Приятелят ми няма работа а чакаме дете! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Приятелят ми няма работа а чакаме дете!
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 5568 пъти
Здравейте! Искам да споделя следното с вас:
Аз съм 23 гоишно момиче което винаги е мечтаело за собствено семейство и домашен уют, понеже съм исрастнала с един родител и ми е липсвала винаги семейната топлина.

Най-накрая реших че съм срещнала човека-точно този който търся-любящ, искрен и открит, който ме обича и ми го показва всеки ден. Живеем заедно и адски много съм привързана към него. Може би се дължи на това, че в дома на майка ми не се чувствам на място и не искам да се връщам там, с брат ми не се разбирам особено много и като цяло ми е неприятно да живея там.

Стана така, че забременях от приятеля си. Не беше планирано, но той не искаше да правя аборт и аз се съгласих защото го обичам адски много и знам какво щастие е това да имаш дете, и колко много хора мечтаят за това което на мен ми се случва. Решихме да оставим детето. Неговите родители също бяха много щтастливи от факта. Но стана така че след 2-3 месеца приятелят ми остана без работа.

Той ме успокояваше с това, че неговите родители ще помогнат винаги ако имаме нужда. Но времето тече и той вече 5-ти месец е без работа, и което е по- лошото... той сякъш нищо не иска да работи. Не показва никаква инициатива, никаква заинтересованост да си намери работа. Аз и майка му разглеждаме обяви и се интересуваме къде каква работа е излязла. Той е на мнение, че за малко пари няма да работи и не разбира че положението е сериозно защото все пак очакваме в най-скоро време дете!

Родителите му винаги ще ни помогнат, това го знам. И добре че са те защото в момента ако не са те ние дори няма да имам какво а ядем!!! И аз не получавам заплата вече, зашото съм в болничен. А той по цял ден стои на компютъра, пие бира и бездейства. Като му кажа да звънне на някоя обява за работа или ми се сопва или ми казва остави ме сега, по-късно или нещо от сорта. Освен това напоследък почна да си пийва повечко и малкото пари които имаме отиват главно за неговите прищявки(цигари, бира). И така, аз не знам какво да правя, всички му говорят как трябва да се стяга а той е толкова щастлив от факта че ще става баща, че само си търси повод да се напие и нищо полезно не иска да свърши!
Благодаря, че ме изслушахте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 2bcda90ba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Както винаги така става, ако сега не вземеш твърдо решение за в бъдеще ще си имаш разправия със алкохолик.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6890e4e38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пропил се е приятелят ти в службата и са го принудили да си подготви пътния лист от там.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ee1942dc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Ами какво да ти кажа, в суматохата да създадеш семейство май си избрала грешния човек... Мъж, който го мързи да си намери работа, ще береш много ядове с него. Интересно предната работа как си я намери, или някой друг го уреди?

Не знам какво точно да те посъветвам, но положението не е розово.

Кубрат

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3970347ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Поредната банална история по темата - „безработен + нежелана бременност + младост + наивност“, която ще завърши трагично за забърканото по неволя „желано“ бебе.

Едно обаче ме накара да се замисля много. Кое кара момиче на 23 да пише в категория „Семейство“, вместо в „Любов и изневяра“ и дори в „Тинейджърски“

Ами следната комбинация

Младо момиче, което иска да се махне от дома на родителите си, но няма желание да го направи със собствени сили.

+ Изречението „Стана така, че забременях от приятеля си. Не беше планирано“ (О, не беше планирано ли? Ами как щеше иначе да осъществиш мечтата си за свое семейство? Честно, от кого не беше планирано, от теб във всеки случай си е било доста добре планирано. )

+ глупак, готов да вярва на момата с надут корем

+ безпаричие, защото глупакът съвсем не е готов за баща, поне не повече от изгората си

+ горките родители на двете деца, които ще стават родители!!!

+ минимално или никакво майчинство, защото булката не е мислила за тези подробности... (яденето винаги само се е появявало в нечии хладилник за нея)

И манджата става типична българска картинка, която можете да видите да се разхожда бременна по улиците на всеки град и село. Особено в малките, където да си мамче на 23 и да нямаш свои пари не само не е нещо странно, но и правилото, стандарта направо, дори похвално, защото не си на 25 и стара мома, повяхнала и отписана завинаги. На 23 тъкмо хващаш последния влак да ти кажа - след това матката се сбръчква и калцира, за да бъде изхвърлена от организма най-късно на 30 г., когато провинциялната мома окончателно е отписана за демографското развитие на региона, а мъжете вече са с 10-годишен стаж като „тати“ и „мъжо-о-о-о“.

Но авторката играе в друга лига - на младите майки с „желани“ деца... на 23, без доход, без работа и перспектива.

Танто за кукуригу - старите пък наливат сега пари на кредит в младото „семейство“ с претенцията като всеки кредитодател да си приберат инвестицията с лихвите след време. Като се пенсионират старите младите ще трябва да наливат пък в сметките им, лекарствата и храната им, да ги гледат и търпят. Те сменят памперси на кредит, защото ще знаят, че скоро и те ще носят памперси за сменяне. Няма безплатен обяд, авторке. Днес консумираш за сметка на утре!

Чудя се, защо ли няма сериал по темата - ами може би, защото никой няма да го гледа. То това си е за доста хора ежедневието. Не виждам авторката, с какво може да заинтригува публиката тук. По-добре да потърси съмишленички в БГМама. Може и да ? изпратят нещо по пощата, а след година ще окачи профила си с бебешка снимка, направена с телефона на изплащане, ще се прибере при техните с детето, за да стане манджата съвсем българска, ще почнат едни караници, едни прехвърляния на „вината“, на детето по баби, лели и чинки, а авторката ще бачка в някой магазин на минимална заплата и ще си натиска чукалата, докато г-н Бащата си гледа младостта и мадамите. (както си и прилича на един 23-годишен НЕбаща, но какво му дреме на него? ).

Кой е прецаканият - БЕБЕТО.

Авторката е станала МАМА, изпълнила си е мечтата и предназначението в живота, призванието, изобщо всичко, което си е желала, ще е пълноправен член на БГМама-обществото и няма да рискува да стане „стара“ мома на 25. Бащата си живее живота, а този нов човек ще расте поне 18 г. като поредният нежелан мизерник в България - без перспектива, бъдеще, внимание и ЛЮБОВ от родителите.

Нежеланият човек толкова ще иска да се махне от „семейството си“, че с този манталитет, възпитание (липса на такова) и необразованост и той ще си каже - защо да не забременея? Защо да не забременя? Вече съм на 18 - скоро съм стара мома/ерген!!!

И кръгът от памперси и зависимости се затваря за следващите 100 години. Жалкото, че сплавката е мизерията, липсата на образование и квалификация и глупостта.

ЧЕСТИТО българско класическо семейство!

А на „старите“ моми/ергени на по 25 мога да разкрия тайната - не вярвайте на родителите си - човек дори и след 30 г. притежава репродуктивни органи и с малко повечко късмет и се е образовал, има работа, жилище, пари настрана и може да си помисли, дали да стане родител или не.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1a46375414
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това, че е без работа не е най-опасното. Всеки през живота си има такива моменти, но ще трябва и да си търси работа. И да поеме отговорност повече. И това, че ще става баща, не мисля, че трябва точно заради това да се напива. Това е радостно събитие, но пиенето и пушенето не го одобрявам. Разбираемо е в един момент от живота си да си по отпуснат, но ще трябва и да се стяга.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c5a1808431
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Не ги слушай тези по-горе.
Няма нужда да го караш да си търси работа на този етап - понякога татковците интуитивно УСЕЩАТ и искат да вземат пълно участие в отглеждането на бебето и според последни проучвания това е мноооого важно. Остави го да си изживее пълно бащинството, пък ако му хареса - той ще си остане в отпуск, а ти ще започнеш работа, защо не? :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 6890e4e38e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

7.   4, авторката ще работи в магазин и понеже ще работи, няма бебето да има възпитание - това е вярно. А кръгът от памперси едва ли ще го има, дори и с отличен манталитет, след като има все по-голяма чувствителна раздразнимост при несъгласие между прослойки и прослойки в обществото.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c9349937cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Ти сериозно ли реши да запазиш детето само защото някои не могат да имат, а вас ви е 'сполетяло' това? Доста глупаво...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c9349937cd
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Ако все още имаш време направи аборт... много голяма каша си забъркала

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 5e3e776fb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Положението ти е отчайващо, да не кажа плачевно. Когато се създава семейство и дете първо се мисли, а после се действа. Децата стават бързо, друг е въпроса какво можеш да им осигуриш, а мама и тати помагат до време. После с този безработем мъж какво ще правиш. който на всичкото отгоре мисли за цигарите и бирата си. Не си случила и ми се струва че ще останеш самотна майка. Дано да се лъжа, но си помисли добре какво ще правиш.
Маги

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90ff7cf644
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   относно коментар номер 4 - мисля че по скоро си съчиняваш сам там където не ти е ясно какво се е случило, нито съм казала че съм без доход нито съм казала че съм без работа и това за хладилника дето съм свикнала да е пълен -да така е но аз съм си го пълнила сама винаги От 18 годишна съм самостоятелна и се опитвам да съм в помощ на майка ми защото тя е социално слаба и живее в дома на родителите си благодарение на ''перфектния''си съпруг(и за съжаление мой баща)От което би трябвало да се досетиш че аз не просто не искам да живея там.. то просто няма как да живея там. И мислиш ли че не съм пробвала да живея сама? Е опитах но с заплата от 500 лв и наем за квартира 200.. някак си не се получава
И също си останал с погрешно впечетление за това че ''копнея'' да омотая главата на някой и да надуя томбака... но понеже съм обедена че си мъж... няма как да разбереш какво е това да убиеш нещо което живее в теб. Прекалено набожна съм, , пък и смятам че имаш ли желание винаг можеш да се справиш с трудностите, дори и сам(а). Това че искам съвет тук вобще не означава че съм отчаяна и че не знам как ще го отгледам това дете. То е ясно че и сама мога да се справя. Интересно мие просто какво мислят хотара и защо мъжете са толкова безотговорни. И относно това че нарочно съм забременяла едва ли не без бащата да иска-е би ли ем светнал как може да стане това? ! Да аз не бях и все още не съм готова за това дете но не винаги в живота всичко става ПО План... нали за това е живот-да го живеем и опититте да плануваме каквото и да било.. според мен са жалки...
С един доста по-кратък пост би ми дал повече... аз дори не го прочетох целия. Просто ми се струва тъпо да си правиш свободни съчинения с историята на някои... защотото и идея си нямаш как стоят нещатата реално!
недей да се хабиш толкова друг път. според мен. обърни малко повееч внимание на собствения си живот.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3970347ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ще обърна повече внимание на собствения си живот, спокойно - утре съм на работа, а ти?
Едно да ти кажа - жена съм, скоро станала на 27, завърших си, работя си и си правя добре сметката.
Не съм бременна и съм нямала аборти, имам си приятел от 19-годишна и от тогава сме на кондоми. Пила съм Ескапеле 3 пъти в живота си, последния този месец, защото НЕ ИСКАМ ДА ЗАБРЕМЕНЯВАМ. Има начини и тук контролът е в ръцете на жената. Ако не бях взела хапчето, какво мислиш, че не можеше и аз да надуя корема?

Ето, мен ме боли в момента от хапчето, но няма да родя дете без перспектива. Няма да родя без да мога да му предложа по-добър живот, а честно - приятелят ми печели много добре, имаме апартамент и пак не съм сигурна, че можем да предложим в този момент добро бъдеще и образование на децата си, ако родя тук и сега без огледа на последствията за кариерата ми/ни.

Това е най-лесното - надувам корма и какво?
Мама на 27, на 30 с две деца. Какво ВЪЗПИТАНИЕ мога да им дам аз? Имам толкова да уча още.

500 лв. ги харча за отрицателно време. Никога не бих си помислила с тези пари да се справям сама с дете, а ти как реши, че ще можиш.

Такива като теб за съжаление с лопата да ги ринеш.

Може да си се засегнала, но познах, че с поколения едвам кретате, че просто не си могла сама, затова ней-лесно да живеем при приятелчето. И какво? Ще се завърти колелото и след 18 г. твоята дъщеря ще отиде някъде, защото „майка е социално слаба“, ще надуе корема, защото иска да е МАЙКА, тя какъв пример ще има? Още една нещастна душа. Ще помагаш после и ти, за да се избутат внучетата и вие все ще сте на ръба, винаги ще гледате като Гавроши витрините на лъскавите магазини, винаги ще шляпате ръката на детето си, посегнало към някоя играчка и измъквайки го от магазините ревящо „Нямаме пари, не разбираш ли“, ще броите стотинките за най-елементарен антибиотик, витамини, медикамент, ако детето настине, разболее се.

Това „нямане“ така ще му се набие на „желаното“ дете, че ще го е страх от караници, защото е скъсало обувките при футбол например, ще расте в лишения, докато съучениците му ще разказват за почивките на морето, за карането на ски, ще карат ново колело, ще имат нови учебници, частни уроци, прилични дрехи, ПЕРСПЕКТИВА, социални контакти, връзки, ВСИЧКО.

И да - не винаги в живота нещата са планирани, но децата трябва да са. Живеем в 21 век има едно нещо, наречено „семейно планиране“. ПЛАНИРАНЕ!

Честно ли е моето дете да има от малко всичко, да има осигурена перспектива и образование, а твоето да трепери, дали сте платили тока и парното?

И защо - просто аз съм взела навреме Ескапеле и съм ползвала кондоми, докато някои не могат. И да - мъжете не са отгворни за контрацепцията ни - те не могат да забременяват.

Когато си вземете женска котка я кастрирате, защото утре котките ще са 5, мъжката не я кастрирате, защото не може да забременее, нали? Пука ли ви, че ще забремени 20 котки тази пролет? И при хората е същото - ти се остави на мъж да те пази и само гледай...

И докато нашите баби и майки са нямали начини да се пазят сами, ние имаме - не очаквай мъжът да ти натика противозачатачното в устата, да ти сложи спирала, да ти купи кондоми и да се погрижи да има и Ескапеле в домашната аптечка.

„Интересно ми е просто какво мислят хотара и защо мъжете са толкова безотговорни. “

Мъжът не може и да те накара да абортираш, това не го забравяй. И с право мъжете се държат гадно с някой жени, решили да ги направят на всяка цена татковци, защото белята била станала - за Бога, нека се поставим на тяхно място - нито имат власт над ситуацията, нито избор.

И не се лъжи, че сама ще можеш да си гледаш детето. Цялото семейство ще се занимава следващото десетилетие с вас. Ще дращите за едното оцеляване, за едните сметки. И да - такова детство е гадно, ти самата го знаеш, но не разбирам, защо си решила на всяка цена да го причиниш на собственото си дете.

Умът не ми го прибира просто. Сори, но просто ме е яд на родители като теб!

П. П. Нямам собствени деца, но просто гледам мизерията по улицата. И далеч не са само циганчетата, които просят за левчета и закуски.

Детето е ОТГОВОРНОСТ. Не е желание, каприз, не се ражда, за да станем ние БГмами и да се правим на големите героини и страдалки. ДЕТЕТО НЯМА ИЗБОР, А ТИ ИМАШ. Това е разликата.

Още едно дете, родено от жена от семейството ти ще води мизерно съществуване, традицията повелява...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ee1942dc3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Ехааа, номер 4/12, понякога ме изумяваш, честно :-) Да си призная и аз нямах време да прочета целия ти последен коментар, но... Спрете да се джафкате, така не помагаме на авторката, а както мисля че всички сме единодушни, положението й не е розово...

Само с едно изречение да добавя - прекаленото концентриране върху кариерата също не е много полезно, нито за мъжете, нито за жените.

Ранното раждане без осигурен живот наистина крие много рискове, но... на тоя свят нищо не е сигурно, колкото и да си строил, всичко може да се срути утре. И аз не се чувствам готов за деца, но от друга страна баба ми и дядо ми в момента имат 5 внуци и 3 правнуци, а още нямат 80 години. И внуците, и правнуците са доста добре осигурени, няма безработни родители, няма гладуващи. Аз/ние ако продължаваме така да правим деца на по 30-35 може и внуци да не доживеем...

Всичко си има плюсове и минуси...

Кубрат

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c5a1808431
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Стига, номер 12.
Момичето е доста по-младо от теб, а вече е една стъпка по-напред от теб в живота.
Приеми, че има и такъв приоритет - първо децата. Говоря от личен опит.
Двете си деца родих като бях на 24-26 години, мъжът ми също. Изгледахме ги първите няколко години в баш най-големите кризи с много лишения, но тогава бяха най-сладките години и най-красиви мигове. Чак на 30 се захванахме с работа, после свой бизнес. Децата ни от години не познават абсолютно никакви лишения, изкарваме 4-5 хиляди месечно, но нищо не е така прекрасно както преди, защото сме се превърнали в пресметливи машинки като теб - на първо място работата, парите! Изобщо не виждам как сега щях тепърва да създавам деца, след като съм на светлинни години от ОНАЗИ младежка наивност, сетивност, вълнение, ...

И не се тупай в гърдите как харчиш 500 лв. за отрицателно време, а пък още нямаш стабилност и сигурност за дете. Имам такава позната. Докато печелеше хилядарките - все не оставаха за дете, потъваха като в сифон за нула време. Сега е 36 годишна, разведена, на квартира, с великолепно CV и тройно по-ниска заплата. Криза в бранша /и не само/, не смее да търси нова работа, ами си седи на задника, яде веднъж на ден и си брои стотинките за цигарите :( За жалост и такива неща се случват....

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 204a47d27f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ох, какво ви става бе хора, каква е тая злоба? Случилото се - случило. Авторката не е на 16 все пак, а на 23, не е дете, а млада жена. Стига сте се държали с нея все едно е провинциален инфантил, "надул корема".

Номер 4/12, разбирам донякъде гледната ти точка, обаче отиваш твърде далеч. Ако на 30 години си все още недостатъчно образована и спокойна, за да можеш да родиш дете, значи проблемът "майчинство" е в главата ти и в твоето ежедневие, а не някъде другаде и със сигурност не е във времето. Още по-малко пък можеш да го превръщаш във всеобщо "правилно мислене". Та, ако обичаш, успокои се...

Миличка, аз ще ти кажа друго - успокой се, не е сега моментът да се притесняваш и да "превъзпитаваш" мъжа си. Приеми и една друга гледна точка, просто като гледна точка, а някой друг път, по-натам мисли за тези притеснителни неща. Детето ти така или иначе ще се роди - и ще си има и мама, и татко, и грижовни баба и дядо. Мъжът ти - той може би по този начин се справя с мисълта, че ще става баща - мъжете, знаеш, доста често са по-емоционлани и не чак толкова прагматичи. Мъже - какво да ги правиш. Подозирам, че донякъде и затова си го избрала, сама казваш - любящ, искрен и открит. Като се роди бебчето - доста голяма вероятност има да му дойде и акълът в главата. Едва тогава той ще осъзнае и отговорността, която идва с бебето.

Важното е, че имаш мъж до себе си, който обича и теб, и мисълта, че заедно ще имате дете. Не очаквай всичко, което искаш от живота и от мъжа си, да го имаш сега на момента. Толкова още ще научаваш за него, толкова много не знаеш, но го обичаш нали?

Успокой се, пожелавам ти лека бременност и накрая едно живо и здраво бебче! После вземай всички важни решения - кой какво ще работи, къде ще живеете и т. н. Позитивизъм му е майката и спокойствие. Остави ги тези черногледите по-горе да си нареждат живота, както смятат за добре. Щом явно са напълно сигурни какво ги очаква на 20, на 30, на 40...

Д.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 24df07f0ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   ?., ти деца си си "наследила" от предишния брак на мъжа ти. А той не иска други - тези му стигат. Ето това е причината да се заяждаш във всички истории, свързани с бременности и деца! Другото си го повтаряй докато си го втълпиш. Току виж си повярваш на края!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 44c916f74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

18.   Едно ми става интересно в тези теми за деца и семейства. Защо според повечето коментирали майка трябва да станеш само ако имаш висше, добре отгледано дете е това дете което ще има висше? Нима не са нужни, не са хора, не са полезни, тези който нямат висше. Нима само тези с висше са праведните, звучи като вид религия, някой е манипулирал мозъците на тези хора. Хора!!! нужни са тези със СРЕДНОТО нужни са продавачки, нужни са компютърни операторки, нужни са дори лелките в детските ясли, а те не е нужно да имат висше. За тях е нормално да имат бременност на 23 год, просто разберете, че без тях сте за никъде. Светът не може да съществува само с специалисти трябват и помощен персонал и то сравнително в по голямо количество. Ако авторката си е избрала този начин на живот защо я нападате.
Авторке ще се справиш, бъди силна, има много самотни майки който се справят, а ти имаш мъж до себе си, който обичаш, може би това е моментно състояние, насърчавай го. Кажи му, как с бебето ще имате нужда от средства за преживяване, как не ти е удобно да се надяваш на бабите, как и малко пари да носи поне ще са си ваши и ще си купите нещо без да е нужно да давате обяснения на бабите защо ви е и т. н.
Късмет и дано бебето е живо и здраво. Възпитай го добре, да бъде стойностен българин.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90ff7cf644
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   благодаря на всички за коментарите, 4/12 ти от 8 години си с тоя чоек а още не се чувстваш готова за деца -еми според мен никога няма да се почувстваш. И тея 500лв дето ги харчиш за ''отрицателно време '' бас хващам че са неговите. Ти нямаш дете все още защото според теб не си се наживяла и предпочиташ да ги харчиш за себе си, още не си готова за мисълта че трябва да делиш с някакво си дете... я да си глътна Ескапелето и да почака това дете малко, пък нищо чудно и след 7-8 такива хапченца вобще да не си способна да отгледаш и глист в себе си. Не Съм побликувала тази история за да слушам критика на дървени философи като тебе. Не знам какъв извод ти си правиш за мен. само знам че все почвече хора мислят като теб и чааакат ли чакат перфектния момент, който никога не идва. ем сори ама аз не искам на абитюрентския бал на детето ми да го питат за мен ""това баб ти лие? ''И освен това мисля че ти не обичаш човека с когото си и въобще не знаеш какво е това да обичаш защото никога не ти се е случвало. Аз за себе си мога да кажа че какъвтои да е приятелят ми аз преди всичко го обичам независимо от лошите му качества. И смятам да му помогна, не просто да му тегля шута и да си намеря някои дето ще ми дава по 500 лв на ден(примерно)Защото това ще е най-лесно за мен. и мисля че не аз съм тази избрала по-лесния път а точно ти-с добре осигурения съпруг. Признай си че ако той не изкарваше ''кинти'' нямаше да си снего. Изграждаш в мен образ на типичната''златотърсачка''която си мисли че е щтастлива. Убедена съм и че мъжът ти не иска деца от тебе. Всъшност защо въобще сте заедно?

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90ff7cf644
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   ''Мама на 27, на 30 с две деца. Какво ВЪЗПИТАНИЕ мога да им дам аз? Имам толкова да уча още''
ОХ милиааа ти до сега ако не си научила нищо от животеца, нищо няма да научиш и до края му. Животът учи всеки ден и в всяка една минута! Ти явно ''не внимаваш в час''Успех ти пожелавам само :)

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 90ff7cf644
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   ИНАЧЕ НА ДРУГИТЕ -благодаря ви за позитивните мнения! Както сте разбрали вече-аз не искам да се разделям с този човек защото го обичам и искам да му помогна да израстне и искам с него да отгледам детето си и той да е човека до мен за в бъдеще.
Още искам да споделя че според мен той се съсипва от мисълта че е неполезен вмомента, кото при него е с отрицателно влияние-вместо да се мотивира тои се ''здухва''. От начало тръгнах с лошо но виждам че така става все по зле. И сега опитвам с добро, пък да видим.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3970347ce5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Авторке, оправяй се - като не можеш да се замислиш и над критичните мнения си действително загубена. Човек учи цял живот, а ти вече мислиш, че си открила топлата вода.
Раждай деца, оправяй се, но приеми, че има хора, които не искат децата им да живеят така.
Лишенията и бедността правят човека жесток. Не го забравяй. Погледни статистиката на процента престъпниците от Люлин да кажем с тази на престъпниците, израстнали в Драгалевци или Бояна.

Хайде, приятно раждане (дано да не ти искат много пари), приятно майчинство, ако ти дадат такова изобщо и всичко приятно...

Само не завиждай от по-имотните хора от теб, защото със злоба не се живее. Когато си си избрала да живееш бедно, отстоявай избора си и се аргументирай. Да обиждаш хората не допринася много. Има и предимство от това да си беден, да се лишаваш, дори да гладуваш и да студуваш - чети Библията, Раят ти е в кърпа вързан, но не знам, как ще го обясниш на детето си, когато си поежлае нещо за ядене все пак.

Аз лично съм за равни шансове на децата в обществото, но виждаме, че това съвсем не е така. Детето на т.н. средна класа ще има достъп най-вече до образование и здравни услуги, до които твоето дете няма да има достъп. Мен лично това най-много би ме притеснявало, ако бях в твоето положение, не кой какъв бил и, какво щял да отглежда в себе си, кой бил „златотърсачка“ и кой не. Не е справедливо, но животът е такъв. И да - 500 лв. не стигат до никъде. Отиди на зъболекър, това е много важно за една бременна и да видим, колко ще платиш, направи си две изследвания, вземи си хубава храна, риба, месо, плодове, зеленчуци - важно за твоето неродено дете. Не можеш да си го позволиш? Е, тук се започва.

Великден идва. Моля се детето ти да се роди здраво, за да има някакъв шанс да изплува. Ако има и най-малкият дефект, тежко му и горко му.

И, защо - просто, защото родителите му са бедни.

И да - аз лично предпочитам да нямам деца, отколкото да ставам майка на всяка цена. Имам си своите причини, а ти?

П.П. Между другото, 500-те лв. са си мои, но не ги профуквам сама. Случвало се е да харча по 200-300 лв. на ден - точно за неща като зъболекар, лекар, медикаменти, храна, ток и т.н. - все неща, които не са необходимост само на заможните хора, а на всички. Утре детето ти като се превие от болка, заради зъб, пневмония, гастрит и т.н. и като не ти стигат паричките за лекар, зъболекар и лекарства, какво ще правиш?
Ами като поиска не само да има млада майка на бала (не знам, но моята не ми е идвала на бал) , а и частни уроци, за да мине класа, за да вземе матурите, пари за кандидатстване, учебници, униформи, дрехи, обувки - ти какво ще правиш?

Има много родители в момента, които се решават на второ дете точно на 35-36 и дълго са се лишавали за това. Ти не обиждаш само мен, но и всички планиращи хора.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 0386618c91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Спокойно ще се оправи.. лошото е че родителите ви ви помагат и донякъде това го успокоява и се отпуска. Но с времето ще се осъзнае и ще се примири, че в Бг по-добре платена работа от 450-700 лв месечно няма да намери и ще се съгласи на каквото и да е била работа. А колкото до децата-представено е все едно е престъпление да искаш, да се чувстваш и да си готова да отгледаш дете. Аз не виждам какво му е лошото да нямаш висше, да си на 23 и да искаш дете, е че не си мултимилионерка голяма работа. Пари се печелят, сега като няма не означава че винаги ще няма и детенцето ще е лишено от всичко и гладно. Колелото се върти, днес нямаш, утре имаш

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 44c916f74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   №23 Последното изречение трябваше да го кажеш и на №22. Тя като се почувства достатъчно изучена и богата, за да има дете. Като го има може така да се завърти и нейното колело и так да обеднее и оглупее, че.... има достатъчно примери на тоя свят.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 836df36c56
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   22 - само не разбрах защо според тебе детето ми няма да има достъп до здравни услуги и до образование и няма да има какво да я яде и т. н. Искам да ти разясня че аз не съм ''цветнокожа'', живееща в картонена барака и обикаляща контейнерите, , щото по твойте думи така излиза. Освен това получавам майнчинство по простата причина че имам достатъчно трудов стаж, по -голям и от твоя сигурнио. И не мога да разбера защо наблягаш на това че детето ми ще мизерства и така цветущо описваш''моето'' мизерстване че имам чувството че чак ти ''гот''като си го мислиш. Ем сори ако ти разваля кефа ама никой няма да мизерства в тази история. Въпроса ми беше поставен за да поискам съвет в това как да накарам приятеля си да е по-отговорен, а не за да се оплаквам колко ще мизерствам, защото това няма да е така. Но за теб това че мъжът не работи вероятно води автоматично до мизерстване. Е при мен не е така
И само да ти кажа че понякога нямаш избор в това богат ли да си или беден. Животът да не ти е магазин... влизаш и избираш, ''богат ли да съм, беден ли да съм? ''Това че ти си избрала да си ''богата'' само мога да ти кажа да се радваш че си имала право на избор. И мисля че злобата излиза от тебе в случая. Аз не теб нямам за какво да ти завиждам, чесно да ти кажа даже почвам да те съжалявам вече и мисля че човека с проблемите тук си ТИ. Пък за Рая-кой ти кааз че всички бедни отиват в рая. Хахаха тука ме разсмя доста чесно казано. И вобще възприятието ти за живота е доста незряло и налудничево сза човек на 27г.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1372d182ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   Защо нападате момичето само не разбирам? Зощото е решила да роди на 23 или защото си е избрала мъж, който не работи?
Всеки сам решава кога е най-подходящо да роди дете. Едни искат първо кариера, други първо бебе и после кариера, трети като мен искат и двете. Аз също съм на 27 и имам дете и работа. Родих на 23 и сега смея да твърдя, че сме добре. Имаме апартамент в София, плащаме си парното(ако това е важно) и помагам на майка ми, която е сама, защото баща ми почина, когато внучка му беше бебе. Относно 500 лв, които се харчат, всеки ги харчи, когато ги има. И аз в събота дадох 500 лв за дрешки на детето, но какво да се прави...
Деца се гледат, а пари се изкарват. Важното за едно дете е да живее с родителите си и да е обичано. Пък всичко друго се нарежда в един момент....

 
  ...

...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 07e783a010
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   26. Това е най умното мнение до сега определено.
Четох всичко и само злоба и никаква градивност, а какво ни отчаква за напред?
Аз не съм най добрият пример но ще кажа едно, пари се изкарват и се харчат. Приатела на героинята е стресиран и е в депресия! Просто го оставете на мира и го карайте да се среща с приатели било то и на бира.
Стискам ви палци и на двамата по един конец против злобари!

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 0b8c83e49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   №27, щото е в депресия, затова ли си порка биричка, пуши си цигарките, забавлява се на компютъра и не му пука, че в корема на приятелката му расте неговото дете? Целият проблем е в това :-"и което е по- лошото... той сякъш нищо не иска да работи. " Явно е лентяй и не му се работи. Засега още я кара -"тати носи, мама меси", но това няма да е вечно. Вероятно се надява сина(или дъщерята), като порасне да го поеме и да го храни. Аман от търтеи! Момиче бягай от такива мърди, много тормоз ще береш с такъв!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 5e8e4740bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   Здравей! Аз съм майка от типа на 4/12/22 - години наред ме беше страх да предприема стъпката да родя и отгледам дете, работихме с мъжа ми, осигурихме жилището, което искахме и накрая се "престрашихме". Сега имаме двечки. За мен това беше и остава правилният избор, но този избор е мой, а не твой и няма кой да определи по - добрият. Мисли позитивно, не се тормози - с това само вредиш на себе си и детето. Опитай с добро при мъжа, поиграй малко ролята на безпомощна - когато не ти е обичайна, винаги действа. Също му обяснявай какво мечтаеш да купш за детето, как да обзаведеш - би следвало да го стимулира. Покажи му, че вярваш в него. Ако и така не стане, винаги можеш да си самотен родител, но не ти го пожелавам - нито на теб, нито на бебо.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 483fc96215
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   Авторката сигурно вече е родила и нека детето е живо и здраво. Това, което ме провокира да пиша в тази тема е високомерието и простотията на някои хора. Първо ще започна, с това, че едно дете се гледа най-вече с любов, останалото се оправя. Второ, никой, абсолютно никой освен Господ, не може каже как ще се развие живота на определен човек. Не е лошо родителите да имат средства, но това не е гаранция за нищо. Аз например съм дете на бедни родители. Майка и татко са обикновени хора, които цял живот са работили за малко пари. Нямахме нито имоти, нито връзки, нищо. Въпреки това обаче детството ми беше щастливо. Да, нямах най-лъскавите играчки, не ми купуваха най-модерните дрехи, повечето деца бяха доста по-задоволени от мен, но въпреки това аз никога не съм си и помислял да се сърдя или нещо подобно. Виждах, че просто такива ни бяха възможностите тогава и, че родителите ми даваха всичко от себе си, за да мога аз да съм добре. Сега вече това отдавна е минало, имам солидни доходи и позиции, които си извоювах абсолютно сам. Много хора, с които отсрахнахме заедно и които имаха далеч по-заможни родители от мен не съумяха да използват този потенциал. Когато човек е сериозен и му се работи, нещата се получават. Аз лично не бих заменил живота си до момента за ничий друг, особено пък детството си. Не е нужно да си много богат, да пазаруваш само в лъскави магазини, да ходиш в скъпи ресторанти и да почиваш на трудно откриваеми на картата места, за да си щастлив. На оня свят пари още никой не е успял да занесе, аз също не мисля да пробвам.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: a1d1f54a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   "И това ще мине". :)

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dfaf78a7eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Колко злоба се изля в тая тема срещу авторката, ейййй...
А момичето просто е споделило проблема за съпруга си и очакваше подкрепа и някакъв съвет от нас.

А на 4/12/22 -многоумната планираща г-ца отговаряща с романи на Балзак, само ще кажа, че не се знае от много плануване и мъдруване да не и излезат криви сметките накрая и да си чука главата. Щото не винаги се получава това, което ние хората си плануваме... ама има време да го разбере.

Към авторката-нещо по-радикално. Кажи му, че ще живееш при майка ти до момента в който той реши да се погрижи финансово за семействота си. Тогава сигурно ще се стресне и ще си търси упорито работа. Не разчитайте на техните.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker