Защо жената е слугиня на мъжа? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (110035)
 Любов и изневяра (26506)
 Секс и интимност (12904)
 Тинейджърски (21200)
 Семейство (5666)
 Здраве (8752)
 Спорт и красота (4485)
 На работното място (2661)
 Образование (6809)
 В чужбина (1458)
 Наркотици и алкохол (1020)
 Измислени истории (779)
 Проза, литература (1624)
 Други (16011)
 Избор на редактора (146)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Семейство

Защо жената е слугиня на мъжа?
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 24346 пъти
Искам да попитам защо жената трябва да върши цялата мръсна работа у дома, а мъжът само да си клати краката? С какво жената е по-нисша от мъжа? Сега ще напишете, че да вършиш домакинска работа не е унижение - но е. Замислете се дали чистачка е много престижна професия. Баща ми е заместник-директор на училище и ми е казвал как се отнасят с чистачките.

Говорят им по име-няма на вие, направо на ти си им говорят и нямат никакво уважение към тях. Да си чистачка е гадна работа, нали? А сега да видим вкъщи една жена като чисти не се ли подлага на същото унижение? Когато жена накара мъж да чисти, той обикновенно вика " ти си жената, чистенето е женска работа, на мен да чистя ми е под нивото". Представете си ако жената е съдия или адвоката. Защо жената трябва да пере дрисливите гащи на мъжа си и без значение колко е учила да се превърне в слугиня на мъжа си? Да не говорим, че секса е унижение за една жена. Защо ли? Ами защото на нея и го вкарват. И то не само в секса, а във всеки един аспект от живота. Защо трябва една жена да се требе да учи 5 години, че и повече право или нещо друго като накрая така или иначе ще пере дрисливите гащи на мъжа си? Ръцете и ще станат на нищо от праха за пране.

Защо, защо, защо питам аз? Защо когато жената се върне изморена от работа трябва да чисти, готви, а мъжът само да си клати краката? А какво ще кажете за паметника на фалоса във Варна? За мен той си е чисто унижение на женскато достойнство. Мъжете тръгнали да ми се кефят, че имат пишки и затова всичко им е в краката. Не стига, че момичетата имат по-малко време за учене заради домакинската работа, ами и в университетите ще им искат по -висок бал! Значи едно момче може да влезе в Медицинскиа със Среден 3, а момиче, което кандидатства за същата специалност не го взимат с 5. 50.

Жените сме прецакани отвсякъде. И накрая въпреки, че момичетата са се трепали да влязат в университет на работа взимат момчето, защото се предполага, че жената ще забременее и няма да има време за работа. На всичкото отгоре да помислим колко изнасилени жени и мъже има. Кои са повече? Жените естествено. Много пъти ми се е искала да запиша спорт, но понеже върша всичко вкъщи, защото съм момиче, докато брат ми си играе на комппютъра, нямам време. Но знаетте ли какво? Ще зарежа тъпата домакинска работа, ще се изнеса от нас и ще ги оставя да се оправят. Само искам да ви кажа, че мъжете трябва да изчезнат от този свят. Да има 1-2 за разплод. Останалите мъже са изцяло паразите за обществото. Нищо не правят, но са над вършенето на домакинска работа... смешници.

Много пъти съм казвала на нашите, че бих била много по-щастлива ако съм момче, съответно майка ми започва да плаче. Тя е искала да има момиче. Защо 50%, че и повече от времето на жената трябва да е заето с глупости? според мен, жените и момичетата не трябва да работят след като вършат домакинската работа. Често да ви кажа искам да се оженя за жена, защото ако се омъжа за мъж ще се превърна в робиня. И без друго мразя мъжете, с жена ще е много по-хубаво. Кажете ми каква е ползата от мъж вкъщи? Не стига, че не върши никаква работа, ами и цапа. Ти си се трепала да чистиш и тоя боклук да маца слец теб. Да си гризе ноктите навсякъде, без да му пука, а ти не можеш да оставиш неизчистено, защото апартамента/къщата ще заприлича на кочина. И да и нещо друго... защо жените са длъжни да ходят на гинеколог и ако не са девствени да им бърката по дупките(може и на девствени да бъркат, не съм ходила на гинеколог и не знам, моля някой който знае при девствени как протича прегледа да каже), а мъжете да се спотайват, когато стане въпрос за преглед на простатата? Кажете ми защо? Защо е толкова несправедлив живота към нежните същества?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
151-193 от 193

преди: 6 години, 10 месеца
hash: 9232d44ca5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

189.   Ще бъда доста изчерпателен с моя коментар. Не знам в каква среда живееш, но отдавна жените са намерили своето мшсто в живота и отстошват своите права. Знаеш ли колко ми е писнало от приказки като тези на мъжемразки, незапознати с еманципацията в последните години? Жената няма нужда да чисти, мъжът също може да си чисти, но жени-мърлячки никой няма да търпи. И как ще пере гащите на мъжа си - хората са измислили перални за тая работа. Защо има делене на мъжка и женска работа ли? Ами защото тези термини също са въведени от жените. Когато мъжете някога са докарвали дърва за огрев, орали са на нивата, цепили са, поправяли са, ковали са и т. н. жената е била плътно до тшх. Поне до миналия век, когато идва еманципацията и схващането, че мъжът трябва да прави всичко това сам, а жената на вета вкъщи. След това се получава един градеж и мъжът освен да си върши неговата работа трябва и да помага вкъщи. Докато на края идваме до това мъжът да се прибере от работа, жената да не си е мръднала пръста цял ден и да си стои на компютъра и мъжът тепърва да си готви и чисти. Е, тогава питам аз жените само за секс ли да ги държим? Че то ако ми трябва жена само за секс защо да се женя като такива може да се намерят сравнително лесно. В едно семейство задълженията трябва да се споделят. Например жената чисти след вечеря, мъжът мие чиниите.
По отношение на чистачките в работа - аз работя в банка, не говоря на чистачките на ТИ, освен ако те преди това не са започнали. Към всеки и всяка се отнасям с уважение, така че не слагай всички мъже под общ знаменател.
По отношение на изнасилването - изнасилват се повече жени, защото мъжете винаги са готови на секс. Ако хетеросексуална свободна и красива жена предложи секс на хетеросексуален свободен и красив мъж, почти сигурно е че мъжът ще приема. Обратното обаче не е сигурно. Това е така, защото живеем в такъв свят. С всичките му теми табута, принципи на поведение и ограничено мислене.
За назначаването на работа - все повече работодатели гледат не с колко си завършил, а какво можеш да правиш. Иначе е факт, че мъжете са по-работоспособни заради майчинството на жените и има работодатели, които предпочитат именно мъже за дадена работа или жени с деца.
Ако говорим за прегледите - едно е да ти пипат гениталиите, друго е да ти гледат и бъркат в задника. Тук няма база за сравнение - по-скоро би било добре да сравниш ходенето на генеколог с ходенето на уролог при мъжете.
Все едно. Опитах се по някакъв начин да ти покажа, че в мисленето и мнението ти има доза истина, но не всичко е така, както го описваш. Факт е, че да си мъж е по-облагодетелствано - мъжете не раждат, нямат цикъл и не ги еб*т (поне хетеросексуалните де). От друга страна ролята на мъжа според мен е да защитава жената до себе, да служи за размножаване, да помага на половинката си, времената на султани и бейове отдавна са отминали. Дерзай!
АКАТИМ

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 561885f560
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

190.   183 180 (Аз) НЕ Е 179 прави разлика между потребителите. По темата когато угнетяваш някого (както 184 много добре обясни) и се смяташ за по-висшият пол който определя кой ще живее и кой не (както 181 прави) нормално е угнетената страна да отговори с агресия и насилие.

Какво е мнението ти за мен не ме интересува защото ти не си мой господар или фактор с който да се съобразявам

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 796b587153
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

191.   181, аз съм179, но не съм 180. Ако беше по наблюдателна, щеше да видиш различния стил на писане и поведение. За това че, не само не си ме издразнила, но и ме развесели, с предположението си**** 180 ти дава пример! Какво би станало, и какви ще са последствията за жените, ако пламне война между половете, а не че непременно трябва да я има. Древните философи са класика, а днешните се учат от тях. И тогава и сега светът си е все същият, само че днес е технологично по развит. Ясно е, че война между половете не може да има, защото мъжете няма да го допуснат, и войната ще спре, още преди да е започнала, защото победителите се знаят предварително, а победителите не ги съдят. Само че след това, едва ли мъжете ще допуснат повече жените да се еманципират и да прокламират феминизъм. Какво става 181? Да не би аз да те издразних с нещо? Усещам нотка враждебност, а аз съм добронамерен. Ето ти аргумент! Аз съм 179, но не съм 180, и 184 не съм! Къде останаха тези твои 99%, дето не мислели като мен? Или смяташ само женското мнение за меродавно? Никой истински мъж, уважаващ себе си, не би допуснал да е подвластен на жена! Интересно! Как само отклоняваш темата, с любящите майки, дъщери и съпруги, от истинските мъже! Но с това пък имаш моите адмирации! И аз това, винаги съм казвал! Обичах баба си и майка си, които ме възпитаха в патриархално поведение, коя работа е подходяща за мъж, и коя за жена. Разменените роли, само спират развитието на обществата. Някога имаше морал и ценности, които хората съблюдаваха. Съществуваха мъжка чест и доблест, които вие жените днес няма да познавате. Аз обичам и жена си, за която се ожених преди 23 години. Освен граждански, имаме и църковен брак, а децата ми са кръстени в църква и вече са пораснали. По традиция си ходим на кръстник всяка година. Така че успокой се! Отдавна съм се размножил. Не ми е нужно сурогатно майчинство, а пари си имам достатъчно, за да живея със семейството си нормално. За това няма нещо, за което да се терзая. А, колкото до естествения подбор в природата, то нищо не зависи от жените, както и никога не е зависело. Иначе нямаше да се нарича естествен подбор, а щеше да се нарича женски подбор. Като ги гледам в ислямския свят, дето жените не смеят да гъкнат, какъв ли е там подборът. Може би знаеш, че когато попитат мюсюлманин: - Колко деца имаш? Отговаря само с броя на момчетата. Момичетата изобщо не ги брои за деца, защото са срам за семейството. Сигурно защото и там естественият подбор зависи от жените. При тях няма хапчета Ескапеле! Има сериозно превъзпитаване на жените всяка сутрин, а в събота два пъти, че в неделя можело да дойдат гости. И то за да няма наченки от заразата феминизъм. Нещо като профилактика. Та като говорим за естествения подбор, не се знае, колко от западните демокрации ще оцелеят, щото при нас демографията я определяли жените, с естествения подбор.

"Много си озлобен, защото просто никоя нормална жена явно не ти се връзва и... изглежда ще бъдеш изключен от разпространяване на гените си, слава Богу. Жените имаме нюх за това. И не си единствен - у нас 10% от младите мъже изобщо не могат да си намерят жена дори да искат, защото просто тези фертилни българки са с чужденци. "

Пак ме караш да се смея. Озлобен съм бил! Че за какво? Отдавна съм женен, и вече съм разпространил гените си, както казваш слава Богу! Защото ако бях от днешните млади мъже, надали щях да искам да се женя. И пак нещо си противоречиш! Уж 99% от хората не мислели като мен, а сега казваш, че 10% от младите мъже у нас, не можели да си намерят жени, защото фертилните жени се женели за чужденци!? ! И какво излиза? Че останалите жени не са фертилни, и са станали безплодни, и няма жени за мъжете! Хайде сега ново двайсет! А, не ти ли се струва, че младите мъже у нас, вече въобще не желаят да се женят? Еманципацията и тях освободи от задължения. Защо им е да се женят? След като онодят някоя жена, и после я пускат по течението, пък тя да му мисли! Дали да ражда, или да ползва хапче Ескапеле, щото естественият подбор, ще зависи от нея! Много щастливи били днес самотните жени! Работещи, и сами отглеждащи децата си, а мъжете без родителска отговорност, най-нещастно си живеят живота:))) За някои пияници дори е по добре жените им работейки да ги издържат, а те да безделничат, и да ги пребиват от време на време. Ако помислиш реално (стига да можеш да мислиш) ще разбереш, кой има по-голяма полза от феминизацията.

184, поздравления за коментара. Добре е жените да разберат, какво мислят за тях мъжете, и че аз не съм единствен. Може да съм краен, но не съм злонамерен, за какъвто ме смятат. Както сам казваш, мъжете и жените имат различни отговорности. Женските са да раждат, а останалото е мъжка работа. Само че сега жените се мислят за повече мъже от мъжете, насърчавани от законите, наложени от племе, смятащо се за Богоравно. За това винаги ще страдат, и насилието над тях ще се увеличава, вместо да намалява, а такива като теб и мен, няма да имат възможност, да ги защитят ако се наложи!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 0d7d71e9be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

192.   :)

".. когато угнетяваш някого.. и се смяташ за по-висшият пол, който определя кой ще живее и кой не.. нормално е угнетената страна да отговори с.. "

Браво бе 190! С това свое изказване ти успя да обясниш супер ясно защо жените искат еманципация - независимост и самостоятелност!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 3657396ee3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

193.   191, аз ще ти отговоря къде са останалите 99% от мъжете, които не мислят като теб - не са в женомразки теми да пръскат отрова и да говорят колко са велики. Твърде са заети да бъдат ИСТИНСКИ мъже и не им се налага да се правят на велики виртуално пред група непознати :)

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 53b49e9fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

194.   191, разбрахме, Х, ти нямаш никакви лични постижения, единственото ти "постижение" е, че се се родил мъж! Не избивай комплекси под всяка тема заполовете във всеки сайт!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 53b49e9fcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

195.   "Добре е жените да разберат, какво мислят за тях мъжете, и че аз не съм единствен. "

Разбрахме! Е, И!??? Не ми пука особено... МОИТЕ дядовци, баща ми и МОЯТ мъж и шеф НЕ МИСЛЯТ така, така, че не ми дреме дори какво мислиш ТИ и някой друг изпаднал женомразец!

 
  ...
преди: 6 години, 10 месеца
hash: 796b587153
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

197.   193, Ти сама не можеш да си отговориш на много въпроси! Самата дума "женомразец" използваш нарицателно! Няма да споря с теб тук Моника! Не аз, а ти си много озлобена от обективната реалност. Знаеш, че мъжете са независими от жените (освен за репродукция, но ще е до време), докато жените винаги ще зависят всячески от мъжете. В темата "Една жена без мъж е нищо"доста подробно е обяснено в коментарите. В днешния 21 век, освен наложените, има и неписани закони. Женските привилегии днес ги гарантират гражданските, които утре може да се сменят, но природните закони са си вечни. Няма как жената да е над мъжа! Винаги ще е обратното, и ще свири втора цигулка. Правилната и доказана формула за успеха на човечеството е: - Мъжът водач, а жената го следва. Обратното не може да стане, колкото и да ти се иска. Наричай ме както си искаш! Женомразец, сексист, албански реотан и прочее, както си го правила на друго място. Това няма да промени отношението ми към женския пол. Аз не се правя на велик във виртуала, защото анонимността ме защитава, от законовата извратеност на съдебната система, която толерира (насърчава) феминизма, и несъгласните с това мъже, наричани още сексисти, попадат под ударите на закона. Велик, иронично ме наричаш ти, но ако можеше да ме видиш наистина, друга песен ще запееш. Бях ти предложил, но ти не пожела. Няма значение какво мислиш за мен, и дали се правя на велик. Велик е мъжкият пол Моника. Благодарение на него техническият прогрес се е развил до днес, и пак благодарение на него, продължава да се развива. Жената е само средство, чрез което мъжете се размножават, за да градят днес, и да чертаят бъдещето. За това и сентенцията:
"Светът е мъжки! Създаден е от мъже, и е за мъже" е правдоподобна! Не ми се сърди! И аз не ти се сърдя, но няма да се променя!

 
  ...
преди: 6 години, 9 месеца
hash: dfebf8fba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

201.   Авторката е млада жена, която учи и си личи, че иска да постигне успех в живота.
И неразбира олигофренското поведение на мъжете.
А вие нямате никаква съвест да я подтискате и обезкоражавате така.
Надявам се да не си прочела всичко изписано тук.
А и да си, не ги слушай тези какво пишат тук.
Знаеш в интернета всеки, може да си търка по клавиатурите колкото си иска.
Ти сама знаеш възможностите си и не позволявай на такива мъже, като тези тук да ти въздействат и да ти казват, че неможеш, защото си жена.
Няма логика!
Какво означава по слаби сме били? !
Има хора със всякаква физика.
Има слаби, дебели, ниски, високи, здрави, хилави, тъпи, умни и т. н
Както има жени 180 така има и мъже 160.
Както има слаби мъже така има и здрави жени.
А, за сексът, че е бил удоволствие само за мъжете и женският оргазъм е мит- е мит измислен от тях!
Жената може да получава многократни непосредствено след първия оргазъм.
Така, че не е толкова лошо да си жена.
Аз се гордея, че съм жена, а тези, които не го разбират, проблема е в тяхната глава!

 
  ... горе^
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 796b587153
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

203.   201, по твоята логика въобще няма нужда от различните потребности на двата пола, защото вече са с еднакви възможности. Има много неща, които слабият пол не може да прави, за разлика от по-силния, защото освен физически е по-слаб всячески. Това, че има хора всякакви и от двата пола е ясно. Слаби, дебели, ниски, високи, здрави, хилави, тъпи, умни и т.н. Ти как мислиш? Колко % жени с ръст над 180см. има, и колко % мъже са с ръст под 170см.? Никой не е казвал, че е лошо да си жена, но е много по-хубаво е да си мъж от колкото жена, а кой как го разбира, кой има проблем, и в чия глава е, ще е трудно да се разбере. Виж тук какво казва една жена за жените и мъжете, и какви са били женските проблеми, а ние мъжете нямаме и никога няма да ги имаме, защото сме от мъжки а не от женски пол!

http://www.ploshtadslaveikov.com/da-badesh-zhena-v-balgariya/

 
  ...

...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 5aec8067b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

204.   Защото е създадена от реброто на Адам

 
  ...
преди: 6 години, 8 месеца
hash: 2481782b80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

205.   А защо мъжът трябва да издържа жената?
Това са въпроси от рода: кое е първо - яйцето или кокошката

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: d8e204e733
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

208.   205, за да ги има яйцето и кокошката го решава само петелът! Животът на земята и във вселената (ако и там има такъв) е възникнал от панспермията. Семето определя всичко. Не може да сеш картофи, а да береш тикви, пък ако искаш ги сей и на луната! Авторке, жената винаги е била слугиня на мъжа и ще си остане такава. По-добре се моли да не му стане робиня, че както е тръгнало с този извратен феминизъм и претенции за права, дето не ви се полагат и това може да стане. Ще ви се наложи скоро да забравите и за тези права, които мъжете от неблагоразумие ви дадоха. Матриархат никога не е имало и няма да има. Който копае гроб други му, сам пада в него. Отнася се за феминизма. Справка - бежанците в Европа!!! Кой ще ги спре?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 21ca714977
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

210.   Много ме нервираш, ако мъжа ходи на работа, а ти си си по цял ден вкъщи, трябва да вършеш домакинската работа и обратно, ако мъжа е вкъщи той да я върши. Отделно, какво срамно има в това да ти го вкарват като си жена, то това и аз мога да го кажа по тоя начин- Да си мъж е толкова трудно първо вкарваш, после изкарваш чак те заболява кръста, а жената просто си стои и се кефи. Отделно в училище сте толкова по-прилегировани. Учителите пишат на вас хубави оценки, пускат ви до таолетна в часовете, та вие дори удряте момчетата, а те ви търпят, защото било възпитано. Отделно чукате се с професора и си вземате изпитите.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3c2e0b36ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

211.   210, те жените точно с това се хвалят днес и сами се смятат да по-умни от мъжете. Мъжете им го вкарват и го изкарват, като вършат хамалската работа, а те освен че си правят кефа, можели да осъдят мъжа когато им кефне за това, ако нещо не им изнася. За това пък мъжете често им теглят по един хубав бой, за да оправдаят женското твърдене, че са слаби. Защото само слабите мъже (според тях) пребивали силните и независими жени.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 1d7e869113
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

212.   Хи-хи-хи. Не помня от кога не съм хващала метла или парцал. Ама за да мога да си позволя лукса да не слугувам вкъщи съм работила много и сега печеля достатъчно, че да идва жена вкъщи да ми чисти. Та това е, пред жените има 3 пътя.
1. Учат колкото да се каже, че са учили нещо. Омъжват се и цял живот са слугини и майки.
2. Учат, много сериозни, намират си страхотна работа и плащат на жена да им чисти.
3. Намират си страхотен мъж, които е съгласен да върши или поне да помага в домакинството.
Е, аз съм минала през вариант 3, когато с мъжа ми още нямахме достатъчно пари. Обаче и двамата имаме образование и за щастие добре платена работа и не ни е проблем да плащаме на жена, защото честно казано и на двамата ни е досадно да чистим. Пък и работя на смени и доста рядко съм си вкъщи, той пък работи до късно и като цяло малко време прекарваме заедно, което е жалко и за това гледаме да го използваме за нас, а не да го губим в чистене.
В 21 век е напълно възможно изобщо, ама изобщо да не чистиш. А за слугуване и дума не може да става!
Да си слугуват глупачките без образование, които са се омъжили не по любов, а защото и търсят някой да ги издържа.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1ab8463d6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

214.   "Защо жената е слугиня на мъжа? " Що за въпрос? Ами защото няма как мъжа да е (слугин) слуга на жената, а някой на някого трябва да слугува, за да съществува човечеството. Кой е по силен, а? Кой кого може да пребие от бой, ако възникне ожесточен спор? Жената мъжа, или мъжа жената? Ако знаеш отговора, лесно ще си отговориш на въпроса, защо жената е слугиня, а мъжът е господаря.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 0e36f010b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

216.   До авторката:
Община училищна, търси Директорка на училище в което всички чистачки са мъже.
Мръсната работа за мъжете, а за авторката - директорската.
---
Не може несправедливостта да е вечна. Въпроса ти е уреден.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 35f11988cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

217.   Има разлика между домакиня и слугиня. Дали една жена ще е слугиня на мъжа си, зависи от начина, по който сама е уредила отношенията с мъжа си (в християнския и атеистичния свят това е възможно, в ислямския, в най-добрия случай въпрос на късмет да е възможно. )

Вече е интересен въпроса защо се е наложило жената да е домакиня. Ами най-вероятно природата го е наложила - докато мъжът е трябвало да ловува или воюва, за жената е останала тази задача, докато си стои в пещерата/ дома. Много жени мислят, че домакинството е унижение и потискане на жената. Замислете се, че поне в миналото, това е било най-доброто решение за ролята на жената - ако не домакинства, какво да я правят мъжете, да я вземат с тях да се излага на смъртна опасност ли?

Да днес, задачата за оцеляване е невероятно улеснена и това разделение на ролите не е съвсем адекватно. Но това е съвсем отскоро и все още, в много случаи, това е просто необходимост, а не унижение на жената. Примерно, ако една жена си хареса мъж работник, и се обичат, и уважават, как да иначе да си разделят борбата за оцеляване по равно? Мъжът да я кара да му помага със заваръчния апарат, с носенето на торби цимент, с опасно висене по балкони, скелета и т. н.? Мисля, става ясно, че точно обичащият и уважаващ мъж ще остави домакинските задължения за жена си.

Друг въпрос, че вече професиите не се свеждат само до опасен физически труд. Да кажем и мъжът работи в офис, и жената. Да, тогава е нормално да си разделят и домакинските задължения по равно и това се случва, така че няма такава драма каквато авторката описва. Въпрос на това тя да го договори с бъдещия си мъж (но пак да подчертая - ако наистина говорим за тази еволюционно нова ситуация, в която и двамата партньори работят и то при относително еднакво натоварване).

Освен, казаното до тук, трябва да вземем предвид и една малка-огромна подробност: много жени подивяват сексуално от поведението на мъж, който ги мачка жестоко. А за останалите пък важи, че със сигурност ще се сексуално отблъснати от вида на мъж домакиня. Тук жената, за пореден път е поставена от природата в противоречие между това, което й шепне природата и това, което предпочита в проблясъците на рационално мислене. Така, че ако авторката попадне на мъж, който да не е такава гад, че да я кара да му слугува, като с готовност се включва в домакинските задължения, може после да установи, че този мъж я възбужда сексуално точно толкова, колкото и гледането в тавана в продължение на час. Решението е мъжът да помага на жена си, в "мъжка форма" - да помага тук-таме лично и за останалото да удари рамо с пари - да купи хубави електроуреди, да плаща за домашна помощница.

И точно по този повод, отново да подчертая, че авторката неправилно привижда мъжко унижение над жените на всеки ъгъл. Домакинските електроуреди са измислени и до ден днешен се усъвършенстват от мъже. Явно все някой мъж се е трогнал от досадния товар на домакинството, който трябва да обира съпругата му. Не са измислени от бунтуващи се, угнетени домакини, нито от феминисти.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 87a43ee4ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

218.   В нас не е така. И той чисти. Имаме съдомиялна и прахосмукачка робот. Аз готвя веднъж в месеца. Той пазарува по често. Но аз обичам да ми е кристално чисто и всеки ден отделям по 30 мин поне за дома. Търсим си чистачка да чисти основно, защото когато ние имаме почивен ден чистим, после сме уморени и така почивния ден ни се губи.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: ed972f5999
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

219.   Жена съм. И двамата с мъжа ми работим. Той излиза и се прибира по-рано от мен. Моето работно време е от обяд, но до 19 часа. Сутрин, след като съпругът ми излезе, пускам пералня, прахосмукачка или готвя, или разтребвам и т. н. - всеки ден каквото е нужно. Когато аз се прибера, мъжът ми вече е напазарувал, окосил е тревата в двора или е поправил контакта, или е изхвърлил боклука - пак според това какво трябва да се свърши. Кой на кого слугува сега? Кое струва повече - услугите на чистачката и готвачката или услугите на градинаря и електротехника? Ако изчислим работата си у дома по пазарни цени и започнем един на друг да си плащаме, ще се окаже, че с мъжа ми си разменяме една и съща сума помежду си.
Примерът ми е преднамерено елементарен с цел да онагледи безсмислието на целия този спор, който е отключила темата. Докато двамата в семейството си гледат в ръцете кой какво и колко е свършил, докато това да приготвиш храна се смята за унижение, докато мъжът е готов да ходи като клошар, но да не "падне дотам" да събере прането... ами и двамата ще живеят в хаос. И тук няма значение кой какви пари печели. Става дума за реда в един нормален, човешки дом. Няма нищо принизяващо човешкото достойнство в това да се грижиш за битовия си комфорт, точно обратното. Аз мога да правя мусака, но не мога да вдигна повече от 10 кг; той пък не може яйце да свари, но ръцете му са като менгеме. Ето така се определят "мъжката" и "женската" работа. Да не говорим колко забавни могат да са именно тези традиционни роли. Съпругът ми ме провокира като работи в градината по гащеризон, облечен на голо (има страхотно тяло, мерзавецът, и го знае); аз пък му го връщам като готвя само по престилка... Отпуснете се, бре, хора! Изключете ги тези калкулатори в главите си! Има ли значение кой е сложил хляба на масата и кой го е нарязал? Нали това е хлябът на вашата любов? !

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: eb8f51cbff
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

220.   Напротив! Моите родители са учители и вече над 25 години са си заедно! Обичат се, щастливи са си..помагат си взаимно! Майка ми-като закъснее малко от училището, татко поема домакинската работа в къщи. Просто то си е до човек,до обич....до потенциал.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 2ba68c0131
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

221.   Оф, като почнете с феминистките глупости.
Ако жената не работи, нормално е да върши домакинската работа. Ако работи, редно е тези задължения да се поделят. Но хора, в 21 век сме, много по-малко усилия са нужни.
Пране на насрани гащи... Прането отнема точно 15 минути - слагаш го в пералната машина, натискаш копчето и като е готово, го простираш. Ако мъжът и жената не могат да се разберат за този "непосилен" труд, за какво са заедно.
Готвенето - готвя не по зле от всяка жена, с която съм бил. Нищо не ми пречи да се редуваме да готвим или ако ни мързи - да си купуваме готова храна. Вече продават готвено по супермаркетите на нормални цени.
За чистенето не виждам какъв е проблемът веднъж в седмицата да си отделят по половин час, да пуснат прахосмукачата и да забършат праха. Вече, ако жената (или мъжа) е някакво психо, което не може да търпи прашинка и всеки ден е с парцала, си е друг проблем. Аз моето жилище си го чистя веднъж седмично. Не е аптека, но не е и кочина. Чувствам се добре.
Аз лично не харесвам жени тип домакиня. Много по-приятно би ми било, ако жената до мен отделя по-малко време за домакинска дейност и повече за мен - да излизаме, да си говорим, да се забавляваме. Или за себе си - да излезе с приятели, да спортува, да си почива.
Една пералня и една прахосмукачка все ще успеем да пуснем.

 
  ...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e034e84dcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

222.   219: Колко често се разваля контакта, а колко често ядеш!??

 
  ... горе^
преди: 3 години, 11 месеца
hash: e72e81bd63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

223.   219, напълно си права, но твоя случай е на хора, които са заедно по любов, а не заради тънки сметки или просто секс. Тези от втората категория не могат да осъзнаят как може да станеш и да направиш закуска за някой друг, че и да ти е приятно.

 
  ...

...
преди: 3 години, 11 месеца
hash: 51325fd69a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

224.   Много интересна тема, и е в унисон с истанбулската конвенция. Поздравления за № 217, че я съживи! Феминисткото цвилене по света не престава. То не бяха хаш-тагове МИ ТУ, Ю Ту, и останалите феминистични изцепки. А за връх на всичко и истанбулската конвенция. И като у нас народът каза НЕ на тази извратения, феминистките побесняха и сега се опитват да налагат ювеналната юстиция, за законна кражба на деца от родителите им, като отмъщават и на жените, които не подкрепят конвенцията!
Който е против истанбулската конвенция, значи е за биенето на жените от мъжете!!!
Който е против ювеналната юстиция, значи е за биенето на деца!!!
Ха сега де? Как да не пребиваш от бой, че и да убиваш такива жени-извратенячки, които превъзнасяйки женската некадърност вредят на Хр. свят? За това в Мексико и другаде, на феминистките мъжете им виждат сметката рано, и заразата-феминизъм макар и не напълно, бива овладяна. Тук тази тема е доста стара, но е актуална в момента, защото се усеща феминизмът у авторката, който е изпълнил душата и с омраза към мъжете! Коментиращите, обикновено 90% жени, също си мечтаят за равноправието мъже/жени, но небрежно подчертават, че все пак жените са слаби и беззащитни нежни същества, за които мъжете трябвало да се грижат и защитават! ДА, ама НЕ!!! Такъв оксиморон в природата не съществува! Жените хем по-слаби, хем равнопоставени-равностойни, че и по-добри от мъжете и то в мъжки професии! На всякъде по света в обществата има усещане, че мъжът е нещо повече от жената като пол! Това го усещат и жените, когато решат да влизат в пререкание с мъж, на место, където няма свидетели, или няма друг мъж да защити женската наглост! Реално погледнато, мъжът като пол е много повече от жената, защото съществуването на човешкия род се дължи благодарение на него. Простотията на феминизма ще принуди мъжете да преминат към репродукция, без женско участие, като отговор на женското безразсъдство, и мания за налагане та гиноцентризъм! Мъже и жени са от един и същ биологичен вид, но мъжкият пол превъзхожда всячески женския, и е фактор-гарант за оцеляване на човечеството! Без жени светът ще оцелее, но без мъже загива. Всичко измислено за съществуването на хората е измислено от мъжете, а жените са им само помощници, и без които може! Единственото ценно нещо у жените е детеродната им способност, но заради манията им и те да са равни с мъжете, много от тях вече загубиха тази способност, и се обезцениха напълно. Простотията с женските кариери (безполезни и дори вредни за обществото) няма да спре, докато мъжете си затварят очите, за "безобидния феминизъм"! Оцеляването на всяко общество, зависи от инстинкта му за самосъхранение, и ако този инстинкт бъде приспан дълго време, по екстраполация обществото ще загине! Дано мъжете го осъзнаят навреме, и да спрат този бесен лумпенизиран феминизъм, с мъжкото си превъзходство-физическа сила!

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: ef79532e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

227.   " Преди да се омъжат, всички жени се правят на Света Богородица, а след това си показват магариите и простотиите. Най вече такива после се чувстват домашни робини, защото се мислят за богоизбрани. "

Отвратително и кощунствено мнение си написала. Жалко, че и номер 105
те подкрепя в кощунството. Пресвета Богородица и Дева Мария е Най- Святата и Пречиста Жена за всички векове и времена, Тя няма нищо общо с долните отношения на жените и мъжете. И НЕ трябва да се използва Нейното Пресвято Име и Пречиста Й Личност за сравнение в такива обикновени теми и разни битови въпроси, включително и обикновените отношения между мъжете и жените.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cb37a5c0ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

228.   От къде изкопахте тая тема бе? Жената внаги ще е слугиня на мъжа, защото няма как мъжът да и слугува. По-силният командва по-слабия и го заставя да върши трудоемката работа. Освен, че ще слугува на мъжа, жената и песен ще му пее, ако иска да не яде шамари, че и юмруци по някога.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 988b726cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

230.   Ами не, не го приемам за "слугинаж". Гледам, че съм оставила тук коментар преди две години под номер 219. Продължавам да мисля по същия начин. Единственото, което се промени от тогава е, че с мъжа ми, с който сме заедно от 7 години официално сключихме брак. Ние работим като добре смазана машина. За мен е удоволствие съпругът ми да излезе от къщи с чисти, изгладени дрехи; доставя ми радост да му сервирам вкусна вечеря и да видя как харесва храната; да му подредя вещите така, че да му е удобно; да му е чисто и уютно като се прибере, да може да се отпусне и да си почине. Той пък върши по-тежката работа, която аз няма физически как да свърша. Веднъж бях изхвъхлила един чувал с някакви боклуци и му се похвалих. Не само не ми каза "Браво", ами вика: "Ужас! Аз сега как ще се покажа пред съседите? ! Жена ми да мъкне тежки чували? ! Все едно няма мъж в тая къща". Номер 222, в един дом контактите не се развалят всеки ден, а се яде ежедневно, това е така. Но в един дом постоянно има какво да се прави. Готвенето е най-малкият проблем. Ето, вчера аз поръчах пътеки за спалнята, днес мъжът ми ще отиде да ги вземе и плати. През това време аз ще му сготвя кюфтета и картофено пюре. И кой е допринесъл повече за семейството? Няма отговор на този въпрос. Защото такъв въпрос не съществува. Ние двамата нямаме "задължения", имаме грижа за общия ни живот. Да не говорим, че от кѝфтетата ще ям и аз и че и на мен ще ми е чисто и уютно, както и на него ще му е по-приятно в спалнята с новата придобивка.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: cd93361dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

231.   Може и други работи за прави и търпи ако мъжът й дава достатъчно парички. Ако не - просто си заминава и го оставя да си бие главата. Уточняваме - не всички... Писал съм и назад - защо някои дами не броят за слугуване на тях поддържането на колата (им), всички ремонтни дейности у дома и най-вече тежките физически дейности като рязане, цепене на дърва, строителни дейности... Вярно, че някои не го правят. Вярно е обаче и че някои мъже помагат в домакинството. Винаги обаче има "някакво "но""... Не съм сигурен, че дамите бихте си пожелали такъв мъж, да речем ако го няма в интимните отношения. Или има някакъв друг недъг, слабост... А повярвайте - след като един мъж е много работлив и внимателен, коректен, със сигурност има някакъв друг проблем...
Не са много по-различни нещата и със слугуващите дами. Ако са достатъчно кадърни, умни, хубави (поне до някъде) - няма да стоят при мързелив мъж!

 
  ... горе^

...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 4d279ed5ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

233.   228, мечтай си! Жената не само че няма да слугува, няма песен да му пее, ами и ТОЙ на НЕЯ ще й слугува и песен ще й пее, ако не иска да яде ритници в мутрата и в задника.

 
  ...
преди: 1 година, 11 месеца
hash: 226ee2db5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

234.   "233. 228, мечтай си! Жената не само че няма да слугува, няма песен да му пее, ами и ТОЙ на НЕЯ ще й слугува и песен ще й пее, ако не иска да яде ритници в мутрата и в задника."

Баси случая! Къде го това бе 233? Чак ми сви стомахът, като прочетох това! Опазил ме Господ от такава жена. Хем да и слугувам, че и песен да и пея?!? Е, аз съм добър музикант, имам първа категория китара към някогашната ОД-Музика, ама ако нещо жената не ми хареса пеенето и свиренето край с мен! Ще ми се наложи да ям женски ритници в мутрата и в задника.
Не може ли да бъда бит с нещо друго бе 233, без да е с ритници в мутрата, че ще ми се повреди физиономията и няма да мога да се показвам пред приятелите, защото аз съм си много красив и фотогеничен?

 
  ...
преди: 1 година, 9 месеца
hash: e61fdd829f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

235.   Авторке, идеята ти за тотална липса на мъже ме заинтригува :) но понеже жените доста често бъркате образование с интелект, нека ти задам няколко въпроса?
- как ще се придвижваш в женското царство? - всички видове транспорт за зона на компетентност на мъжете, дори и да можете да ги карате, ще имат нужда от ремонт. Ти колко механици жени познаваш? Тук-таме може да има по някоя за автомобили, оттам нататък - влакове, кораби, самолети?
- как ще се отоплявате в женското царство? - няма нито една жена миньор в България? В електропреносната мрежа работят предимно мъже, а за да създадеш тока ти трябва централа - въглища, вода, газ, - все инфраструктури, където жените гордо тракат с токчета по коридорите и в кабинетите, ама реалната работа я върши другия пол..
- как ще стигаш от т. А до т. Б - пътищата се правят от мъже и машини - връщаме се на първия въпрос.
- как ще ползваш любимият си телефон като няма да има инфраструкутура за сигнала и мъже, които разработват нови телефони, хайде- за софтуер има жени, ще сглобят нещо...
- къде ще живееш - строителството е изцяло доминирана от мъжете професия
- какво ще облечеш - жените умеят да правят платове на дървен стан, промишлените станове са създадени и ремонтирани от мъже...
- какво ще ядеш? земеделие и животновъдство с големи мащаби се правят с техника и химия - там пак ви няма много-много...
мога така до утре...
Имаш известно основание за се сърдиш, защото жените имат повече задължения у дома, но това е само на първи поглед. Просто мъжете просто вършат своите без да се оплакват от това и затова не се забелязва... неслучайно има израз “декоративен пол“...

 
  ... горе^
преди: 1 година, 9 месеца
hash: 322a2790f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

236.   Кой не уважавал чистачките бе яаааа!
Я пробвай да минеш през току що измитото и ще видиш колко парцала и лопати ще ти отнесе гърбината.
А ако оставяте 1-2ма за разплод, то аз съм първия записал се! Да се знае. На всички ви да ви го сложа!

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: ae0e3e5df2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

238.   Моят мъж може и прави всичко. Делим си задълженията.

 
  ...

...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c595a16ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

239.   235, хипотетично твоят анализ е напълно правдоподобен! Без мъже, светът няма как да просъществува и всичко това, дето си го изброил е абсолютно вярно. Виж без жени светът щеше да е прекрасно място за живеене. Доказано е още от древни времена, че жената е подло, долно, лукаво, коварно и отвратително същество, завиждащо на мъжкото превъзходство и мъжките атрибути, които жените нямат. Има ли жена, винаги има проблеми, ако няма жена, няма проблеми! Господ е създал изначало мъжа, и за да не е сам му направил и жена. Само че, жената е олицетворение на дявола, съгласила се да му служи и става душманин за мъжа. Но, има едно "но"! Мъжът е много по-съвършен от жената, притежава Х и Y хромозоми, и теоретично (вече и на прпактика чрез инкубатор) може и сам без женско участие да се размножава, докато жената без мъжко семе не може! Колкото до удоволствията от секса с жена, отдавна има електронна стимулация за мъжа, без риск от венерически болести Така че, женският пол вече е напълно излишен, и е въпрос на време да изчезне от самосебе си, ако мъжете някога решат това да стане!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: e09e2411fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

240.   Здравейте
За протокола аз съм жена на 26 (омъжена)
Аврорке, виждам, че си младо момиче. Разочарована от мъжете, но не всички са такива. Въпреки, че аз също имам много не сполуки с мъжете в моя живот не ги мразя (много)
Баща ми влезе в затвора, когато съм била на 1 година а преди това е тормозил майка ми. Излезе от затвора когато станах на 20 години. Все още съм му сърдита. Бях ме сами. Аз майка ми, сестра ми (по-голяма е), дядо и баба, който бяха доста възрастни хора. Сами си правехме ремонти на къщата и всичко. Аз лично съм се качвал на покрива да редя керемиди. Спомням си и когато си купихме пералния машина. Аз и дядо и бяхме и трябваше да ходим до Костенец, защото в нашето село нямаше такъв магазин. Не предлага ха доставка и трябваше да я качваме във влака аз и дядо ми. Като мъж се мъчех да я вдигам и свалям. Сега съм омъжена с деца и моят господин не ми благодари, че върша вкъщната работа. Дори и уважение не показва, че съм му родила. Беше с мен на раждането и само ми казваше, че не слушам доктора. Никаква подкрепа. Разбира се не всички са такива идиоти.
Само искам да кажа, че трябва да имаме уважение към професията чистач. Ако ги нямаше тези хора всичко щеше да е мръсно и грозно
Общо взето. Повечето българи не пазят чуждия имот и обществените места. Вкъщи чисто излязат в парка и чоплят семки долу. Хвърлят опаковки и всичко, защото това не е наше и си имало чистачки. Не знам кой е по гнусен. Човека, който чисти или който цапа като примат. Чистачите трябва да са наравно с Полицията и пожарната те се грижат за реда

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 7b1feb4f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

241.   Не вярвам в ролите и не бих имала нищо общо с такъв м*ж.
Вкъщи и двамата работим, и двамата даваме пари и плащаме, и двамата готвим, и двамата чистим. И двамата живеем на това място и е наш дълг и двамата да го поддържаме. Такова нещо като "женска" и "мъжка" работа при нас не съществува. И ми е много жал за жените, които позволяват да ги третират като готвачки и слугинаж.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 11f2574ea8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

242.   Защото още в библията го пише: жената върси след мъжа си и следва посоката му. Кво се правиш на ущипана кой те издържа?

 
  ... горе^
преди: 1 година, 2 месеца
hash: c595a16ac3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

243.   Не е само в библията №242! Мъжът природно е много по-способен във всичко от жената и негово право е да е над нея. Освен много по-можещ, той е и много по-силен физически от жената и винаги може да я пребие от бой или да я ликвидира, (както се забелязва напоследък заради женска наглост и престъпления срещу мъжкия авторитет) и за това мъжът няма как да е слугин на жената, а винаги ще е обратното, жената ще му е слугиня, а някъде по света и робиня, когато претенциите и за по-равенство с мъжа станат прекалено големи!
Апропо: дума-термин, като "слугин" не съществува в българския тълковен речник, за това дори и хипотетично мъжът не може да слугува на жената, а винаги ще е обратното!

 
  ...

...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: bcd73b1538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

244.   Нямам такъв търтей вкъщи .С приятеля ми готвим заедно и чистим заедно .
Сами ги търпите такива а после се оплаквате е ви ли става неудобно ?

 
  ...
преди: 1 година, 2 месеца
hash: e1e1a9cb25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

246.   Авторке, както си го направиш е. Ако се превърнеш в чистачка и слугиня, то вината си е изцяло твоя.
Какво значи да переш дрисливи гащи? Има си пералня, зареждате я и двамата. Дрехите са и твои и негови. Ако си уморена като се прибереш - не готвиш и толкова. Ако не е толкова уморен, ще сготви той - ако пък е, ще ядете навън или ще си направите нещо набързо. Защо възприемаш готвенето като твое задължение? Същото се отнася за миялната за съдове. Има роботизирани прахосмукачки. Ако не иска да участва в домакинството или няма навици - прав му път и следващия. Няма никаква драма. Слугиня ставаш само ако сама се поставиш в тази позиция. Не го прави и няма да имаш проблем.
За гинеколога - никой не ти е опрял пистолет в челото да ходиш и не си длъжна. Здравето си е твое - ако имаш здравословен проблем, е нормално да потърсиш адекватно решение, но изборът си остава твой.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: d83039ea0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

248.   Не мисля, че жената е слугиня на мъжа. Който както си го уреди. Ако при теб е така, мислиш се за слугиня при другите хора не е. Просто домакинската работа е по-лека затова мъжете оставят на жените да я вършат. Аз не съм слугиня и никога няма да бъда.

 
  ...

151-193 от 193
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker