Доведени дъщери - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Доведени дъщери
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 3530 пъти
Здравейте приятели, пиша и моля за съвет защото се виждам в чудо и ще се разболея от ядове. Имам две доведени дъщери от съпруга ми, които са студентки и живеят в отделен апаратамент.

С по малката се разбираме, уважаваме. Слуша ме, оформи се като самостоятелен човек, живее с приятеля си, научи се да се грижи за домакинство, учи и работи. Спокойна съм, че хвана вярна според мен посока на живота си и това ме радва. По голямата е страшна повлекана, не работи, постоянно иска пари от баща си с оправданието, че учи. Хвана си гадже от друг град и постоянно е по пътищата, за да е с него. Не я интересува нищо освен да докопа колкото може повече пари от баща си. Понеже е много дебела, а и го манипулира много умело, той и угажда и винаги е на нейна страна.

Винаги иска да налага нейните решения и нищо и никой не я интересува. Ходи като клошарка по улиците, живее в кочина без никакви хигиенни навици. Най лошото е, че има огромно самочувствие и подхранвано и от баща и тя смята, че целия свят трябва да се върти около нея и тя е най важна. Ако някой не изпълни нейно желание или условие се започват скандали, интриги, крамоли които тревожат не само мен, но и съпруга ми. Така тази девойка не веднъж е успявала да ме скара с мъжа ми или да развали отношенията ни. Това ужасно ме притеснява и гневи. Най лошото е, че търпението ми е на изчерпване и полагам неимоверни усилия да сдържа гнева си. Моля ви посъветвайте ме как да се справя с тази пикла, защото ще ми вземе здравето. Няма празник или делник, който да не е развалила с претенциите, интригите и надменните си изисквания.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: f6949ff79f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не пишеш, дали „пиклата“ живее при вас, но явно е така.

Иначе - мащехата си е мащеха - виждаш нещата като външен човек все пак, затова не можеш да разбереш мъжа си. Ще ти кажа едно - дори да ти беше рожденна дъщеря, тя можеше да стане такава, но и ти като мъжа си щеше да търпиш и прощаваш на бебчето си, защото в противен случай трябваше да признаеш най-малкото пред себе си, че си се провалила като родител.

Имам такава сестра, нашите 33 г. ? играят по свирката. Тяхна работа. По-прости от старите понякога няма. И двамата ги е страх да си признаят, че са се провалили като родители с нея - първо дете, внимание, глезеници, прощаваници. Били са и млади и неопитни, знам ли.

Един съвет - игнорирай я. Колкото повече ? обръщаш внимание, толкова повече магарии ще прави. Не искай от нея да помага в домакинството и т. н., но не чисти стаята ?, не пери дрехите ?. Избягвай да ? говориш. Остави баща ? да се оправя - кажи му го, че абдикираш и няма да се занимаваш повече с нея.

Остави баща ? да дава пари и се радвай, че си е намерила приятел далеч - имаш шанс един ден да се оттървеш от нея. Ако ли пък реши да продължи да живее при вас и след завършването си, събери си куфарите и си отиди. Ако мъжът ти те обича, ще си те върне, ако ли не - поне ще живееш спокоен живот!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: fc18e3baa5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Тя винаги ще остане дъщеря на баща си. Ти винаги ще си на втора място.
~*Отхвърлената*~

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e29c187db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   хахаха не знаех, че да си дебел, помага да бъдеш умел манипулатор... нямам съвети, единственият съвет мой е да поговорите с нея като с възрастен човек, да й обясните, до колко може да иска и от къде започват нещата, които сама трябва да постигне, а мен до сега никой не е успал с никого да ме скара... ако е успяла, значи и ти си направила нещо...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 641f2ff54c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Децата няма как да са еднакви, обикновено едното отнася и за другото. Това може да се тушира не напълно, но до голяма степен от родителите - да не се толерира едното, да имат еднакви задължения и т. н. Лошото е, че се създава чувство за неравнопоставеност, което рано или късно избива някъде. В този случай нещата са изтървани и е много късно за ремонт, а и ти как да се намесиш - може да бъде изтълкувано неправилно, все пак не си им родна майка. Да не давам прогнози, но малката ще бъде около вас за добро и лошо, а в крайна сметка голямата ще получи дивиденти колкото нея. Нагледал съм се на такива истории, а и сега жена ми тича всеки ден да се грижи за родителите си, сестра и е мързелива и в червата. Само че дойде ли време за наследство никой нищо не признава - всички са около баницата и искат по равно. А времето, нервите и парите на този, който се е грижил с години - за Бог да прости. В много държави това се урежда елементарно с адвокат и договор при нотариус - и всеки да си прави сметката. Тук от простотия ли, от робуване на манталитет или от неудобство се търпят готованците, а после се излиза с лафа, че животът е несправедлив. Ако има дори малко надежда поговори със съпруга си деликатно и поставете отговорностите на местата им.
Мечо Пух

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1282f6d6e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ти не гледаш, , глезлата, , с очи като на майка защото си мащеха.... явно в теб няма майчиния инстинк, след като обичаш баща и си длъжна да помагаш и да разбираш защо доведената ти дъщеря има нужда от разбиране а не от критики, докажи се, че не си мащеха... Явно си доста интелектуално ограничена за да се държиш така злобно със доведената пепеляшка....

Maddonabg

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: c932d2189c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Остави н5 обидите. Никой не е длъжен нищо на никого. От никакво разбиране няма нужда малката, ами има нужда от нов подход.
Авторке, сядате да говорите с "таткото на малкото бебенце "и му кажи че това, че постоянно и дава пари не е за нейно добро. След това поставяте заедно условията, да започне да работи иначе няма да има пари. Доведена, недоведена, никой не желае да отглежда паразит. Ако видите, че това не дава резултат, поставете и въпроса какво смята да прави в живота. Ако започне с евтините номера, нека баща и и каже, че е време да излезне на квартира и да поеме нещата в нейните ръце.
Това са крайни мерки, но нямате избор. Тя е изпусната от малка и ще ви тормози докато вие и го позволявате.
В крайна сметка тя има приятел и може да отиде да живее при него, въпреки че ако момчето е умно, не би желал да има такова мързеливо същество до себе си.
Ако ме послушате, ще видиш, че е въпрос на време да се изнесе, ще се почувства заплашена от това, че живота на паразит е към своя край.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 65a85b1ac7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От автора: Благодаря за съветите и мненията. Днес изгони баба си, коята беше в града на гости да спи в нашия апартамент, защото гаджето и идва и щяла да пречи. Изгони сестра си с приятеля и, за да ползва целия апартамент. Всички, колкото и да сме обидени от отношението наведохме глава и се подчинихме. Иначе вдига телефона и започва да се оплаква на баща си, а това рефлектира върху нас. Просто мисля вече въобще да не се занимавам с нея и да правят каквото искат. Лошото е че като има някакъв проблем пак аз трябва да го оправям. Чувствам как я избягвам и се държа резервирано към нея, тя го разбира и се озлобява още повече. Абе въобще грозен филм и какъв ще е финала един господ знае.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 358cca5b59
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Финалът е ясен - скоро ти сама, доброволно ще се изнесеш.
Мъжът ти няма да те изгони, просто ще направи така, че ти сама да се досетиш, че не ти е там мястото.
Мъчно ми е, защото такива сценарии са предварително ясни, а ти си имала надежди за нормален живот.

Гневи се колкото искаш, но не стигай до обиди, защото ще те изкарат луда и злобарка... Просто ако не те устройват така нещата си иди с достойнство, тогава има шанс мъжът да се сети какво е изгубил. Иначе ако си изпускаш нервите - така и така пак ще си идеш, но всеки път ще се сещат за теб с присмех и отвращение. И дълго след това ще си се шегуват на твой гръб, когато се събират по роднински...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: e29c187db0
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Чакайте, чакайте, какви са тези глупости? "Мълчи си", "тръгни си с достойнство"... ей затова се провалят нещата и се създава напрежение, поне в повечето случай... Вие, жените, все си мислите, че можете да вкарате някаква тактика, план за действие, при нас мъжете това го няма, все пак не сме на 15 за да прилагаме някакви номера от рода на :"Аз ще му кажа ей така, пък той да се сети, че имам предвид друго... "Просто седни и разговаря като възрастен, отговорен човек с мъжа си, кажи му как се чувстваш... а за родата и присмехите изобщо да не ти пука, не да си говорят ами да се скъсат да те обсъждат, по различен човек, от техните думи, няма да станеш... един път се живее и гледай да го направиш за себе си :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: cca157a0fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторке може би гаджето и я контролира и настройва срещу вас.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker