Майка му не ме понася, защото съм българка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Майка му не ме понася, защото съм българка
преди: 12 години, 1 месец, прочетена 7356 пъти
Просто ме мрази тази жена, не може да ме диша. Мъжът ми е германец, а тя явно е някакъв нацист... знам ли. Не си го обяснявам това ужасно отношение. Не дойде на сватбата (великата сватба бяхме 20 човека), моите родители успяха, а тя-не. Не ни се е обаждала, мъжът ми говори с нея само по празниците и при последния такъв разговор му е съобщила, че ще дойде. Няколко дена е тук и ми вгорчава живота, а трябва да я търпя 2 месеца. Постоянно коментира облеклото, поведението ми, смазва ме. Синът и също бил виновен, че е толкова загубен- все го повтаря... Понеже не работя се налага по цял ден да и търпя намеците. Говорих с нея като човек, а тя ми вика "научи се да говориш"! Прави демонстрации за храната... никога не е доволна от мен! Пазарувахме двете и един от служителите в супермаркета е българин, като го видя си говорим. Тя на голям въпрос го направи. Намеква на мъжа ми какви ли не неща. Винаги ми е вярвал, а в момента спим разделени.

С него бяхме говорили за бебе, обаче понеже съм на 24 решихме да изчакаме малко. Сега пак отвори темата. Казах, че точно сега не искам да говорим за това, а той започна да ме пита друг ли има. Накрая ми се развика, че не ми вярва и в момента спи на дивана.
Тази жена постигна това за 1 седмица, а през останалите 2 месеца какво ще стане? !? Айде, че ме мрази и критикува постоянно- малко е възрастна за превъзпитание, обаче да пълни главата на съпруга ми с глупости, той да и вярва (тя така изопачава нещата, не е истина) и да се караме е прекалено. Не знам какво да направя и как ще я изтърпя толкова време. Много се надявам да ми дадете някакви съвети, не мога да издържам!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 1 месец
hash: 0d150c53a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

1.   О, здрасти - в голям филм си се вкарала.

И аз съм немска снаха, но моята баба е интелектуалка. Не понася по принцип славяните, защото е била малка, когато руснаците са колили и бесили, изнасилвали и т. н., но виж - мен ме обожава и мед ? капе от устата, сама напира за внуци и направо ? е неудобно и за седмица да дойде на гости.

Как става това - знам перфектно езика (почти без акцент), завършила съм в техен университет (те другите не ги зачитат), чела съм Хайне, Гьоте и компания обличам се като тях, изглеждам като тях изобщо - живея като тях.

Основно нещо, което дразни - НЕ ГОВОРИ С БЪЛГАРИ НА БЪЛГАРСКИ В СУПЕРМАРКЕТА. Моля ти се!
Тази (като всяка свекърва) само това и чака, за да интерпретира несъществуващ разговор.

Моят мъж е идвал да ме проверява изневиделица в българската църква - човекът не вярвал, че ходя на църква. Доста неща им са странни. После ме остави на мира, защото му доказах, че съм честна и не лъжа. Най-мразят лъжата и шикалкавенето. Нищо лошо не си сторила - кажи право и ясно - просто е сънародник, две думи сме разменили на родния си език.

(кажи например „Ако исках да съм с българин, щях да съм си в България. Ако исках да съм с момчето от супермаркета, нямаше да съм с теб. Ти си много повече от него/тях, защото те обичам и желая (само теб). Твоя жена съм. )

Лошото е, че тази иска да ви раздели - и български свекърви достатачно такива.

Съвет - намери си работа за през деня! Излез тарикат!

Кажи - Мили, майка ти е права - трябва да си оправя немския и се записваш на супер ама екстра супер интензивен курс. Карай да ти се подписват учителките за взетите часове, пази билетчета и винаги имай доказателства, къде кога и с кого си била.

Ако положението стане нетърпимо - двата куфара и обратно в България. Ще те потърси, споко - в Германия жени няма много, а и са с претенции. Да се разведе? Мноооого сложна процедура.

Прикоткай го в леглото - мъжете са проста работа. Гушни се при него на дивана, ако трябва, отстъпи.

Аз как печеля свекървата си - ами разбрала съм, че трябва да се интегрирам... поне привидно. Кръвта вода не става - децата ми ще знаят български, ще са православни.

И още - възрастните хора искат навсякъде признание, внимание. Ако тази е непоправима - дистанцирай се! Немците така правят. Не се чувстват длъжни да ходят със свекървите си където и да е! Просто си стоят сами в стаята си и готово - да се оправя сам а по цял ден.

Не се обяснявай много, няма защо. Колкото повече овърташ, толкова по-подозрителна си им.

За тях българка е лека жена, това им е набивано в главите с години и десетилетия - източно европейките сме такива за тях. Бори се с този предрасъдък като реагираш като германка.

Коя германка ще търпи подобно отношение?
Коя германка ще търпи свекървата 2 месеца?

Германките имат избор, имаш го и ти!

Отиди в Job Center-a и си намери работа, за Бога! Не я търпи тази по цял ден. Ако мъжът ти продължава - ами зарежи го, така парвят германките!

Да го видим, дали ще намери друга, при положение, че мъжете са повече от жените в детеродна възраст!
Кажи му в краен случай, че докато майка му е у вас, ти си при твоята майка и си подбери чукалата.

Нека спи с мамчето.

Давам му не повече от 2 седмици

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4519a31fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Той в Германия ще си намери жена.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 70c0e66a77
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Кажи му какво е било преди и сега и че ти не си се променила а просто майка му не те разбира. Нормално е ние сме с друг манталитет. Защо не я докараш в България за някой месец?
А да те попитам малко ли сме Българите че се омъжи за германец? Накарай го да излезите двамата да отидите на кино или някаде само двамата и да му докажеш че си същата.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 77b8533c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Свекърва ти звучи като голяма про*тачка. Не знам какъв е мъжът ти, но щом и той тръгва да се държи с теб като с втора ръка човек.... не знам какво да ти кажа та да те ободря. По-добре наистина да не му раждаш дете освен ако не докаже че е наистина теб обича и ще бъде с теб в добро и в лошо. Ако ли не, напусни го и дано сполучиш с по-добро семейство.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 77b8533c9c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Забравих да кажа това, че в Германия не са много хората сега които мразят чужденците. Чужденците сега са страшно много и от най-различни страни и хората вече са свикнали с тях. Твоята свекърва като някакво изкопаемо нещо изостанала от времето. Не е като преди 30 или 20 години когата турските гастарбайтери са били като евтина работна ръка, без език и култура и пращани на най-мръсната работа без никаква безопасност. Сега всеки втори е чужденец и славяните са от най-различни страни - сърби има страшно много и македонци, да не говорим че българите са голяма субкултура. Така че, не се давай на свекърва ти, имай си самочувствие. България е хубава страна, с богата история и култура и нека всеки да го знае. Германците обичат България.

 
  ...


...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18fc09a947
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Какви жалки същества сме ние българите. Първо как може да се даваш на някаква смешна германка-какво ти дреме на.... , че не те харесва и второ всички българки ли почнахте да търсите само парите и тва да си уредите живота-Господи срам ме е от такива идиоти. А до номер 1 няма какво да кажа-тя явно за пари и от корените си ще се отрече. И още едно Номер 1 българите не са славяни, такова животно славянин няма!!! 1

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: d1820b1094
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стана ми интересна темата и коментара на Номер 1. Мила, би ли споделила защо според тях ние сме леки жени?? Аз съм ходила в чужбина, възпитани хора са да, но аз лично съм на мнение, че по-големи к*рви с извинение, от чужденките няма!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: c6ebfce3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

8.   Хак да ви е, като се слагате на иноземци. Сърбайте си попарата, заслужавате заплюяване кой откъдето види, безродни блудници.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: ea03716b7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Номер 7, от 5 години живея в чужбина, до момента в 3 различни държави и напълно те подкрепям- по-големи к*рви (без извинение) от чужденките няма!!!
Мисля, че ние българите трябва да имаме малко повече самочувствие като нация и да държим на своето, а не да се оставяме на някакви германски бабички и тн. Тази германка едва ли знае и един чужд език, тръгнала да критикува! Истина е, че хората са пълни с предразсъдаци относто нас българите, време е да им затворим устите, че взе сериозно да ми писва:)

Next

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a5075cb18
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 8, коментара ти е некомпетентен, емоционален и не на място. Всеки ще се слага на когото си иска. Света е голям, няма вече граници и всеки търси своето щастие. И ти потърси своето, вместо да правиш хеитарски коментари. До авторката:

Хвани се да работиш нещо или да учиш. Обясни и на мъжа ти и на свекърва ти, че имаш нужда да си говориш на български като видиш сънародник. Че не си и че нямаш намерение да изневеряваш на мъжа ти. Никoй няма право да те квалифицира като к... а, дори и да си такава. Зависи къде попаднеш, такива хора ще срещнеш- в публичен дом ако идеш, ще срещнеш български проститутки, в университета ако идеш- български професори. В Германия има толкова чужденци, ние българите ли сме най-лошите?? В кой век живее тая баба? Докажи им, че ние българките сме силни, интелигентни, знаещи и можещи. Те трябва да уважават нашата родина и да знаят, че е прекрасна.

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0d150c53a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   От номер 1

Лошият ни имидж се дължи по-скоро на източно европейците, дошли на Запад преди нас - почва се от югославяните, руснаци, поляци и т. н. Българите сме прекалено малко и неизвестни за какъвто и да е самостоятелен имидж.

Те разлика между българи и поляци не правят (смях). Столицата на България е Букурещ, а българите са черни като нашите цигани, които просят на всеки ъгъл.

И българите имаме предубеждения спрямо цигани, роми, руснаци и към самите немци (нацисти). Нормално е и те да имат подобни за нас.

А и от части не са грешни - нашите проститутки пълнят публичните им домове (и не само циганки), през 90-те доста са се омъжили заради гражданство, пари, привилегии.

Немците са прави - който живее в страната им трябва да се интегрира. На вас ще ви е приятно ли, ако сте с български турчин да кажем, който почва да говори с друг на турски в супер маркета, а вие не разбирате нищо? Така изглежда, че двамата искат да скрият нещо от вас. И свекървата в случая е имала свободно място за интерпретация.

Не за всеки е емигрантския живот, особено, ако си женен/омъжена за местен. Човек трябва да се напасва, да се интегрира, както го очаква от чужденците в България.

Иначе - не мога да кажа, че на Запад жените са к... ви. Просто са по-еманципирани и подобно на мъжете си търсят партньори, когато ги засърби. Жената била с много мъже не се счита за к.. ва, а тази, която го прави от интерес (пари, гражданство), както и професионално (в публичен дом).

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d1820b1094
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, извинявам се, че ще поспамя в темата ти, дано да нямаш нищо против.

Номер 9, и на мен взе да ми писва, но българите за съжаление никога няма да сме единен народ. Нищичко няма да се промени. Сякаш историята ни е белязала завинаги и ние продължаваме да живеем в нея и без самочувствие.
Прави ми впечатление, че има много чужденци, които се интересуват от историята ни и им е интересна... Добре, интелигенти хора са, може би леко студени, закачливи, но защо всички българи ги копират и си мислят, че им се получава? А когато се срещнеш с един чужденец разбираш колко по-ниско стоиш всъщност. Не ме разбирайте погрешно, не казвам, че те са по-умни, а че ние нямаме самочувствие като народ, и за това ни тъпчат. Лично аз не се гордея, че съм българка. Не разбирам защо трябва да се гордея след като тук нищо не е по реда си.
Авторке, аз на твое място бих поговорила със съпруга си и бих му обяснила как стоят нещата. Не му ги пести, кажи му всичко. Кажи му, че не се разбираш с майка му и ако може да си тръгне.... Дано да не повлияе негативно на бракът ви, но според мен мъжете в чужбина са си баш мамини синчета....

П. П германките не знам до колко са безсрамни, но англичанките и американките надминаха очакванията ми. Много ме привличат чужденците, но вероятно не бих се забъркала с такъв, след като жените им там са ужасни... а културата ни е непозната.
Моите уважения, тук можем да сме големи интриганти и клюкари, но все още има няколко изключения, които не биха си легнали с гаджето ви/мъжът ви.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: f7f42b0b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Номер 6 - да вземеш да прочетеш в някое букварче като какво е това нещо СЛАВЯНИН!!!
Като не си познавате собствената култура, как искате някой друг да ви я познава и да ви уважава!!!

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e004293405
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Прави са германците да смятат българките за леки жени. Направо ме карате да се срамувам, че съм българка.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: f7f42b0b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Наближава денят на СЛАВЯНСКАТА писменост и култура, а тук някой "патриот" твърди, че такова нещо няма!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: e004293405
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Решавам да се включа, та да се чуе и мъжко мнение. Българките подобно на всички други съвременни жени по света, засегнати от глобализацията, дискриминират с огромни претенции мъжете от собстенния си на народ и се хвърлят с най-добрите си очаквания на чужденците, които вече са лесно достъпни. Затова се появява мнението: "Чужденките са най-големите курви. "
Мъжете нямат нищо против да бъдат с чужденка, вярвайте ми, ние се сърдим на българките, че се лепят на всеки чужденец, но пък ние нямаме нищо против да праснем някоя хубава чужденка... Това е то природата - Господ е отредил на мъжете да мислят за пари и благосъстояние а на жените е оставил грижата за семейното огнище. Считам за срамно изказването "кръвта вода не става, затова моите деца ще говорят български, майната му на мъжа ми". Това означава снижаването на знчението на съпруга на въпросната жна до разплоден добитък. Какво да говоим за чалъмите, връткането и изнудването. Нагли са съветите с тактики: как да правим фасони с куфари и самолетни билети. Вместо да създаде нормално семейтво се получава недоразумение, което моите приятели подигравателно наричат "бардак със брак".

Обръщам се към авторката на споделеното: все още намаш дете от германеца, не е късно да се разделите. Нмам нищо пртив германците, симпатични хора са. Важно е все пак да помислиш за децата си - няма по-глям подарък от това да са с баща българин, какъвто вярвам е и твоят баща.

=копчето=

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 690680cc40
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Напълно съгласна съм с мненията на номер 1. Авторке, все още си млада и неопитна, но ако искаш да запазиш семейството си бъди по-хитра и си опичай ума. Тук трябва да направиш голям компромис със себе си. Остави гордостта и егото настрани. Научи се да бъдеш гъвкава и да се нагаждаш според ситуацията. Колкото и да мразя лицемерието, понякога когато е в здравословни дози е много полезно. Имаш шанс да подобриш положението, послушай съветите на номер 1.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 18fc09a947
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Номер 13 ти от прекалено четене на комунистически ''букварчета'' си станал сигурно такъв неграмотник. Прочети малко нови изследвания и мнения. Славянин не е термин на етническа или расова основа, а на културна и именно начало на тази култура сме дали ние българите, така че тя е по-скоро българска :)И само да те светна, че антропологичния тип на българите е доста далечен от този на руснаците.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 8a34ddff2e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Западните си знаят, защо нямат доверие, ако са идвали и по нашите Черноморски курорти особено, така че не намесвай поляци и руснаци... 11.
Колко много са идвали тук до сега чужденци ама да разпускат, не да се обвързват.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d1820b1094
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Брей, гледай го ти номер 16 : "Господ е отредил на мъжете да мислят за пари и благосъстояние а на жените е оставил грижата за семейното огнище. " Бреей, изказа се "големия пич". Абе ти за къв се имаш? Прави ми впечатление, че всички мъже разсъждавате така.... мъжете мислили само за пари и е*ане с различни(ама това им е простено щото били мъже), а жените да си вършат домакинската работа... те за какво са ви изобщо??? Така и така им изневерявате, ами хванете си такава, която ще ви и готви, барем да не се връщате при женичката ви, няма смисъл да й тровите нервичките. Я ги виж ти... за какви са се взели нашите мъже. Хаха... смешна и жалка работа сте ;)

 
  ...

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: d8a29ef278
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Къде прочете "е*ане" в мнението ми, ще се радвам да обясниш? Това е типична реакция на комплексирана жена. Сега е много модерно да си бъдеш самодостатъчна, замисли се не е ли това твоят идеал :)

"за какви са се взели нашите мъже. Хаха... смешна и жалка работа сте ;) "

От ходене по чуждите мъже не ти е останало нищо твое. Вече гроздето е кисело, нали ;)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5c9975c20b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   21, мисля по същия начин като 20, но никога не съм си мислела, че съм си самодостатъчна. :) Нека ти кажа аз какво е модерно- постоянното бръщолевене за това как мъжете са програмирани да изкарват пари(определено в миналото така са се хранели) и да искат да забременят възможно най- много жени. :Д 1-вото е особено удобно, при все, че на изкарването на пари се гледа като на нещо много по-престижно, за разлика от отглеждането на деца. Така мъжете си придавате доста големи важности и от там идва и голямото самочувствие- въздух по налягане. 2-рото много удобно извинение за да си гледаш кефа и да не те обвиняват. Сега малко по-ясно стана ли? :Д Продължавай да си повтаряш това, в което вярваш....

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 4be7ef5c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Здравей, миличка!
Само, че при мен е по-различно. Майката на моя баща постоянно говори зад гърба на майка и то в мое присъствие. Откакто живее баба при нас татко непрекъснато се кара с мама. А на мен ми прави впечатление, че баба ми ревнува татко от мама. така е защото моят дядо е починал преди да се родя и сега тя е сама, и единствения мъж който и остава е татко. Според мен е хубаво да поговориш със съпруга си, как тя те тормози, но преди това говори с нея и я попитай, защо се държи така с теб. Най-ефикасния начин е да кажеш на мъжа си да избира между теб или нея. Но от друга страна се дръж мило с него, защото тя цели да ви раздели и продължавате ли така наистина ще се разделите, за това бъди по-мила със съпруга си, давай му обич, помагай му, показвай му, че си истинска жена.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: a6b268208b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Германците са такива, братовчедката на моя приятел, която е от Италия е женена за германец, децата им са половин италианчета, говорят италиански и баща им да вземе да се изцепи пред цялата рода, че мрази италианци и това го казал когато гостувал в Италия. Просто германците са такива. Съветвам те да не търсиш начин да се сдобриш с тази змия, защото това няма да стане, а да намериш начин да си колкото може по далеч от нея. И аз имам сходен проблем, само че моя приятел е от Италия. Изобщо не ми пука, защото знам, че и друга да беше на мое място пак щеше да е същото положението. Гледам да не я срещам въпросната зла свекърва и нямам проблеми.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 26 дни
hash: 2443588bf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Номер 18, бих ти препоръчала ти да почетеш малко повече по въпроса. Особенно това, което касае движението на т. нар. "прабългари", взаимодействието им с др. племена и това как се формира дадена култура. Ако пък се позаровиш в специализивана литература за чуждите култури може пък да осъзнаеш, че българската не е толкова уникална и как всъщност има доста славянски черти. И да, има има известно смесване между културитре, а твоето отричане е наивно.

До авторката: Миличка, според мен би било най-добре преди всичко да направиш опит да поговориш с мъжа си и свекървището си :). Както всички знаем с по-старото поколение рабирането е по-трудно, но не и невъзможно. Ако пък мъжат ти толкова лесно се потдава на манипулации и ти няма доверие, то аз не виждам смисъл да сте заедно, защото днес това ще е само скандал, а утре дали няма да е нещо по-серизно? Смятам, че ти е рано за деца, а и не съм сигурна какво ще стане с теб ако все пак имаш от този човек, който явно не ти вярва, а цени повече думите на майка си... ако и кефне дали той няма да те зареже и да те раздели от децата ти? Опитай да проведеш разговор, стискам палци всичко да се подреди, но ако ли не- и в България има достойни мъже.

 
  ...

...
преди: 12 години, 23 дни
hash: 986b5dc97d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   №25 си въобразява, че преди векове са живеели в глобализиран свят и перманентна оргия. В миналото хората са били расисти и са презирали чуждите култури и богове. Може да звучи скандално, но ми звучат присмехулно всякакви теории за славяни, траки, кумани и т. н. Слава богу порядките вече са малко по-толерантни, въпреки, че расистите и комплексарите са навсякъде и най-вече в интернет. В наши дни вече е нормално да има смесени бракове, а и по-напредналите общества ги приемат много добре. Помислете си само, че в България все още са забранени еднополовите бракове.
До авторката: при по-старите поколения е така, не се чуди защо свекървата те презира. Можеш да я игнорираш или най-добре да разкараш този мъж и да си намериш някой, който стои под полата на майка си.

 
  ...
преди: 12 години, 7 дни
hash: 691b2336ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   в 80% от случаите има ли маика му баща му... винаги има раздели възрастните винаги на една страна от младите защото са в тежест

 
  ... горе^
преди: 12 години, 7 дни
hash: 691b2336ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   за жалост е така поне по мое мнение

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 526b3d7896
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   Хора, не можете да кажете, че една жена е курва, защото е с чужденец. Лошо ли е хората да се смесят с други нации? Какъв е този проблем. Защото ще кажете ТАКА ТИ СЕ ПАДА? Това че е с чужденец не означава, че трябва да я обиждате. Аз предпочитам да съм гадже с някой, който не е от моя произход. ЗАЩО??? Питате момичетата какви момчета искат-искаме хубаво момче, да има много пари, да ни води навсякъде. Да ама аз искам чужденец, защото такъв ми е избора. Обичам културите(чуждите). Не мразя България и българите. Всеки си избира с кой да бъде. И тука има недоволни свекърви.
Например ме кефят полякините, защото ми харесват и искам много да си имам снаха от полски произход. Хората още от създаването на света се смесваткато обикалят. БАХТИ ПРОСТИЯ НАРОД СМЕ. Не го приемайте за долно, че някой е с чужденец. Много е хубаво да си с някой, който не е от твоята кръв. Просто не сте го преживели. Различни култури, храни, места, хора.
До Авторката:покани свекърватажси на почивка в България през цялото лято и ще остане доволна. На майка ми нейната леля е омъжена за французин и неговата майка малко се дърпаше от нея, обаче като я покани да седи в България цяло лято-стана друг човек.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 075e05ff56
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Помисли дали е права за всичко, което ти говори!
Та ти си в Германия в семейство на германци! Подреди се малко в ред, погледни как изглеждаш, намери си и работа не ни излагай така! Който и да е на мястото на свекървата ще се подразни.
Дори и българската свекърва ще се подразни. Няма да и промениш мнението за теб ако не се стегнеш не работиш и най-вече не наблегнеш на езика!
Докажи им, че това, че си от България нищо не означава. Че и ти ще работиш и помагаш!
Направи го за себе си. Също така, вземи и се позаинтересовай за историята на Германия. Сготви нещо германско. Впечатли ги, че знаеш и се интересуваш от тяхната държава, не само чат пат да говориш немски. Все пак живееш там, неможе само да им консумираш от храната.

 
  ... горе^

...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: 96ba14ce85
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

31.   Aвторке, оставам с впечатлението, че не знаеш добре немски. Постарай се да научиш този език, ако смяташ, че ще прекараш живота си в Германия. Може би затова свекърва ти не те приема добре. Не работиш, т. е. си изцяло на издръжка на съпруга ти. Вероятно това не й се струва редно и в случая е права. Тамошните жени работят и са равни с мъжете, рядко можеш да срещнеш домакиня, която по цял ден да се кипри. Вие и деца нямате, така че нямаш оправдание да си седиш вкъщи и да не правиш нищо.
Правилно са ти казали да се запишеш на курс по немски. Ако нямаш образование, запиши да учиш нещо там. Така сама ще можеш да ковеш съдбата си. Ще поставя и друг въпрос - защо той не направи опит да учи български? Да, живеете в Германия, но ако имате дете, ще трябва да го научите и на двата езика, а е хубаво в този процес да вземат участие и двамата родители. Пък и нали по някакъв начин трябва да комуникира с роднините
Ако пък положението е толкова нетърпимо - защо да не се разделите с него? Предполагам, че нямате имущество за делене, деца също нямате - какъв е проблемът да започнеш начисто? Млада си - на 24 г., животът е пред теб, нищо не те задържа с човек, който очевидно ти няма достатъчно доверие.
.

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: cba04bb6e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

32.   Пренасяте проблема на национална, а не на личностна основа. Ако мъжът е мамино синче и вярва на майка си и я слуша, вместо да слуша вас, всичките коментари до тук са излишни... Моят баща все ми казваше, че животът е твърде ценен и кратък, за да се стараем да правим някого щастлив, а ние да не сме. След като се прави на интересен и слуша майчето ти си хвани багажа и се прибери за малко в Бългрия. Не се оставяй да те мачкат. Ако те обича ще е с теб. Не си по-ниска категория човек, ни най-малко! Имай малко повече самочувствие и решимост в такива моменти и не се превръщай в жена, която трябва да се съобразява къде диша, къде сяда и какво говори само, за да не се разсърди " мамчето ". Успех и смело!

 
  ...
преди: 8 години, 7 месеца
hash: 2b20e5ec32
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

33.   Всичко е до човека. Моят зет също е германец, сестра ми също не работи, тъй като зет ми има възможност, за да издържа цялото си семейство. Живеят в Австрия, майка му и сестра му също не приемат сестра ми дори и племенницата ми, тъй като сестра ми и зет ми имат голяма разлика във възрастта, отделно, че сестра ми е българка и т. н. Но зет ми не се влияе от тяхното мнение, макар сестра ми прави всичко възможно да я приемат, но не става. Зет ми се обажда веднъж в седмицата да се чуе с майка си и до там му е контакта с нея. Дори му е неудобно да разказва за майка си и сестра си на мен, защото не приемат сестра ми и съм престанала да питам за тях. Той видя, че аз го приемат, за мен не е важно колко е възрастен и каква националност, важно е, че сестра ми е щастлива с него и имат едно прекрасно момиченце и засега зет ми се представя като прекрасен човек и дано и за бъдеще да е все така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d04c4b4e3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

34.   Бугарите са слуги в собствената си страна, камо ли пък в чужбина.

 
  ...
преди: 6 месеца, 20 дни
hash: 898b6299c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   не е трябвало да говори на български в магазина пред свекървата. На всеки ще му стане гадно ако някой говори на чужд език. който той не разбира.

 
  ...

...
преди: 6 месеца, 19 дни
hash: fc8bf2ab28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

37.   36 Темата е от преди 11 години. Или са се разделили или са направили едно, две деца а всеки може и да е пукнала вече.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker