Как се отразява алкохолизма върху психиката на детето? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120660)
 Любов и изневяра (29583)
 Секс и интимност (14307)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как се отразява алкохолизма върху психиката на детето?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 2882 пъти
Здравейте,
Искам чрез този сайт да споделя моята трагична съдба до този момент и факта, че съм претърпял много удари от живота.

Живея в голям град и от скоро смятам, че съм вече с изградена психика и мога да посрещам всичките удари на съдбата, каквито и да са те. Произхождам от традиционно българско семейство, където бащата е алкохолик, а майката е слаба за да се противопостави на тормоза от страна на бащата.

Е, ето я и моята история.
Откакто се помня живея по квартири, къде ли не сме били, все сме обирали паяжините на хората и сме им ремонтирали квартирите за наша сметка разбира се.

Къде ли не сме били, в апартаменти, къщи, мазенца и тавани. По настоящем се намираме в къща, дадена ни от Общината. Искам да подчертая, че сме българи и много ме е било срам от факта, че ми се е налагало да живея по този гнусен начин. Съответно баща ми не знам поради каква причина, дали поради нямане на пари, дали поради просто случката все пиеше, но по-лощото е, че неговото пиянстване е много тежко, като се напие, прави големи глупости, от побоища над всички в семейството, стигало се е до разпри със съседи, дори сме викали полиция към 20 пъти за да го приберат поне за една нощ, за да можем да се съвземем от побоя.

Аз бях много малък и съм понасял много големи пребивания, дори бих казал, че този тормоз е бил системен. Стигало се е до там, че понякога сме викали всяка вечер полиция и всяка вечер е имало тормоз.

Майка ми, лека й пръст си замина от притеснения и тревоги, за мое голямо щастие поне това се радвам, че смъртта й беше естествена, а не от пребиване. Тя поне се отърва от мъките. Сещам се, че още като 12 годишен работех с баща ми на полето край града, където имахме градина за временно ползване и изнасяхме зеленчуци и плодове на пазара, за да се препитаваме някак.

Поне 8 години съм работел като роб на полето, и съм помагал на майка си да продава стоката на пазара. Много пъти са се разделяли и майка ми ми беше успокоявала, че пак е щял да се върне баща ми, което ме навеждаше на мисълта, че това се е случвало и преди да се родя.

Преди няколко години завърших гимназия и поради липса на финанси не можах да кандидатствам в университет веднага, не защото съм бил лош ученик, напротив имах отлична диплома и бах един от малкото, с пълно 6 в диплома за средно образование, дори после завърших и 13 клас и с тази си диплома започнах работа в малка частна фирма, където съм вече 5 години.

Шефът ми има много шантав характер, но какво да правя, все пак ми е шеф. С помоща на работата си и образованието ми кандидатствах и ме приеха отначало за инженер в София, но след като не можеха да ми стигат парите за следване в друг град се преместих отново в родния си град, където уча икономика.

През тези 5 години аз всячески помагах на семейството си, като давах пари за храна между 50 и 100 лева на месец и плащах сметките за ток по 60 лева, и това стана след като семейството ми не беше платило тока в продължение на 2 години и не знам как не ни откачиха по рано и ми се наложи да платя 680 лева за да ни закачат отново. През годините задлъжняхме с наем за 1200 лева и то на два пъти не ме питайте как съм се оправял с тези баснословни сметки, защото за студент са си много пари тези суми.

Преди година и половина почина и майка ми, която ме остави с баща ми и брат ми. Баща ми се закле на няколко пъти пред ковчега на майка ми, че няма да пие повече, а брат ми се зарече да помага вкъщи. Брат ми и той не е цвете за мирисане, като се е въвличал в какви ли не ситуации, дължал е пари, държи се хулигански.

Но както и да е аз бях уверен, че баща ми се е променил, докато не хукна по жени, всичките пари си даваше за жени, запознаваше се по пенсионерския фейсбук и от година се влачи с всякакви.

Сега се е хванал с една дето много пие, като мъж пие и той започна естествено да пие. Аз от своя страна живея с една жена но не на семейни начала, защото плануваме да се оженим и да заживеем заедно, сгодени сме, всичко хубаво и много съм щастлив с нея, сякаш се родих за живота, който ми е бил толкова сив. Брат ми и той имаше жена и живееше с нея на семейни начала, но тя го изгони, като разбра що за стока е и сега отново е при нас с баща ми.

Сега баща ми започна да пие отново, о забравих да спомена нещо много важно, че аз издържам баща си, като той получава социална пенсия и не му стига за нищо, а на мен ми се налага да поемам отговорността за храната, сметките, наем, ток, вода, кабелна, телефон и други. И като сложим факта, че е така вече една година на моя издръжка, все едно аз съм му баща и пие и по жени ходи, а е в пенсионерска възраст но не е пенсионер, защото няма достатъчно трудов стаж.

Не знам вече какво да правя, единственият ми вариант е да се разделя с тях завинаги, защото имам нужда да имам щастлив живот, да имам жена и деца и усещам, че баща ми и брат ми са много тежко бреме за мен.

Исках да споделя накратко тежката си участ до момента, за да ми олекне поне малко!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 86c6ba4ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Шапка ти свалям! Просто нямам думи!

Ти си доказателство, че с много дисциплина и учене човек може да се измъкне от блатото. Не прави грешката на майка си (лека ? пръст) - не ставай жертва на пияници.

За брат ти ме е жал, но по-добре да го оставиш, отколкото и теб да те завлече. Млад е, ти както си се оправил, и той може...

Едно най-искрено те съветвам, ако не искаш и децата ти да имат мизерен живот - изчакай с деца и семейство!!!
Разбрах, че всичките живеете в тази общинска къща. Моля ти се, недей и ти така!
Отдели се на квартира и заедно с момичето си градете живота. След 1-2 г. и заемите ще станат достъпни, ще може да си вземете свое малко жилище. Под 30 си, може би си дори под 25 - децата няма да ти избягат! Подписвай като толкова искаш брак, но не прави деца, докато нямаш диплома в джоба, сигурни пари (поне 1000-1500 лв. да имате доход като семейство). Знам, не са малко пари, но ако искаш собствено жилище, деца - тези пари трябва да са ти в джоба.

Аз също съм дете на алкохолик, но баща ми беше кротък като агънце. Печели и до днес добре, не пие много вече, колкото да си вреди (на себе си). Неговият баща обаче е бил точно като твоя! Детството му е било ужасно. Майка му също е ужасна. (властна)

Опичай си мозъка, момче, не позволявай следващото поколение да мизерства като тебе!!!!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ac33e63010
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Трябва да вземеаш трудни решения, брат ти и баща ти определено ще те дърпат надолу моя съвет е да гледаш ти да си добре достатъчно си им търпял мизериите хващай си жената която обичаш и ги зарязвай да правят каквото занаят. Колкото повече им помагаш толкова повече ще ти се качват на главата.

Rebel

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4ea4f0bbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей авторе!
Съжалявам но не мисля нищо лошо за баща/семейството ти. Не мисля, че си психически по развален от всички други българи. Тъжно е да загубиш майка на толкова млада възраст, но се случва и надали баща ти е виновен. Добре не е успял да купи жилище може би защото е нямал помощ от своите родители. Пиел е но те е научил на труд, което е много голям плюс за теб, повечето българчета го нямат. Сега вече си голям не разбирам какви изисквания имаш към баща си, искаш да спазва поведение, което ти отреждаш и защо остави го да прави каквото иска. Отгледал ви е някак, изглежда добре, щом си студент на собствена издръжка, и толкова съвестен, браво на баща ти и майка ти, че са отгледали такъв син. Сега трябва просто да се откъснеш от корена си. Излез на квартира със съквартирант, и си командвай собствения живот. Помагай от време на време на баща си, когато имаш възможност, той независимо от грешките си, е направил от едно бебе това, което си сега.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c25dba685e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От автора:
Номер 3 донякъде си прав, но знаеш ли, и брат ми е дете на редителите ми, но е поел по много по-различен от мен път, като се замесва със съмнителни типове и се държи хулигански. Дори навремето той е бил много глезен, като единствено дете, но след смяната на режима в България парите са секнали и е научен да има, а аз съм отгледан в немотията. По-интересно е това, че мен, за разлика от брат ми, са искали да ме дадат в дом за сираци, най-вероятно, защото съм бил нежелан или поради някакви други причини. А нито в училище съм имал проблеми, нито в университета, а да не говорим за работа, защото се опитвам да намирам препитание. Смятам, че родителите ми и най-вече баща ми са пропиляли живота си без да помогнат на децата си да имат най-малкото жилище!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 4ea4f0bbdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторе такава ли била работата? Е не е успял баща ти, сега да видим тебе, след 20 години дали ще си успял да имаш собствено жилище и за всяко от децата си по едно? Как се купува жилище, от както си се родил държавата е в криза заплатите малки цените високи, ако нямаш късмет да ти е помогнал родител си е чисто геройство да отгледаш две момчета, в тези времена. Във всеки от вас има вложени пари за по едно жилище. В началото на демокрацията имаше надежда, че скоро ще настигнем европейците. Сметни само щом българина успява да живее с 10% от европейска заплата по колко жилища щеше да има всяко семейство, ако надеждите бяха се сбъднали.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 86c6ba4ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   От номер 1

“Смятам, че родителите ми и най-вече баща ми са пропиляли живота си без да помогнат на децата си да имат най-малкото жилище! “

Авторе, много ме разочарова. Връщам думите си назад. Ти нямаш нищо общо с мен - ето, къде бил проблемът - жилище искал нашият наготово. Ами спечели си пари и си купи, бе!

Няма подарено. Стига с глупости! Няма комунизъм, няма демокрация - всеки сам трябва да си изкара пари за жилище. Яд те е, че за разлика от други, ти не можеш да си готованец. Тръгнал си по пътя на родителите ти. Жениш се млад и безпаричен, детето ти ще е същият голтак

Да, нямаме нищо общо. На 27 съм, не съм женена и нямам деца, защото искам да си вземем с приятеля ми жилище, да можем да ги храним тези деца, да изкарваме пари и да им осигурим образование. Иначе - всеки сам си изхранва своето семейство.

Определено не си готов за което. Горките деца!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5cdeabbe2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според мен най-добре е да се махнеш от там. Остави ги -всеки трябва сам да се грижи за себе си, не са деца, зрели хора са това. Не може вечно ти да ходиш след брат ти и баща ти и да ги спасяваш от разни ситуации. Не си длъжен, колкото и да те боли за тях. Нека поемат отговорност за действията си в края на краищата. Те винаги ще те влекат надолу в калта, а ти си свястно момче. Защо да продължаваш да си тровиш живота с тях и за в бъдеще.

Сега като си решил да се ожениш, се отделете със съпругата ти и си създайте живота по вашему. Имайте си ваше гнезденце, където ще е спокойно и уютно. Не въвличай момичето и бъдещите си деца със семейните проблеми на бащиното си семейство и не си трови нервите с тях повече. Ако си по-амбициозен може и да заминете някъде за чужбина и там да се устроите.
Успех!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 081ca1f3bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Определено начина, по който се е държал баща ти е отвратителен, две мнения няма. Искрено се забавлявам на коментари, които упрекват теб. Баща ти ви е пребивал всичките като си бил малък, ти си успял да завършиш висше, устроил си се в живота и пак се намират хора, които да те упрекват, а да оправдават него. Не знам как се нарича това - злоба ли, не знам... Естествено е при такава ситуация да не го обичаш и да не искаш да си даваш парите за него, но ти си отговорен човек и едва ли би могъл да ги зарежеш и двамата току-така... Трудно решение...

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: f057d1af75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Давай смело така те твойте роднини като са решили да си пропиляват живота ти имаш право да уредиш своя. Не се обръщай назад и непозволявай да те бутат в тинята обротно. Имат глави на раменете си да се оправят а неса и малки. Пропилял си толкова време и пари да се измъкнеш от мизерията нека не е напразно. Желая ти успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker