Как да постъпя с такава майка... моята майка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Как да постъпя с такава майка... моята майка
преди: 12 години, 7 месеца, прочетена 3529 пъти
Здравейте!
Макар да съм на 22 години още ме мъчат отношенията с майка ми, с цялото семейство. Все едно съм някое момиченце на 12-13 години.

Имали сме много разправии с нея, на всякакви теми. Тя казваше на брат ми, че не го обичам, настройваше баба и дядо против мен... Мачкаше ме постоянно. Повтаряше ми, че съм мързелива, безсърдечна, егоистична, дори ми каза, че съм най-големият и неуспех в живота. Винаги ме е потискала (уж несъзнателно) и един ден просто ми падна пердето, събрах си багажчето, и заминах да работя (ако можеше да се нарече работа) в Норвегия.
Майка ми полудя, първо ме молеше да се върна, после ме заплашваше. Още преди години и бях казала да се държи както иска. Един ден просто няма да разчита на мен, за нищо.

В момента съм сгодена за прекрасен човек и преди няколко дни разбрахме, че ще ставаме родители. Майка ми МРАЗИ мъжа ми (не е негър, арабин), а аргументите и са смешни... За това въобще не съм и казала.

Сега имала нужда от мен, а аз и напомних, че съм "неблагодарна и егоистична" и смятам да не говоря повече с нея. Чудя се дали напълно да не прекъсна комуникацията си, разсъждава по отвратителен начин и всичките ни разговори завършват с "млъквай, живота си ми отровила". Наистина не знам как да постъпя, явно няма да се разбера с нея. Върна ли се в България ще има една отвратителна обстановка, всички ще ме гледат на криво, но от друга страна е подходящо да им кажа за бременността, не знам как да постъпя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 7 месеца
hash: d1366eb6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Майка ти явно те е възпитавала с амбиции, но не и с обич :( А липсата на истинска обич и нежност е причината да не могат да се възстановяват накърнените отношения - няма го онова нещо, което ги заглажда. И нещата отиват от зле на по-зле...
Не ви е нужна и на двете повече тази отрова. Майка ти може да има истинска нужда от теб, но винаги егото й ще надделява и със сигурност ако се намеси в отношенията на теб и мъжа ти - ще навреди много.
Това, което е важно - тя няма да се промени.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 2e4907d747
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Такива хора не заслужават деца!! Явно ти си страшно силен човек препоръчвам ти да не общуваш вече с нея прибери се говори с брат си, баба си, дядо си - хората, които те обичат и ти тях, а спрямо нея се прави, че не тя съществува. Хора не разбрахте ли кръвта не значи нищо, сестра може да е най-добрата ти приятелка която винаги е била до теб и която винаги ти е помагала и ще ти помага, родители може да бъдат осиновителите ти, които са те взели, отгледали и дарили с любов, когато уж твоята "майка" те е зарязала. Семейството не са хората, които са дали семето си, за да се пръкнеш ти и те мачкат, считат те за тяхна собственост и си изкарват яда на теб, семейството са хората, които биха умрели за теб, както и ти за тях, които винаги са до теб, които са една огромна част от твоя живот. Слава на Бога имам прекрасно семейство, скоро ще ти се роди детенце и ще можеш да му дадеш цялата любов, от която те е лишила майка ти, надявам се да се роди здравичко и да имаш страхотно семейство. Успех

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 7dae9a6d79
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Защо изобщо комуникираш с човек който не те уважава? Кой на каквото си постила на това ляга. Ще ставаш майка и трябва да си спокойна за да е здраво бебето. Гледай собствения си живот и не говори с нея докато не се извини и не съжали за думите и действията си. Да не ти пука дали тя харесва мъжа ти, нали ти ще живееш с него не тя.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0cb42c4830
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Разкарай я, прати я по дяволите. Понякога това, че някой те е родил, не значи че ти е родител.

bile

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 84662a293c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Най-вероятно го прави, защото нейната майка се е държала с нея по същия начин, по който сега тя се държи с теб. Това, което можеш да направиш е да се опиташ да й обясниш, бори се за нея, а в по-лош случай, потърси помощ. Но мисля, че и ти можеш да се справиш, с любов всичко се поличава!

 
  ...


...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: 0cbbf22d9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не ги разбирам тези майки, носиш го 9 месеца, родиш го и после го биеш, цял живот го тъпчеш или го изоставяш на роднини или в дом.

Ajna

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 месеца
hash: f71f26058b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Гледай си само напред. Това е единственото, което мога да добавя към предните мнения.

 
  ...
преди: 12 години, 7 месеца
hash: be13e5a410
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Виж сега, едно от нещата, които човек не може да избере на този свят са родителите му. Но каквито и да са все пак те са ни създали на този свят. Недей да пазиш в сърцето си злоба. Кажи и, че си бременна и до там. Ако искаш изчакай да станеш 3-4 месец, за да не може да мрънка за аборт. Не прекъсвай всякаква комуникация. Може майка ти да изпадне в нужда, на трябва да й помогнеш. Все пак каквато и да е, тя не те е оставила гладна и на улицата. Просто ограничи потока от информация, който ще стига до нея. От време на време по едно как си, имаш ли нужда от нещо е достатъчно според мен.

 
  ...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: a2efb3df91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Отсвири я тотално! Аз съм и майка и дъщеря и ти го казвам с пълното съзнание. Дръж я далече, колкото се може въобще не комуникирай с нея. Изгради си семейство и дом и въобще не я мисли. Майка ти е сбъркана и егоистична, отдалечи я от себе си максимално, не й се връзвай нито на оплаквания нито на нищо, за да не съжаляваш после...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 03160743af
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Напълно подкрепям №9! С такива хора, които си нарочват някой да им е виновен за всичко - оправия няма.
Ако ти все пак поддаваш на моменти (разбираемо е - майка ти е), то дръж мъжа си и децата си далеч от нея - никаква комуникация!

 
  ...

...
преди: 12 години, 5 месеца
hash: 7da79ba2fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Непонятно ми е как е възможно да има подобни майки... Ужас... Добре са те посъветвали горните коментари, макар че все пак имаме само твоята версия, т. е. имам предвид, че не можем да преценим на 100% кое е правилно и кое - не.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker