и почивките ни. И двамата се ценим, но има и обич, и разбирателство.

Не всички жени са мърли и неблагодарници!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2fb81113a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

35.   Драги ми страдалецо, никой не те напада и никой не "защитава своите", но след разказа ти става ясно едно и то е, че ти никога не си уважавал това, което прави момичето, иначе нямаше да смяташ процентите.... , а дали тя има принос е отделен въпрос. В разказа ти по-скоро дразни самият ти поглед върху нещата, а именно това, че тя ТРЯБВА да върши домакинската работа без да мрънка и без да си иска помощ чакайки сам да се сетиш, което не вярвам да стане.. (ако тя не мрънка и си върши задълженията защо да си правиш ти труда? ). Иначе мога да ти кажа, че се радвам за теб, че сега си имаш повечето пари за сметка на повечето домакинска работа и липса на приятелка. Внимавай много с онази тънка граница, за която ти писаха по-рано, защото ако винаги си отвъд допустимите норми (е ако все пак не си намериш момиче, на което да му е кеф да работи, да върши дом. работа и да те глези) ще си останеш сам с парите и "стратегиите".
пс: щом искаш мнения в този сайт, не нападай всеки отговорил чието мнение не ти харесва, защото не вярвам всички тук да се втурнат да обесняват колко мното те разбират и подкрепят, все пак всеки си има различна гледна точка и позиция.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 60518e482c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

36.   Може би не съм го обяснил достатъчно добре, но ситуацията не е такава, каквато изглежда за повечето от вас.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

37.   Номер 35, "ако тя не мрънка и си върши задълженията защо да си правиш ти труда? " <-- Ами докато си мислиш, че един мъж ще тръгне да върши домакинска работа само ако му "мрънкаш" на главата, той винаги ще се скатава! Съвсем нормално е, никой не иска да му мрънкат. Нещата стават гладко тогава, когато никой не очаква нищо от другия, а другия сам се усеща кога да се намеси.

"В разказа ти по-скоро дразни самият ти поглед върху нещата, а именно това, че тя ТРЯБВА да върши домакинската работа ". Аз, и предполагам не само аз, не съм видял такъв поглед върху нещата, това ти си си го измислила, защото така ти изнася. Това, което дразни в историята, е нагласата на момичето, че той ТРЯБВА да й плаща сметките, тя МОЖЕ да си харчи нейните пари за нея си, а в същото време ТРЯБВА да върши и домакинската работа, при това повече от нея.

Мога да ти кажа, че е много неприятно да се прибереш в 10 вечерта, да знаеш, че другия се е прибрал в 7, и да завариш къщата на кочина. Без значение пола на първия и на втория, това просто не трябва да се случва.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2fb81113a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

38.   Съгласна съм с теб за това, че тук става въпрос за усет, но явно не съм се изразила добре, мисълта ми беше за това какво усещане оставя разказът му (поне у мен), а това какво върши тя е отделен въпрос(нейната позиция може да е коренно различна и според нея той да е мързелив и т.н., но нейната позиция няма как да знем, а да съдим само по неговите думи не е достатъчно обективно, за да дадем правилният съвет), така че нищо не съм си измисляла.

Според мен е редно да има помощ без такава да се иска (аз никога не мрънкам на партньора си), но пък за сметка на това си помагаме кой както може, отменяме се в домакинската работа когато имаме повече свободно време от другия. Предполагам, че от тук нататъка нещата вече са доста сложни, защото още в началото не са се разбрали за "семейният бюджет" и домакинската работа, а сега вече от това няма смисъл поради раздялата, която биха могли да избегнат ако си бяха направили труда още в началото да проведат този разговор. Нека да не забравяме, че едни отношения се градят освен всичко др. и на УВАЖЕНИЕТО, което може да е липсвало и у двамата, а може дори и самата загриженост и любов, защото поне според мен ако обичаш някой то обгрижваш любимият си човек както можеш- било то угаждане, почивки или пък домакинската работа- та нали искаме да направим любимият си човек щастлив, а ако той не е егоис ще ни отговори по същият начин.

Може и моите разбирания да са сбъркани, но поне при мен се получава и с партньора ми си нямаме търкания това кой какво да върши и кой колко харчи (и двамата се грижим за пълноценен "семеен бюджет" без много да си отказваме в личните харчове). Надявам се вече да ме разберете. А на автора мога само да му пожелая следващият път още в началото да си опича акъла в избора на партньор, да си проведат разговора, а най-добре е да се влюби толкова, че тези дерзания за бившата повече да не бъдат на дневен ред.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 34c3b3abb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

39.   Аз съм 30.
Домакинските задължения са на домакинството. В случая, то е от двама. Т. е са на двамата. Глупаво е да нареждаш работата на единия, над тази на другия. Да смяташ усилия и т. н. Мъжка или женска работа няма.
Аз съм жена. Нося по - добри пари. Трябва ли да смачкам мъжа си и да го карам да върши 2/3 от домакинството? Ми не. Който е в настроение я захваща. Може другия да довърши. Партньори сме. Там е истината. Нито си смятаме парите, нито усилията.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 89b81822b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

40.   Абе явно е, че момичето не е стока - щом е толкова дребнава и иска домакинската работа да се дели "на половина". И авторът не е съвсем прав, щото от километри си личи, че и той толкова я цени.

Истината е, че ако всичко е наред в двойката и те се обичат и уважават достатъчно и двупосочно, такива битови спорове изобщо няма да има. Хубаво е, че сте се разделили де, явно не сте един за друг и принципно нещо в отношенията ви куца яко.

Ако трябва да ти отговоря на въпроса в историята, авторе -да, логиката й определено е извратена, точно колкото извратена е и твоята (в неин интерес било да не те закача, щото приходите растяли... ) С други думи връзката ви не е била нищо повече от размяна на някакви интереси. Какво да ти кажа... хем сте един дол дренки, хем хич не сте един за друг. Кофти, ама се случва.

Д.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 840aeaaa96
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

41.   Авторе, ама стига вече с това не сме те разбрали...Като искаш хората да те разберат правилно и да получиш коректни мнения, ами, обясни в началото цялата ситуация! А не като прочетеш 2-3 коментара дето не те кефят, да пускаш по някоя допълнителна подробност, която звучи по-скоро като оправдание...."вижте хора, аз съм добрия, тя - лошата"

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6da8c418ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   №41, абе какво му обясняваш - щом не могат да се разберат за такива елементарни и подразбиращи се неща, значи не са стока и двамата! Ще го разберат и ще се коригират по трудния начин, след години, независимо дали заедно или поотделно.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Отново съм съгласен с Д.

С малката поправка (която се отнася и за 42), че двама човека за да не се разберат, е достатъчно само единия да "не е стока", не е нужно и двамата да са криви. Просто тоя, което е "по-стока" от другия, няма да се остави да се ебават с него и ще (си) бие шута.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: b8d1e5ff83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

44.   Един наш приятел се тросна на жена си "Държавата ти плаща да си гледаш детето", на което тя му отвърна "Ама не ми плаща, за да бъда слугиня". Останах втрещена, да го каже пред хора. И оттам тръгна скандала между тях. Кой какво правел вкъщи как всеки бил неблагодарен. чудехме се с мъжа ми как да постъпим и накрая си тръгнахме. В къщи си говорихме на тая тема и да ви кажа за всичко трябва да има единство. Не може единия да плаща всички сметки, екскурзии парцалки и т. н. и да върши половината къщна работа, а другия да се скатава. Няма значение кой от двамата ще измие чиниите или ще пусне пералнята. Както казах при нас го прави този, който се е прибрал първи. И всичко ни е общо, включително и заплатите. За да искаш да получиш трябва и да дадеш. А изкуството да даваш е да не очакваш нищо в замяна. Не трябва да се прави нещо с мисълта че другия е длъжен друго да свърши.
Маги

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: aedd3df255
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

45.   Колкото и да спорите по темата само едно ще ви кажа. НЯМА съвременна жена, на която да й е приятно да я третират като слугиня и да й се натяква как ТРЯБВА да върши домакинската работа. Както някой беше написал по-горе - говорим за едно домакинство и разходите и задълженията по това домакинство се поделят по равно. Много е грозно цялото това твърдение- аз ти купувам дрехи и гримове, ти ще ми готвиш и чистиш. За какво семейство говорим тогава, това си е чиста проба проституция. За пореден път се убеждавам ценностите колко изкривени и изопачени са станали. Първо, ако един мъж желае да издържа финансово жената до него, го прави по собствено желание. В голяма част от случаите за да си храни мъжкото его. След като толкова му тежи отказва да й купува каквото и да е било и й казва, че също взима заплата, да си прави сметка.
За всичко трябва да има някакъв баланс. Не може ти да лежиш и гледаш тавана и да очакваш, че винаги всичко ще ти е на готово. Както и не може да очакваш, че като си харесаш поредните ботушки те ТРЯБВА да ти бъдат купени. Трябва да уважаваш човека до теб, да гледаш като на равен. Иначе по-добре да си викаш жена 2 пъти в седмицата да ти чисти и готви.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

46.   По принцип си права, 45 но само по принцип.

Най-късно като се появят децата и жената вземе майчинство, тя не може да поема 50% от разходите на семейството. Какво се случва? /виж коментар 44/

Ами мъжът да бачка, тя да има 200 лв. майчинство, но и чистачка да наемат? Това не е реалистично. Рано или късно му писва на един мъж така, а и пари откъде?

Имам познати - мъжът бизнесмен, жената - „домакиня“ - по фризьорите, по магазините. Имаше си и прислужница, и детегледачка. Е, накрая мъжът си взе детегледачката и изрита готованката.
Май и авторът е направил нещо подобно. Сори, но който може да си позволи тъй или иначе персонал, няма нужда от някаква мърла вкъщи...

Има много богати мъже, които не искат жена им да работи за 300 лв., но и да не си гледаш домакинските задължения, и децата? Що за наглост!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

47.   45, на теория си права, но има много жени, които доброволно се поставят в това положение - мързи ги да работят (или да си намерят по-добре платена работа), затова муфтят дрешки и парцалки от мъжа, а за да не им е гузна съвестта се "отблагодаряват" с чистене вкъщи. Съгласен съм, че това си е чиста проституция, но не разбирам защо винаги по дифолт мъжа е виновен за това и защо се приема, че ситуацията е такава по НЕГОВО желание, а пък жената горката разбираш ли е жертвеното агънце. И защо си мислите, че изобщо тази ситуация е в полза на мъжа и той е супер хепи от положението? Аз 100 пъти предпочитам жената да носи пари колкото мене, пък да си поделяме домакинските задължения. Кво ме боли, че няма да пера и чистя, след като с една заплата се живее много по-некомфортно отколкото с две? Ако с тия 1-2 часа домакинска работа на ден (за мене) ще имаме двамата заедно два пъти повече пари, мисля се напълно си заслужава.

Също така не забравяй, че една жена с достойнство и на място няма да тръгне да мрънка колко е онеправдана, а ще направи така, че да подобри положението си. Ще си търси по-добра работа, ще учи, ще се квалифицира, ще намери начин - варианти много. Но да седиш на едно място и същевременно да настояваш за равноправие е доволно унизително...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

48.   Кубрат, прав си за себе си. И не са 1-2 ч. домакинска работа, когато се появят деца, има ревящи бебета и вечно гладни и недоволни мъници, петна, мръсотии...

Женската работа е много по-зле платена от мъжката, дори при еднакво образование. Прав си - можем жените да си намерим по-добре платена работа, може би, но кой ще взима в 17 ч. децата от училище? Кой ще е учителка? Продавачка? Фризьорка? Мед. сестра?

Определено мъжът ми печели и ЩЕ печели поне 2 пъти повече от мен . По-възрастен е, има и повече стаж, контакти и опит. По-умен е от мен, никоя уважаваща себе си жена няма да се хване с някой под нейното интелектуално ниво. Е, кога ще печеля колкото него - никога.

Освен това той лично едва ли би се чувствал добре в кожата си. Сега му е неудобно, когато пазарувам храна и дребни неща с мои пари, нарочно не му казвам, колко харча - дава там нещо и е доволен, но си няма и представа, колко струва едно кисело мляко.

Всеки в една връзка прави, според възможностите си. Всеки си е направил сметката и е решил, преди да създаде семейство. Важното е всеки да се чувства добре, да не се чувства прецакан. Ето - той ще се прибере, ще му е чисто, изпрато, изгладено, сготвено. Когато имаме деца, пак след работа той ще може да си легне, да си играе с детето, но други грижи не иска и няма да има.

Кой, както си го направи.

И аз мога да работя по 10 -12 ч. на ден, но парите, които изкарвам ще ги даваме по прислужници и детегледачки. На мен лично ми харесва да се грижа за дома си, никой не може да ми изчисти и сготви с любов, както аз го правя. За гледане на деца да не говоря. Има и много други неща, които човек не може да делегира.

Авторът е прав. Искал е малко, много малко. Толкова ли ни е унизително на нас, жените от 21 век да сме жени? Защо ние сами пренизяваме женската работа и не уважаваме времето, отделено за дом, мъж, деца и болни стари хора?

Да - може всички да се втурним да изкарваме пари, работейки 10 ч. на ден, но не вярвам светът да стане по-добър от това, децата по-щастливи и доволни. Майка ми беше свръх работеща жена и какво? Пак баща ми изкарваше 2 пъти повече от нея, но нас ни изгледаха баби и възпитателки. Не, мерси, харесва ми да съм жена и няма да си оставя децата и дома на пройзвола.

ж.27

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3fa0b3d0b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

49.   Кубрат, за пореден път съм съгласна с тебе. Ако искаш дадена работа да се свърши, ще намериш начин да я свършиш, ако ли не ще обясняваш как не може да стане. Много жени сами се поставят в положението на "слугини", няма да работя, ще се правя на домакиня, а той е длъжен да ме издържа. И когато към тези претенции се добави и "ама ти нищо не правиш вкъщи" не знам къде ми бъркат.
48 аз имам две малки деца, работя понякога по 14ч на ден и пак си поглеждам децата и къщата. Понякога работата е удобно извинение да не чистиш, друг път децата(ох много съм изморена). Съжалявам ама не съм съгласна да се използват работата и децата като параван колко много сме изморени и как нищо не можем да правим. Мъжът ми помага и за децата и за домакинската работа, защото той така иска, а не защото го карам.
Маги

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2b43166e1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

50.   О, мила 48, това е твоя начин. Все още имало значи и жени с твоя начин на мислене, 100% наследен от майка ти. Аз пък не съм съгласна, че жените в България не печелят колкото мъжете. Пълни глупости! Знаеш ли аз колко подчинени мъже имам. А над мен е пак жена... Тъй, че просто си кажи, че те мързи да работиш и предпочиташ да си седиш вкъщи или да работиш някоя "работка" без сериозни отговорности и стрес, колкото малко от малко да си социализираш ежедневието. Но всеки е с манталитета и разбиранията си.
Относно отглеждането на децата, кой щял да ги взима- това са само оправдания на една жена, която няма амбиции и желание за развитие и я мързи да работи.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c72a0093b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

51.   Номер 48, споко бре, кой е казал, че не ценим женския труд вкъщи? Говорим за едно и също нещо от различни гледни точки. Предния ми коментар беше насочен към номер 45, според която едва ли не автора е вързал жена си да не излиза от къщи, за да може след това да има "оправдание" да не върши домакинската работа. И понеже под тая тема женските коментари разгромяващо преобладават, и според тях мъжа е някакъв тиранин, който си е взел робиня вкъщи да му върши "мръсната работа", затова исках да покажа как изглеждат нещата от мъжка гледна точка. А именно, че в общия случай мъжа няма никакъв интерес да ограничава насила жена си до домакиня, защото никой от двамата не печели от това.

Вече ако има други обстоятелсва, това е друг въпрос. Децата са много голямо "обстоятелство" и разбира се, че най-късно като се появят те, купона приключва. Казвал съм в други теми, че имам малки брат и сестра, така че ми е ясно за каква лудница става дума и че гледането им е full-time job.

Просто исках да кажа, че ако една жена й е унизително или по някаква причина не я урежда да бъде само домакиня, зависи единствено от нея самата и от никой друг да си промени положението. И мъжът е последния, който ще каже, а не стой си вкъщи да вардиш... Само дето на много жени хем им се иска да се еманципират по "широкия свят", хем ги мързи да си размърдат задника, и накрая пак мъжа е виновен, че не миел чиниите...

А ако всичко е доброволно и съзнателно решение, в което също има логика ако наистина не може да си намери работа, при която времето и усилията да си струват парите, тогава разбира се, че е по-ефективно да си гледа къщата.

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0999ffc4b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

52.   Аз съм на мнение, че когато обичаш някого трябва да се грижиш за неговия комфорт, без да ти е в тежест и да мрънкаш колко си уморен. Това са оправдания на мързела. Преди живеех със сестра ми и на двете работа е тежка, първа се прибирах аз и се захващах с домакинската работа и гледах всичко да е свършено докато се прибере за да си почине на спокойствие, никога не ми е тежало, правих го с удоволствие. Обаче винаги започвах от вратата за краката, защото си се знам седнали на стола дори за 2 мин. и няма да ми се става изобщо. Сега живея сама и в квартирата ми е все едно бойно поле. Няма за кой да се грижа и мързела ми надвива, сигурно като си "взема" мъж пак ще бъда същата като преди... кой знае

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6a7a1322ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Е, съгласна съм вече с Кубрат.

На номер 50 мога да кажа, че не работя по 14 ч. на ден, но това не значи, че нямам работа и отговорности. Напротив! Имам си свои бизнес и работа, на 100% отговорност за хляба си. Ако не изкарам пари, нямам заплата.

Какво правише майка ми- връща се от работа в 18-19 ч., няма желание и енергия да се занимава с нас - децата ?. Гледаше оценките на сестра ми, домашното и заспиваше на креслото. Сутрин пък сами се оправяхме за училище, за да може тя да слугинства. Какво имах от майка си? Нищо! Никакво внимание, подкрепа, отделено време, почивки.... и съм решила да не съм като нея. Знам, че мъжът ми няма да си седне на задника, няма да издържи и ден сам с малко дете вкъщи. Имам предимството, че мога да го взема детето си в колата и да си тичам по задачки, защото сама съм си господар. Ако ми е болно детето - нямам нужда да се моля за болничен. Имам много предимства.
И да, в момента, в който виждам, че заради работата си занемарявам вниманието към децата, дома и мъжа си, ще си наема управител(ка) за фирмата, парите в крайна сметка не са всичко в този живот, всеки е заменим.

Мисля така, както мисля, защото съм имала точно майка, която се гордееше с това, че тя издържала семейство, че нямала нужда от мъж - всичко сама правише. Варосваше стените, правише ремонти, всичко.

Българката винаги трябва да е 3 в 1 - да е работничка и да печели, да е майка и съпруга, да е чистачка и готвачка.

Е, аз струвам повече от 3 в 1. Който обича подобен бълвоч - има го в пакетчета от по 20 ст.

Моят мъж е доволен. Стига ми, каквото изкарвам сега. На жените, които работят по 14 ч. на ден мога да кажа, че едното е за сметка на другото. 3 в 1 има само по рекламите - човек не може да бъде на две места по едно и също време. Един ден и децата ви ще ви кажат - къде беше, мамо? Да не говорим, че стотици семейни драми щяха да се избегнат, ако бяхте решили да работите по 8 ч. на ден, да си вземете детето в 17 ч. от градината, да си изчистите, сготвите и изперете.

ж. 27

П. П. Мой много бизнес-партньор е почти пред фалит. Продал си е джипа, сигурно има някаква трошка и го е срам да се появи през на бизнес среща. Намира си оправдания да го карам все аз, яд ме е, че човекът се срамува от такова нещо. Определено му е тежко, смачкан човек е. А жена му - мине, немине 17 ч. надува телефона, той да взимал детето от градина. Е, той е на 60 км. някъде, онази надува телефона и се чува ясно, как го подрежда. Казва ? „ами един трябва да работи“ чуваш отсреща крясъци и нареждане. Отказвал е дори работа, за да взимал детето от градина. Е, днес, утре, после ти писва и си намираш друг човек.

Жена му нито работи, нито може да кара кола. Е, няма ли рейсове?

Жал ми е за този човек, не е чудо, че и бизнесът му не върви - който няма спокойствие у дома, който бива унижаван като мъж в обществото, после не може да функционира и на работата. Такива неща се наблюдават и другите го мачкат и използват... От жената зависи поне 50% от успеха на един мъж. Не го забравяйте - зад всеки успял мъж стои една силна жена. Живейте паралелно свой си живот, работете 14 ч., но един ден можете да се приберете в празен дом.

 
  ...
преди: 10 години, 9 месеца
hash: eabd482ad4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

54.   Защо не си наемеш домашен помощник да идва всеки ден, да чисти, пере, глади, пазарува, готви. Дали ще ти е по-евтино от разходите по връзката ви?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker