Дали е дошъл момента да споделя, че съм гей? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Дали е дошъл момента да споделя, че съм гей?
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 3380 пъти
Здравейте, като за начало ще кажа че съм на 26 години и съм хомосексуален... нямам проблеми с това, нито с обществото и това как то ме приема... нямам проблеми и със семейството си, никога не са ме притеснявали, не ме натискат за приятелки и т. н. Не са ми правили намеци за внуци, не са ми задавали неудобни въпроси... Но от известно време започнах да излизам с едно момче и взех, че се влюбих в него... Невероятен човек е, общуването с него е уникално, интелигентен и забавен и някак се замислих, че е важен за мен, а другите най-важни хора са родителите ми... И тук се появи тази мисъл за споделянето с тях... Не зная дали е правилно, не искам да ги наранявам, не искам да страдат и т. е. Но искам да ме познават истински, искам да познават човека, когото обичам... Зная, че звучи егоистично но някак имам нужда от тази "честност". Надявам се да споделите мнение :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 822684cb94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оууу не им признавай приятел това ще ти е най голямата грешка после може да те отхвърлят напълно. Пази го във тайна колкото можеш. На ваще ще им дойде като гръм от яно небе.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d143c45aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Според мен, ако се наложи, по-добре го представи като обикновен приятел. Смяташ ли да живеете заедно?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7cb72dbca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От автора: Не съм мислил да живея с него, поне за сега, просто от няколко дни си мисля, че е време да им кажа...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 1759b0e8a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тънък момент си е. Вашите най-вероятно подозират това, но то е някъде встрани и съм почти убедена, че си мислят "ще му мине" :) Брат ми е гей, знам какво си мислят нашите - приеха го, в началото имаше сълзи и т. н. от страна на майка ми, но после го приеха, започнаха да се шегуват с него за това...

Но когато той се влюби в едно момче, майка ми откачи! Колко й говорех тогава, пришки ми излязоха на езика от говорене, но тя си науми и ги раздели. Сега двамата са добри приятели!

После пък едно момче живя вкъщи, тогава брат ми реши, че не и за връзки - изневеряваше му, гавреше се с него, накрая му писна, чувстваше се задушен. Момчето сигурно още е в шок. И аз седя по цяла нощ и се опитвам да оправдая брат ми, колко сълзи съм изтрила от лицето на това момче --ужас! То и на мен ми писна по едно време.

После един ден, той си събра багажа и си тръгна.
Нашите го приеха супер спокойно, никакви травми, нравоучения или притеснения от това какво ще кажат хората.

Но майка ми няма, няма и само спуска:
"Ех, брат ти кога някоя ще му врътне главата"
Какво да й обясня на жената? Мълча си, гледам да сменя темата.

Направи го ако имаш нужда, но малко по-деликатно, малко по-внимателно. Моят брат използва мен, на мен първо каза, та аз да кажа на майка, майка на татко и така по верижката...

Представи го вкъщи като добър приятел. Нека сами си се досещат.. малко по малко. Разказвай им за него, че много те кефи, че имате сходни интереси, че супер близки сте си станали и т. н., но недей да го водиш за ръка вкъщи и да кажеш : Мамо, тате, това е Иван (примерно), ние имаме връзка, много се обичаме.

Хайде успех!

Плам

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8e47f2981f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ами да - представи зетя на тъста му! Може и ракийка да пийнат и да уговорят чеиза...

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7cb72dbca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Номер 5... много ми е интересно след това, което написа дали стана по-умен или по-добър човек...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 81e276b760
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поне не е станал гей. Много се изпеде*асти тази държава.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7cb72dbca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Тоест по-добре тъп и лош човек, отколкото гей? !?? !? ! Така ли?

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a4412ef72a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз съм съгласна, че е деликатен момент. Ти си познаваш вашите най-добре. Но и аз бих те посъветвала да ги подготвиш постепенно. А не да се появиш на вратата с момчето.
Ако родителите ти са с по-остарели разбирания се подготви за драми. Може да започнат да се обвиняват, едва ли не къде са сбъркали, ще обвиняват и теб.
Помисли и дали някой в семейството ти не би те подкрепил повече и би подходил с повече разбиране. Ето например в моето семейство майка ми е по-спокойната и по-широкоскроена. До колкото баща ми е с по-остарели разбирания и е доста консервативен. Заради това ако има някоя деликатна тема за обсъждане първо казвам на майка ми, така тя ми помага след това да кажа и на баща ми. Ако при теб е възможен този вариант може да действаш и така.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 354e7e63f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не се засягайте от номер 5. Той просто иронично намеква на автора да не споделя за сексуалната си ориентация с близките си. :)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 7cb72dbca4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Съветът ми е, да не го мислиш много, тези неща се усещат, аз така, признах на семейството си, просто един ден усетих че е дошъл момента...

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0d73c650b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурно ти е много трудно да пазиш това в тайна от родителите си. Ако наистина си сигурен, че обичаш този човек
трябва да се борите за любовта си. Всеки родител обича дете си и мисли най-доброто за него. Виждам, че е за теб важно родителите ти да знаят за връзката ви. Според мен по- добре
говори с тях и ги попитай какво мислят за хомосексуалните, и после им сподели чувствата си към любимия човек, и какво изпитваш към него. в началото ще им е трудно, но ще го приемат. Колкото по-рано им кажеш, толкова по-добре

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: fb463a460c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Разбирам те и аз съм така само че съм транссексуален и още по зле съм от тебе ши аз крия но ако искаш да си поговорим с удоволствие.

 
  ...
преди: 12 години, 4 дни
hash: 460e2a7f75
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз съм родител на момче като теб, и знам за това. Моля ви деца имайте милост към родителите си. Особенно към бащите си. Майките понасят но с цената на много болка в душата си, и физически страдания. Ако узнаят и двамата родители това съсипва и брака на родителите ви. На вас ви олеква но не мислите за тях. Какво като знаят, по добре ли ви е като ги поглеждате всеки път. Аз съм майка и уж приех нещата но сцената на какво. Съжалявам че знам. Тази истина много боли да знаете. Пазете си я за себе си. Пожалете родителите си. Какво като ви питат кога ще доведеш момиче в къщи, или хайде жени се вече. Каква е тази потребност да знаят какъв си. То и без туй всички се досещат. Незнам дали съм права но така се чувствам. Моля за коментари. ф. хр.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 1917b02be3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   ДО НОМЕР 14
И защо да крие, кажи ми! Защо родителите го приемат толкова трудно - срамуват ли се, или? Искам да ми го обясниш, защото заради хора като тебе и такива коментари толкова млади хора с хомосексуални наклонности решиха да сложат край на живота си, защото са отритнати от обществото и близките си. Не мога да повярвам - значи убиец, изнасилвач, наркоман са по-добре, отколкото син гей? !?

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 06364402a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Не се притеснявай от този факт... любовта е безгранична.. ;).. Ако семейството ти достатъчно те обича и държи на теб, ще те приеме такъв какъвто си. Разбира се те трябва и да са широко скроени.. това също е от значение. Понеже това засяга и мен.. препоръчвам ти не избързвай с нещата.. изчакай да мине малко време и сподели на родителите си, че имаш чувства към дадения човек. Успех ти желая и не се притеснявай от нищо. ;)

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: ea7a505f54
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Според мен си голям мъж,който предполагам живее сам,така че мисля че е време да им кажеш. Но ти ги познаваш най-добре. Изключително ми е болно, когато родителите се отказват от децата си заради това, в такъв случай не заслужават да бъдат родители. Подбери подходящия момент и им остави време да го приемат. А ако това не се случи не страдай заради това. Любовта е любов, и е прекрасно нещо във всяка една форма. Повечето хора обаче са твърде ограничени. Разкрий себе си и не се страхувай или срамувай. Ти си такъв какъвто си и никой няма право да те съди или да ти се бърка.

Lana

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker