Къща на село? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Семейство

Къща на село?
преди: 12 години, 2 месеца, прочетена 7101 пъти
Здравейте,
реших да пиша тук, защото не знам какво да правим аз и родителите ми.

Става дума за къщата ни на село, която е наследство на майка ми и леля ми. Къщата се руши, а майка ми иска да я ремонтираме обаче леля ми не иска да дава пари. Личи си, че се скатава и чака майка ми да я ремонтира с наши пари, а тя да си ходи на село на при ремонтирана къща без да е дала и стотинка за нея. Молихме я 100 пъти да даде пари или да продаде часта си на майка ми, но не иска и това.

Мълчи страшно много време, може би, 3-4 години и повече по този въпрос. Обвинява ни, че искаме да откраднем къщата и такива неща. Братовчедка ми ми направи нарочно мръсно и се скарах с нея преди няколко месеца. Сега не си говорим. Какво да правим за къщата? По закон тя трябва да си поддържа нейната част, ама не може половината да е ремонтирана, а другата част да пада. Ако не се ремонтира циганите ще почнат да взимат жици, керемиди каквото има, а къщата е на много хубаво място и трябва да си пълен кретен, за да я оставиш да се срути.
Майка ми иска да заведе дело, само така леля ще си плати нейната част. Хем иска къща на село, хем не дава и една стотинка за нея. Направо вече ни прави на маймуни. Омръзна ми да слушам как родителите ми се карат заради нея! :((((

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 2 месеца
hash: 3faff433bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В днешно време къщите на село струват 1000-5000 лв. И за това се карате?

Толкова ли няма къща в същото село, която да купите? Парите, които ще дадете по ремонти ще са повече от стойността на къщата - дали ще ремонтираш в центъра на София или на село - това няма никакво значение - цените в града са дори по-ниски!

Ние също имаме къща на село, която се рушеше. Понеже последният етаж беше наш, ние влагахме пари в покриви и т. н., докато лелите отдолу нищо не правиха. И децата им се оказаха некадърни. Слава Богу, продадоха тяхната част.

Сега сестра ми и аз си делим един етаж от около 50 кв. м. Родителите ми продължават да вкарват пари в тази къща - фасадата се оправи от новият собственик - хайде, 1/3 те платиха и т. н. и т. н.

Сестра ми има безработен свекър-майстор. Братовчедите на мъжа ? имат фирма за дограма, която не върви. Тя даде сума пари на свекър си за ремонта на стените вътре, баня и т. н., а на братовчедите на мъжа си даде още към 4 бона за ЧЕТИРИПЛАСТОВ СТЪКЛОПАРКЕТ. Почнаха се едни - ама врати ти трябват, ама това и онова - тя дава пари, защото иначе трябва да издържа семейството на мъжа си и самия си мъж без работа. Тя работи във фабрика в чужбина, много тежка работа, докато всички около нея НЕ РАБОТЯТ.

Е, казах ?, че няма да дам пари за тази къща. Ще ? препиша моя дял и да се оправя. Нито имам намерение да се дразня с новия собственик на другите етажи за битовизми, нито имам намерение да вкарвам хиляди и хиляди левове в една къща, където практически нямам време да стъпя. Реших така, когато намерих ТРИПЛАСТОВА дограма на много добра цена, а тя се заяде. Е, няма да хрантутя и аз безбройните безработни роднини на безработния ? мъж.

И ако ми се прииска да отида на село - има семейни хотелчета за 10 - 20 лв. стаята, за 200 лв. на година ще си изкарам там ваканцията, ще имам изпрано, сготвено, докато сестра ми за сега е вкарала пари за 20-30 г. почивки в това село, да не говорим за родителите ми, които живеят в града в неремонтирано жилище, докато на село им е оправено!

Българинът е нерационален, пръска си парите на вятъра, вместо да ги развърти с бизнес, да си изолира жилището и да спести от сметки за ток и парно, да отиде на една почивка като бял човек!

На твое място бих оставила къщата да се разруши, ще си гледам живота и няма да се ядосвам за глупости!

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 1e87cf1c74
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

2.   Здравей, там е работата, че нямам друг дом. Там където живеем апартамента не е наш.
Затова искам да имаме нещичко изцяло наше. Поне да знам, че няма да остана на улицата. :( Обаче кой да ми влезе в положение те нали си имат къщи над главите, а аз да съм на улицата, както беше ми казала леля ми на РД-то, ''ами те квартирите са много скъпи''. Това не са хора, ами не знам какво. Пари им предлагаш... не! Да си разделим разходите за ремонт пак не.
Леля ми няма да иска да я продадем, тя иска над 15 000 лв за нея. Ще я продаде само ако дойде някой заблуден с пачките пари, това установих аз. Иначе идеята да вземем друга къща в същото село е много добра. Ще споделя с родителите ми.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 947591b656
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   №1, много правилен и много хубав коментар. Нямам какво да добавя. Поздравления!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 82f7787dd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Знаеш ли нашия случай е идентичен. Аз живея в чужбина, но в България баща ми има наследствена къща, която сестра му не иска да се продава, но и не прави нищо за да запази добрия си вид къщата. Само майка ми ходиха, но и те си имат задължения, а и когато няма човек, който да се грижи няма как това място да не запустее. Миналата година със съпруга ми се прибрахме и решихме да отидем за ден на село. Повярвай ми, когато спряхме колата ми доплака. Това не беше нашата къща. Къщата на дядо и баба, онази къща пълна с живот. Пейката я нямаше, голямото дърво, което пазеше сянка, беше отрязано. Всичко беше разрушено и обрасло с трева. Ужасна гледка. Попитах майка ми, какво чакат, за тази къща преди 4 годни ни даваха 30 000 лева, а тогава леля ми ги искаше в евро. Сега не знам, дали и 5000 ще можем да и вземем. Жалка работа. Та извинявам се, че се отклоних толкова, просто когато прочетох историята ти ме навя тъга. Леля ти е алчна жена, точно като моята. Ако беше човек, даже нямаше да търси дял от тази къща. Посъветвайте се с адвокат и я притиснете. Успех ти желая.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 059aa66179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Щом леля ти иска 15 000лв за половината къща значи селото не е чак толкова забутано. При делба на неделим имот се прави така: Ако се посъветваш с адвокат той ще ти обясни, че положението е такова, предлагаш някаква цена за твоята половина и ако леля ти е съгласна да я изплати имота остава за нея ако не е съгласна то ти изплащаш същата цена на нея и имота остава за вас. Следователно трябва да предложите достатъчно висока цена която бихте били съгласни да дадете.
А това дали имате покрив над главата леля ви не е длъжна да се съобразява. За да има човек покрив над главата се е СТАРАЛ да го купи или да го вземе по някакъв начин, това че вашите не са се старали достатъчно не е неин проблем, а на вашите. Тя не е длъжна да ви съжалява.

 
  ...


...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 115ebff650
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Селото е много далеч от града, а пътят е лош, но това не й пречи да иска и 1 млн лв. Надява се да я купят англичани ли не знам, ама те да не са прости, че да дадат повече отколкото реално струва къщата.
Макар че е далече по мое мнение е на хубаво местоположение. Данъчната оценка на къщата е 3 000 лв. Не разбирам много, но при данъчна оценка 3000 лв не върви да искаш пари колкото за пет къщи Не стига, че ние сме тези, които нямат една керемида на главата си, ами иска и да се възползва от нашите пари. Тя има малка част от апартамент, останалата част е на дъщеря й. Имат цял апартамент. Това нищо ли е??? Уж все нямат, а ходят всеки месец по козметици и фризьори, заринати са от дрехи и обувки, нови телефони пак казват, че нямат. Аз мога да ходя с едни и същи обувки два сезона, всичките ми дънки са скъсани, а те не могат да пропуснат и един сезон без да си купят обувки.
Да, не е длъжна да ме съжалява, но и те и без това не го правят както се вижда.. Аз знам какво си мисли, мисли си, че ние като нямаме друг избор ще ремонтираме цялата къща и така ще се измъкне от задължението си поддържа нейната част и тъй като сме платили вече, тя какво и остава да каже освен, че никой не ни е карал насила, нито ни е молила да си даваме парите.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: ea0cd470ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

7.   :)
Щом половината къща струва 15 000 лв; значи може да се раздели на две... какво им пречи да направят един договор за доброволна делба, в който са описани кои части от къщата на кого са и всеки да прави ремонт на собствената си част и да стопанисва своята част от двора (предполагам, че и такъв има)... проблемът е никакъв... и двете сестри имат равни права... е... и задължения като собственици, естествено...

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 059aa66179
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Виж авторке с ядосване не става. Данъчната оценка щом е 3 000лв значи реално къщата може да се продаде за поне 20 000лв и леля ти правилно е оценила. Моя апартамент по данъчна оценка е 19 000лв но го купих преди осем месеца за 35 000евро и го взех евтино, комшията си е купил своя за 47 000евро преди четири години.
Това какви гащи си купуват леля ти и дъщеря й, просто прекалено им завиждаш, за да си купят, за да имат, те изкарват пари, по какъв начин си е тяхна работа, на тях парите не им валят, а дори и от тото да са спечелили, парите са си техни.
Сега за къщата, ако я ремонтирате тя ще е права да ви каже, че никой не ви е карал насила. Все едно да ми пребоядисаш колата както е пред блока без да те карам и да искаш да ти платя!!! Леля ти не е длъжна да се съобразява с това, какво искате, кога го искате /да ремонтирате/ или да ви подари имуществото си защото виждате ли нямаме покрив! До колко и кога ще се грижи за имуществото си тя преценя, няма как да я накарате насила. Може да й предложите парите, който желае за нейния дял или чрез адвокат да й възложите да ви заплати вашия дял, или да го продадете на трети човек и да си разделите парите. Това са вариантите, другият е да оставите къщата да падне и да няма за какво да се карате.

 
  ...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 115ebff650
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Не, къщата не струва толкова нито половината, нито цялата.
Ако я видиш просто толкова ще ти глътне за ремонт.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 115ebff650
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Не съм такъв човек и изобщо не им завиждам нито прекалено, нито малко за парцалите. Стига вече с тази завист някой като каже нещо за облекло и външност веднага го обръщате на завист. Нито са ми по вкуса дрехите им, нито бих ги облякла дори да ми ги дават без пари.
Братовчедка ми например каза на непознати за свободно работно място, а дори не посмя да се обади на мен. Безработицата в моя град е огромна. Знае, че ми трябват пари, но предпочете да каже на чужди хора. Тя има работа благодарение на МЕН. Не ме остави намира докато не й свърших услугата. Ако не бях аз тя нямаше да получи работата и щеше да си стои вкъщи.
Ако се ремонтира с общи пари не значи, че те нямат право да ходят на село. Къщата е обща, но очевидно не е, когато трябва да дават пари не за себе си.


А ти като си купи апартамента полусрутен ли го купи? С мухъл, напукани стени, почти без прозорци и врати и с влага за цяло село???

Не, нали, просто е супер наивно и нагло да търсиш хиляди $$$ като цените на къщите са смешни в момента.
Нито ще си продаде нейния дял, нито ще даде и стотинка за него за ремонт. Къщата ще се срути и после ще каже, че е по наша вина. Ще каже ''вие не ми се обадихте'', ''не ми казахте'' и не знам какво още може да измисли, очаквам всичко, но знае пътя къде е да върви и да ремонтира часта от нейния дял.

И не четеш внимателно, тя иска къща на село, но не иска да плаща за ремонта.
Ако иска да има, ще плаща за нейния си дял. Майка ми в момента е безработна, а не шеф на световната банка, не може да искаш от една безработна жена да ти ремонтира къщата на село, нагло е. Не знам на кой свят вече живеят просто.

 
  ...

...
преди: 12 години, 2 месеца
hash: 059aa66179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Апартамента го купих от наследниците, след смъртта на собственика 84 годишен дядо, според теб как изглеждаше, точно полусрутен, изринах всичко, смених врати дограми, но няма значение, цената му е такава заради местоположението.
"не може да искаш от една безработна жена да ти ремонтира къщата на село, нагло е" До колкото разбирам никой не е дошъл да поиска ремонт от нея. Майка ти го иска, но да и го платят. Наглото е от ваша страна, леля ти не е длъжна да мисли в момента за ремонт на къщата си, защото сестра й искала СЕГА на момента.
Уж не завиждаш а постоянно ни информираш за техните харчове. Мислиш ги за длъжни да ти осигурят работно място а не се замисляш, че за работно място трябва квалификация, която братовчедка ти може няма доверие, че имаш. Това дали братовчедка ти ти има доверие с какво можеш, не е наша работа.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3740af283d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Пак ли трябва да повторя, тя иска ремонт от години, но не иска да дават пари за него. Нищо не си разбрал от това, което пиша. Как да не сме я молили да даде пари за ремонт???
Написах съвсем ясно, че от години говорим за ремонт на къщата и ето от бездействие къщата е в ужасно състояние. Написах за какво си дават парите защото сметнах, че е важно да го спомена, но явно е грешка, защото отвориш ли уста за дрехи и телефони се смята за проява на завист и злоба.

Не може да искаш ремонтирана къща на село и в същото време да даваш пари за странични неща, които имат излишък дори. Разбираш ли??? Май не!!!

Защо ние да сме нагли? След като не ни познаваш по-добре се въздържай от квалификации, ако обичаш.
Не познаваш нито нас, нито тях.
И когато пуснах темата я пуснах с надежда да получа някакви съвети какво да правим от тук нататък, а не обвинения в завист и наглост към мен. Специално с братовчедка ми сме прекалено различни, за да изпитвам такива чувства към нея просто е абсурдно.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3740af283d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Къде ви информирам постоянно какво си купували?
За дрехите го написах точно само в един единствен пост.
И дори да е във всеки не задължително да е продиктувано от завист. Хайде моля ви се не ми вменявайте неща, които не са присъщи за мен. Ако няма какво да кажете по-добре не пишете.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 059aa66179
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   В темата:"а майка ми иска да я ремонтираме обаче леля ми не иска" В Коментар №2"Да си разделим разходите за ремонт пак не." Съответно тя не иска да ремонтира а иска да я продаде в това й състояние. Никъде не си споменала, леля дойде да ни моли да ремонтираме нейната част. Значи вие сте тези, който искате ремонта.
"тя иска къща на село, но не иска да плаща за ремонта" Да разбрахме тя не иска да подарява частта си, иска да я продаде в това й състояние, защото е наясно, че пари хвърлени за ремонт преди продажба не увеличават кой знае колко цената на имота.
Как да не сме я молили да даде пари за ремонт??? никой не е казал, че не сте я молили, "тя не иска да ремонтира"-и това е нейно право.

След като тя не иска да ремонтира не може да я карате насила. Наглост е да искаш от някого да си ремонтира неговата част от къща, когато ти искаш, както ти искаш, наглост е да си решил, че трябва да ти подарят половин къща, защото нямаш покрив. Нагло е да правиш сметка на чужди пари, кой за какво ще си харчи парите, кое за него е по-важно да си купи /червило или мазилка/ ти нямаш право да решаваш къде отиват чуждите пари.

Написали сме какво се прави, ходи се на дело за делба и ако имотът не може да се раздели се предлага сума на ответника да продаде частта си на взискателя. Ако на ответника сумата му се струва малка, то той е в правото си да ви предложи същата сума за вашата част, ако не можете да се разберете къщата се продава на трети /чужд/ човек и се разделят парите на броя на наследниците.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 0f63be46aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Какво упреквате момичето. Как не ви е срам, тя просто иска да има дом, място където да живее спокойно, където да се чувства сигурна, а не утре да й кажат изнасяй се. Егоистка е леля й, която не само, че не прави нищо по въпроса, а ми е алчна в червата. Кой ще даде 30000 лева за къща, която ще събори за да си построй нова. Тази къща за тази цена, никога няма да се продаде. Търсете си правата, посъветвайте се с адвокат и пиши, като има някакво развитие. Желая ти успех от сърце!!!

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3740af283d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Явно и закона е нагъл, защото съвсем ясно пише, че всеки САМ трябва да си поддържа часта, за да се запази къщата в добрия си вид.

Не й държа сметка за парите!!! Да ги дават за каквото искат, но щом имат претенции към къщата ще си я поддържат. Нищо не им пречи да пропуснат две-три посещения при фризьор, за да купят поне един катинар. От магазина за 1 лв може да намериш и за два лева.
И, да, чакат и още как.
Когато майка ми хвърли 5 000 лв по нея се сетиха за къщата и взеха да претендират за нея, искат да я делят сега,
защо се сетиха сега, когато майка ми я закрепи с нейни пари??? Те какво си мислят, че майка ми не може да си вземе материалите, които е вложила ли?
Цяла година се скатаваха докато майка ми ремонтираше и изведнъж като разбраха, че къщата е позакрепена вече, излязоха с претенции към нея и с обвинения, че искаме да я откраднем, което абсурдно!

№15, благодаря.

Най-вероятно ще се стигне до адвокат, защото това е единственият начин майка ми да спаси къщата.

Колкото пак до леля ми, тя има ключове за врати, за които не дала и една стотинка. Не е ли нагло да имаш ключове за врати, които не си платила? Значи може да приема ключовете за врати платени с чужди пари, а не може даде поне някакви символични пари за тях?
Тя ако си мисли, че циганите няма да ограбят къщата нещо се объркала. Доста къщи, които не се поддържат вече са разграбени и взето всичко, което може да се продаде.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 059aa66179
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Към №15 Който иска да има къща негова собственост си купува или строй, не ремонтира чужда собственост! Не е лошо момичето да знае това. Защо лелята да е егоист, защото не иска да подарява ли? Не иска да продава евтино затова е егоист?
№16 Дай да не говорим за парите на леля ти, разбрахме, че има. До сега не беше споменала, че ремонтът е вече готов. Писах ти с идеята да те спра да не правиш ремонт преди делба. Все пак законът си е закон, не е трябвало да правите ремонт на обща/чужда собственост. По закон не е нагло да имаш ключ за имота си независимо, че вратата е закупена от друг, един вид вие сте направили подарък на леля си. Ако пък решите да си свалите и вземете вратата тя има право да ви съди за кражба ако не поставите на нейно място старата врата, която предполагам сте хвърлили без нейно писмено разрешение. Сега вече знаеш, опарила си се, че преди да имаш документ за собственост не се прави никакво постъпление без писмено разрешение от другия собственик. Сега и при адвокат да идеш нямаш доказателства, че ти си правила ремонта, дори да представиш пред съда фактури от строителна фирма пак нямаш доказателства, че леля ти не ти е платила на ръка. Предполагам, че и фактури от строителна фирма нямаш, с една дума хвърлила си 2 500лв на вятъра. Къщата е пак обща собственост, подобренията са обща собственост. Можеш да идеш при адвокат за постъпки за делба и нищо повече.
Аз също го знам от опарване направих ремонт на свекърва си и тя дари жилището на зълвата. Макар да имам фактури за дограмите и вратите от фирма, сега /5 години по късно/ само зълва ми има ключ от тях. За това ти обръщам толкова внимание, минала съм по този път. Законът го приема, все едно си направила дарение. Затова и ти дадох пример с колата ми. Пий сега една студена вода и друг път ще знаеш. Моралът не се застъпва с закона, това са две различни неща.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 3faff433bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   От номер 1 - подкрепям изцяло номер 17!

И мисля, че законът е справедлив. Който дава така парите си, сам си е виновен.

Аз своят дял от етажа ще препиша на сестра си, защото имам все пак някакъв морал, а и мозък. Нито ще пръскам пари по тази къща, нито искам да я притежавам. Собствеността задължава. Това е голяма отговорност и разход, а ползата е нищожна (освен, ако нямаш гладна рода да ти работи за не малко пари).

Цената от 15 000 лв. , която иска лелката е оправдана заради сантименталната стойност на имота за нея, както и заради направения ремонт - повишила се е стойността. Можеш да се разбереш с нея да се приспаднат 2500 лв. от цената... , но едва ли.

Но честно - в София има панелки за тези пари - даваш под наем за едни 200 лв. или си живуркаш там - панелката си се изплаща и си струва така. За къща на село? 5000 лв. за ремонт? Само ако къщата е струвала 1000 лв. и е ИЗЦЯЛО МОЯ. Всичко останало са глупости.

Затова сме на това дередже - като нация не сме никак предприемчиви, само блъскаме с и без нужда пари в някакви имоти (97% от българите притежават недвижими имоти) и живеем по-зле и от африканците. Западнякът нито има контакт някакъв с леля си, нито си пръска парите на вятъра - за 5 бона не една, а две почивки ще си стори, ще си вземе и плазма отгоре и ще си живурка най-малко 10 г. повече от нас.

Замислете се малко, колко глупави са разходите за рушашти се къщи на гъза на географията, които не ни принадлежат изцяло дори!

Авторката да пие една студена вода и да ходи на почивка на село, за да ? се избият поне направените разходи след 50 г. (точно толкова действително, ако прекарва 10 дни в годината там по 10 лв. за нощувка и ако циганите не изнесат кабелите в следващите 5 месеца)

Лаура

 
  ... горе^
преди: 12 години, 1 месец
hash: 6d3c7997b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

19.   Ако толкова искаш да й ставаш адвокат да ти дам телефона й да се свържеш с нея?
Аз
не искам да ми подарява нищо!!! Откога покупко-продажбата се нарича дарение?
Искаме да купим нейната част- тя отказа. Дадохме я за продажба. Появиха се купувачи, но тя е алчна и искаше много пари са тази срутена къща. Не се съгласи естествено. О
Къщата досега щеше да изравнена със зямята ако не беше майка ми. А може би трябваше да я оставим да се срути. Ако не вземем къщата циганите ще я ограбят ще вземат всичко. Ще видим кой ще съди тогава. Дори вече са почнали да взимат някой неща, последния път като ходихме липсваха някой неща от къщата.

Просто тази жена предпочита да види майка ми да рови по кофите отколкото да има макар и една стая на нейно име.
Това не може да го разбереш и не очаквам да го разбереш. Повече не се хаби да пишеш. Ние ще се оправим все някак.

 
  ...
преди: 12 години, 1 месец
hash: 5ceb945f2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

20.   Последните коментари не ги четох.
Мила, разбирам те отлично и съм била в адски сходно положение! Няма оправия! Отделете се с майка ти по някакъв начин и някъде другаде и оставете къщата. Преместете се другаде. От подобно нещо, наречено "къща", пълна с всякакви боклуци, се отървах миналата година само поради неразбирателство с роднини. Още малко ще се срине, на 70 години и отгоре къща, ама си я искат, па и пари не дават! Продадох я за супер малко пари, изхарчих ги и сега живея спокойно, без да се занимавам с полумухлясала къща, ревяща за ремонт от над 20 хиляди евро. Повече подробности не давам. А и съм на работа и нямам време да пиша дълго.
Не спори с другите, няма смисъл-не са живяли като теб и мен в такава ситуация, не са виновни и те.
Жалко, че не можем да се свържем и да си пишем...
Махай се с майка ти някъде другаде. И по-зле ще стане.
Къщата може и да падне, но майка ти си остава собственик на земята.

 
  ...

...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 6e7d6fe5c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Какво стана с къщата? Леля ти благоволи ли най-накрая да вкара пари или къщата се разпадна окончателно и безвъзвратно?

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 95c1d14042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Хора като номера 8, 11, 14, 18 са оперирани от чувство на съжаление, състрадание, съпричастност, съчувствие, емпатия.
Не бих искала да общувам с такива хора. Бих искала хора като авторката да са ми приятели в живота..
Авторката е пуснала тема за да помогне на роднините си въпреки, че проблемът не я засяга пряко.
Хора като гореспоменатите са безчувствени.

Хора като лелята и братовчедката на авторката биха помогнали на непознати хора но не и на сестра си и на братовчедка си.
Човекът написал, че момичето може да няма необходимата квалификация да не пише защото не познава нито момичето нито братовчедката.
От къде знае, че момичето може да няма необходимата квалификация.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 95c1d14042
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Да, прави сте. Моралът няма нищо общо със закона.
Ако човек не е вложил и лв в ремонта на своята част от един имот и други хора го ремонтират защото не върви да ремонтират само своята част а да оставят другите части да се рушат ще има ли съвест и очи този човек да се натресе в ремонтираната от други хора къща. Без да е вложил пари, без да е вложил нищо. Няма ли да почувства поне малко срам. Не е ли нагло.
За мен това е наглост.
Законът може да позволява много неща.
Законът може да позволява и хората да се убиват но може ли човек да го направи защото законът позволява.

Това е като всички хора да се трудят примерно да сготвят и накрая някой да се натресе неканен и да яде от ястията без да е вложил нищо.
Или някой да вземе най-голямото парче от баницата.
Има една приказка, която много добре описва настоящата ситуация
Щурец и мравка. Точно така.
Народните мъдрости са много верни..


Да, по закон лелята може да има ключ. Никой не оспорва какъв е закона естествено.
Но дали е морално да го има след като не е вложила нищо.

Това дали ремонтът на къщата си заслужава е друг въпрос.
Специалистите, оценителите по къщата, експертите ще се произнесат.
Никой друг няма право.
А и проблемът не е в ремонта на къщата а в отношенията на двете сестри.
Възможно е да имат и друг проблем, нещо отпреди, някакъв конфликт.

Не се мислете за по-умни от другите. Не може сестрата да се мисли за по, -умна от сестрата, която иска да се направи ремонт.
Не може да хитрее. Много добре познавам такива хора. Нагла е лелята да.
Като не иска да се ремонтира да плаща това е. Спор няма.
А и кой ще купи тази съборетина за много пари. Хората да не би да са си изгубили има.

 
  ...
преди: 4 месеца, 12 дни
hash: 95c1d14042
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Момичето не е виновно с нищо. Защо го нападате аз това не мога да разбера.
То с нищо не е виновно, че между сестрите има проблем. Нали така.
Ясно ли ви е. Мислете малко логично.
Авторката просто е пуснала темата.

Авторке на колко си години. Следваш ли нещо. Важно е да се бориш за да нямаш такива проблеми. Да си имаш нещо свое.
Имаш ли братя или сестри.


А за това, че си написала, че леля ти харчи много пари за дрехи и т. н. Разбирам написала си го за да покажеш, че тя има пари а не защото й завиждаш.
Какво ти пука кой какво мисли. Спри да се обясняваш. Хората, които са като леля ти, които обичат да харчат много пари за нафукани глупости мислят, че завиждаш. Понеже те завиждат мислят, че всички са като тях.
Всеки гледа от собствената си камбанария.
Но ние с теб не сме такива.
Аз не обичам да харча за скъпи дрехи и червила и гримове.
Предпочитам да харча за практични неща. Примерно за ремонт.
Ремонтът на къщата е по-важен.
И по-обикновени дрехи стават. Не съм суетна, не държа толкова на външния вид.

Правила съм жертви за роднините си. Авторке ако ти бях сестра щях да изтегля кредит и да се погрижа за ремонта.

Успех авторке. Подкрепям изцяло номер 15.

Наглост е лелята ти да отиде в готово отремонтирана къща без да е дала и стотинка.
Леля ти се мисли за по -умна от другите хора. Опитва се да хитрее.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 10 дни
hash: e6a81857a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Какво стана устатите май спряха да пишат А. Спряха защото няма какво да напишат.
Разбраха. че момичето и хората. които го подкрепят са прави.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker